Jump to content

Mini tube Amplifier


Meilins
 Share

Recommended Posts

tas ir viens no labākiem produktiem, ko vecā LV ir ražojusi

Really??? Kamooon! Tas 4mm nedempfētais finiera pakaļpanelis uz 6 2,5mm kokskrūvēm vien ir ko vērts. Un tad rūpnīcā racionalizētā konstrukcija ar izravēto rezonatora vertikālo šķērssienu un midrange plastmasas tubusā saurbtajiem caurumiem????

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

Really??? Kamooon! Tas 4mm nedempfētais finiera pakaļpanelis uz 6 2,5mm kokskrūvēm vien ir ko vērts. Un tad rūpnīcā racionalizētā konstrukcija ar izravēto rezonatora vertikālo šķērssienu un midrange plastmasas tubusā saurbtajiem caurumiem????

 

Par kuru tieši simfoniju versiju ir runa? Man acu priekšā stāv 002 uz uzprišināšanu, un finieris ir 10mm un skrūves ir 25 gab. 3mm.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

 

 

finieris ir 10mm
  lielas šķirbas 4 vai 10 mm gan nav :D Vibrē abos gadījumos.
Link to comment
Share on other sites

Par tām Simfonijām; Nu gan jau, protams, ir daudz un dažādu ārzemju analogu, kas ir visādā ziņā labāki par minētajām Simfonijām. Kuri tie ir un kur tādus dabūt, it īpaši Latvijā- nezinu. Tāpēc kā piemēru minēju to, ko es zinu. :) IMHO, Simfonijas te Latvijā ir vieglāk nopirkt kā 60.to gadu Philipsus, Grundigus vai Sabas un cilvēki puslīdz zin, kas par zvēru. Bet nu, ja kādam forumietim ir bijusi pieredze ar ārzemju vintāžu, būtu ļoti interesanti par to uzzināt sīkāk. Ar tām Simfonijas skandām gan man arī ir tā gadījies, ka īsti nav nevienas piedāvājumā, tad nopērc to, ko var dabūt un pēc nedēļas skaties sskā sludinājumus, kur parādās vienlaicīgi kādi pāris piedāvājumi. IMHO, tas arī ir vien laika jautājums, ka pārdevējs, kas par Simfonijām prasa Kocmosu https://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/loudspeakers/fpxjh.html , sapratīs, ka tās tik nemaksā. Vai lai kā, IMHO, ja pareizi saprotu topika startera vēlmes, šajā sistēmā iederētos kaut kas no vintāžas, kādi "papīrnieki", kuriem būtu puslīdz normāla jutība un kas radītu vēlamo fīlingu.

Nestrīdos, ka Simfoniju skaļruņi jaunās, normālās kastēs skanētu daudz labāk, bet, tas vairākkāršos to skandu izmaksas, un kad topika starterim galdnieks pateiks, ka lūk šādas tukšas kastes priekš šiem skaļruņiem maksā sākot no 300eur uz augšu, nez cik liela interese būtu topika autoram vairs ar šīm skandām ņemties. :)

Kā jau te tika pieminēts- Simfonijas skandām ir bijuši 3 varianti. Simfonija 003 ir salīdzinoši vairāk pieejamas, Simfonija 2 skandas tirgošanā ir redzētas stipri retāk. Pirmās dzīvē neesmu redzēji. Otrās no trešajām atšķiras lielākoties (neskaitot to, ka sākotnēji otrajām Simfonijām bija 5GD-3 basa skaļruņi) ar kastes formu un uzbūvi. Otrajām Simfonijām ir divas rezonanses kameras. Pēc internātā sagooglētā tās esot noskaņotas viena uz 50Hz, otra uz 100Hz. Ja krievu forumu "spečuki" nefleitē, tad tas 100Hz rezonators ir, lai samazinātu skaļruņa Fs rezonansi, kas, pieņemu varētu reāli būt tie 100Hz, un otrā esot, lai samazinātu Simfonijas pastiprinātāja 50Hz dūkoņu. (Cik pareizi ir šie apgalvojumi- nezinu). Trešās Simfonijas jau tika "optimizētas", atstājot divus rezonatoru caurumus, bet nez kāpēc izdomājot, ka tiem rezonatoriem nevajag katram savu rezonanses kameru. Es tik tiešām neesmu taisīji un skaņojis ne vienu Helmholtza rezonatoru, bet pēc analoģijas ar FI, tad jau varētu domāt, ka FI kastē arī var ielikt divus fāzgriezējus- vienu noskaņotu uz 50Hz, otru, piemēram uz 30. :)

