Jump to content

Konstanti "lagi"


probot
 Share

Recommended Posts

Guru vispar uz PC vairs nav. taka atas nav 
o MK  nu es nezinu...es lasiju toma foruma ka 2x watu paterins cpu ja nonem to cnc.. es jau nezinu tapec arii te esmu..buutu kkads datorspecs tad nemaz neko neprasitu..
Emilz kur nonemt taas fiichas? man nav ne jausmas kadai voltazai jabut.. man pillnigi melna bilde par to visu ir... cooleris stoka staav kastite vel neiznemts.. uzliku cooler master hyper t4.. lielakais kaadu vareju iestumt sava kaste... vieniga problema ir ar rpm... jo piem caur msi afterburneri es reguleju aatrumus  videnei bet nviena proga nevaru atrast kaa regulet cpu.. itka stekeris ir iespraust pareizaja vieta.. tur kur jabut cpu coolerim.. man vispar liekas ka vins griezas ar konstantu aatrumu un nemainaas  bet var jau buut ka kluudos...   katra gadijuma es to c&c nenosledzu bet tur gur bija tas thermal throttle  biosa man staveja auto..es uzliku uz max cik vareja 85% tagad viss iet ok nezinu kas ar cpu notiek :D

Link to comment
Share on other sites

Biosā visu to vari noņemt. Man šķiet, ka tas T4 nav neko labāks par stock dzesi, kas nāk līdzi fx8 pročiem, varbūt tikai klusāks. Ja geimojot temperatūras paliek zem 70C, viss ok. Voltāža tev tur noteikti ir uz auto, uzliec kādus 1.35V, paskaties, kā ir ar 4Ghz stabilitāti tad, kā ar temperatūrām. Domāju gan tomēr, ka 4Ghz vajadzētu varēt pavilkt arī zem 1.35V. Man agrāk pašam bija lietošanā viens 8320, neatceros, ar kādu voltāžu bija stabili 4Ghz, bet 4.7 bija stabils, ja nekļūdos, ar 1.38V vai 1.4V. Tas gan stabilitātes ziņā bija labs čips.

Link to comment
Share on other sites

Nu tamnstoka kuulerim kkads mini ventilatorins ir ar mazu radžiņu... Tam ko es nopirku ir riktigi liels un radiators liels ar trubam..hvz tiesi mekleju prieksbsi procja rakstija ka ir labs prieks gaisa

Vaitad taa var buut ka 2x mazaks ir tik pat labs kaa 2x lielaks

Labots - probot
Link to comment
Share on other sites

Vaitad taa var buut ka 2x mazaks ir tik pat labs kaa 2x lielaks

Ne vienmēr izmērs nosaka siltuma izvadīšanas spēju..

 

CPU dzesēm ir tā, ka jo lielāks metāla klucis (masīvāks pēc svara un tilpuma) jo vairāk siltuma enerģijas spēj pārvietot.. ventilāotrs primāri ir gaisa plūsmas noteicējs.. jo mazāks ventilātors jo ātrāk jāgriežas lai izdzītu cauri gaisa masu.. no kā izriet ka stock dzeses ir skaļas..

 

Par problēmu, skatījos ka tev cpu ir ~70, video ~80, tad sistēmā tev ir diezgan liels cepeškrāsns.. neesi mainījis gadijumā cpu voltāžas vai kaut kādā citā veidā "overclock-ojis" procesoru? Kādu termo pastu izmantoji? Nāca virsū dzesei?

Lagi metas jo sistēma sevi glābj no pārkaršanas.. kas pārkarst ir jāskatās attiecīgi "lagu" laikā, kā jau tev teica furmark vai citu stabilizācijas testu laikā..

Labots - o MK_
Link to comment
Share on other sites

Nu GPU jau nu noteikti pie 80C nepārkarst. CPU ir mazliet pakarsts, bet vaina ir nevajadzīgi augstajā voltāžā.

