Jump to content

Gaming dators 450-550 e


Myco
 Share

Recommended Posts

@Antons ar lielo burtu, neko no youtube neuzskatu par benchmarkiem, nebāz man to drazu sejā. Savukārt linkā nr. 5 tiek salīdzināta factory clocked karte pret tikai un vienīgi referencēm. Paskaties tieši tai pašā benchā, 290X reference apsteidz 970 referenci gan uz uhd, gan qhd. Tikai 1080p izšķirtspējā 970 izlaužas priekšā.

 

@GaryII, bet tu vispār kaut ko no tā visa minētā arī esi pamēģinājis, salīdzinājis pats reālo situāciju? Jeb tu tikai atkārto to, ko kāds CS:GO spēlmanis kaut kur izspļāva? Vai vēl sliktāk, runā par lietām, kurās pašam nav ne sava pieredze, ne arī esi dzirdējis citu pieredzi?

 

 

un  g-sync

 

 

un gamer
 

Ja es nezinātu labāk, teiktu, ka redzu jau kārtējo upuri.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Emilz

    53

  • Rubenis

    20

  • Bomaars/C12

    70

  • Toļiks

    55

Toļiks
neko no youtube neuzskatu par benchmarkiem, nebāz man to drazu sejā.

Iemācies vienreiz sadzīvot ar realitāti. 

 

Paskaties tieši tai pašā benchā, 290X reference apsteidz 970 referenci gan uz uhd, gan qhd. Tikai 1080p izšķirtspējā 970 izlaužas priekšā.

Vecie draiveri 2014. gada.... Paskaties kad izgāja pēdējie AMD draiveri un kad izgāja pedējie nVIDIA draiveri un pievērs uzmanību tam cik bieži tiek atjaunoti draiveri.

 

Karte attiecīgi ir jāizvēlas pēc sava monitora izšķirtspējas.

 

1. 1920x1080  -  GTX970

2. 1920x1200  -  GTX970

2. 2560x1080  -  GTX970

3. 2560x1440  -  50/50  jeb jāņem lētākā.

4. 2560x1600  -  50/50  jeb jāņem lētākā.

5. 3840x2160  -   R9 290X  būs ātrāka bet vienalga nebūs konfortabli spēlēt pie tādas izšķirtspējas.

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Nesāksim vēl tikai par draiveriem, ok? Tu visas tās versijas esi arī salīdzinājis vai kaut changelogus paskatījies? Neesi? Nu tad nepurkšķini par draiveriem. Man gan patīk tā tava uztvere, izšķirtspējās, kur 290X ir dažus % priekšā, tur 50/50, toties tajās, kur 970 ir pāris procentus priekšā, tur jāņem 970 un nekādas diskusijas. Turklāt vēl fakts, ka tu vēl atļaujies citiem nolikt priekšā, cik komfortabli būs vai nebūs spēlēt, neskatoties pat uz individuālajām vēlmēm vai vajadzībām, tas šķiet vienkārši unikāli. Es tik pat labi varētu tev paprasīt, cik

 

 

konfortabli

tev spēlējas ar savu 970, apzinoties, kādā līmenī Nvidia tevi paņēma vienā vietā ar visu 3.5GB fiasco, bet tu izvēlējies tādu praksi pat aizstāvēt? Esi jau atguvies?

Link to comment
Share on other sites

Toļiks
Nesāksim vēl tikai par draiveriem, ok?

Kādēļ tad nē jaunie draiveri sniedz labāku FPS! 

 

 

Tu visas tās versijas esi arī salīdzinājis vai kaut changelogus paskatījies? Neesi?

Informācijas pietiek pilna google un youtubs.

 

 

Nu tad nepurkšķini par draiveriem.

Draiveri tā ir svarīga lieta jo biežāk tiek atjaunoti draiveri jo labāks fps.

 

Man gan patīk tā tava uztvere, izšķirtspējās, kur 290X ir dažus % priekšā, tur 50/50

Nav viņa nekur priekšā tālajā 2014. gadā var būt ar saviem vecajiem draiveriem kuri kopš tā laika jau 8 reizes kā nomainījušies. Un protams dziesma tur jau būs pavisam cita!