Nu tās kameras izravēšana un sintepona sastūķēšana, tas būtu tas, ko es būtu darījis un, pirmkārt, tas nenozīmē, ka citiem ir tā jādara, otrkārt- IMHO pāragri te par to diskutēt, jo nav zināms vai topika autors nopirks tieši Simfonijas. Es to būtu darījis, lai palielinātu Simfonijas kastes tilpumu, kas ir stipri par mazu, kā arīdzan sinteponu būtu licis tā paša iemesla dēļ- lai palielinātu kastes virtuālo tilpumu un samazinātu basinieka rezonanses pīķi. Tas tilpums tik un tā nebūtu optimāls, bet toties nedaudz lielāks.

Simfonijas skandas, IMHO, pa visam noteikti nav bijis domāts kā Resonant box kaut vai tikai tamdēļ, ka tajām pašām iepriekš pieminētajām Simfonijām 2 ir pat no rūpnīcas paredzēts stiprinājums starp priekšējo un pakaļējo sienu kā "rasporka". Tad jau līdzīgi varētu teikt, ka plastmasas skandas no mūzikas centra Panasonix arī ir Resonant box vai tamlīdzīgi. Kā arī neviens nav varējis nodemonstrēt un parādīt, ka tās kastes tiešām darbojas kā resonant box, un ne kad tās kastes tā arī nav tikušas mārketētas..

 

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Nu, patiesbā par skandām es autoram ieteiktu tomēr sakontektēties ar kādu galdnieku, iečekot kādu gatavu skandu projektu uz fullrange skaļruņa, ar pieklājīgu jutību. Es ieteiktu uz Sonido paskatīties, kā gana kavalitatīviem, pieņemamā cenā uz ar gataviem kastu risinājumiem. Bet var jau arī kādus Fostex vai TangBang...

Vecā vintāža, nu, hz, tur ir ļoti jāskatāš, kas tieši un kā. Kā jau teicu, pa šo laiku skaļruņu parametri ir gana pamainījušies, arī rietumu:) Un skaņa bieži vairs galīgi nav tā...

 

@@nnoname, varbūt, ja smalki rēķina tā korpusa rezonanses frekvences un visu to kompleksi modelē, tad tā plānsieniņu filozofija ir ar kādu pamatu, bet pamatā prakse rāda, ka plānas sieniņas=sūnaina skaņa. Esmu iesūnojis retrogards šinīziņā :SD

Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

varbūt, ja smalki rēķina tā korpusa rezonanses frekvences un visu to kompleksi modelē, tad tā plānsieniņu filozofija ir ar kādu pamatu, bet pamatā prakse rāda, ka plānas sieniņas=sūnaina skaņa. Esmu iesūnojis retrogards šinīziņā :SD

 

Ak vai, tātad tu pretendē uz zināšanām līdzīgām Šavam un vēl pāris trim vīriem, kuri konstruēja BBC monitorus? Kur varu paklausīties tavu veikumu?

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@nnoname, tu, draugs, šķiet neuzmanīgi lasīji, ko es rakstīju :) SiNfoniju, pilnīgi noteikti, neprojektēja ne Šava, ne tie pāris trīs vīri, kuri projektēja BBC monitorus. Un, domāju, ne par kādu "plānsieniņu filozofiju" pat dzirdējuši nebija :) Tāpēc nejauc lūdzu pirkstu ar ko citu, mēģinot te piesiet kaut kādas smalkas tehnoloģijas, kuru te nav.

Ja man zināšanu būtu, kā Šavam, tad, droši vien, es arī mācētu taisīt labi skanošas kastes no 10mm finiera. Diemžēl, man tādu nav, tāpēc nemāku. Taisu no 20-30mm MDF ;)

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

Nnoname, nu galīgi neesmu pārliecīnāts par to, ka Huanam Kaktusam ir svarīgi Tev kaut ko pierādīt! ;)

Esmu ar Huanu Kaktusu reiz ticies, esam kopā klausījušies mūziku, runājuši par audio lietām un esmu secinājis, ka nesaprotu ne 10 daļu no tā, ko jams zina un saprot no audio. Tā kā ne maz nešaubos par to, ka pie viņa būtu interesanti.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@nnoname, padalīšos. Kādreiz. Kad jutīšu nepieciešamību :) Bet tas pilnīgi noteikti notiks bez lētām provokācijām :lol:

