Jump to content

Keramsiskās plīts atsauksmes?


Payne
 Share

Recommended Posts

Bonifacijs

Ir labas, ar laiku var drusku apskrāpēt.

uz HI-Light riņķiem var likt jebkurus traukus, uz indukcijas tikkai tos pie kuru dibena līp magnēts


ir gan HI-Light only gan induction only kā arī hibrīdas daži  HI-Light riņķi + daži induction riņķi,

man kā reizi ir hibrīds un tas pa lielam ir labi jo dažreiz noder ka var tieši uzkarsēt kaut ko, jo indukcija jau pašu savu virsmu neko daudz nekarsē, kaut gan 95%+ gadījumos tiek lietoti vien indukcijas riņķi

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

nu nezinu kur Tu skaties, tas ir rakstīts kā uz pašiem riņķiem tā aprakstos kā galvenais parametrs

 

āāā, sapratu Tu tak laikam muļķu zemē esi un tāpēc arī nav info, nu paskaties LV veikalos un tad meklē airīšos
 

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Pa lielam nē, tikkai uzraksti, kaut kādi simboli var norādīt who is who, vizuāli viss vienāds

 

Nu te savu nofočeju ja jau reiz tā - ražotajs Miele, hibrīds - 2 augšējie ir Hi-Light, 2 apakšējie induction (ir redzams uzraksts) (o) - iespējams ierubīt dubultriņķi, otro karstuma loku, booster nozīmē ka  ir iespējams palaist dubultā pastiprinātas jaudas režīmā (B), ceran ir keramiskās virsmas materiala veids, darbojas uz 3 fāžu 380V, taimeris - vadības pogas uz liekas ka indukciju vai kaut kā tā strādā, ir varianti ar kaut kādu pjezoelektrisko vai tamlīdzīgu vadību - tipo nospied podziņu, tas tiem kam nesanāk indukcijas pogas iedarbinat nervu  vai sklapju roku dēļ

 

P.s. uz smukumu bilde nepretendēju, tiko tika ceptas karbonades un kartupeļu biezputras vārītas

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu šī konkrētā izskatās tik arhaiska un tur nav nekādas norādes par indukciju, tā kā domāju ka viņa 99,99% ka ir parastie Hi-Light


Pa lielam indukcijas virsmas ir nedaudz dārgākas nekā Hi-Light, kādreiz tā starpība bija reizēs tagat nu nezinu 100 eur vai pat mazāk par līdzīgas klases un ražotāja modeļiem ja ir runa par lēto galu. 


Tā pavirši paskatījos vēl kas tai linkā ir un rodas sajūta ka pie lielajiem konservātoriem sadzīves tehnikā ir vēl kaut kāds 1998. gads un indukcija ir nenormāla eksotika tāpat kā sensoru vadība un moderns dizains


viņi laikam Hi-Light apzīmē ar ceramic electric, a induction ir induction un viss, bez sīkākiem paskaidrojumiem.

 

vēl nianse ka nekur nav norādes par barošanai nepieciešamo fāžu skaitu un jaudu, tipo vispirms nopērc un pec tam tev sertificierēts electrican pateiks ka janomaina skaitītajs, pieslēguma jauda un vadi no skaitītāja līdz plītij

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

paga,cik es sapratu, tad hi light ir labāks par induction? jo uz hi-light var likt jebkurus traukus? tad kapēc,tas hi-light ir lētāks?

Link to comment
Share on other sites

Kā to ņem ,labāks/sliktāks. Man ir gan viena tipa gan otra.

   Indukcija reāli patērē mazāk strāvu vienāda produkta pagatavošanai salīdzinot ar hi-light. Vajadzīgi kvalitatīvi trauki ar biezu dibenu,kas arī nodrošina vienmērīgu gatavošanu un siltuma izdalīšanos.

   Parastajai Hi-Light jebkuri trauki derēs. Plānu dibenu,nevienmērīgu siltuma atdevi, precīzi nepieguļot plīts virsmai. Kas arī rada lieku enerģijas zubumu.
Indukcijas plīts pati nesilst pa sevi bez trauka,tākā gatavošana sākas precīzi kad uzliec katlu. :) . Hi-Light pati vispirms uzsilst un tad silda katlu.

 Tas tā drusku priekštatam īsumā.


Indukcija pa lielam tomēr luksus produkts,rēķinies arī par labiem traukiem.

Ņem vien Hi-Ligt ,ja neko pa šo nezināji,būs gana laba.


 

 

paga,cik es sapratu, tad hi light ir labāks par induction?
Nē lētākas :)
Link to comment
Share on other sites

Es mammucim laukos paņēmu indukcijas virsmu - pats neko sliktu pateikt nevaru! Pabiezā(gana smaga) pannā, tieši no aukstas līdz sāk ''čurkstēt'' desa, paiet knapi 40 sekundes! Tieši ar to tā indukcija ir lētāka - produkts tiek pagatavots ātrākā laikā, lai arī patērējot vairāk elektrības, salīdzinot ar keramiskajām virsmām. Vilku atsevišķus vadus no skaitītāja,3f.

