Jump to content

Pastiprinātājs dīvaini aizgāja pie dieviem


Byron
 Share

Recommended Posts

Servus!
Pirms dienām divām pie dieviem visnotaļ dīvaini aizgāja audio pastiprinātājs (Cybernet CTS-300A). Nekāds dižais skaļums nebija (3-4 no 10), taču vienā mirkli sāka skanēt it kā kāds vienu noti uz sintezātora vislaik turētu, bet pakāpeniski teju vai pa oktāvām kāpa uz augšu līdz beigās klusums un viss apklust. Domāju, ka tas iespējams dziesmā, jo tobrīd vienu elektroniskās mūzikas albūmu klausījos. Lai nu kā, slēdzu iekšā/ārā - nekas. Tik brīžiem tāda sajūta, ka trafs pie ieslēgšanas tā kā ''brikt!'' noskan/novibrē. Vaina barošanā vai kas nopietnāks?

Link to comment
Share on other sites

šim maz aizsardzība ir izejā ? ja nav - tad tumbām ar varbūt čau....1/3 no max jaudas ir tas reģions, kur izejas pakāpēm ir "viskarstāk",,,+ ārā silts...moš arī izcepās....pēc neta bildēm radiatoru vietā šim L profili.

Link to comment
Share on other sites

Müller

tas nozime ka uz 1/3 jaudas ir slikti turet? uz cik butu vislabak? pasam vislaik uzlikts uz pusi un skalumu reguleju caur kompi

Link to comment
Share on other sites

nu gari jāskaidro  :D uz D klasi tas neattiecas  - tikai uz klasiskajiem pastūžiem. īsumā izjeas tranzistori visvairāk siltumā kliedē, kad  izejā ir ap 60% no Max V , kas attiecīgi ir ap 40% no max jaudas. Pēc tam vairāk jauda aiziet slodzē nevis uz tranzistoriem  siltumā. tā kautkā.

Link to comment
Share on other sites

Tā kā mazpazīstams ražotājs (sencis to aparātu no vācu e-bay'a salīdzinoši nesen ievilka, bet tā skaitās japānis), netā praktiski neko nevar atrast, līdz ar to par izejas aizsardzību neko nezinu. Tumbas rīt tikai sanāks pārbaudīt, bet nedomāju, ka šīs arī aizsūtītas viņsaulē. Nekas arī nenosmirdēja tajā brīdī, arī pēc tam ne pēc kā neoda. Vai tad, ja kāds tranzistors gala pakāpē nosvilst, nenosmirdētu pēc kaut kā nebūt? Un vēl mani mulsina tā "krik/brikt/bup" skaņa brīžiem ieslēdzot. Un vispār, mļeģ, pēdējā laikā viss no elektronikas sprāgst nost, jau līdz kaklam... ( >_<)

Link to comment
Share on other sites

ir ir melnās dienas...nu varbūt trafam čau....nekādi termodrošinātāji IMHO tik veciem nebija,,...bet Torņa kungs gan jau varētu nokomentēt sīkāk....jārāda spečukam. Gan jau bez shēmas tiks galā, nav jau tik sarežģīts.


http://katalogi.pl/198725-stary-wzmacniacz-w-stereo-jedna-strona-nie-gra.html

 

tur redz bildē 2 drošinātājus - domāju + un mīnus plecos - izņem tos un paskaties vai pirms tiem ir spriegums + pie reizes redzēsi beigti vai nē.

Link to comment
Share on other sites

Nu tik daudz pa rītdienu varēšu pārbaudīt. Šobrīd vienkārši neesmu uz vietas un multimetrs arī mājās. Katrā ziņā paldies! Jau cerēju, ka tieši Tu ko iekomentēsi. :>

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Stingri šaubos, ka 70-80-to japāņu (turklāt Kyocera meitasuzņemuma) pastūzim būtu par švaku radiatori uzlikti un tur kas varētu pārcepties.

Link to comment
Share on other sites

Nu radiators, jo godīgi, tāds šaubīgs izskatās, tādi 1,5mm alumīnija profili kopā sastutēti vien ir, bet tas tā. Katrā ziņā tikko pavēru vaļā - jup, abu plecu drošinātāji kaputnik. Taču pamērot trafu, viss ok - sper ārā div' reiz pa 30V, tā kā trafs ok. Tad nu ko - naivi cerēt, ka apmainot drošinātājus viss būs ok? Nu, respektīvi, kāpēc jamos vispār izšāva?

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Nebūs gan ok, izsperti drošinātāji ir sekas nevis cēlonis. Tur ir vēl 2 drošinātāji, kuri visticamāk ir uz skandu izeju, pamēri tos, lai gan tas arī neuzrādīs iemeslus.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...