Link to comment
Share on other sites

Arī es esmu ar biedru Kaktusu i ticies i runājies, zināšanām nemērījāmies, bet kopēju valodu allaž atradām :) Un jā, pie Kaktusa aizbraukt nav tā tik viegli īstenojams. Ne LV, ne ES un pat ne bezvīzu režīms nav. :)

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, no mūsdienu viedokļa, Simfonijas tumbas nav ideāls, bet  laikos, kad tās sāka ražot, pasaulē jau īpaši nekas daudz labāks nebija. Pat bītlu koncertā publika tā uzšūmŗjās, ka muzikanti vairs nedzirdēja, ko spēlē. Nu nebija attiecīgas jaudas pastiprinātāju un akustikas. Lai kā arī nebūtu, Simfonijas tumbas skan labāk par jebkura mūsdienu mūzikas centra plastmasas tumbam un ļoti daudzām tagad ražotām  itkā normālām tumbām. Vārdu sakot, Simfonija varētu būt kā sākuma variants mazjaudīgam lampiniekam, jo ar jūtību jau nu šīm tumbām viss ir kārtībā. Ir man kolekcijā otrās Simfonijas tumbas ar 5GD-3 un esmu pat tās pārmērijis. Nevar teikt, ka skaļruņi baigi būtu aizpeldējuši un raksturlīknes sanāca stipri līdzīgas, kā dotas savulaik akustikas pasē. Godīgu pasaku, pats es Simfonijas tumbas ikdienā neklausos, jo ir daudz augstākas klases akustika, bet teikt, ka Simfonija, orģinālajā izpildījumā, ir sūds, arī nevar. Nu nebija tai laikā  mūsdienu Tuc-Tuc sintezātoru basu, bet kautkas šitāds skan tīri neko

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Oh, vot nesaprotu, no kurienes tā pārliecība, ka tanī laikā pasaulē sak, nekā labāka par Simfonijas kaštukiem nebija? Un kā tad ar University, JBL, Klipsch, Tannoy, Goodmans, Philips, Telefunken, jau kaudzi japāņiem? Nē, es saprotu, ka gribas lepoties ar Latvijas izstrādājumiem, bet nu jābūt kaut minimāli objektīviem. Tas bija labi tam laikam un tai situācijai, kura bija Latvijā, bet tas galīgi nebija kaut kāds pasaules mēroga sasniegums. Tie paši Tannoy Monitor Red vai Monitor Silver ir gana aktuāli vēl šodien, kamēŗ par Simfonijām nu nekādi to nevar teikt :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Nu par to jau runa, ka PSRS teritorijā neko daudz labāku dabūt nevarēja. Kaut, pirms 35-40 gadiem, ja atmiņa neviļ, jau nāca arā Viktorija-001. Tās kaštuki, manai gaumei, bija krietni jaukāki par Simfoniju. Es pat teiktu, ja jānosauc visu laiku popovenes labākās tuNbas, tad es nosauktu tieši tās ;) Ja kas, tad jūtība šamām bija kā reizi 90dB, ja pareizi atceros.

 

P.S. bet pieļauju domu, ka man vienkārši jaunības atmiņās šamās tik labi skanējušas ir ;)

 

P.P.S. komisijas veikalā uz Stučkas (Tērbatas) ielas, stāv atmiņā, ka diezgan visa kā bija. Cenas gan padomju pilsonim nebija tās draudzīgākās :)

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus, es jau nesaku,ka Simfonijas tumbas, pagājuša gadsimta sešdesmito gadu vidū, būtu pašas krutākās pasaulē. Tai pat laikā, parādi man trīsjoslu akustiku, kura būtu par galvas tiesu augstākas klases. Tie pasaulē bija stereo ēras pirmsākumi un vispār, no mūsdienu viedokļa, labas skaņas pirmsākumi. Tevis pieminētās firmas sešdesmitajos gados tāpat taisīja plāna finiera tumbiņas un nekādi Hi End brīnumi tur nebija. Jā, vot jau septiņdesmitajos gados , tad, kā saka, maisam gals bija vaļā un, uz pasaules fona,  mūsu 35AC-1, jau pēc izskata vien, bija pašvakas. Nu nevajag stāstīt, ka pie mums viss bija slikti un nekas  Latvijā ražotais, savā laikā, labi neskanēja. Tas pats Festivāls ari tagad patīkami skan un tiaki ar 4W jaudu. Nenoliedzami, 6GD1 ir nospiests no Saba, bet kopumā radioaparātu ta uztaisīja krutāku.