Nenormāls pluss indukcijai - nesasilda virsmu, jebšu nesakarsē! Ne reizi nav nekas piededzis! Ar mitru lupatiņu visu var notīrīt! Tas,salīdzinot ar keramiskajām' ir nu dievīgs pluss!!

 

Jaudas sadalījums ir nevisai korekts - vārot produktus, uz astotnieka(skala no viens līdz deviņi) vārās 'pa stipru' ,bet uz septītnieka,ta vārās, ta nē. Siltumietilpība katlam par mazu..

Specifiskie trauki - tikai tie, kam magnēts līp pie dibena. Un ne mazāki , kā trešdaļlaukums no tā,kas uzzīmēts uz plīts virsmas. Rada nelielu troksni gatavošanas laikā.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu lai būtu pavisam skaidrs, tad Hi-Ligt darbojas apmēram tā ka zem stikla virsmas ir keramikas plācenis kurā ir tipo nihroma stieplīte vai kaut kas tamlīdzīgs kas pie strāves padeves nokarst līdz sarkankvēlei un silda stikla virsmu un tad tālāk tā stikla virsma silda uzlikto trauku. Pēc izslēgšanas vēl ilgi ir karsts tas keramikas plācenis, un stikla virsma, var apdedzināties, ja gatavojot kaut kas izlīst tad arī piedeg pie tās stikla virsmas. Pluss ir vien tas ka der jebkuri trauki un ja nu galīgi nav mājās serkociņu , bet pīpēt nu dikti vajag tad var uzkarsēt to Hi-Light riķi sarkanu un paturot pie stikla cigaretes galu kādas 10s tomēr izdosies piesmēķēt.

 

Savukārt indukcija darbojas uz principu kas ir attali līdzīgs mikroviļņu krāsnij, karoče kaut kāds elektromagnētiskais lauks vai kas tur tādā garā - keramikas plācenis kurā ir indukcijas enerģijas avots pats neuzkarst un arī stikla virsma virs tā netiek uzkarsēta - karst tikkai trauki ar dibenu pie kuriem pielīp magnēts, tātad tikkai metāla un ne visi, trauks var arī nebūt speciālais ar biezo dibenu un integrētiem magnētiem, derēs arī parasta bleķa panna, neņem vien daļu nerūsējošā terauda trauku, stikla un keramikas trauku. Cigareti piesvilināt nesanāks nu nekādīgi, virsma ir auksta, pilnīgi auksta un lai arī līdz gatavošanas beigām ir uzkarsusi, tas vien ir no tā ka uzsilst no bleķa trauka virs stikla - teorētiski tūlīt pēc gaļas apcepšanas uz vieglu oglīti arī uz indukcijas virsmas var apsvilināt drusku roku, bet nu tas drīzak būs kā nekomfortabli karsts nevis pie čūlam novedošs apdegums - bērnu drošs tipo

 

indukcija paterē jūtami mazāk elektrības, jo nekarsē keramikas plāceni, nekarsē stiklu, nekarsē gaisu ap kastroli, pa lielam karsē vien to kas atrodas tieši iekš kastroļa, pie tam tai skaitā arī tā kā no iekšpuses, katrā ziņā teiksim kādu Kijevas kotleti var vārda tiešā nozīmē uzspridzināt uz pannas, ja ierubī 9+booster, tur uz viņas 100g ap 4,5kW kā iebliež......

indukcija darbojas jūtami ātrāki jo sāk uzreiz karsēt ūdeni grāpī ar visu jaudu un nav jāgaida kamēr uzsils keramikas plācenis, tad uzsildīs stiklu un tad stikls uzsildīs katla dibenu un tad... tik saks silt ūdens

 

indukcija ir labāka un krietni, taču ja vien esi tai gatavs (trauki)

 

kaut kā tā īsumā

Labots - Bonifacijs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Droši vien, nez vai kāds ir tik traks lai tā izdarītu

 

Vienkarši grapi ar ūdeni un slapju dibenu var droši likt virsū, būs vien tādi kā mini sprādzieni un grāpis drusku pakratīsies kamēr ūdens tvaiks no apakšas būs izgājis ārā (indukcijai tā nebūs), vārīšanas laikā ja kas pāriet pāri un iztek uz virsmas, tad nekas traks, piedeg kā uz jebkuras citas virsmas. Var uzreiz saslaucīt ar lupatu, tik jāuzmanas lai roku neapdedzina pie karstās malas - indukcijai tas atkrīt, var drosi slaucīt, izskrējušais šķidrums būs karstāks par virsmu 

 

nu un jā, indukcijas riņķus ir ļoti viegli tīrīt jo tur salīdzinot ar Hi-Lightiem faktiski nav pilnīgi nekāda piedeguma, Hi-Lighti ir ar asiem nažiem jātīra - noskrāpē lielumu un tad var ar speciālu pulējamo pastu berzt nost mazumu, bet paris reizes padarbojies kulinarijā un jau atkal tas pats sāk veidoties

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Bonifacijs visu ļoti labi apskaidroja.