Link to comment
Share on other sites

Speelee pat nav 80 uz taa testa tava bija beigas 80. Hvz kaa lai to cooleri monitore cpu. Manispec var uzlikt lai uz max griezas.. Man tascookeris stav vienogi stulba virziena..pret barokli..a no taa naak karsts gais sobrid sanak taa ka no baroklja karstais tiek vilkts cau radiatoru un tad araa..nesanaca man uzlikt vinu ar ventilatoru pret pakalju..maatenei stiprinajumi kkadi ne taadi vai arii coolerim

Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Tu vispār lasi ko tev raksta?

 

 For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design." No tava ražotāja lapas.

 

Vari mainīt kādus softus gribi, vainīga ir plate, un tās uzkarstošie VRM. Cpu nepārkarst, bet uzkarst viss kas ir apkārt socketam, tai skaitā VRM, un šitajām platēm zināma sāpe, ka VRM taisa throttling. Tāpēc arī top-down coolers, lai pūš gaisu virsū arī tam, kas apkārt socketam. Pie tam tā plate ir 4+1 power phase.

 

speciāl priekš tevis internetā ir daudz info. piemēram http://www.reddit.com/r/overclocking/comments/2n3swr/problem_with_temperature_readings_and_throttling/

 

Tas pats ir ar ASrock 970 Extreme 3 un 4 platēm.

 

Īsāk sakot es savu pateicu, varat diskutēt par GPU vai vēl sazin ko, bet tavā vietā es jau sāktu morāli gatavoties jaunas plates meklēšanai. Ja kompi saliki pats, tad būs mācība, ja kāds tev šitādu ieteica, tad tam kurš ieteica vajadzētu pašam piedāvāt uz šāda build pasēdēt.

Labots - EpicDamage
Link to comment
Share on other sites

 

 

šitajām platēm zināma sāpe, ka VRM taisa throttling

 

:shok:  VRM trotlings, tas ir kas jauns, īsumā apstāstīsi kā izpaužas? Turklāt vairumam AMD stock dzeses tā apkārtējās šņagas dzesēšana ir visai nosacīta un arī tad tikai 2 virzienos. Gribi apgalvot, ka ražotājs plati uztaisījis tik sūdīgu, ka nerekomendē lietot pat ar stock dzesi?

Link to comment
Share on other sites

@EpicDamage, bet vai tu pats arī lasi, kas tur ir rakstīts, piemēram, tajā reddit'a pavedienā? Vai maz esi ievērojis vispār, zem kā apakšā tas pavediens ir? Jā, 'overclocking'. Ja būtu kaut nedaudz palasījis, ievērotu, ka tur minētās trotlinga problēmas ir tikai zem OC, bet šeit nekādu klokošanu neviens pat netaisās veikt. Autoram vienkārši vajag pārlikt proča voltāžu, viss pārējais jau ir izdarīts.

Link to comment
Share on other sites

 

 

es vienmeer esmu teicis, ka amd procesori ir meesli jebkuraa to izpausmee saakot no k7 seerijas.
Nu tādi viņi ir ko padarīsi... 
Link to comment
Share on other sites

Nu jaa..plati ieteica :D bet nu viena lieta atrisinata..kad busu majas pakrutjisu voltazu zemak. Paskatisies kaa uzvedisies jo pa lielam problema ir atrisinata jo.lagu vairs nav..vienkārši laikam automata taaa temperatura vai slodze ko.vins tur regule ir laikam baigi mazaa ja vins pie 65-70proc nokaras

Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Bet protams, ka lasu, ir topiki, kur tiek novērotas attiecīga pārkaršana pat pie stock settingiem, ja visa kaste ir cepeškrāsns un nav keiss ar labu gaisa cirkulāciju. Pazīmes ir pilnīgi identiskas ar OC vai ar stock settingiem uz pāris sekundēm tiek samazināta jauda un tad atkal viss norm un tā pa ciklu. Autoram problēmas ar stock jo pilnīgi iespējams visa kaste uzsilst par daudz.