 

toties tajās, kur 970 ir pāris procentus priekšā, tur jāņem 970 un nekādas diskusijas

Viņas ir vienā cenā protams ka jāņem.

 

Turklāt vēl fakts, ka tu vēl atļaujies citiem nolikt priekšā, cik komfortabli būs vai nebūs spēlēt

Tev pašam ir 4K monis un domāju ka tev pietiek smadzeņu lai atzītu to ka viena R9 290X ir par vāju priekš 3840x2160 izšķirtspējas.

 

neskatoties pat uz individuālajām vēlmēm vai vajadzībām, tas šķiet vienkārši unikāli.

Kaut kāds sviests kādas tad tās velmes var būt ?

 

Es tik pat labi varētu tev paprasīt, cik

 

tev spēlējas ar savu 970, apzinoties, kādā līmenī Nvidia tevi paņēma vienā vietā ar visu 3.5GB fiasco, bet tu izvēlējies tādu praksi pat aizstāvēt? Esi jau atguvies?

Spēlējas pat ļoti labi nav nevienas tādas spēles ar kuru būtu kaut kādas problēmas, 3.5 GB jā tas ir mazāk bet veiktspēju tas nemaina. Aizstāvēt es neko neizstāvu un atgūties man nav no kā.

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

@Toļiks, tu atļauto citātu skaitu vienā postā tikko pārsniedzi par 80%.

Tu pats saproti, kādas vispārinātas muļķības tu raksti, pareizi? Tu vari saviem čomiem tādus tekstus bāzt, bet ne jau nu man. Tu izdari ļoti daudz apgalvojumus, bet neizmanto reālus, uzskatāmus piemērus. Piemēram,

 

 

Informācijas pietiek pilna google un youtubs.

 

Tā nav uzskatāma atbilde uz jautājumu;

 

 

Tu visas tās versijas esi arī salīdzinājis vai kaut changelogus paskatījies?

 

Kā redzi augstāk, jautājums nebija saistīts ne ar pieejamās informācijas trūkumu vai patiesumu, bet gan par to, ko tieši tu pats personīgi esi izpētījis un novērojis konkrētajā draiveru topikā. Jo, ja tu izdari tādus konkrētus apgalvojumus, kurus pavisam viegli var interpretēt šādi 'Toļiks; Katra nākamā draiveru versija uzlabo veiktspēju.', es sagaidu no tevis konkrētajā lietā vairāk paskaidrojumus, kaut vai no savas pieredzes, kas radušies pēdējos n-tos mēnešus, testējot visas draiveru versijas gan GTX 970, gan R9 290X kartēm un salīdzinot tās.

 

 

Tev pašam ir 4K monis un domāju ka tev pietiek smadzeņu lai atzītu to ka viena R9 290X ir par vāju priekš 3840x2160 izšķirtspējas.

 

Ne visus cilvēkus interesē spēlēt pašas jaunākās vai prasīgākās spēles. Man, piemēram, lielu daļu no spēlēšanas sastāda dažādas indie dev spēles. Un vispār, pēc manas pieredzes ar FHD, QHD un UHD, es vislabāk izvēlēšos spēlēt UHD, pat ja tas nozīmēs ievērojamu grafisko iestatījumu samazināšanu pret, teiksim, FHD iestatījumiem. Pēc tam nākamā izvēle būtu, protams, QHD, bet uzskatu, ka bieži sastopamā 27'' diagonāle uz QHD ir mazliet par daudz, un kopumā QHD man izskatās stipri līdzīgāks kā FHD, nevis UHD. FHD monitoru vairs nekad neizvēlēšos geimošanas nolūkiem.

