Jump to content

Signāla mērījumi


RimaNTSS
 Share

Recommended Posts

Labdien!

Vai kāds no spečukiem (esmu pārliecināts, ka te tādi ir) varētu sarakstīt programmu, skriptu vai kā tur tā sauktos, priekš Enigma2 lai varētu veikt kāda konkrēta transpondera monitoringu? Gribētos lai varētu iestādīt pavadoni, frekvenci, laika intervālu starp mērījumiem un kopējo mērījuma laiku. Nu, pa piemēru: Astra4-11900V-5 sekundes-24 stundas.

Pēc skripta palaišanas uztvērējs ik pēc 5 sekundēm, diennakts laikā mērīs signāla līmeni un visu sarakstīs failā.

Es jau sen lūdzu @MartiniB tādu rīku sataisīt, bet nekādīgi nevaru viņu nomotivēt :yahoo:

Ideālā variantā tas pasākums varētu izskatīties pēc plagina, bet arī skripts būtu OK.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Es protams SAT lietās esmu iesācējs un skatos to tikai no 1989 gada, bet kam Tev tāda figņa vajadzīga? Ja signāls no satelīta ir, tadir visu laiku. Pie kārtīgas antenas izmēra arī lietus maz ko var traucēt. Krievu satelīti,kuri staigāja pa pozīciju arī laikam visi nosprāguši. Vārdu sakot, ko Tev dos pliki signāla līmeņa mērījumi?

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Arī šodienās ir tādi pavadoņi, drīzāk pat daži transponderi no tiem, kuru uztveršana diennakts laikā nav iespējama vienādā līmenī. Man gribētos papētīt šādu izmaiņu likumsakarības. Nav jau nekāds fenomens un tas, visdrīzāk notiek pavadoņa regulārās svārstības dēļ, bet, ja dzīvo uz uztveršanas zonas malas tad signāls no dažiem transponderiem diennakts laikā var mainīties līdz pat 2-3dB.

Daži (kuriem var būt vajāšanas mānija) domā, ka viņiem regulāri kāds ieslēdz traucētāju un slāpē satelīta signālu. Nu tad šos cilvēkus varētu vest pie prāta, elementāri parādot, ka signāla kritums konkrētajā diennakts stundā, nav saistīts ar ļaundabīgām akcijām bet gan ar dabīgām pavadoņa svārstībām.

Link to comment
Share on other sites

Ir tak entie pavadoņi un simtiem programu,kurām nav problēmu ar uztveršani. Ja tas satelīts ir mēsls un ļeperē pa geostacionāro orbītu, tad skatāmies to pašu programu no cita satelīta.Galu galā, ja nevar uztvert normāli, tad nevar un skatāmies citas programas.Nevajag klientiem likt šķīvi uz tādu satelītu. Parasts lietotājs jau ir pastulbs un pat nezinās,ka ir tādas programas. Protams, ja uzliek uz sliktu transponderi, kuram signāls pazūd, tad cilvēku tas besī.Tapēc vienkārši neuzskaņojam uz to uztvērēju un , tici man, klients būs apmierināts.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Nezinu kas tie tādi klienti vispār ir un mani neinteresē banāla TV skatīšanās. :shok:

Un, tev taisnība, kanālu ir ļoti daudz un vienmēr var atrast risinājumu vai no kompromisi, bet, pie nosacījuma ja vajag skatīties.

Man visa tā padarīšana ir intereses pēc. Kaut, to piemēru ar Astra 4 transponderu 11900V devu iz dzīves, jo ir vietas, kur to uztverot ar standarta Viasat šķīvi dienā signāls vēl ir OK, tad vakarā jau uz robežas. Skaidrs, ka lielāka izmēra antena šo labo. Bet man bija vēlme tomēr nedaudz izveidot, teiksim tā, statistiku par signāla izmaiņām diennakts laikā. Un, starp citu, Viasat kanālus, kas ir no 11900V nav iespējams atrast uz kāda cita pavadoņa.

Bet, nu te jau novirziens no tēmas: Jautājums bija- Kā to sataisīt? Bet pašlaik runājam par- kam tas ir vajadzīgs?! :)

Link to comment
Share on other sites

Es ņemtu USB puļķiar SDR uztvērēju, slēgtu to pie signāla un skatītos uz spektra analizatora,kā signāls mainas. Spektra analizators smuki grafiski zīmē ūdenskritumu un visu kanālu amplitūdu precīzi decibelos. Jāpaštuko, ka to visu ik palaikam nofiksēt. Varbūt pati programa to dara. Vienkārši neesmu pa setingiem racies,jo nav bijusi vajadzība.