 

Tā ražotā plate ir konkrēti garām, es nesaprotu kā viņa vispār tirgū ir nonākusi ar FX procesoru atbalstu, viņa tikai teorētiski uz papīra spēj pavilkt tos procesorus, un pat tad uz papīra neizskatās diez ko labi, atkarībā no ventilācijas un temperatūras visā keisā, pat stock settingi var būt par daudz.

 

Šitādu plati esmu redzējis un mocījis dzīve, ar Phenom procesoriem pilnīgi nekādu problēmu, tiko ieliec FX sākas augstāk minētais stāsts, viss pilnīgi identiski kā topika autoram.

 

Atstāj tikai stock settingus, nekādus tuboboost un nekādas auto voltāžas un nekādus auto OC. Vēl iesaka likt papildus ventilatorus, kas dzesētu paša socketa apkārtni. Lai tev veicas autor!

 

Rekur tev piemērs kā dzesēt to plati, lai viss būtu stable http://forums.extremeoverclocking.com/attachment.php?attachmentid=169964&d=1398172398

 

Zaļais heatsink attēlā ir tas kas dzesē VRM, kas ir vislielākais vaininieks visām problēmām, vēl ir uzlikts pa vidu papildus ventilators :D

 

P.S. redz kur arī topiks par throttle pie stock settingiem http://forums.tweaktown.com/asrock/47282-asrock-970-extreme3-fx-8120-keeps-throttling-im-not-overclocking-3.html

 

970 extreme 3 un pro 3 atšķirība ir tā, ka extreme 3 ir heatsinki uz vrm, bet tik un tā ir cilvēki, kam ir problēmas.

Labots - EpicDamage
Link to comment
Share on other sites

Nu man baroklis ir augsa un vins pus ieksa gaisu diezgan siltu..un reti tam ir cpu raiators un aiz vina ir ventilators kursh push ieksa radiatora gaisu zdm ta ventika ir gpu ar 3 cooleriem nu un pankreisi nonradiatora ir izejas ventilators kurs puush araa visy un prieksha viens kas suc ieksa. Katra zina stulbi laikam ka no psu naak gais uz radiatoru un otra puse radiatoram otrs ventilators sit stpakala to...ko lai tur pamaina? Varetu nopirkt vel vienu ventilatoru un uzlikt otra puse radiatoran

Link to comment
Share on other sites

 

 

Bet protams, ka lasu, ir topiki, kur tiek novērotas attiecīga pārkaršana pat pie stock settingiem, ja visa kaste ir cepeškrāsns un nav keiss ar labu gaisa cirkulāciju. Pazīmes ir pilnīgi identiskas ar OC vai ar stock settingiem uz pāris sekundēm tiek samazināta jauda un tad atkal viss norm un tā pa ciklu. Autoram problēmas ar stock jo pilnīgi iespējams visa kaste uzsilst par daudz. Tā ražotā plate ir konkrēti garām, es nesaprotu kā viņa vispār tirgū ir nonākusi ar FX procesoru atbalstu, viņa tikai teorētiski uz papīra spēj pavilkt tos procesorus, un pat tad uz papīra neizskatās diez ko labi, atkarībā no ventilācijas un temperatūras visā keisā, pat stock settingi var būt par daudz. Šitādu plati esmu redzējis un mocījis dzīve, ar Phenom procesoriem pilnīgi nekādu problēmu, tiko ieliec FX sākas augstāk minētais stāsts, viss pilnīgi identiski kā topika autoram. Atstāj tikai stock settingus, nekādus tuboboost un nekādas auto voltāžas un nekādus auto OC. Vēl iesaka likt papildus ventilatorus, kas dzesētu paša socketa apkārtni. Lai tev veicas autor! Rekur tev piemērs kā dzesēt to plati, lai viss būtu stable http://forums.extrem...64&d=1398172398Zaļais heatsink attēlā ir tas kas dzesē VRM, kas ir vislielākais vaininieks visām problēmām, vēl ir uzlikts pa vidu papildus ventilators :D P.S. redz kur arī topiks par throttle pie stock settingiem http://forums.tweakt...clocking-3.html 970 extreme 3 un pro 3 atšķirība ir tā, ka extreme 3 ir heatsinki uz vrm, bet tik un tā ir cilvēki, kam ir problēmas.

