Jump to content

Palīdzība ar RTU elektroniku


ExDec
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Gan jau ne viens vien RTU students savā 1. kursā saskāries ar tādu priekšmetu kā "Elektrotehnika un elektronika" un šiem te "foršajiem" mājasdarbiem un laboratorijas darbiem.

 

Principā situācija tāda, ka vajadzīgs kāds, kurš varētu pārbaudīt darbu pareizību un pateikt, kur un kas ir nepareizi un kā vajadzīgs. Darbi ir uztaisīti, bet ar šo te "jauko" pasniedzēju, kurš "paskaidro" un "izstāsta" kā vajag, vienkārši nav iespējams normāli runāt un nokārtot darbus, lai tiktu vispār pielaists pie eksāmena.

Saprotu arī, ka pats tomēr esmu vainīgs, ka darbi iekavēti tik ilgi, bet tajā pašā laikā pateicoties svētku brīvdienām, kas bija pa vidu, nav arī bijušas vairākas praktiskās nodarbības (no kurām gan arī liela jēga nav, jo tā īsti saņemt atbildes uz jautājumiem tāpat nevar). Pirmkārt jau gan nesaprotu, kāds datoriķiem sakars ar trīsfāžu strāvām, bet lai nu tas paliek otrajā plānā. Darbi katrā ziņā ir izpildīti (un jau pāris reizes laboti, bet tāpat nekas pasniedzējam tajos nepatīk), vajadzīgs tikai noskaidrot, kas ir pareizi un kas nav.

 

Tā kā, ja kāds šīs te lietas saprot - lūdzu izpalīdziet. Vienkārši nav citu variantu vairs kā vērsties kādos forumos pēc palīdzības. Parādā, protams, nepalikšu.

 

Ja varat palīdzēt, uzrakstiet vai nu man uzreiz PM vai ierakstiet te un es uzrakstīšu jums ziņu, kur būs visi darbi parādīti.

Link to comment
Share on other sites

 

 

liela jēga nav, jo tā īsti saņemt atbildes uz jautājumiem tāpat nevar

Jūtu līdzi. Tas ir tā saucamais "RTU stail."

Vajadzeja pašam paprasīt! Bet es nezinu ko prasīt! Pats vainīgs, ka nezini!

Tip, esi inženieris, pratīsi pats atrast vai izdomāt ko tad paprasīt. :sarkasms:

 

Vienkārši taisi dumju ģīmi un ej tam pasniedzējam virsū konsultācijās cik nu vari. 

Link to comment
Share on other sites

Nav jau jēgas prasīt. Lielisks piemērs bija vakar pie viņa - uzdodu jautājumu, kā tad pareizi jābūt vienam konkrētam vektoram atliktam, ja Ortus ir norādīts tāds un tāds virziens, bet tas nav pareizi. Atbilde bija "Nu padomā". Bet kā es varu izdomāt, kā viņš grib, ja es esmu uzzīmējis pēc tā, kā ir aprakstīts viņa paša materiālos un tas nav pareizi...

Tā kā tiešām ceru uz kāda cilvēka atsaucību un palīdzību.

 

 

P.S. Labākais moments bija, kad pajautāju reālam elektriķim/elektromontierim palīdzību - atbildē arī saņēmu "WTF? Kas tā par hui*u vispār ir? Kur tur tādi dotie spriegumi vispār izrauti?" Lūdzu jums tehniskā universitāte - kur datoriķiem uzdod uzdevumus, kurus citur pat elektriķiem neprasa, nemaz nerunājot par to, ka to na*ig nekur tāpat nebūs jāizmanto...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

RTU ļoti mīl pirmajā kursā izmīlēt par priekšmetiem, kuriem ir mazs sakars ar izvēlēto virzienu.

Tak tiem pensikiem darbu vajag, a neko jaunu viņi nav spējīgi apgūt un pasniegt.

Link to comment
Share on other sites

SūC ar to, ka priekšmets ne pa tēmu. Ja būtu iespējams normāli nokārtot, tad manis pēc kaut vai kulinārijas lekcijas (kas gan būtu noderīgāk par šito  :biggrin: ).

 

Bet labi, ne par to ir stāsts. Man galvenais ir kaut kā tikt cauri šitam priekšmetam, tāpēc baigi noderētu palīdzība ar tiem darbiem.

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Gan jau ka kļūdas ir... kā es darītu. Kāp devītajā autobusā un brauc pie Jāņa uz TMF, viņam kaudze ar šiem elektronikas mājas darbu piemēriem... šķirsti, skaties, salīdzini.

 

Lai veicas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kurš tad tev ir tas "foršais" pasniedzējs?

Apstāsti kādus uzdevumus liek risināt...