Viens no lielajiem UHD ieguvumiem ir minimāla vajadzība pēc anti aliasing. Piemērs no personīgās pieredzes; salīdzinot, piemēram, 23'' FHD un 28'' UHD, ir liela, pat ļoti, ļoti liela atšķirība redzamo jaggies apjomos. Lai 23'' FHD variantā līnijas padarītu tik pat gludas kā uz 28'' UHD bez AA, ir jāizmanto vismaz 4x SSAA, kas fps principā sašķels uz pusi (precīzi veiktspējas zudumi atkarīgi no daudziem apstākļiem). Savukārt, lai sasniegtu to pašu 'gluduma' efektu, kādu var sasniegt uz 28'' UHD ar 2x SSAA, uz 23'' FHD man nepietika pat ar 8x(!!) SSAA. Un domāju, ka tu zini, cik lielu veiktspējas iespaidu atstāj 8x SSAA. Ja bez AA ir, teiksim, 60fps, tad ar 8xSSAA būs ap 20, varbūt nedaudz mazāk.

Protams, ka var izmantot visādas AA parodijas kā FXAA, bet neviens entuziasts tos neizmantos, jo tas viss kropļo tekstūras, izpludina bildi un sniedz tikai minimālu ieguvumu.

Un tas viss ir tikai par augsto izšķirtspēju ieguvumiem cīņā ar jaggies.

 

edit: sīki labojumi

Labots - Emilz
Link to comment
Share on other sites

Toļiks

Emilz par draiveriem AMD pēdējo 6 mēnešu laikā ir izlaiduši tikai 1 draiveri cik skatījos AMD mājas lapā bet nVIDIA ir izlaidusi 8 draiverus tu padomā cik daudz veiktspēja ir mainījusies uz abu karšu fonā 1 vs 8 to pat īsti salīdzināt nevar.

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Nu tad izdarīsim pavisam vienkāršu testu. Tu nobencho savu 970 ar pašiem jaunākajiem (353.06) draiveriem, un pēc tam uztaisi rollback'u uz 344.75 draiveriem, jeb jaunākajiem, kas bija pieejami momentā, kad Techpowerup benchoja tās kartes. Vari izmantot arī 344.65, kuri ir konkrētie izmantotie draiveri, lai arī uz veiktspējas apskata iznākšanas laiku bija pieejami 344.75. Pēc attiecīgo draiveru uzlikšanas atkal uztaisi benchmarku, un tad rezultātus liec studijā. hint: ja tev pašreiz nav uzlikti paši jaunākie draiveri, laika taupīšanas nolūkos vispirms uzliec 344.65 vai 344.75, nobenčo, un tikai tad pārliec pašus jaunākos draiverus, lai tie nebūtu jāliek divreiz. Ja iespējams, izmanto dažādus benchmarkus, tai skaitā arī kaut ko no sintētikas. Vēlams, ka uztaisi arī skrīnus un tajos pašos iekļauj arī infu no GPU-Z galvenās cilnes, lai apliecinātu draiveru versiju.

 

@Trix, vai uzskati, ka vajadzētu atsevišķu topiku, kurā varētu ietilpt visas šeit apspriestās tēmas?

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

AMD pēdējo 6 mēnešu laikā ir izlaiduši tikai 1 draiveri cik skatījos AMD mājas lapā
AMD pēdējais beta draiveris nav pat nedēļu vecs
Link to comment
Share on other sites

@shadow118, joka pēc tiešām paskatījos. Tātad iznākušās draiveru versijas ir;

30. maijā Catalyst 15.5;

9. maijā Catalyst 15.4.1;

14. aprīlī Catalyst 15. 4

20. martā Catalyst 15.3

18. janvārī Catalyst 15.x

'14. gada 9. decembrī Catalyst 14.12 Omega

'14. gada 18. novembrī Catalyst 14.11.2

'14. gada 11. novembrī Catalyst 14.11.1

Ja skatāmies vēl senākus laikus, oktobrī izlaistas divas versijas (14.9.1 un 14.9.2), bet septembrī trīs (14.x, 14.x RC1 un 14.9), savukārt augustā divas (14.7 RC3 un 14.8).

Ja mākam skaitīt, pēdējo 6 mēnešu laikā ir iznākušas sešas AMD draiveru versijas, un Omega versija, kas uzlaboja veiktspēju uz dažādām kartēm, nemaz nav tikusi izmantota Techpowerup benchmarkā.