 

Psc, un pēc visa šī joprojām jākāpj uz amd grābekļa? Tad kas tur ar to vrm trotlingu palika? Man interesē

Link to comment
Share on other sites

 

 

u man baroklis ir augsa un vins pus ieksa gaisu diezgan siltu..un reti tam ir cpu raiators un aiz vina ir ventilators kursh push ieksa radiatora gaisu zdm ta ventika ir gpu ar 3 cooleriem nu un pankreisi nonradiatora ir izejas ventilators kurs puush araa visy un prieksha viens kas suc ieksa. Katra zina stulbi laikam ka no psu naak gais uz radiatoru un otra puse radiatoram otrs ventilators sit stpakala to...ko lai tur pamaina? Varetu nopirkt vel vienu ventilatoru un uzlikt otra puse radiatoran

 

Kas tas par dīvainu barošanas bloku kas iekrūvēts augšā pūš gaisu korpusā? 

 

Nu standartā gaisa cirkulācija notiek šādi :

02_airFlow.gif

Link to comment
Share on other sites

Tishi taa - baroshanas blokam nekas korpusaa iekshaa nav jaapuush.
Esi pats PSU moddingu uztaisiijis ar otraadi piemonteetu propelleri?

 

Link to comment
Share on other sites

Nu jaa diezgan nelogiski..es nez pieliku roku likas ka push ieksa...majas bus jaskatas ko tie skibacaibie tur ir izdarijusi :D

Labots - probot
Link to comment
Share on other sites

 

 

Atstāj tikai stock settingus
 

es domājuu, ka tieši default settingi arī ir nepareizi. Ar tiem uzstādījumiem tieši ir saslēgtas auto voltāžas, power saving modes un citas kuiņas, kurus tieši nevajag.

 

 

 

Rekur tev piemērs kā dzesēt to plati, lai viss būtu stable http://forums.extrem...64&d=1398172398
 

Šausmas!! Cilvēciņš ir tā galvu saspiedis, tā.. Divas video kartes, viena no labākajām aio dzesēm, kaut kādi corzaira mēsli, un viss tas setaps uz kaut kādas pašas lētākās 970 čipseta plates?

Link to comment
Share on other sites

es esmu atpakal.. paris dienas paspeleju un vaina ir klaat.. soreiz intervals ir lielaks un tas pats lags ar tad savadaks..bet nu lidzigi.. c&c nonemu un pagriezu cpu throttle  lidz 85% max ko vareja uzlikt.. hvz.. temperatura ir ok.. liekas vairak kaa parslodze.. nez.. pasam cpu temp ir 50. tas jau nav tak baigi daudz? nesaprotu.. kad palaidu cpu temp progu man radija uz 1 cores visslielaka slodze 90+% a parejim bija 60-70

Link to comment
Share on other sites

Ja esi pārliecināts, ka CPU temperatūra nav pie vainas, tad sāc skatīties kas notiek fonā kamēr tu spēlē, paskaties vai ar disku nav problēmas utt.. 

 

 

Par viena kodola augsto slodzi - ne visas spēlēs māk draudzēties ar vairākiem kodoliem, vai arī, fonā notiek kaut kas cits.. 