Jā, ja kas es arī piedalījos tai radioamatieru izstadē, kurā bija izstadīti pieminētie elektrostatiskie skaļruņi. Pasaule izrādās ir riebīgi maza :sarkasms:

Labots - Didzis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kolēgas (!), man ir pārmetuši, ka es lidinos pa mākoņiem, bet nu šoreiz, minētā topika ietvaros aicinu jūs nolaisties uz zemes. ;)

Atgādināšu, ka tēmas sākumā autors bija atzīmējis kā variantu skandas, kas maksā 249 (!) USD ar domu, ka tās varētu kačāt tik pat vērts ķīneizeris vai kāds cits lampu pastiprinātājs, pieņemu, tādā pat cenu kategorijā. Izejot no šīm vēlmēm ieminējos par Simfonijām, kas gan, tiesa, ja neskaita to, ka lietotājam būtu vēlams vismaz nomainīt elektrolītu kondiķus, maksā stipri lētāk par šo minēto summu. Bet jūs te runājat par Tannoy Monitor Red http://www.ebay.com/itm/Tannoy-Monitor-Red-12-England-Speaker-Crossover-Chatsworth-Enclosers-Pair-Mint-/261901626630?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cfa8dad06. Nē, nu es saprotu, ka minētajā kontekstā viss ir pareizi, bet nez vai topika autoram tas ko palīdz. Pat pieminētie Sonido platjoslinieki- pliki skaļruņi, nerēķinot to, ka tiem vajadzēs arī taisīt kasti, ir ārpus budžeta. Ticu, ka, ja runājam par vintāžu, ir daudz labāki un kvalitatīvāki ārzemju analogi, bet, lūdzu, tad varbūt iesakiet kaut ko minētajā cenu kategorijā! ;)

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

nu vēl autoram jāatceras, ka jo jutīgāks tumbas, jo labāka izpildījuma jābūt lampiniekam - jo fons būs traucējošs ....ja tas nebija uz 90db tumbām tāds, tad uz 100 būs.

Jebkurā gadījumā ja telpa nav liela, varu kaut kad iedot paklausīties mark audio CHP70 (stāv jauni iepakojumā un nav dārgi). Papīrnieki, bet jutība ap 86db. Ar lampinieku skan patīkami cik testēju un nemaksā kosmosu. Var likt vai nu grīdas kastēs vai plauktiniecēs, rasējumi netā ir un domāju nemaksās kosmosu. bildē pa labi, protams plauktiniecē nebūs tādas apakšas , kā grīdas kastē, bet vokāliem pats labums.

 

DSC08965.jpg

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Nu, jā, pilnmēness ;) Es gan vēl iepriekšējā lapā brīdināju, ka tēma pārvēršas par beztēmu :D

Par Tannoy protams, tika pieminēts tik beztēmas sakarā. Bet Sonido, imho, ir diezgan reāls variants, pat gandrīz iekļaujoties autora sākotnējā budžetā. Nu, ja cenas nav izmanījušās kopš pēdējās versijas kura man ir. Tātad Sonido SWR-145a - 220 Eur ar visu piegādi par pāri. Nezinu, cik Latvijā galdnieki ņem, bet diez vai kosmoss būs par 2 ~15l kastītēm. Ja autoram kaut bik rokas no pareizās vietas aug, un ir minimāli instrumenti, tad pat pašam nebūs īpašu problēmu ko tādu uztaisīt. Jebkurā gadījumā, līdz 300 Eur, man šķiet, var iekļauties, un rezultātā būs ideālas kastītes lampu minisistēmai. Bet tas viss, protams, tikai mans IMHO :)

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

Oskar, ne kā personīga, bet es gan īsti nesaprotu vai Tev šķiet, ka šie skaļruņi būtu labi piemēroti dažu vatu lampiniekam, vai ārī Tu labprāt atbrīvotos no liekiem skaļruņiem, vai arī tam ir kāds cits iemesls, ka Tu tā reklamē tupus, sīkus platjoslas skaļrunīšus ar 86dB jutību?