Un ja vēl dažs labs mācētu paskatīties changelogus, pamanītu, ka vairāki no Nvidia izlaistajiem draiveriem pēdējo sešu mēnešu laikā ir paredzēti tikai W10 uzlabojumiem.

Link to comment
Share on other sites

Fantamass

 

 

4GB HBM vs 8GB DDR5 Memory Bandwidth 640 GB/s(4GB HBM) vs 320 GB/s(8GB DDR5) Vai arī 4GB HBM(640 GB/s) VS (176 GB/s) 4GB DDR5 Sanāk ka HBM ir 4x ātrāka
Ja atmiņas daudzums fiziski pietrūks tad Memory Bandwidth tur neko neglābs.  
Link to comment
Share on other sites

NOSTROMO

Viens ir lētāks un GTA V uzrāda 83FPS , otrs dārgāks un 39FPS.

39FPS neder gan, bet 83FPS ir pat ļoti labi spēlējams

Labots - NOSTROMO
Link to comment
Share on other sites

Toļiks
Viens ir lētāks un GTA uzrāda 83FPS , otrs dārgāks un 39FPS. 39FPS neder gan, bet 83FPS ir pat ļoti labi spēlējams

Video avots ? Kas tas par mistisku attēlu ?

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Toļiks
Samierinies

Kas tu tāds par putnu pēkšņi parādījies te pigoriņus taisi ? Vai tik nēesi kāds kārtējais IronMan un Bomaara krustojums ko ?  :mrgreen2:

 

 

Samierinies

Abus miskastē!!! Vai offisam!!!!

Labots - Toļiks
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

NOSTROMO

FX 6300 priekš GTA V derēs pat ļoti labi, žēl, bet to pašu nevar teikt par i3 4150 , tapēc miskaste soreiz iet i3 viens pats :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Rubenis
Viens ir lētāks un GTA V uzrāda 83FPS , otrs dārgāks un 39FPS. 39FPS neder gan, bet 83FPS ir pat ļoti labi spēlējams

Tas jau Bleķagalva atpakaļ. Bet ja godīgi, viens no d$$#$%# izrauts screenshot neko nedod - īstajā video ir parādīts, ka FX ir ar OC (tātad papildus nauda labai platei un dzesei) un tiek izmantota veca videokarte.

 

FX un GTA 5 tiešām iet kopā labi, bet tādu spēļu nav daudz, kur tas tā ir. Vēl tāda ir BF4 un Watch dogs. Tādās spēlēs kā Far Cry 4 un Dying light, Assasins creed i3 ir labāki fps.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

Toļiks
FX 6300 priekš GTA V derēs pat ļoti labi, žēl, bet to pašu nevar teikt par i3 4150 , tapēc miskaste soreiz iet i3 viens pats

Lielākajā daļa spēļu i3 būs ātraks piekāst to GTA 5 un vispār man vienalga kurš no tiem offisa procesoriem ir ātrāks.

Bleķpauri kur tik ilgi biji pazudis ?

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Izlasu pirmo jauno postu domāju būs jautāts pēc padomā...izlasu tālāk skaidrs...kādam atvaļinājums sācies :D

Katrā ziņā gribētu pats redzēt bleķēn to video...un taktsfrekvenci uzzināt... kopsumā tas tākā skaidrs ka klasē ap 100 eiro fx-6300 tas i3 nevar sacensties ...pietam ja vel oc, bet tas tā...video labāk parādi ja tie skreeni nav safantazēti

Link to comment
Share on other sites

NOSTROMO
FX ir ar OC

 

4.2GHZ  par oc priekš FX6300 nevar nosaukt,jo Turbo Speed:  ir 4.1ghz, faktiski 4.2ghz "OC" sastāda 0.1ghz uz ko ir spējīga jekura lēta mb, tas pat nav OC :yahoo: 

Labots - NOSTROMO
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Edit: Jā turbo ir 4.1ghz 

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Rubenis

 

 

4.2GHZ  par oc priekš FX6300 nevar nosaukt,jo Turbo Speed:  ir 4.1ghz, faktiski 4.2ghz "OC" sastāda 0.1ghz uz ko ir spējīga jekura lēta mb, tas pat nav OC

Netroļļojot vispār FX ir 3,5 Ghz frekvence un Turbo boost uz 4,1 nebūs uz visiem kodoliem. Tātad nevis 0,1 Ghz, bet 0,7 Ghz OC. Un pat ar visu to salīdzinot ar i5 2500 FX dod ārā par 10-15 fps mazāk. 