Labots - o MK_
Link to comment
Share on other sites

Antons ar lielo burtu
Sveiki. lieta tada.. Speleju speli un pec kada britina sakas tadi ka lagi/framerate krishanas... pameriju uz hronometra. 20sec iet perfekti lags 5 sec un atkal 20 sec perfekti. un taa uz rinki.  nezinu ko darit.. nav starpibas vai speleju uz high vai low grafikam. rezultats tads pats.. CPU temp parbaudiju tas stav uz 60-70 load nav pat tuvu max. tur isti nekas nemainas. palaidu msi afterburneri un peecaak luureju tas grafikas GPU un FB usage nokritas taja bridi kad ielago. nezinu un nesaprotu kur problema... man ta bija uz watch dogs tagad ir uz gta v un vel dazam spelem ir bijis...

Kādi ir iestatījumi un kādu spēli tu spēlē?

Labots - Antons ar lielo burtu
Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Noteikti, pārinstalē vēl 5 reizes windows, izdzen nez cik gpu. hdd stress testus, nomaini vēl barokli, varbūt ies ne?

 

Ja nopietni, atbildi jau es tev pateicu.

Link to comment
Share on other sites

kura bija tava atbilde ? pirkt jaunu maateni vai watercooler ?

settingi ir uz high parsvara high/normal.  distance vispar uz nulli laikam ir  :D  nu tur kur gpu memory noslogojums tur ir 1450/2000 zalju raada vel sviitru..

Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Watercooler tev nepalidzes, pats redzi, ka ne jau CPU tev pārkarst. Pārkarst VRM, jeb voltāžas regulācijas moduļi, uz tavas mātenes viņi ir uzreiz pa kreisi no soketa, uz viņiem nav heatsinka un tavā gadījumā izskatās ka netiek pūsts nekāds gaiss virsū. Meklē risinājumus kā tos dzesēsi. Pie tam mātenei ir 4+1 powerphase, ja būtu cītīgāk info pameklējis, tad atrastu, ka 8 kodolu fx ieteicams vismaz 6+2 kā minimums, ja gribi labi klokot tad 8+2.

Link to comment
Share on other sites

Esmu pilnigs antons..kas ir vram? Tas nav video rams? Kas ir uz videnes? :D jeb tie ir tie rami kas sprauzas maatene? Un kur tie stravas regulacijas(kā vinus tur sauca) ir? Ka vini izskatas? Varu visur salikt coolerus ja vaig :D jazin tik uz kaa. Un hvz procis jau neparkarst itka..bet tai vienai corei rsdas liels loads.

Starpcitu. Manam comam ir tada pati maatene..videne bik sliktaka bet 3gb rami tadi pasi ka man cpu bik sliktaks ari amd 6core laikam.. Un vinam ta spele iet labi un bez glukiem.

Labots - probot
Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Nu redzi, 6 core, nav tas pats, kas 8 core. Varbūt viņam viss pasākums labāk dzesējas. Varbūt viņš negeimo tik daudz, un neizjūt nemaz, ka tomēr ir kaut kādas problēmas. Bet nu rock solid buildā es šito plati neņemtu pat priekš 6 core.

 

Nodzēsēt tev vajag apvilkto  zonu http://i57.tinypic.com/11j6xwo.jpg

 

Patestē pats, kad tev sākas tie "lagi" cik karsta tā zona ir.

Labots - EpicDamage
Link to comment
Share on other sites

taa ir lupataa karsta... es tur pirkstu pieliku pie pasiem tiem sudiniem taa ka nevar noturet :D

uzliku stock cooleri ar saveja fanu lielio..domaju ka bus labak jo stock uz leju puush..nezinu kaa tur ar temp bet man procis kaapa paari 60gradiem.. cik lasiju manam procim 61 laikam ir griesti defaulta? jeb normali ? 66 pat bija.  par to dzeku runajot-nee vinam nav nekadi extra cooleri un geimo vairak par mani :D mosh ieurbies ekrana taa ka nemana neko :D vai negrib atzities..
karoci  eju prom.. kad atnaksu liksu jauno cooleri ja kads apstiprinas ka sis temperaturas ir par traku.. un sliktakaja gadijuma ja man nekas nesanaks ar dzesi tiem sudiniem tad janem jauna plate bus? es ceru kad tas atrisinatu problemu jo es negribu pirkt kko kas man nav vaidzigs :D

Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Redzi, nodzesē to daļu un nevajadzētu būt problēmām uz stock settingiem.