 

Ar to gan es ne pa visam negribu teikt, ka tie platjoslas skaļruņi būtu slikti. Lūk, ja es nekļūdos, tā paša brenda skaļruņus http://www.markaudio.com/component/k2/itemlist/category/31-Raw-Driversvietējie censoņi mārketē kā hiendu http://www.delfi.lv/techlife/zinas/latvija-raditam-profesionalam-skandam-uzsak-kickstarter-kampanu.d?id=46011879 par spīti tam, ka super puper speciālists, kas domā, ka zina un saprot visu, Kaspars Sproģis, aka Kaspich aka hmmm mēģina visiem iestāstīt, ka tie ir TB speakers "lētais gals". :)

Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

Tātad Sonido SWR-145a - 220 Eur ar visu piegādi par pāri. Nezinu, cik Latvijā galdnieki ņem, bet diez vai kosmoss būs par 2 ~15l kastītēm. Ja autoram kaut bik rokas no pareizās vietas aug, un ir minimāli instrumenti, tad pat pašam nebūs īpašu problēmu ko tādu uztaisīt. Jebkurā gadījumā, līdz 300 Eur, man šķiet, var iekļauties, un rezultātā būs ideālas kastītes lampu minisistēmai.

 

Lūdzu kontaktus galdniekam, kurš par 80 eirikiem ar visiem materiāliem uztaisīs kastītes šādiem.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktuss,

 

Ak jā, nu pat kā pārbaudīju Sonido cenas. Kaut kā bija licies, ka platjoslinieki ir dārgāki..

Par tām kastēm un galdniekiem šeit ir- nu kā paveicas. Parasti, ja atrod normālu galdnieku, kurš var gan uztaisīt kastes, gan nošponēt un vēl nolakot, kad jams uzzin, ka tādas vajadzēs taisīt nevis 20, bet gan 2, tad jams rāda ļooti nelaipnu ģīmi..

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@nnoname, draugs, tev darīt nav ko, kā kasīties? Varbūt lasi uzmanīgi, un tik reizes, cik tev vajadzēs, lai saprastu manis rakstītā jēgu?

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Pārlasīju 3x, nekur neatradu, ka autoram būtu galdnieka skilli. Paskaidro lūdzu man, muļķim, kā viņš iekļausies 300 eirikos?

Link to comment
Share on other sites

viss ir kāpostā  un tie mazie neskan nemaz tik slikti, es neko nereklamēju, kaut kad priekš tiem grīdas kastes pasutīšu, vienkārši nav vaļas tagad. Bet autoram esmu gatavs to sieskrūvēt mazajās kastēs un iedot testam. jā ticu, ka ir labāki, bet tie arī maksās vairāk, un protams tādam izmēram nekādu baigo jūtību nedabūsi. arī fakts.


nu nez vienkārši   finiera kastītes kāds gan jau izgatavos pa 100 EUR bez apdares - vienkārši nolakotas.

Link to comment
Share on other sites

Oskar, klau, slinkums meklēt- pa cik tie nāk? Zinu, Tu man reiz stāstīji- bet man- pa vienu ausi iekšā, pa otru ārā..

Link to comment
Share on other sites

http://www.hifizine.com/2010/09/pensil-70-a-learning-experience/

 

nu vismaz tā raksta , ka 140 USD iekļāvās +- EUR jau tas pats būs. tiesa nezinu, var jau būt ka tagad galdnieki baigi plēš - var ta palūgt tikai sazāģēt pēc izmēriem un pašam salīmēt...


liekas jauni 40 USD gab. neatceros - pirku pasen.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@Luke, nu, tur jau lielā mērā atkarīgs no pasūtītāja vēlmēm un iespējām - var nešponēt, bet krāsot. Galu galā var ar plēvi aplīmēt pats, ja galīgi knapi ar līdzekļiem... Ir varianti.

 

@@nnoname, ej dillēs. Tu man esi apnicis.

 

 

Nezinu, cik Latvijā galdnieki ņem,..., man šķiet, ... Bet tas viss, protams, tikai mans IMHO
Link to comment
Share on other sites

nnoname

Neiešu, tādam nolūkam ir izgudrota tāda lieliska lieta, kā ignore poga. Nav obligāti Latvijas galdnieks, der arī tās leiputrijas, kurā Tu dzivo.

Link to comment
Share on other sites

Man mājās kā reiz tā arī ir. :)

Te gan, spriežot pēc tā, ka tā sludinājuma vietā tagad rādās kaut kas cits, izskatās, ka tā Simfonija ir veiksmīgi "aizgājusi". :D

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Kas par palagiem, atlika izlaist vienu lapu :D

 

Autor, kad tiec pie vinyl spēlētāja uzsit pm, iedoši ko reāli paklausīties būs 100x skaidrāk kā lasīt melnu uz balta! Paņem arī no Oscar, neslikts piedāvājums!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...