Link to comment
Share on other sites

androidss

laboratorijas darbus vai mājasdarbus nevari nolikt? cik atceros mājasdarbi nebija grūti, bet laboratorijas darbus grupās taisījām

 

ar kursabiedriem jādraudzējās

Link to comment
Share on other sites

Kursa biedri jau arī nesaprot.  :biggrin:

Patiesībā grūtāki ir mājadarbi, jo laboratorijas darbos vēl vismaz var izdomāt loģiski kas un kā un lielāko daļu darba var norakstīt jau no programmas, kurā tā shēma tiek parādīta darbībā.

 

Par uzdevumiem - var jau būt, ka nav viņi it kā tik grūti, bet grūti ir tad, ja kaut kas nav saprasts un īsti pie atbildes nevar tikt jautājot pasniedzējam. Principā trīsfāžu zvaigznes slēgums, maiņstrāva virknē.

Problēmas liela daļa rodas vektoru diagrammās, kas jāzīmē. Lielisks piemērs atkal ir viens no uzdevumiem - ar leņķi, kas sanāk vektoru diagrammā, rezultāts nav pareizs. Izdalot leņķi ar 2 rezultāts sanāk tāds, kādam jābūt. Pārējo arī nevar savādāk izrēķināt, jo vektoru diagrammu nevar uzzīmēt savādāk. Beigās pie pareiza rezultāta tāpat netieku. Kur ir kļūda, to diemžēl pasniedzējs tā arī nenorāda, tikai uz to, ka leņķi esmu nepareizu paņēmis (kaut gan teicu, ka paņemot to nesanāk un nezinu, kur tur kļūda) un viss.

Link to comment
Share on other sites

MetalOxygen

Izklausās, ka esi trāpījis grupā pie Priednieka :D
Cik atceros, lielāko daļu uzdevumu risināju pēc lekciju pierakstiem- vajadzēja uzmanīgāk klausīties!

 

Pāris gadus atpakaļ viņam paralēli pasniedza otrs pasniedzējs uzvārds sākās uz N burta (iespējams Naumovs, bet droši neatceros), ar viņu gan bija diezgan viegli parunāt, saprotami izskaidroja pat sarežģītus piemērus. Vari paskatīties varbūt kādai paralēlajai grupai vēl ir konsultācijas pie viņa, noteikti vērts aiziet palūgt lai paskaidro.

 

Diemzēl savi darbi nav saglabājušies, varu vēlāk pameklēt vai kāds materiāls/melnraksts nav kaut kur palicis.

Link to comment
Share on other sites

Es te vienai palīdzēju. Metodiskajos materiālos atradu vismaz trīs kļūdas formulās, tik cik man tur pēc vairāk kā pēc 15 gadiem vajadzēja ieskatīties. Tā ka uz lekcijām jāiet, un jāatver arī kāda grāmata, ne tikai kaut kāds izdales materiāls.

 

Man, nez kāpēc, kā topošam elektriķim, nebija problēmu nokārtot C paveidu (neatceros kurš tur bija) uz 8. Katrā gadījumā RTU pirmajā kursā dod tādu kā apdomāšanās laiku, jo pēc 1. kursa vēl var mierīgi pāriet uz jebkuru citu virzienu bez lieliem zaudējumiem.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

DeteCtiV

 

 

Pāris gadus atpakaļ viņam paralēli pasniedza otrs pasniedzējs uzvārds sākās uz N burta (iespējams Naumovs, bet droši neatceros), ar viņu gan bija diezgan viegli parunāt, saprotami izskaidroja pat sarežģītus piemērus.

 

Ja tu domā Nadežnikovu, tad mana pieredze ar viņu ir tieši pretēja. Vienmēr gāju pie Priednieka pēc palīdzības, jo viņš vismaz laboratorijas darbu laikā neaizmieg...

Link to comment
Share on other sites

100debija

 

 

laboratorijas darbu laikā neaizmieg...
 

 

Puriševs?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tā ka uz lekcijām jāiet, un jāatver arī kāda grāmata, ne tikai kaut kāds izdales materiāls.
Izmantoju arī grāmatu (to, kuru mums teica izmantot), bet rezultātā vienā no uzdevumiem, kas grāmatā bija identisks manam tikai, protams, ar citiem skaitļiem, saņēmu pretī jautājumu "No kurienes tāda formula?" un beigās vēl nepareizi rēķināts tas uzdevums tur bija.  :biggrin:

Bet labi, sapratu jau, ka nekas vairāk par tukšu apspriešanu vai manis nolikšanu te nebūs un nekādu reālu palīdzību beigās nesaņemšu. Nu neko, ja nedabūšu līdz pirmdienai kārtībā visu, tad nāksies vien maksāt un kārtot septembrī eksāmenu šajā priekšmetā.