 

62+ ir pakarsts tavam procim, iespējams var taisīt throttle.

 

Ja gribi stabilu plati priekš fx 8350 skaties uz m5a97 pro, vai citu plati ar līdzīgiem parametriem, 6+2 power phase un lai ir heatsinks uz vrm.

Labots - EpicDamage
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu redzi, 6 core, nav tas pats, kas 8 core.
 

Izslēdz biosā 6 un 7 kodolus, pamēģini tad. Visām tām platēm ir karsts nb un vrms, arī dārgākai platei viņi būs tikpat karsti, tikai dzese virsū būs labāka. Kaut kas tomēr māc šaubas, vai VRMs te ir problēma.

Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Šitam vispār dzeses nav virsū...

 

Tak es jau teicu, māc šaubas, sāciet windows reinstall, stress testi līdz bezsamaņai, nomainat psu, nomaini visu pēc kārtas. Ar vairāk powerphases nebūs gan tik karsti.

 

Esmu dzīvē taustījis šitādu plati, un tiko procis tik iesēdināts m5a97 viss maģiski sāka iet vai ne?

 

Viss man apnika te skaidroties, veiksmi autoram, neesi pārāk naivs un neceri, ka tas tev ir kaut kāds cits gļuks.

Link to comment
Share on other sites

Es jau nemaz neceru :D es jau gribu tik noskaidrot kur ir vaina un ko pirkt vai darit.. lai nav taa ka viens saka psu..noperku to un nekas nenotiek :D  man tas cooleris stav taa,ka dala taa liela radiatora nosedz tos sudinus kas uzkarst.. un iisti nav ko tur  piebazt.. piestumu ventilatoru kkadu ieksa tur pa skirbu..bik paspeleju itka nekas nekaaraas..bet tas meesls iet uz pilnu katushku.. kaa var vinu noregulet vai kur labak spraust.. proveju spraust pwr fan laikam taa saucas stekeris.. tur bija uz max.. iespraudu cpu 2 coolera tur bija mazak bet aatri taapat.. kur lai vinu sprauz un kaa rpm noregulet ?

Link to comment
Share on other sites

@EpicDamage, nu ko tāds stresains?

pirmkārt, pārliec CPU dzesi tā, lai visi vrm ir atsegti un pieejami. Paskaties, kā sistēma strādā tad. Ja ar to nepietiek, ir divi varianti - likt virsū kādus vrm heatsinkus vai pūst virsū gaisu. Vai vislabāk - abus kopā. Domāju, ka tev der jebkurš no variantiem, jautājums tikai, cik daudz ar to gribi nodarboties, cik stabilu/estētisku/klusu rezultātu vēlies utt.

Tas, ko tu tur pašlaik dari, izklausās tikai pēc tādā īslaicīga risinājuma.

Link to comment
Share on other sites

tad tas (Vram) ir tie sprauzamie modulji ? :D neviens man ta arii nepaskaidroja.. nu savu pasreizejo nevaru uzlikt taa.. radiators stav perpendikulari ramu slotiem un nosedz praktiski 2vus... bet kur tad ir taa vaina.. viens saka ka karst tie stravas regulatori otra puse chipam otrs ka rami karst...un kaa ar to ventilatoru regulaciju.. es uzliku vienu ventilatoru kas man bija majas pie tiem stravas regulatoriem.. nav diez ko liels.. uztaisiju stiprinajumu un itka vairs nav lagu..bet vins griezas praktiski ar max aatrumu..par cik vins nav liels tad duuc kaa nelabais.. man tas ir par traku :D

Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Runa nav par VRAM, vai RAM, bet par VRM...

 

Es tev pat attēlu ieliku, kura daļa tev jānodzesē... Ja ventilators nepatīk, tad meklē heatsinku, ko uzmontēt tur virsū.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...