Jump to content

Ar remontdarbiem saistīti kontakti


itanium
 Share

Recommended Posts

viesturs0711

Ja pieņem, ka uz istabu no sadales tiek vilkts viens 2,5mm2 priekš rozetēm, kas katra savā stūrī, tad prātīgāk (mazāk starpsavienojumu) ir veidot nozarkārbu no kā uz katru rozeti savs vads! Nozarkārbā vadus uz skrutku un salodēt!


Ja nav jākaļas un štrobes jādzen, tad protams uz katru rozeti var atsevišķu vadu novilkt no pašas sadales!

Link to comment
Share on other sites

Man mājā 1. stāvā elektriķi pirms vēl es tur dzīvoju bija sataisījuši ar nozarkārbām. Profiņi it kā. Teikšu vairākās nozarkārbās esmu pārvienojis, jo vietām uz spuldzi fāze, uz slēdzi nulle, un ne jau tur nezinātāji, vienkārši cilvēka faktors, kaut ko nejauši saputroja, i tā viss palika. Otrā stāvā savilku pa jaunai modei, bez nozarkārbām, pazudis būtu, ja vajadzētu veidot nozarkārbas, vadus vilku paralēli celtniecības darbiem, meistari mina uz papēžiem, tur jau rīt jābūt vadiem, jo apmetīs sienu, tur atkal jābūt, jo jau rīt veidos riģipša starpsienu, es pēc darba, pa vakariem, vienkārši velc tik vadus uz vajadzīgajām vietām no sadalnes, ja būtu nozarkārbas, gribas sev taču pa skaisto, ar līmeņrādi mērītos, vietas domātu atbilstošas, būtu ilgāk, viennozīmīgi. Turklāt ar nozarkārbām vairāk vadu pa sienām no griestiem, kas pēc gadiem var atspēlēties ar nejauši iedzītu naglu vadā. Arī es par elektroinstalāciju bez nozarkārbām, ja apstākļi to ļauj.

Link to comment
Share on other sites

Par to vadu vilkšanu nav tik viennozīmīgi - Labi, ja riģipša sienas. Bet ja jākaļ gropes kaut gāzbetonā ir krietni vieglāk izveidot to vienam, nevis 10 vadiem. Un vēlāk aizšpaktelēt mazāku gropi arī vieglāk. Un ja betona vai kieģeļu siena.... 

Un kas - sadalē vadi nav jāvieno??? 

Un kad uz sadali atnāk 100 vadi, tad ir problēma kā viņus nomarķēt - es viņus aprakstu ar marķieri, neko labāku neesmu izdomājis... Visa veida lapiņas un uzlīmes ar laiku nokrīt!

Par dekoratīvo - es savējās sadales kārbas vienkārši aizšpaktelēju - nekādi vāciņi! Un plastmasas "bundžas" es arī nekur neliku - vienkārši izborēju caurumus. Skrutka salodēta - nedomāju ka tur kas var notikt.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Destructo

Kolēgas,

 

pacelšu mironi. Ir nedaudz jāpakoriģē sienas dzīvoklī, pastāv divi varianti:

 

a) izsist lieku gabaliņu (2m platumā), lai zālē ir lielāka ieeja + pārvietot durvis no vienas sienas malas uz otru

 

b) nakrenizēt vienu sienu starp divām istabām.

 

Jautājums: Kādas sekas var būt veicot abas darbības bez saskaņošanas?

 

Jautājums nr 2: Ja sekas ir traģiskas, kurš ir šo veicis un kur meklēt sākumu saskaņošanai un vai ir kāds vēsturisks orientieris naudas izteiksmē, cik šādas izklaides oficiālie papīri izmaksātu.

 

paldies.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Manuprāt, jāsāk ar noskaidrošanu, vai kāda no minētajām sienām nav nesošā.

Citādi bez birokrātiskajiem kreņķiem var sanākt krietni lielāki (Zolitūdes Maximu takš negribi savā mājā imitēt)..:( 

Link to comment
Share on other sites

Destructo

Nav. Tas viss ir atzīmēts esošajā plānā (inventerizācijas lietā), nesošā ir tikai viena, kurai pat tuvu pirkstu nedursim. 

Labots - Destructo
Link to comment
Share on other sites

 Ja gribi visu pareizi, pēc kārtības, jebkurā gadījumā vajadzīga skaņošana, vienalga, vai nesošās sienas, vai starpsienas. Starpsienām bieži arī ir konstruktīvas funkcijas, nevar tā - ja starpsiena (nenesošā siena), tad var naherizēt neskaņojot. Skaņošana vajadzīga, ja tiek mainīts plānojums. Painteresējies būvvaldē. Durvju vietu starpsienā pārbīdīsi, to neviens nepamanīs, bet starpsienu nojaucot (divas istabas -> viena istaba), tur vajag izmaiņas inventarizācijas lietā.

 Birokrātiskā puse tavām iecerēm, varbūt nav tas trakākais naudas izteiksmē, bet laiks gan liels prasīsies.

 Pats pagājušogad gāju tam visam cauri, ne gluži tavs gadījums, man vēl bija citas lietas. Bija projekts vajadzīgs (pilnais būvprojekts ne), pēc tam inventarizācija bija jāpasūta. Projektiņu čoms uztaisīja, tipa barters - viens mans pakalpojums pret viņa pakalpojumu, naudā nemācēšu teikt, inventarizācija bišķi zem 200 eiro izmaksāja. Bija dažas reizes būvvalde jāapmeklē, tāpat pāris braucieni uz Zemes dienestu saistībā ar inventarizāciju. Manā gadījumā būvvalde neuzprasīja tehnisko apsekošanu, parasti prasa, tas arī bez 100 eiro nebūs. Vobšem - nekas salds.

Link to comment
Share on other sites

Destructo

@@vvv,

 

Paldies.

 

Pielikumā var redzēt kā vizuāli izskatās pirmais variants. Par to tad arī te knosos. Itkā sīkums, bet sodu ierīt kādreiz pie dzīvokļa pārdošanas negribētos + legalizācijas izmaksas.

 

Otrais variants, protams, ir cita līmeņa, tur kustās vairākas sienas un loģiski, vajadzīga būtu saskaņošana, par to baigi diskutēt negribētos, par pirmo es vēl kkā esmu ebreju ieslēdzis.

post-59757-0-09589000-1470841193_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Iesverot savu tagadējo hatu, uzzināju ka iepriekšējais īpašnieks arī bij pabīdījis šurpu-turpu sienas... Kamēr inventarizācijas lieta netika sakārtota (pārskaņota), tikmēr viņam $$ nespīdēja. Jāsaka gan gods kam gods, papīri tika ātri savesti kārtībā :)

Link to comment
Share on other sites

Destructo

 

 

Starpsienas no kāda materiāla?
 

 

Neesmu vēl preperējis, bet ķieģelis nav, ir plānas un "patukšas" pēc skaņas. Vismaz tās divas konkrētās noteikti. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kaspars12, 21 Jūl 2015 - 09:45, teica: griezti paliekot mitri, un tava "siltā" grīda būs sākusi "sulot".

 

Normāli uztaisīta siltā grīda 200 gadi vismaz nesulosies.

Link to comment
Share on other sites

Parādi kaut vienu silto grīdu, kas nostrādājusi 200 gadus? 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...