Jump to content

Latviešu rakstība uz vāciskā W 8 ?


raiviic
 Share

Recommended Posts

       Sveiciens visiem!

 Ir uzradusies viena Vācijā dzīvojoša draudzene, kurai esot W8 (hvz, varbūt 8.1, uzrakstīju lai precizē), bet nav latviešu burti. Pats neesmu saskāries ne ar vācisko (ne kādu citu neanglisko) 8/8.1 un nav ne jausmas, vai tur ir Latvian (Standard), vai vismaz QWERTY, vai viss izmests un jāinstalē lāča ražojums ? Varbūt kādam vācu 8/8.1 bijis nagos un var pakomentēt?

  Ja tā dāma (kura ar datoriem ir vairāk kā "uz jūs") prastu uzinstalēt Teamvieweri, pats apskatītos :grin: .

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Ja ir Win 8.1 Pro tad vares latvisko klaviaturu, gan interfeisu paku lejupladet no Microsot. Ir tachu laacz klaviaturas programma.

Link to comment
Share on other sites

Man ar ir vāciskais W8.1. Novilku un LV paku no Microsofts. + man vēl ir Tilde. Viss rullē. Vienīgi ne visu tā paka tulko. Līdz loginam (paroles logs) ir vāciski. Kā arī kad notiek updeiti (kompis rada, kad notiek updeiti un lūdz neslēgt ārā) teksts ir vāciski.

 

A. Vēl flīzēs dažas iebūvētās programmas paliek vāciski. Paka tās netulko.

Link to comment
Share on other sites

Uzinstalēt Teamviewer visu var pa telefonu vai skaipu pateikt.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

 Paldies par info. Nu laikam jau nāksies mēģināt telefoniski palīdzēt viņai Teamvieweri uzlikt, jo pati jau nez vai tiks galā. Nē, nevajag latvisko interfeisu, viņa jau sen kā noprecēja vācieti (bet tas arī pats neko nejēdz, tikko kas, sauc specu) un tur dzīvo, tikai latviešu tekstus grib rakstīt.  Man galvenais bija uzzināt, vai no vācu versijas nav izvāktas "liekās" valodas.  Ar klavieri jau arī būs jautrība - vācu klavierei Z un Y mainās vietām, arī specifiskie vācu burti pa malām - bet tā jau būs viņas problēma.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Es pie burtiem ātri pieradu.  Nu jā, mazliet čakaris ir ar tām valodām. Cik atminos, man kaut ka viņš ilgu laiku metās atpakaļ uz vācu. Jāsaliek pareizie ķekši pie default.

 

Vēl tu vari viņi aizsūtīt linku ar pamācību. °Varbūt pati tiks gala.

Link to comment
Share on other sites

Nevajag pievienot valodu, ja vācu interfeisu grib paturēt. Jāpievieno tik ievades metode Latviešu (QWERTY) vai Latviešu (standarta), pēdējā uz W8.1 parādījās. Spied opcijas tai pašai vācu valodai, spied pievienot ievades metodi, un būs pilns saraksts. Vismaz no manas latviešu valodas ir vācu klaviatūras izkārtojumi. Iespējams, ka zem vācu valodas var atšķirties ievades metožu saraksts, tad, ja latviešu valodas tur nav, nu tad valoda būs jāinstalē.

Link to comment
Share on other sites

 

 

nāksies mēģināt telefoniski palīdzēt viņai Teamvieweri uzlikt

 

Vai iesākumā nebūs vienkāršāk paskaidrot, kā atrast valodu izvēlni un lai viņa pati paskatās vai tur ir vai nav latviešu valoda?

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Labāk lai ir teamwieweris virsū, lai ja nu kas Raivīc arī citā reizē var aci iemest!

Link to comment
Share on other sites

 Nu teicu taču, ka ne dāma, ne viņas kungs datorlietās praktiski neorientējas (abiem pāri 50 gadiem) - tik vien kā raksta tekstus un sērfo internetā.  Tā kā iestāstīt, kur un ko atrast (pie tam, kaut arī es vāciski kaut cik verstehen -  vācu interfeisā hvz kā kas saucas), būs jāskatās pēc bildes, lai atrastu pareizās sadaļas. Nu gan jau izdosies.

Link to comment
Share on other sites

Tur vajag Classic Shell uzlikt, savādāk atrast reģionālos settingus būs kā buļļa p...

bet arī to pašu Teamviewer palaist... pain in arsche :D

 

principā varu mēģināt palīdzēt. Ir riktēts gan 8, gan 8.1

 

Vāciski arī šo to māku, varu telefoniski pazvanīt :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

savādāk atrast reģionālos settingus būs kā buļļa p...

