Jump to content

Lietota videokarete HP 8100 datoram


Musimusi
 Share

Recommended Posts

Sveikiņi.

Riskēju uzsākt jaunu tēmu par videokartēm(parakājos jau esošajās, bet sev interesējošo jautājumu tā īsti neatradu), jo ir dators (HP 8100 minitower  i5 650 3.2 GHz ,http://www8.hp.com/h20195/v2/getpdf.aspx/c04284491.pdf?ver=12 ) ar integrēto, bet gribētos ielikt ārējo video. Nevajag neko pārspīlēt, tādēļ doma par lietotu karti. Piemēram:

ATI HD 3870X2 1Gb atmiņa mazāka, bet ātrāka. Vai šīs kartes izvēle ir loģiska, ja  tiks lietots tikai viens monitors, un kāda apjjoma atmiņ atiks lietota šim vienam monitoram? 

ATI HD 5570 2Gb  Lēnāka atmiņa, bety tās apjoms būtiski lielāks.

Kura no kartēm būtu atbilstošāka spēlēm, kura attēlu redaktoram.

Par cik pašam ir tikai vārga nojausma kas un kā, lai kļūtu skaidrāks tika arī izvēlētas šādas būtiski atšķirīgas kartes, ber var būt ka kāda  cita karte būtu loģiskāka?

PS. Par spēlēm neprasiet, puka pa retam  kaut ko tur spēlē, bet ko tieši nemāku teikt, līdz ar to jāpieņem ka viņš spēlē populārākās spēles "nepārspīlētās" izšķirtspējas un procesora noslodzēs :).

Paldies.

PPS. Ja nu kur šāda tēma tomēr bijusi, priecāšos arī par saiti. 

Labots - Musimusi
Link to comment
Share on other sites

shadow118

No tādām videokartēm labāk turies pa gabalu, jaudas nekādas attiecībā pret izmesto naudu.

Ja arī lietotas, tad labāk šo vai šo. Arī šīs nav nekas īpašs, bet atšķirībā no tām, kuras tu liki, uz šīm vismaz kaut ko varēs paspēlēt. Un vispār, kāds ir budžets?

Labots - shadow118
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Es neieteiktu nevienu no tām kartēm. Noteikti ne 3870x2. Ražos daudz siltumu, ēdīs elektrību, būs salīdzinoši skaļa, un pastāv zināma iespēja, ka karte savā mūžā ir dabūjusi labi pacepties. Tādā budžetā iesaku pameklēt kaut ko HD 6670 reģionā, tā būs labāka par abām minētajām kartēm no pilnīgi visiem aspektiem, bet maksās apmēram tikpat.

Labots - Emilz
Link to comment
Share on other sites

Musimusi

Ok. Paldies par ieteikumiem.

Par budžetu.gribētu iekļauties50 eur, jo par to , ka jo jaunaka un dārgāka videokarte jo jaudīgāka ( pārsvarā, bet gan jau ir izņēmumi) un labāka , diskusijas nav, bet par cik dators arī vairs nebūt ne jauns, pārspīlēt negribās. HD 6670 šajā iekļaujās, par to, ka HD 7770 būs labāka arī skaidrs, bet tā ir mūžīgā dilemma-jo lietotām starpība cenā it kā nav liela, bet vienā brīdī saproti, ka izmaksas pieaugušas jau vāirākkārt :).

Ps. Kas tad īsti ir ar to atmiņas apjomu? Kādēļ ir salīdzinoši lētas kartes ar liela apjoma atmiņu (2Gb)?

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Ps. Kas tad īsti ir ar to atmiņas apjomu? Kādēļ ir salīdzinoši lētas kartes ar liela apjoma atmiņu (2Gb)?
Tas tāpēc, lai cilvēki, kas neko no tā nesaprot, viņas pirktu :D Redz, ka 4Gb, "O!, tad jau jābūt labai". un paņem, kaut jēgas nekādas, jo tāda karte ir daudz par vāju, lai spētu palaist kaut ko tik prasīgu, kas aizpildītu pat pusi no tās atmiņas.