Link to comment
Share on other sites

ExDec, uz lekcijām cik biji? Nu nepatīk arī pasniedzējiem tie studenti, ka visu gadu nav redzēti, un pēkšņi uzrodas semestra vai pat mācību gada beigās. Tā ka varbūt tevi arī vienkārši čakarē. Nākamreiz paņem uz konsultāciju līdzi kādu kasti padusē ar VSOP uzrakstu, un ievērtē pasniedzēja reakciju. Vari to nejauši aizmirst uz galda.

Link to comment
Share on other sites

androidss

 

 

nāksies vien maksāt un kārtot septembrī eksāmenu šajā priekšmetā.

 

septembrī vēl nekas nebūs jāmaksā, jo tas vēl skaitās sesijas pagarinājums 

Link to comment
Share on other sites

 

 

ExDec, uz lekcijām cik biji?
Visās lekcijās un praktiskajās nodarbībās esmu bijis. Sanāca ar svētkiem, ka izkrita daudz praktiskās nodarbības, tāpēc arī sanācis tā ar tiem darbiem aizķerties.
Link to comment
Share on other sites

MetalOxygen

 

 

Ja tu domā Nadežnikovu

Varētu būt Nadežnikovs, neatceros un google nevienu bildi arī neatgriež :D
pie Priednieka man bija nācies iet 3 reiz- par vienu un to pašu mājasdarbu. vienreiz darbu noraka pilnībā (bet bija vien mana vaina) un vēl pasmējās kursa priekšā, otrreiz noraka dēļ vienas rindiņas un trešoreiz ieskaitīja.
Manā pieredzē- viena kļūda pie Priednieka nozīmē, ka darbs saņem 4 balles labākajā gadījumā, bet pie Nadežņikova gāja stipri vieglāk un vēl varēja palūgt, lai paskaidro kļūdas/rindiņas aprēķinā.
Link to comment
Share on other sites

 

 

Visās lekcijās un praktiskajās nodarbībās esmu bijis. Sanāca ar svētkiem, ka izkrita daudz praktiskās nodarbības, tāpēc arī sanācis tā ar tiem darbiem aizķerties.

Tad jau OK. Es tur 15 gadi atpakaļ pabeidzu, tad nezinu kāds tagad mācībspēku kontingents. Varbūt tiešām kaut kā sabojājies.

Link to comment
Share on other sites

 

 

viena kļūda pie Priednieka nozīmē, ka darbs saņem 4 balles labākajā gadījumā,
Principā tā arī ir. Grupas biedrs nebija grafikā pievilcis vienu bultiņu līnijas galā (tīrākā neuzmanības kļūda), viss pārējais bija pareizi - rezultātā ielika viņam 4,5 par darbu.

 

Par mācībspēku - nu tur ir diezgan lielas auzas patiesībā. Elektronika varbūt nav tas trakākais tajā ziņā, ka pasniedzēji šķiet paši vismaz saprot, ko stāsta. 1. kursā ar programmēšanas lietām saistītie pasniedzēji gan lielākā daļa ir norakstāmi (vismaz tie, pie kuriem man ir jāmācās), jo galīgi neliekas, ka viņi paši vispār saprot, ko stāsta. :D

 

Bet atpakaļ pie tēmas - par 2 laboratorijas darbiem esmu par 80% drošs, ka būs pareizi, jo viens tika salīdzināts ar viena kursa biedra darbu un viss sakrita (protams, ar citiem skaitļiem), bet otru pats pasniedzējs apskatīja un neko vairāk neteica kā tikai lai vienā vietā pierakstu paskaidrojumu, no kurienes nāk tāda un tāda formula (kas patiesībā ir smieklīgi, jo tā ir viena no pamatformulām viņa materiālos, bet lai nu būtu).

Link to comment
Share on other sites

Dundurs

PM man, aplūkošu, kas tur tev darās. Jā, par šiem pasniedzējiem biju dzirdējis daudz "laba". Tie frukti pasniedz elektrotehniku visiem izņemot tos, kuri mācās enerģētiku vai elektrotehnoloģiju datorvadību iekš EEF

Link to comment
Share on other sites

Pagājuši 17 gadi, bet vel nekas nav mainijies. Augstskolās lekcijas tiek sastellētas nevis pēc specialitātes vajadzības, bet gan lai pasniedzējiem sanāk pilna slodze.

Tos gudrēnus pašus vajadzētu pielikt pie reāla uzdevuma, un safilmēt kā tie vecie klauni izgāžās.

Un studenteļi arī perdeļi, nespēj ne iepīkstēties. Nu ja nespēj, tad lai rij tos mēslus.

Link to comment
Share on other sites

Paldies kas nu palīdzēja, izdevās nodot visus darbus un tikt pie eksāmena. Tagad tad jācer uz veiksmi un saprašanu 19. jūnijā. :D

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...