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

 

 

AMD pēdējo 6 mēnešu laikā ir izlaiduši tikai 1 draiveri


 

Tātad iznākušās draiveru versijas ir; 30. maijā Catalyst 15.5; 9. maijā Catalyst 15.4.1; 14. aprīlī Catalyst 15. 4 20. martā Catalyst 15.3 18. janvārī Catalyst 15.x '14. gada 9. decembrī Catalyst 14.12 Omega '14. gada 18. novembrī Catalyst 14.11.2 '14. gada 11. novembrī Catalyst 14.11.1
 

Es šito tik pamanīju...nesapratu ko emilz teica ttoļikam par neatbildētajiem draiveriem...tagad man skaidrs ko toļiks aprāvās... :D
Link to comment
Share on other sites

NOSTROMO

Pats galvenais Fx ir priekša online

 

LOL3.jpg

Labots - NOSTROMO
Link to comment
Share on other sites

Toļiks
tagad man skaidrs ko toļiks aprāvās...

Aprauties māki tikai tu! Pietiek jau ar šodienu. Tu pat brīžiem pats nesaproti par ko raksti bet vienalga raksti.

 

Bleķapaurim IQ līmenis vispār ir griestos.

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Nu toļik kur ir tavs teiktais viens draiveris? Vairāk par viens skaitīt nemāki?

Link to comment
Share on other sites

Toļiks
Nu toļik kur ir tavs teiktais viens draiveris? Vairāk par viens skaitīt nemāki?

Pof*k man visi tie AMD draiveri es viņus nelietoju. 

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

A ko tad plutiji par vienu draiveri vs hvz ciktur? Ja neinteresē ko tad kkadas pasakas bļausti?

Link to comment
Share on other sites

Toļiks

 

 

A ko tad plutiji par vienu draiveri vs hvz ciktur? Ja neinteresē ko tad kkadas pasakas bļausti?
Acīm redzot AMD mājas lapā viss nav tik vienkārši atrodams.
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Ir gan ja rokas un galva aug no pareizās vietas :)

Labots - Bomaars/C12
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Toļiks
Ir gan ja rokas aug no pareizās vietas

Nu nav man vajadzības pēc viņiem vienu reizi tur iegāju intreses pēc paskatījos neatradu un ? Ko tu tagad no mušas ziloni pūtīsi ķersies pie pēdējā šā vakara salmiņa ?

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Un izdomāji ierakstīt kkādas muļķibas bet kad tev uzdeva jautajumu nozudi? :D

Link to comment
Share on other sites

Toļiks

 

 

Un izdomāji ierakstīt kkādas muļķibas bet kad tev uzdeva jautajumu nozudi?
Nekur es nenozūdu atbildēt varu uz pilnīgi visu! 
Link to comment
Share on other sites

NOSTROMO

 

 

Ko tu tagad no mušas ziloni pūtīsi

Tu te no mušas galaktiku pūt, samierinies, ej guli, nopērc riteni, izvedini galvu

Link to comment
Share on other sites

Toļiks
Tu te no mušas galaktiku pūt, samierinies, ej guli, nopērc riteni, izvedini galvu

Un no kura purva tu izlīdi pēc tik ilgiem mēnešiem ? Cik tu tos nikus vari mainīt ?

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Bleķi pat interesantākais ir tas ka tu uzrodies radomā kkad hvz ko pekšni...

Link to comment
Share on other sites

NOSTROMO

Veči, nez , kas jūs dzīvē esat, ko darat, cik pelnat, kādi mērķi.Bet es negeimošanas lomkas esmu izturejis, esmu brīvs :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...