Jump to content

eGPU vs Hackintosh


Guest
 Share

Recommended Posts

esmu mazā dilemmā, ar manu iris pro 5100 man ir mazliet par īsu priekš hobijiem, tapēc nevaru izšķirties taisīt ārējo GPU vai salikt hackintosh.

 

eGPU daļas un izmaksas:

corsair RM650 baroklis, jo modulārie kabeļi (man reāli vajag 2x6pin, modulārie, lai būvējums tīrs nevis vadu mudžeklis, un 650w, ja nu izdomāju nākotnē tomēr salikt PC/hackintosh) + 

kāda no gtx 970 reference kartēm, skatos uz blower tipa dzesēm, bet windmaker laikam nebūs baugā problēma.

Akitio thunder2 thunderbolt to PCIe šasija.

tas viss ielikts organiskā stikla kastē ar ventilatoru katrā galā labai gaisa plūsmai.

tas viss tiek pieslēgts pie 13" macbook pro, bez īpašas čakarēšanās uzlikti mazliet modificēti draiveri, palaboti kext faili un viss strādā.

kopā ap 700 EUR

 

otrs variants ir salikt hackintosh kāds man patiktos.

r8urIFP.png

izmaksas no 1a ~1500 EUR

 

varbūt kāds ir saskāries ar eGPU un varēs pateikt, cik ļoti ir jūtama atšķirība, ka gpu ir pieslēgts laptopam vai pc ar jaudīgāku procesoru. principā pats vairāk sliecos uz eGPU, ja apdedzināšos, tad akitio varu pārdot tālāk un rezultātā nebūšu neko daudz zaudējis, barokli un gpu ielikšu hackintošā.

 

ja kādam ir padziļināta interese, tad šeit ir paliela diskusija, kur kāds ir pieslēdzis gtx980 pie 13" makbooka http://linustechtips.com/main/topic/277270-macbook-pro-with-a-gtx-980-setup-guide-benchmarks-egpu-setup-windows-81/

Link to comment
Share on other sites

Simsons2

Ārējo gpu nav jēgas likt kaut ko stiprāku par 750ti-760 gtx dēļ bandwith problēmām. Tam makbukam ir thunderbolts?

Link to comment
Share on other sites

Rubenis

Te ir topics par ārējo GPU un problēmām/risinājumiem.

 

Bet par izvēli starp abiem - es tikai par hackintosh. Lielisks nauda-veiktspēja ieguldījums. 

 

Vienīgais, tev rūpīgi jāatlasa detaļas priekš hackintosha, nevar vienkārši samest to kas patīk un kas nē un gaidit, ka viss ies.

 

Katru detaļu gūglē iekšā un ksaties kādas problēmas tur apakšā slēpjas.

Link to comment
Share on other sites

Cits makbooks nav risinājums jo 13" modeļiem nav diskrēta gpu, ari citiem ražotajiem vai nu cena ir 3000 vai diskrētais gpu ir kaut kāds 750m

 

Makbookam ir tb2 ar tb1 gtx 980 pat īsti nav bandwidth problēmu (skatīt benchmarkus pieliktajā linka)

 

Tas hakintosh itka ir salaists lai būtu saderīgs, izņemot RAM, tur vel jāpalasa vai tiesām tikai ballistix der

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Ram jau nu noteikti nebūs problēma! 

 

Ja par softa legalitāti po, ņem vien hakintosh! 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