 Tač nevajag tēmas autoram nekādus reģionālos settingus. Vajag tikai latviešu burtus lai var drukāt. To visu var izdarīt (saukšu latviski, jo pašam W8.1 latvisks) tā: Vadības panelis => Valoda (atvērsies valodu logs, kur būs visas instalētās valodas, autora gadījumā visticamāk tur būs viena vācu valoda) => opcijas (labajā pusē valodas rindiņai) => (Ievades metode) Pievienot ievades metodi => (Izleks saraksts ar ievades metodēm, starp kurām jābūt arī trijām latviešu valodas ievades metodēm, ja nenojuku skaitot, kopskaitā ir 96 ievades metodes dažnedažādās valodās) klikšķini uz, piemēram, latviešu (standarta), loga apakšā spied pogu Pievienot. Uzdevumjoslā parādīsies jaunā ievades metode LVS, kuru tad jāizvēlas, kad grib rakstīt latviski, kad grib rakstīt vāciski, izvēlas vācu valodas ievades metodi.

 Viss ir gaužām vienkārši. Nezinu vācu valodu, bet, domāju tiktu galā ar šito. Kādi tur Classic Shell, kādi Teamvieweri. Viss pa telefonu nosaucams, ja pie sevis dators ieregulēts vācu valodā, tā pat kā otrā galā.

Link to comment
Share on other sites

Tik tāds sīkums - vai kāds zin, kas jāraksta vācu logiem iekš meklēšanas loga lai pie ievades valodu pievienošanas tiktu? :D

 

Man pirms pāris gadiem bija jautrība ar lietuviešu win7. Esmu pieradis caur meklēšanas logu strādāt - a tur skuju ziepes - bija pazīstamas ikonas jāmeklē! ;)  

Link to comment
Share on other sites

Vāciski arī šo to māku, varu telefoniski pazvanīt

  Paldies par piedāvājumu, bet pats taču pietiekami sajēdzu vāciski un labi zinu, kā reģionālos settingus atrast un valodas salikt. Tikai nebiju drošs, vai vāciskajā versijā nav citas valodas izvāktas, jo "tajā galā" ir pilnīgas nulles IT jomā.   Tikko sazinājāmies, rītvakar liks Teamviewri (cerams izdosies, aizsūtīju skrīnšotus "pa punktiem") un tad jau skatīšos ko un kā tur vācieši nolamājuši. Galvenais atrast kontrolpaneli :pc: , tālāk jau nav problēmu.

  Oho, avarons links gan var noderēt - jāaizsūta, varbūt šie paši tiks galā.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Avarons, video tiešām labs - viss smuki parādīts, kas meklētājā jāraksta un uz kuriem burtu savirknējumiem jāspiež. Tur pat mērkaķis tiktu galā!

Link to comment
Share on other sites

Tač nevajag viņai valodu pievienot. Vajag tikai ievades metodi. Ko ta viņa sava vīra vācieša datoru uz latviešu valodu pārliks, vīrs vēl pa kaklu sados, ja vienreiz ieslēgs, a tur viss latviski, ka nekā nesaprot viņš. Tur vajag tik priekš sievas latvietes, kas grib kaut ko latviešu burtiem uzdrukāt. Pievienot ievades metodi un viss. Jo majo, nafig Search taisīt svešā valodā. Desktop režīmā vadības paneli tač atradīs - labais taustiņš ekrāna kreisajā apakšējā stūrī. A iekš Control Panel valodas pogas ikonu vai ta neatšķirs no pārējām (zemeslodīte ar burtu A un kaut kādu hieroglifu). Vēlreiz, nevajag pievienot valodu, nevajag, visas ievades metodes zem tās pašas vācu valodas ir, tāpat kā zem latviešu valodas varu korejiešu ievades metodi pievienot. Nejauciet divas dažādas lietas Valoda un Ievades metode.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Darbā pēdējo nedēļu bija ņemšanās ap vācisko win7, ir bik jāpierod pie terminiem. Jautrākā daļa sākās tad, kad vajadzēja MaAffee (arī vācu val.) antivīrusam atļaut papildus portus :) Dumjš sajutos, kad vajadzēt bakstīt windows vjetnamiešu valodā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Darbā pēdējo nedēļu bija ņemšanās ap vācisko win7

Par W7 cits stāsts. Tur tās valodas mainīt tik glauni nesanāk. Te arī W8.1 skaistums pilnā ziedā, ja darīšana ar valodām. Pavisam viegli iekš W8.1 mainīt valodas, ievades metodes krustu šķērsu. Kā tik vien sagribas.

Link to comment
Share on other sites

 Tikko veicu eksperimentu. Specveltījums boot.lv foruma biedra raiviic Vācijā dzīvojošajai draudzenei. :)

 Tātad ieinstalēju savā datorā vācu valodu, aizvācu latviešu valodu. Viss man tagad vāciski. Gluži kā tai raiviic draudzenei.

 Nu un ko tagad. Slēdzu iekšā datoru. Ja W8.1 tad dators ieslēdzas uz desktopu.

