Jump to content

Fotokamera ar ātru response laiku 500eur


yancis
 Share

Recommended Posts

Man šobrīd pieder 10 gadus vecs aparāts, bet gribu nopirkt jaunu. Budžets 200-500eur.

 

Manā esošajā kamerā visvairāk nevaru ciest LĒNO response laiku - pēc pogas nospiešanas kamera apdomājas kādas 3 sekundes, un tad ir melns ekrāns uz kādām 3 s. Tā ir kā lēna nāve, nevar normāli un ātri visu noknipsēt..

 

Es gribu lai nospiežu pogu - un gatavs. Ideāli viena bilde sekundē, bet nu ne vairāk kā 2 sekundes vienai bildei. Lai var spiest un spiest to pogu - un tik bildējās.

 

Pirmkārt vai mazās kompaktkameriņas uz ko tādu vispār ir spējīgas vai arī jāskatās uz kādu spoguļkameru? Nekad neesmu spoguleni turējis rokās, bet tā kā viņas ir dārgākas, tad man ir aizdomas, ka arī knipsē ātrāk.

Labots - yancis
Link to comment
Share on other sites

Long John

Nezinu sīkus tehniskos parametrus, bet pašlaik viens no vispāratzītiem TOP ziepjiem (sorry, advancētais kompakts), ir Sony RX-100 ar lielo, 1" sensoru- ziepja izmēros gandrīz spoguļkameras kvalitāte... :shok:    Vismaz 1 vai 2 modifikācija Tavā budžetā varētu ietilpt un tā būtu neslikta izvēle!.

 

   http://www.salidzini.lv/search.php?q=sony+rx100

 

Mūsdienās sākumlīmeņa spoguļkameras ar kit objektīvu parasti ir lētākas par labiem advancētajiem ziepjiem ar lielo sensoru un gaišu objektīvu

 

 

 Šeit populāri un latviski par Sony:

 

   http://kursors.lv/2013/12/13/sony-rx100-ii-apskats/

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Izklausās, ka tavs aparāts pustumsā ilgi fokusu meklē un tad ilgi ekspozīciju taisa, jo tumšs objektīvs un mazs max iso.

attiecīgi meklē aparātu ar mūsdienīgu sensoru, kuram tad arī būs liels max ISO piem. 256 000 un gaišu objektīvu.

 

http://www.dpreview.com/articles/7400735014/enthusiast-compact-camera-roundup-2014?utm_campaign=internal-link&utm_source=mainmenu&utm_medium=text&ref=mainmenu

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tā kā man spogulene nekad nav bijusi, vai varētu īsumā izstāstīt kā vispārīgi atšķiras response laiki kompaktajām un spoguļkamerām? To viena bilde vienā sekundē var vispār reāli dabūt?

 

Man kameras gabarīti, izmērs, principā nav svarīgi.

Labots - yancis
Link to comment
Share on other sites

Long John

Ja nemaldos , Tu  liec "vienā čupā" kameras "atsaucības" laiku (shutter lag) un nepārtrauktās (sērijveida) knipsēšanas ātrumu (continuous shooting speed)- tās ir dažādas lietas.

Vienkāršoti runājot,  kameras "atsaucība" vismaz pagaidām būs ātrāka spogulenēm, jo gaismas mērīšanu, fokusēšanu un bildēšanu veic atsevišķi sensori, bet ziepjiem parasti sensors gan "bildē", gan veic mērīšanu- un dēļ šīs funkciju pārslēgšanās parasti tie ir lēnāki.  

Sērijveida bildēšanas ātrumu nosaka kameras procesora jauda (ātrdarbība), kā arī izmantotās atmiņas kartes ātrums. 

Bet mūsdienas aparātu dažādība un tehniskās iespējas ir tik lieli, ka varu sameloties. Sorry, ja kas...  :shok:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja nemaldos , Tu  liec "vienā čupā" kameras "atsaucības" laiku un nepārtrauktā (sērijveida) knipsēšanas ātrumu- tās ir dažādas lietas.

 

Tā varētu būt, sorry, es tās lietas diez kā nepārzinu.

 

Teiksim tā - es gribu lai es varētu nobildēr 60 bildes minūtē, spiežot pats pogu ar pirkstu 60 reizes, bez automāta.

 

Tad man vajag spoguleni vai ziepju trauku?

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

 

 

ai es varētu nobildēr 60 bildes minūtē,

 

Gopro ar time lapse funkciju ieslēgtu, pats visu izdarīs!

Link to comment
Share on other sites

Long John

Parasti sērijveida bildēšana mūsdienu kamerām ir 2-10 k/sek diapazonā, kā jau rakstīju, tās ātrums atkarīgs no kameras procesora jaudas un kartes ieraksta ātruma. 

Kas notiks Tavā situācijā- nezinu, jo 60 bildes minūtē nav bijusi vajadzība bildēt.. :)   

 

Pagooglē pats pēc atslēgvārdiem "continuous shooting speed",    "burst mode" un   "shutter lag"-  informācijas pilns I-nets. 