wailjdii

es balsoju par ārējo GPU.. jo pēc paša personīgās pieredzes nesanāca hackintosh kompim piedabūt GPU strādāt uz pilnu jaudu. Mana karte bij GTX 660Ti, kas skaitījās labi supportēta (tajā laikā tā vismaz tonymacx forumā runāja)..  Viss kompis bij būvēts ar domu, kas būs hackintosh- biju diezgan rūpīgi pētījis tonymacx86 forumu. Problēma bij ar GPU power management. Ieslēdzot datoru tā gāja uz 100%, bet pēc kāda laiciņa performance nokrita uz kādiem 30%.. Šī problēma pa īstam traucēja tikai vienā aplikācijā, ko lietoju - blender 3d softs, kas renderē ar GPU. Citām vajdzībām, protams, netraucēja. Biju riktīgi daudzko izmēģinājies, atradu pat vienu hackintosh entuziastu, kas privāti palīdz (chalis kas pats rakstīja modificētos kext`us un citus brīnumus.. kautkāda tur autoritāte) un shis pateica, ka nesanākšot. Citādi lielā mērā tas kompis bij ljoti lietojams un veselus 2 gadus bij mans naudas pelnīšanas avots. Bij pāris sīkas problēmas, kas kaitināja: palaižot vairākus upload threadus FTP iefrīzoja, katru reizi updeitojot vajdzēja chekot forumu, kas sagaida un backup`ot..  Īsi sakot var ieberzties problēmās.. Kādu laiku man bij interesanti , tagad apnika un daļēji priecīgs lietoju windows.. ;D  Bet jā, ja grib mac, tad laikam tā eGPU kaste ir ok (laigan daargi protams), bet ari noperkot jaunu mac, vai upgreidojot karti, varēsi turpināt to lietot, ja vien Apple kautko nesastāstiīs vai neizdomās paši savu kādu oficiālo risinājumu. Pašlaik ar mac`iem un videokartēm ir pilnīgs debīlisms..

Labots - wailjdii
Link to comment
Share on other sites

eGPu arī principā ir kext labošana pēc katra updeita un neliels čakars ikdienā

Link to comment
Share on other sites

Rubenis
Mana karte bij GTX 660Ti, kas skaitījās labi supportēta (tajā laikā tā vismaz tonymacx forumā runāja).. Viss kompis bij būvēts ar domu, kas būs hackintosh- biju diezgan rūpīgi pētījis tonymacx86 forumu. Problēma bij ar GPU power management. Ieslēdzot datoru tā gāja uz 100%, bet pēc kāda laiciņa performance nokrita uz kādiem 30%.. Šī problēma pa īstam traucēja tikai vienā aplikācijā, ko lietoju - blender 3d softs, kas renderē ar GPU

Iespraucoties tematā - nezinu, kas bija toreiz, bet man Blenderis uz mana hackintosha griežas, ka prieks. Un arī videokarte strādā normāli, nevis uz 100% visu laiku - kartes ir lietotas 2 iekš šī aparāta GTX 660 un GTX 650 Ti un abām iekš Premiere pro ir CUDA atbalsts, abas strādā. Reāli daži kext bija jānomaina un premissions jāsalabo. Vēlāk tasisīju OC, risināju lēnā Wifi problēmu un lai HW monitor strādā kā nākas. Bet kopumā no 0 līdz pilnīgi strādājošam hackintosham uztaisīju 2 dienās.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

wailjdii

Rubenis - moshk, ja nav slinkums vari izlaist šo benchmārku http://blenderartists.org/forum/showthread.php?239480-2-7x-Cycles-benchmark-(Updated-BMW)

 

uzreiz pēc ieboot`ošanās un pēctam pēc kādām 5 - 10 minūtēm.. un salīdzināt rezultātus vai ir aptuveni tas pats.

 

Man bija tā, ka uzreiz pēc boot`a izgāja apm 45 sekundēs, ja pareizi atceros un paejot apm 5 minūtēm (kad GPU aizgāja pusjaudas stāvoklī) šis benchmarks gāja apm 2 minūtes.

Šīs pašas problēmas dēļ bij arī lēnāka renderēšana Premiere Pro. (salīdzinot ar windows apm 2x lēnāk)

 

piedabūt karti strādāt vienmēr uz pilnu jaudu tā arī man nesanāca. Jāatzīst ka nebiju pētījis pirms pirkšanas vai ASUS ražotāja gtx660ti būs pilnībā atbalstīts.. Bet nu jā apnika ka nestrādā tā karte normāli un vēl pēc Yosemite updeita sākās visādi freezi. Izdomāju, ka pārāk daudz laika aiziet kompja uzturēšanā, tāpēc welcome Windows! :D Jāatzīst ka mac os ir super. Būtu ļoti priecīgs ja apple piedāvātu kādu "legālu" variantu kā pieslēgt pie vinu kompjiem ārējās videokartes, tad moš saņemtos nākamo kompi no viņiem pirkt

Link to comment
Share on other sites

apple tur nekāda sakara, intel negrib licenzēt šo pasākumu, tapēc arī gatavie egpu risinājumi, kas bija redzami CES dienas gaismu visdrīzāk neieraudzīs.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...