Jump to content

fujitsu siemens esprimo mobile v5535 LInux Mint video


Grisha
 Share

Recommended Posts

IR iegādāts fujitsu siemens esprimo mobile v5535 . Iepriekšējo pamanījos nomest zemē un sadauzīt ekrānu. Tāoeec ņēmu to, ko  uz sitiena varēju dabūt. Žēl gan ka nCelerons, bet tas sīkums. 

 Ir Linux Mint 17.1 uzinstalēts, it kā ar visiem vajadzīgiem draiveriem. 

 Max. rezuolūciju, kuru izspiedu bija 640x480. Izzārdoties pa googli atradu it kā beigās vismaz pagaidu risinājumu. http://wiki.freefm.co.uk/articles.php?article_id=13 . Vienkārši laikamm xorg.conf vairs neeksistē, Tapēc izmantoju šo. 

 Izšķirstpsēju izdevās dabūt normālu, bet video paskatīties viedo nav iespējams. 

 VArbūt kāds ir saskāries ar SIS videokartēn iekš Linux un zin kā atrisināt problēmu?

 

 

 

dmesg |grep VGA
[    1.055788] fb0: VESA VGA frame buffer device
[    2.028905] ACPI: Video Device [VGA] (multi-head: yes  rom: no  post: no)

Sysinfo saka ka ir SIS 771/671 PCIE VGA Display Adapter.

 

 Uz sitiena, nezinu, kādu vēl info pasniegt.

Link to comment
Share on other sites

Googli jau esmu apgriezis kājām gaisāa. Sķjiet ka tas ir tas pats xorg coonfigs. 

 Zinu ka iegrābos, bet uz sitiena vajadzēja sakarus ar ārpasauli. KAut kādas auzas draiveros, jo it kā standarta draiveri ir uzinstalēti, varbūt vajag kādus specifiskākus? KAtram gadījumam, savā lapā iemetu xorg konfigu kurš patreiz darbojas. 

 Intresē vai kāds ir saskāries un ir atrisinājis šo problēmu. Google linkus īsti nav jēga dot. VAirākas dienas jau esmu ārdījies pa googli, vienīgais, ko izspiedu, xorg.conf konfigurāciju, lai tiktu pie kaut cik normālas rezolūcijas.

 Protams, vecajam lapsim mainīšu ekrānu, bet uz doto brīdi vairāk sporta pēc. 

 Zinu ka ja jāizvairās no AMD prochiem, bet kaut kā piemirsu par videokarti. JA būtu iespēja, protams, nomainītu. 

 VArbūt ir kāds cits Linux, kas draudzējas ar SIS/ATI kartem?

 Windows man, protams, neintresē. To dabas kjūdu var lietot tikai ekstrēmos apstākļos, kad nav varianti.

Link to comment
Share on other sites

Ja paraizi sapratu, tad Linux Mint 17.1 taisīts uz Ubuntu bāzes, tad jau jāizmanto Ubuntu xserver-xorg-video-sis paka. Es mēģinātu Ubuntu 14.04. Tas jau tagad arī ir uztaisīts ar MATE . Vai arī Mintu, kas taisīts uz Debian.

Par SIS 771/671 uz citiem linux ir diezgan vecas atsauksmes. Vai nu nelieto, vai nav problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Grisha

 

 

Ja paraizi sapratu, tad Linux Mint 17.1 taisīts uz Ubuntu bāzes, tad jau jāizmanto Ubuntu xserver-xorg-video-sis paka
 

 TAs jau ir uzinstalēts, nepaliidz. Viens ekraans man ir, riit meegjinaashu to iebakstiit vecajaa kastee. 

 D_l . Man atkal ir specifiskas programmas, kas darbojas tikai Linux vidē.

 <vienīgais, kas būtu man ērti Windowsā, Adobebe PRemiere, biju pieradis pie viņas. Linuxā ir ir laba alternatīva Openshot. JA jau aizejam beztēmā, priekš kam vajag kaut kādu OS, kas gljuko pie mazākajām vēlmēm? VAjag antivīrusu programmas, visādus ad-aware u.t.t.t mēslus instalēt. 

 Jau būs 10 gadi, kad esmu atteicies no windows. 

 Kā jau teicu, nācās šito lapsi paņemt uz sitiena. Tā kā biju uz doto brīdi slimnīcā, lapsis bija steidzami nepieciešams. PAzīstamajam budulajam bija tikai šis, ko piedāvāt. 

 d_L, taisniiba jau tev ir, grobeno windows naakas citiem izmantot, jo nav variantu, neapstriidu. 