No sevis gribu piebilst - padomā par vienriņķa indukcijas iegādi (kaut ko tādu - http://www.cenuklubs.lv/iveikals/plitis/Indukcijas_plitina_Sencor_1800W.html , vai - http://www.hypershop.lv/?dispatch=products.view&product_id=140208),jo ikdienā tāpat vairāk par vienu vienlaicīgi neizmanto. Vari iegādāties divas, vai vairākas, pārējās turot kaut kur citur pa rokai.

Kopumā tas iznāks stipri lētāk.

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

Tas ir kaa ikdienaa vairaak par vienu rinkji neizmanto? Uz viena vaari kartupeljus, uz diviem cepu kotletes un, diemzheel, probleema rodas, ka uz ceturtaa vairs nav vietas neko uzlikt... Nu jaa, un tas, ka visus uz max nevar uzgriezt, pietruukst straava.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ikdienā tāpat vairāk par vienu vienlaicīgi neizmanto.
Man sievai nez kapēc ar četriem sildriņķiem mēdz pietrūkt vietas :) . Visu laiku met acis uz tām šerpām ar 5 rinķiem :pooh_honey: . Un tiešām ikdienas lietošanā esmu ievērojis,ka dažreiz piemēram zivs gaida savu kārtu,kad karbonādes būs gatavas. Vēl plus būtu no sešrinķu,ka darba virsma vienkārši brīvāka vai arī šadtad nepieciešamais lielā ovālā sildvirsma.

  Mūsu favorīti darba virsmas ērtuma ziņā(ja tomēr mainīsim četriņķu) http://www.gorenje.co.uk/products/cooking/models/hobs/280133

  Un  http://www.gorenje.co.uk/products/cooking/models/hobs/464862  atsevišķi iebūvētās lietojam dēļ tā ,ka vienkārši dēļ cepeškrāsns  parametriem kādus vēlējāmies (uz jubilejām tiek ceptas tortes) neatradās nevienam ražotājam kombinētājās plītīs.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu man mājās 2 riņķi vienlaicīgi tiek regulāri lietoti, nu kaut vai klasika -  kartupeļu biezputra + karbonāde - vajag 2 riņķus

Trīs riņķi vienlaicīgi, nu vispār gadās bet nu reizi mēnesī vai vēl retāk

Četri riņņi vienlaicīgi - neatceros tādu gadījumu

 

Te vēl tas ka tējai/kafijai tiek lietota atsevišķa elektriskā tējkanna un ikdienā plaši lietota cepeškrāsns, pa laikam arī tvaika krāsns, tā ka nu nav tā visa slodze liekas tikkai uz virsmu

Link to comment
Share on other sites

 

 

un kā,ar šitām vecā tipa
Nu kādam mērķim :) . Protams lietot var it sevišķi ,ja domā mainīt dzīvesvietu vai tam līdzīgi (droši var atstāt miteklī). Bet ,kā personīgā mājā tādu iekšā nenestu un žēl par s...iem naudu izmest. Strādāju lai būtu komforts un žēl būtu līdzekļi ko pārmaksā ekspluatācijā ,kā arī šaubas par cik tad tāda ilgi ies :) .
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jebkuru elektrisko plīti, kurai ir varāk par 2 riņķiem var pieslēgt gan pie 3 fāzēm, gan pie 2, gan pie vienas fāzes. Ja ir iespēja, tad labāk izvēlēties slēgt pie 3 fāzēm, jo slēgt pie vienas fāzēs 9,486 kW elektroiekārtu ir mazohisms. Slēgt jau var un normālos apstākļos (vienlaicīgi netiek darbināti visi riņķi un cepeškrāsns) nekas slikts nenotiks, bet tā ir slikta prakses slēgt klāt elektroiekārtu, kuras jauda pārsniedz ST līgumā noteikto maksimāli atļauto strāvu un kurai regulāri sitis laukā automātu, jo tā izmērs ir jāliek mazāks nekā iekārtas maksimāla strāvā (var jau likt atbilstošu automātu, bet tad no tā nebūs jēgas, ja ST automāts būs mazāks vai vienāds plīts automātu).

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jebkuru elektrisko plīti, kurai ir varāk par 2 riņķiem var pieslēgt gan pie 3 fāzēm, gan pie 2, gan pie vienas fāzes.

Gan jau ka var. Kādreiz, cik es zināju, visām elektriskām plītīm bija iespēja pievienot arī 3 fāzēm. Biju izbrīnīts, kad dažus gadus atpakaļ pirku sev jaunu plīti, cepeškrāsni. Veikalos lielākajai daļai šo iekārtu ir paredzētas pieslēgšanai tikai vienai (divām vecās elektrības gadījumā) fāzei. Nav uz paneļa, kur pievienot trīsfāzu vadu. Ir mājās arī viena elektriskā plīts (četri riņķi un divas cepeškrāsnis), tā arī pieslēdzama tikai vienai fāzei, ražotājs nav paredzējis pievienot 3 fāzēm. Tā ka jāskatās, nevar zināt, kā tur ir.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...