Jump to content

Palīgā! Nesanāk uzinstalēt windows uz linux!?


kazhimirs
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Tātad šodien ieguvu savā īpašumā jaunu portatīvo datoru, proti, Acer Aspire E 15 E5-571G. http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/acer_aspire_e5571g_xtreme_i5_gt

 

Problēma ir tāda, ka nesanāk uzinstalēt operētājsistēmu, proti, man ir gan windows 7 uz dvd-roma, gan arī windows 8 uz usb flasha.

Atverot BIOS options es varu izvēlēties Legacy vai UEFI bootošanas metodi. Mēģināju abas. Nekā.

Instalējot windowsu, kad es nonāku līdz solim, kad jāizvēlas kur vēlos uzinstalēt windowu ( uz kuru cieto disku ) man to neļauj darīt, jo parādas "Windows cannot be installed on this disk. The selected disk is of the GPT partition style."

 

Mēģināju jau mountot windows.iso failu uz usb flashu gan kā GPT, gan kā MBR. Mainīju usb flashu uz gan FAT32, gan NTFS.

Joprojām nekādi neizdodas pārvarēt paziņojumu "Windows cannot be installed on this disk. The selected disk is of the GPT partition style"

 

:shok:

 
 
Link to comment
Share on other sites

kazhimirs

 

 

šis bija patiesi uzjautrinoši

pats saprotu, ka neesmu loģiski uzrakstījis, taču nemācēju savādāk izteikties. katrā ziņā uz datora it kā ir linux, bet no operētājsistēmas tur ne smakas!

Link to comment
Share on other sites

Diezgan bieži (es pat teiktu, ka gandrīz vienmēr) ļoti palīdz uzspiest uz preview pogas un pārlasīt savu skribelējumu pirms to postēt. Jo īpaši attiecas uz virsrakstiem.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Vai tad nodzeest partiicijas nevar? Gan jau ka viss tiek dariits ar next, next, next. Man uz shii modelja septiitnieks uzlikaa bez probleemaam. Tiesa naacaas peec tam tiikla karshu, gan Ethernet, gan Wifi nedaudz cau pakalju pamekleet, bet visumaa rezultaats bija ok.

Link to comment
Share on other sites

Mēģināju jau mountot windows.iso failu uz usb flashu gan kā GPT, gan kā MBR. Mainīju usb flashu uz gan FAT32, gan NTFS. Joprojām nekādi neizdodas pārvarēt paziņojumu "Windows cannot be installed on this disk. The selected disk is of the GPT partition style"

Ne jau USB flash tev ir jaakonvertee bet gan kompja disks uz kura taisies instaleet OS.

No windows setupa var palaist diskpart:

list disk
select disk 0
clean
convert mbr
exit

Un instalee to savu windows.

Labots - Borja
Link to comment
Share on other sites

sharklasers

 

 

Man uz šī loptopa Windows uzlikās bez probēmām.Ja jau tev met šo paziņojumu tad jānodzēš esošās partīcijas ar Windows instalācijas disku un jārestartē dators.Atšķirība tikai tajā ka man virsū bija DOS kazhimirs, 25 Apr 2015 - 19:45, teica: The selected disk is of the GPT partition style."

+1

uz tāda paša modeļa lapša nesen tika likts w7 no usb puļķa. biosā izmainīju boot order un pirms instalēšanas nodzēsu visas partīcijas un uztaisīju jaunas un vsjo, pat restartu nevajadzēja.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...