 Es windows neciešu, un man viņu arī nevajag. VIsu, ko man vajag, varu izdarīt uz Linux. NU spēlītes neiet uz Linux, tik caur wine. Spēlītes nespēlēju, tā ka mani tas neuztrauc. 

 Rīt uzzināšu vai spare monitors manam vecajam lapsim der. GPU nav iespējams, protams, normālā veidā nomainīt. Nav arī tādu instrumentu, lai izlodētu GPU un iebakstītu otrā lapsī. Nākas arī sadzīvot ar Celeron proci, jo Dual Core procis šim fiziski neder.

 PAgaidīšu vēl ieteikumus. JA turpināsiet zvaigžņu karus, tēmu slēgšu un miers. 

 

 P.S. Ieleja, riit paprovēšu Debian 8 , varbuut saiet... ..KAtram gadīdujumam esmu saglabājis vismaz xorg.conf informaaciju. Vienkārši patreiz esmu viesnīcā un netieku pie savām mantām līdz rītam. 

 MAtricas man ir līdz vemšanai, dati man ir saglabāti uz cita cietņa un servera, tā ka šhito cietni varu pārinstalēt kaut reizi stundā. 

 

 P.P.S. Nezinu, ko tur daudz priecaaties par SSD diskiem, jaa, kompis uzstarteejas 10 sekundees ar visaam programmaaam. KOpējot cietnī no vienas mapes uz otru, ātrums tāpat ir tikai kādi 18 megi.

 Vienīgais labums, ko jūtu, ja nomet zemē lapsi, cietnis paliek dzīvs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Aigars
(labots)

Ja jau vecais dators, tad var mēģināt kaut ko no Ubuntu 12.04 saimes, kam ir atbalsts līdz 2017. gadam vai citu, kam ir ilgs atbalsts. Iespējams, pat nevajadzēs veidot xorg.conf.

Pats zini, ka jo uz linux ir problēmas ar vecu datoru videokartēm.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

ricijs

 

 

VAjag antivīrusu programmas, visādus ad-aware u.t.t.t mēslus instalēt. 

 

Nez man uz portatīvā griežas tīrs 8.1 un neviens bankas datus nav nozadzis un AV netaisos instalēt.  

 

 

Ja tas ir mint (ubuntu), tad teorētiski viņam pašam visu automātiski vajadzētu instalēt caur Driver manager.

Internetā gadus 5 vecās tēmās saka ka tev vajag Sis MIrage 3 driver.

 

Šo mēģinaji?

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=958967&page=38

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
(labots)
Windows man, protams, neintresē. To dabas kjūdu var lietot tikai ekstrēmos apstākļos, kad nav varianti.

Ironiski, ka tieši grafiskā apakšsistēma ir tā joma, kas Windows ir laba, bet X.Org Server ir visīstākā dabas kļūda. Ne velti to beidzot tomēr grib nomainīt ar Wayland un Mir. Bet, kā jau viss open-source pasaulē, arī Wayland nav bez fundamentāli šķībiem pamatiem. Mir to mēģina risināt, bet, kā vienmēr, lielajai trulgeekiņu masai līdz tam prātiņi par īsu...

 

priekš kam vajag kaut kādu OS, kas gljuko pie mazākajām vēlmēm? VAjag antivīrusu programmas, visādus ad-aware u.t.t.t mēslus instalēt.

Ļoti vienkārši - Tu gvelz stulbības, kas vienkārši nav taisnība! Kas attiecas uz OS kodolu un draiveriem, tad mūsdienās stabilitāte visām nopietnajām OS ir diezgan laba ar atsevišķiem izņēmumiem trešās puses draiveros. Bet, kas attiecas uz OS konfigurāciju, Control Panel u.c., īpaši GUI tūļiem, tad Windows tie gļuko daudz mazāk kā Linux. Jā, defaultais konfigs drošības ziņā Windows nav labs - tas, ka lietotājs ir administrators un nav ieslēgts SRP. Bet tas ir pāris klikšķu jautājums un tādēļ nav nopietns arguments. Bet galvenajam - tam, ka Tu OS piedrazo ar visādiem sūdiem, un tad sūdzies, ka tā gļuko - ar OS nav nekāda sakara, bet tikai ar Tavu lamerismu.

 

KOpējot cietnī no vienas mapes uz otru, ātrums tāpat ir tikai kādi 18 megi.