Dators nav arī tik slikts nemaz, tomēr i5 (kaut pirmās paauzes un tikai divkodolnieks, bet tik un tā), pieliekot kaut cik spējīgu videokarti varētu arī ko prasīgāku paspēlēt. 6670 es lietotu redzēju tik vienu pa 48€, jauns no 55€. Pēc jaudas (ja skatās benchmarkus) 6670 ir apmēram uz pusi vājāks par 7770, kas maksā 60€

Link to comment
Share on other sites

@shadow118, izklausās, ka autoram spēlēšana nav prioritāte. Ja tomēr ir, investēt uz HD 7770 vai ko nedaudz labāku noteikti būtu vērts. Bet protams, ka low-end kartēm veiktspējas pieaugums nav proporcionāls cenas pieaugumam, kā tas ir vidējā līmeņa kartēm, un nedaudz dārgāka karte būs vairāk nekā tikai nedaudz jaudīgāka.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Musimusi

Spēles tiešām nav prioritāte, bet  sīcis kaut ko jau spēlēs. Bija P4 Willamate uz kura nekas negāja (no jaunajām, vecās daža laba skrēja, manuprāt, pat ļoti ok), tāpēc tika iegādāts augstāk minētā tehnika.

PS. Ja HD 7770 ir būtiski labāks par to 6670, nav probēma arī 60 Eur.


Te jau ir tā dilkemma-jo labāks dators, un niknākas spēles, jo vairāk laika sīkie pie tām pavada. Tajā es , savukārt, neesmu īpaši ieinteresēts :).

Link to comment
Share on other sites

Nu HD7770 noteikti nav nekas pārmērīgs, toties ar tādu varēs paspēlēt visu, ko vien var atrast. Cik 'labi' to varēs darīt - tas gan ir cits jautājums. 60€ par 7770 vispār ir diezgan daudz, tās kartes ir jau vairāk kā 3 gadus vecas, un jaunas viņas Latvijā maksāja ~Ls80.

Labots - Emilz
Link to comment
Share on other sites

shadow118

80 Ls ir apm 115€. Tie 60€ nav tik traki. Bet nu lētajam galam pa lielam ir tā, ka tu pieliec kādus 10% cenas un dabū klāt kādus 40% jaudas

Link to comment
Share on other sites

Tas ir daudz, nav traki, bet ir daudz. Piemēram, tās pašas sērijas hi-end karte 7970 maksāja ~250Ls, kas ir 365€ un tagad ss'ā lec sludinājumi 7970 un analogai 280x piedāvājumi cenās 140-180€, no kuriem dažiem pat ir garantija. Respektīvi, pat ss'ā nopērkamas lētāk kā par puscenu no iznākšanas cenas. Es jau nesaku, ka 60€ ir nez kāds kosmoss par tādu 7770, taču 50€ būtu daudz adekvātāka cena, un nebūt ne medus maize. 

Link to comment
Share on other sites

Musimusi

Turpinot tēmu. Ss.lv parādijās šāda karte, kas pēc testiem ir jaudīgāka par 7770, bet par to pašu cenu, vienīgā nianse, ka padaudz enerģijas tērē.


PS. Paskatījos datora specenē, barošanas bloks 320w, bet kartei rekomendē 500w barošanas bloku.


Tā ka laikam atkrīt

Link to comment
Share on other sites

Tu zini, te ir tā, ka ar visiem jaunajiem draiveriem un spēlēm, 7770 tagad būs jau vienā līmenī ar 6870. Vecākās spēlēs un tīrajos benchmarkos 6870 būs nedaudz ātrāka, toties tā ir karstāka, mazāk energoefektīva - kā to jau pats minēji, un tai būs mazāks draiveru atbalsts, jo vienkārši tā ir nedaudz vecāka sērija. Iesaku izvēlēties tieši 7770, ja netaisies pirkt neko labāku, jo nekas jaunāks, kas būtu apmēram tādā cenā un tajā veiktspējas līmenī, vienkārši pagaidām nav. Ja gribi kaut ko mazjaudīgāku un lētāku, tāpat var meklēt 6670 vai 6770 - lai arī vecākas, mazāka iespēja, ka būs pieredzējušas to pašu ko, piemēram, 6870 un tamlīdzīgas augstāka līmeņa kartes no tās pašas sērijas.

Labots - Emilz
Link to comment
Share on other sites

Musimusi
(labots)

Ok. Tad pie tā HD 7770 arī jāpaliek. Paldies.

Labots - Musimusi
Link to comment
Share on other sites

HD 7770 arī plusu no manis ir pelnījusi - pavilka uz normāliem iestatījumiem daudzas spēles un ēda maz elektrības, bija klusa un laba karte. Pārdevu arī pa 50 eiro, kad bija laiks kam jaunam...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...