 Pele kreisajā apakšējā ekrāna stūrī, labais peles taustiņš, spiežam uz Systemsteuerung, atveras vadības panelis, nezinu kā citi, es vadības paneli iestatu uz lielām ikonām, bet pieņemsim, ka tur ir sākotnējais vadības paneļa skats, tad jāspiež uz Zeit, Sprache und Region, tad jāspiež uz Sprache, parādās valoda Deutsch (Deutschland), labajā pusē tai valodai spiežam uz Optionen, tad apmēram logam pa vidu zils teksts Eingabemethode hinzufügen, spiežam uz tā, parādās ievades metožu saraksts, uztinam uz Lettisch (Standard), iezīmējam, tad apakšā logam spiežam uz Hinzufügen, logs aizveras, nākamā loga apakšā spiežam uz Speichern, veram ciet visu, skatamies uzdevumjoslā (Taskleiste) ir jauna ievades metode LAV Lettisch Lettisch (Standard)-Tastatur. To arī lietojam, kad gribam rakstīt latviski. Viss.

 Draudzenei aizsūti īsziņu: Systemsteuerung, Zeit, Sprache und Region, Sprache, Optionen, Eingabemethode hinzufügen, Lettisch (Standard), Hinzufügen, Speichern.

 Vai vēl labāk, aizsūti sveicienus no boot.lv foruma biedriem, un iedod saiti uz šo tēmu. :)


Tagad instalēšu vācu valodu nost un likšu datoru atpakaļ latviski. Dažas minūtes. Nestāstiet, šito nevarēja uz W7 home basic, W7 home premium, W7 pro, varēja valodu mainīt tik no W7 ultimate.

Labots - vvv
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Nu ko vvv virtuāls alus no manis par pūlēm :drinks:.  Vismaz kas ir Hinzufügen nozīmi es nezināju (tagad iztulkoju), pārējo jau ar Teamvieweri būtu ātri sapratis. Nu gaidīsim vakaru - redzēs kas sanāks.

  Bet vari jau valodu neinstalēt nost, tikai pārslēgt interfeisa valodu un būs (pēc restarta).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

:drinks:

 Vispār iekš W8.1 ar valodām ir baigi gudri, papētīju. Tur ir tā, ka zem tavas valodas, manā gadījumā latviešu, vai draudzenes gadījumā vācu, ir vesela saime ar ievades metodēm, vairāk vai mazāk radniecīgām - vienā barā visi QWERTY, AZERTY, QWERTZ... laikam, latīņu. Teiksim, gribēsi kaut ko eksotiskāku, piemēram, krievu ievades metodi, nav. Vajag vispirms pievienot valodu, pievieno krievu valodu (nevajag instalēt, tikai pievienot) un tur parādās kaudze kirilicas izkārtojumi, latīņu izkārtojumu atkal tur nav. Par ķīniešiem vai gruzīņiem pat nerunāsim. Valodas pakotni instalēt vajag tikai tad, ja gribi nomainīt Windows interfeisu.

 Kaut kad forumā šajā sakarā jau rakstīju, man bija orģinālais W8 instalācijas disks Angļu(UK), tā it kā pamatvaloda. Pēc W8 uzinstalēšanas pievienoju latviešu valodu un instalēju, vadības panelī rādījās divas valodas, to Angļu(UK) nost noinstalēt nevarēja, jo uzrādījās tā kā sistēmas pamatvaloda. Pagāja necik ilgs laiciņš, skatos, pazudusi tā Angļu(UK) no valodu saraksta vadības panelī, neizmantoju es viņu nemaz, nekādu ENG klaviatūras izkārtojumu ne, nu tad Windows saprata, ka to nelietošu, nāca visi atjauninājumi kā uz latviešu Windows, latviski, pēc kaut kādiem atjauninājumiem, latviešu valoda jau man sistēmas pamatvaloda. Šajā reizē ar, viss bija vāciski, latviešu valoda prom no acīm, bet pilnībā atinstalēt latviešu valodu neļāvās, jo sistēmas pamatvaloda. Būtu vāciski datoru kādas nedēļas palietojis, atjauninājumi atnāktu, kā vāciskajam Windows, pārvērstos vācu valoda par sistēmas pamatvalodu, pazustu mana latviešu valoda prom pavisam, vajadzētu instalēt par jaunu latviešu valodu, ja gribētu latvisku datoru.

 Sakiet ko gribat. Valodu lietas sākot ar W8 ir forši. Lai visi W7 fani pastāv maliņā.

 Tu jau arī savai draudzenei, ja viņa izrādīs attapību, vari to latviešu interfeisu ierādīt, bišķīt ir čakars ar pārslēgšanos, bet, ja grib, vai pilnībā nepieņem vācisko Windows, kāpēc ne.

Link to comment
Share on other sites

Pareizi snukurins, klaviatūras valodai nav nekāda sakara ar interfeisa valodu. Bet raiviic gadījumā, ja viņam datorlietās tups vācietis ar vācisku Windows jāsuportē, tad iespēja pārslēgt interfeisa valodu ir liels pluss. Un kāpēc es nevarētu lietot vadības paneli. Es, piemēram, visas tās metro lietas nafig nelietoju. Kaut iestatīt tur arī var viskautko. Esmu novērojis, daudziem metro iespējas ir tas, kas viņus pamudina brēkt - W8 sūc, kaut arī W8 (8.1) ļauj darīt visu tieši tāpat kā mīļajā W7, šajā gadījumā, caur vadības paneli.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...