Tad cietnī vai SSD? Tikko pamēģināju sev kopēšanu viena diska robežās - HDD 40+ MB/s, SSD 80+ MB/s. Kā tur bija ar tām dabas kļūdām?

 

to ironisko teikumu par Windows pateica tikai lai nebūtu jālasa Windows ieteicēju spriedelējumi

Pateica tā, kā pateica, nevis kā bābām - teicu to, bet domāju ko citu un Tev pašam vajadzēja saprast ko es domāju! Izdzen taču no sevis vienreiz to bābu.

 

P.S. Linux arī ir savi plusi - attīstīta komandrinda, kas noder serveru un iegulto iekārtu konfigurēšanā, sakārtota package instalēšanas un atjaunināšanas sistēma u.c. Bet vispār open-source labāka kārtība un godīga licence (nevis juridiskais trojānis GPL) ir BSD sistēmās.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

Ironiski, ka tieši grafiskā apakšsistēma ir tā joma, kas Windows ir laba, bet X.Org Server ir visīstākā dabas kļūda. Ne velti to beidzot tomēr grib nomainīt ar Wayland un Mir. Bet, kā jau viss open-source pasaulē, arī Wayland nav bez fundamentāli šķībiem pamatiem. Mir to mēģina risināt, bet, kā vienmēr, lielajai trulgeekiņu masai līdz tam prātiņi par īsu...
 

Kas tev wayland nepatīk ? 

Ko tu vispār te tirs? Cilvēks ir sists uz linux, lai jau lieto, ne tu, ne es, ne viņš pats nepārliecinās sevi pāriet uz Windows. 

Link to comment
Share on other sites

Grisha

Jau zinaaju ka saaksies zvaigzhnju kari....  .

 

 Linux izmantoju jau kaadus 10 gadus.  Tie, kas grib pateikt k windows ir labaaks, lai paklusee. Veel nesen ibaudiiju, Lnux uztsarteejas 10-15 skunzhu laikaa ar visaam programmaam. lai tas krolis, widpw uzstrteetos. jaagaoda paaris minuutes, pat netjauno sesiju. 

 Tomeer, gribaas dzirdeet kadu atbildi sakaraa arteemu. Zvaigzhnju karus atstaajat piekdienas postu veidotaajiem.

 

 taa kā man ir kauze ar matricaam, proveeshu janaako Debian.

Link to comment
Share on other sites

Aigars

Vienmēr, kad ražotājs vecām videokartēm pārtrauc priekš linux atbalstu, sākas problēmas. Iespējams ražotāja mājas lapā ir informācija, kad tas atbalsts ir beidzies. Varbūt Debian pakas aprakstā ir informācija, par karšu atbalstu. Ja jau dators ir vecs, tad arī būtu jāskatās maksimāli vecāks laidiens, kuram nav beidzies atbalsts.

Link to comment
Share on other sites

Back Door Man

pamēģini vesa fallback režīmu.

iekš '/etc/grub2.cfg' kernel rindai pieliec galā 'nomodeset' bez ķepiņām. vismaz rezolūcijai vajadzētu būt ok.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

Kas tev wayland nepatīk ?

Renderēšanas buferu alloc-ošanas atstāšana klientu (programmu) ziņā. Bet gīkiem un zemajiem prātiem nepielec, ka tas ved uz haosu, neuzticamību un lieku atmiņas rīšanu. Pretstats:

http://blog.cooperteam.net/2013/03/server-allocated-buffers-in-mir.html

 

 

 

Tie, kas grib pateikt k windows ir labaaks, lai paklusee. Veel nesen ibaudiiju, Lnux uztsarteejas 10-15 skunzhu laikaa ar visaam programmaam. lai tas krolis, widpw uzstrteetos. jaagaoda paaris minuutes

Pirmkārt, to Tev neviens (vai vismaz es) negrib pateikt un nesaka! Otrkārt, tas, ko Tu tur tālāk murgo, ir vispār vai nu prasti meli, vai Tava lamerisma indikators. Ar Windows tur nav nekāda sakara, tikai ar Tavu pirkstu leņķi. Pie vienādiem dzelžiem un konfigurācijas arī Windows startējas līdzīgos laikos. Normāls dators vispār startējas mazāk par minūti, ar SSD būtiski mazāk. Bet, ja Tev gandrīz JEBKURA mūsdienu desktop OS bez kādām specifiskām īpaši smagām programmām uz normāla datora startējas pāris minūtes, tad atkal - Tu vienkārši esi lameris.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...