Puļķis šis http://www.amazon.ca/Hossen-RTL-SDR-DVB-T-RTL2832U-R820T/dp/B00D3X9LR4

Man vislabāk patīk RTL SDR dongle panorama programa, bet gan jau var arī ar citu.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Tas puļķis der arī satam? Vai arī es slikti iebraucis Jūsu disputā?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Es esmu vēl lielāks iesācējs, no 1998.gada ;)  Cik saprotu, tad autora vajadzībam ir speciāli šim nolūkam izdalīts sat tuneris, jo tv skatīšanai viņš tādā stadijā izmantojams nebūs. Nāk pratā tāda kombinacija: tuneris ieslēgts standarta signāla mērīšanas stāvoklī + snapšotu plagins ar bilžu saglabāšanu uz ārēja nesēja, sesijas beigās iegūtos snapšotus ar videoredaktoru salimē time lapse video. Tas tā, tīri teorētiski.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Tāds puļķītis man ir bijis, es ar to paspēlējos nedaudz un uzdāvināju vienam savam paziņam. Gribētos gan tiešām kaut ko vienkāršu līdz nelielam skriptam (Līdzīgi kā MartiniB ir sataisījis skriptu zap_to_every_transponder, pēc kura palaišanas uztvērējs skenē izvēlēto pavadoni/pavadoņus, ieloko katru pieejamo transponderi un piefiksē signāla līmeni. To visu samet atsevišķajā failā turpmākai analīzei.

Ja šāds skripts varētu strādāt neatkarīgi uz viena no uztvērēja tūnerim, būtu, protams ļoti labi. bet nav arī nekādu problēmu atstāt uztvērēju skenēt un neizmantot to TV skatīšanai. Rezultātus gribētos gan dabūt kā datus nevis bildītes (screenšotus), tā lai varētu tos turpmāk izmantot kādai nekādai analīzei.

Link to comment
Share on other sites

ggg97 protams,ka USB SDR uztvērējs der SAT signāla monitorēšanai, bet ne bildes skatīšanai. Spektra analizators tak arī Āfrikā ir analizators.

Link to comment
Share on other sites

Ir tak entie pavadoņi un simtiem programu,kurām nav problēmu ar uztveršani. Ja tas satelīts ir mēsls un ļeperē pa geostacionāro orbītu, tad skatāmies to pašu programu no cita satelīta.

Nu Didzi, Tu tak būtu zinājis, ka lielākā daļa šajā forumā visu sporta pēc dara, nevis lai noskatītos ikvakara Panorāmu vai Eurosport HD no 5-6 satelītiem. :)

Sen neesmu skatījies savu kasti laukos, bet senāk Astrai 2 (28E) ievēroju tādu lietu, ka vājākie transponderi bija stiprāki vakaros un agri no rītiem, tad pa vidu pat mazs BERs uzleca. Tie bija laiki, kad daži no kanāliem bija uz Dienvidu stara, kurš principā uz LV robežas tieši lūza (pēc Astras tolaik publicētajām kartēm).

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Kādreiz bija problēma ar krievu satelītiem,kuri nenormāli šūpojās. Tur arī lielāka antena nepalīdzēja, jo dēļ šaurās virziendiagramas palika tikai sliktāk. Uz normāliem satelītiem vājo signālu kompensē liela antena. Protams, mūsdienu paaudzei 90cm antena jau ir milzis, bet man savulaik 3m antena skaitījās paliela, 1,8m bija stamdarts. Mūsdienās kāds tur vairs SAT uztversanas sports. Internetā visu izlasi,ieprogramē parametrus un bilde rokā. Vot vēl krievulaikos, kad nebija nekādas informācijas, vakarā pagrozo antenu un jaunu programu ieraugi- tas bija sports.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Es arī kādreiz dzinos pakaļ krievu pavadonim 4Ghz piegrozot šķīvi un nonācu pie slēdziena,ka sputniks visumā staigāja astotniekā.Galviņai priekšā uzliku zīmuli un "molbertu" un 24H laikā glezna ar astotnieku gatava.Cik atceros,tad to astotnieku zīmēja 2X sutkā.

