Jump to content

HDD kluss kad pieslēdz kā ārējo ar adapteri, bet krakšķ kad ielieku laptopā.


KaktitsMartins
 Share

Recommended Posts

Nopirku jaunu WD10JPVX, kuram, it kā, vajadzētu būt klusam un labam un tā arī, apmēram, bija, kad pieslēdzu kā ārējo lai noklonētu veco HDD, bet, kad ielieku laptopā, tad tas krakšķ un grab (gluži kā mans vecais HDD, varbūt tikai biku klusāk). Izņemu ārā un atkal pielieku kā ārējo un daudz klusāks, vair nekrakšķ. Ko tas varētu nozīmēt? Kaut kas mātesplatē nojucis nelabojami (vai labojami, bet dārgi un ilgi) vai arī var pamainīt kādus settingus BIOSā?
Laptops - Dell vostro 5470

Tikko ieliku citā laptopā - arī krakšķ.

Labots - KaktitsMartins
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Iespējams HDD case skaņu slāpē!

Link to comment
Share on other sites

KaktitsMartins
(labots)

Nu bet ir atšķirība skaļumos. Manā datorā jaunais hdd skaļš, citā laptopā jaunas hdd skaļš, bet tajā pašā citā datorā oriģnālais hdd pavisam kluss, nesalīdzināmi. Un nav tas nekāds super dārgais jaunais laptops - pavecs un palēts. Kā arī kluss kad pieslēdz pie adaptera. Saprotu, ka bleķi var grabēt kaut kā, bet skaņa ir pavisam savādāka un ne-konstanta - ja paveicas, var iegūt pāris desmit sekundes klusuma.
 

Labots - KaktitsMartins
Link to comment
Share on other sites

 Grab tad, kad darbojas - raksta/lasa/meklē. Ja grab gandrīz nepārtraukti - sāc ar to, ka noskaidro, kādi procesi (apdeiti, antivīruss, hvz kas) to HDD noslogo. WD it kā nav no tiem skaļākajiem, bet arī, kā kurš modelis.

Link to comment
Share on other sites

 

 

gribi klusumu - perc ssd

Tieši tā. Datoru nopirku bez SSD, HDD bija skaļš, WD, ja kas, vēlāk piepirku SSD, uz kura uzinstalēju OS un programmas, dati uz HDD, HDD tagad vairs nedzird, gandrīz nemaz.

Link to comment
Share on other sites

KaktitsMartins
(labots)

Es saku - ieliku citā laptopā - arī krakšķ (bet oriģinālais HDD tajā pašā laptpā nekrakšķ) Nezinu gan vai tās akustiskās īpašības.
Protams, grūti aprakstīt skaņu, bet ticiet man, kad es saku, ka citi laptopi tā nekrakšķ, kaut vai tie ir lētā gala veci laptopi. Nav jau tā, ka laptopu neesmu dzirdējis. Proti, citi diski.

Kā arī, raiviic, arī kad pieslēgs kā ārējais es veicu kopēšanu un stuff, lai pārbaudītu vai tiešām negrab kad tiek izmantots. Negrab. Bet tikai kad kā ārējais, izmantojot adapteri (RAIDSONIC IB-AC6031-U3 USB 3.0)

Grab.. nu kā lai pasaka? Kraķšķ? Tā kā rīvējas? Viss ticamāk tā arī ir galviņas staigāšana. Nav arī konstanti - ir ik pa laikam pāris sekundes vai pat pārdesmit miera sekundes. Un, kā jau teicu, kad pieslēgts kā ārējais, visu laiku kluss. Dīvaini, es zinu.

Labots - KaktitsMartins
Link to comment
Share on other sites

nevertell

Ar HDD gulēt iešanu nevajag aizrauties, galvu pārmērīgi parkot nav veselīgi diskam. 

 

Paturi to disku rokā, kamēr tu viņam kautko kopē tajā tavā keisā, redzēsi, dreb viņš vai nē. Ja dreb, tad būsi iemācījies vērtīgu mācību, pirkt grabošu plastmasas korpusu ar lētu kuiņu iekšā nav tas pats, kas pirkt laptopu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...