Link to comment
Share on other sites

MartiniB,

prieksh driimveidiigajiem, rezultaats savaacams no /tmp/Signal_info/

 

Kā to palaist? It kā visu saliku, dati info mapē neienāk.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

@MartiniB!

Paldies, tā ir ļoti laba svētku dāvana. Skripts strādā un man tas ļoti patīk. Tieši ko vajadzēja. Tikai, līdz šim vēl nesaprotu kāpēc tu agrāk to nesataisīji :)

Lustīgu līgošanu visiem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
mājas tirāns

sadūšojos uzprasīt erudītiem konsultāciju :  1.6m SAT bļoda ar motoru+2 galviņas jau gadus 15 pie dzīvokļa loga 4 stāvā Rīgas centrā.  pamatā skatos krievu 36 vai reizēm ko vācisku (uz medus bāzes). Viss ir pieciešams (ir jau vēlme uzlikt otru antenu uz jumta ar fiksētām galviņām - bet nav laika pašam ņemties, mans sat tv mestars r kontaktēts reizi 4 gados un arī tad tikai atceroties fizmatu laikus - negribas traucēt, jo vecītis ir ļoti konservatīvs un multifīderiem un tādām lietām netic ..- iespējams ka varētu kāds iedot labu spečuku ar kuru šo lietu varētu aprunāt - bet tas ir cits stāsts ..)

 

tātad sāpe tā, ka pēdējā gada laikā it sevišķi skaidrā saulainā bezmākoņu laikā 36 pavadonim HD kanālu signāls tiek nenormāli traucēts - vieni ķieģeļi un frīzs, parastie kanāli iet normāli. skatīties var tikai vakaros...  nesaprotu vai vaina pavadonī, vai galviņās vai kaut kur citur ... 

 

Azbox Premium Hd, 1.6m, motors+2 galvas

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

pie vainas galvinja vai schiivja polaaraas ass reguleejums,

uz 1.1m Triax ar maleejaako LNB 36E kjeras bez iipashaam probleemaam

 

ieteicamais "minimums" - 2x Triax 1.1m ar orig multifeed tureetaaju

un galvaam uz poziicijaam 36;28;23;19 uz viena un uz otra 13;10/9;5;1W

Link to comment
Share on other sites

mājas tirāns

...pie vainas galvinja vai schiivja polaaraas ass reguleejums,...

šito gribu precizēt : ir daži 36HD kanāli, kas rāda arī dienas laikā normāli, pārējie sliktie vakarā un naktī arī rāda ok+ tas, ka gadu atpakaļ visi bija normāli..

 - vai tiešām pa gadu sķīvis ir izregulējies vai tas vispār ir iespējams ?

- jebšu uz pavadoņa Hd signāls ir palicis vājāks vai arī galviņa laika gaitā ir mazjūtīgāka ?

gribu tikt skaidrībā, jo galviņas nomaiņas un regulācijas process nav tik vienkāršs ( 4.stāvs bez balkona - viss ir jāmanipulē stāvot uz loga palodzes - īsts kaskadiera darbs - šajā sakarībā būtu labi zināt kādu labu meistaru, kas to uzņemtos ..)

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

pakustini schiivi aiz augshas vai apakshas, kur tiek klaat, un paskaties kas notiek ar signaalu.

horizontaalo precizitaati ar motoru uztausti

 

15 gadiigas galvinjas ir godam pakalpojusas, ~10e par jaunaam nav diskusijas veerts ietaupiijums,

nu jaa, sheit vel gruuta piekljuve piedalaas ...

Link to comment
Share on other sites

mājas tirāns

nu jā - tā piekļūšana visu bendē - 4 stāvs - ne no augšas , ne apakšas, tikai no sāniem pa blakus logiem ...

horizontāli max ir noķerts - kā jau teicu - vakaros viss ir OK, tikai pa dienas laiku kvadrāti .. nomainīt glaviņas sen jau niez rokas, tikai kas to uzņemsies bez pacēlāja ...

 

 

 

post-64175-0-95978200-1436182438_thumb.png

post-64175-0-32374500-1436182451_thumb.png

post-64175-0-04688700-1436182518_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Pēdējais laiks to antenu nest uz ēkas jumta un nebojāt arhitektūras pieminekļu fasādes.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...