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

 

 

lai es varētu nobildēr 60 bildes minūtē,
Tas būs atkarīgs ne tikai no kameras, bet arī no izmantotās kartes. Man ar EOS70D, bildējot RAW (viena bilde 20 - 28 MB), bildējot sēriju, pat ātrā Lexar Professional Class 10 karte "aizrijas" pēc kādiem 5 - 7 kadriem. Nē nu ja bildēsi zemas kvalitātes jpg, kur fails aizņem pāris megabaitus, gan jau sanāks.

 Un protams - nopietnās (ne lētā gala) DSLR reaģēs stipri ātrāk (praktiski momentā, ja labi gaismas apstākļi), kā vidēja līmeņa digiziepis, bet vai ņemt spoguleni, vai bezspoguli no "augšējiem plauktiem" atkarīgs no iecerēto darbu specifikas - vai piemēram, bildēt sportu, dejas, vai ko citu ar straujām kustībām un vēlāk atlasīt veiksmīgāko kadru, vai nodarboties  ar Time Lapse .

Link to comment
Share on other sites

Tā ir viena bilde sekundē

Jā gan , bet pat Class 10 kartēm lielai daļai saglabāšanas ātrums ir 10MB/s - nu un tad saspied 5 sekundēs 5 25 MB kadrus - redzēsi kas notiks. Tāpēc jau teicu par zemās kvalitātes mazajiem ( jo uz 70D, par 6D vai 5D nerunājot, arī normālas kvalitātes jpg ir stipri virs 10MB) jpg - tie jau neuzkārsies.

 Es gan 90% bildēju RAWā un atlikušos 10% RAW+L jpg - tātad viena bilde kopā ap 30MB vismaz. (Tiesa, arī tos 10% beigās ņemu no RAW).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Topikstarteris rawus visdrīzāk nelietos, spriežot pēc apraksta. Un labāk lai pilsonis pasažieris apraksta, ko grib bildēt, citādi mēs te drīz aizrunāsimies līdz midformātam ar pārdesmit k vērtiem stikliem un pilnu studijas aprīkojumu, jo tā tak būs labāk ;)

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Topikstarteris rawus visdrīzāk nelietos, spriežot pēc apraksta. Un labāk lai pilsonis pasažieris apraksta, ko grib bildēt

 

Man nav vajadzība pēc RAW, būs gana labs JPG.

 

Lai būtu pavisam skaidrs - nezinu ko jūs saucat par sērijveida bildēšanu, bet man NEinteresē tā fīča ka aparāts pats automātiski uzņem kadru reizi sekundē. Man ir svarīgi lai es pats varētu spaidīt pogu.

 

Par bildēšanas apstākļiem:

1. Pārsvarā ārā, nevis iekštelpās

2. Raksturīgi ātri kustīgi objekti. Mēdzu fočēt rallija mašīnas, močus

 

Pameklēju internetā un uzdūros šādai kamerai, rakstīts ka 3 kadri sekundē. Tas pat ir labāk nekā man vajag, turklāt nav nemaz tik dārgi.

http://www.dateks.lv/cenas/digitalas-spogulkameras/108911_canon_eos_1200d_18_55_is_ii

 

Skatoties tos aprakstus es pamanīju ka parametrs "continuous shooting speed" ir norādīts tikai spoguļkamerām, bet kompaktajām nav. Kompaktajām tas ir jāskatās kaut kā citādi?

Labots - yancis
Link to comment
Share on other sites

Mēdzu fočēt rallija mašīnas, močus

  Tādā gadījumā tieši nepārtrauktās fotografēšanas režīms ir pareizā izvēle, nevis mērkaķa tempā pogu spaidīt, jo - piemēram, moča lēciens pār tramplīnu - kamēr tu nospiedīsi slēdža pogu līdz pusei, kamēr kamera iefokusēsies (un tas būs pie katra pogas spiediena), tad nospiedīsi līdz galam - mocis sen jau būs lejā, bet palaižot ar vienu pogas spiedienu 7 kadrus sekundē mirkli pirms lēciena, tev būs septiņi kadri, no kuriem pēc tam izvēlēties labāko.

 

 Kurām kompaktajām šī iespēja ir (un vai vispār ir) nepateikšu, jo lietoju tikai spogulenes, bet piemēram EOS70D ir šādi režīmi:

post-602-0-35525300-1439627770_thumb.jpg

 

 Ja vel ņem vērā, ka nespogulenes, vismaz lētā gala, reaģē lēnāk - nu galu galā, brīdinājis tevi esmu :diablo: .

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Nu tad sportam gan jau ka derēs arī tas 1200D sākumā. Bet pēc tam rēķinies, ka gribēsi garāku stiklu, gaišāku stiklu, platāku stiklu utt. Un tad jau arī var gadīties, ka pats aparāts būs jāmaina. Izdevumi garantēti. Bet nu sākumam būs ok, nu un kamēr Tavas prasmes būs īsākas nekā aparata tehniskās iespējas.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Jēdzīgākais vairants ir spogulene un normāls objektīvs, kam nav problēmas ar fokusēšanās ātrumu. Piemēram, Canon 450D nav problēma 2-3 kadrus sekundē bildēt, protoms, buferis ar RAW vai 12MPix ir diezgan ātri pilns - jpg kaut kur kur 10-15 gadri, RAW - 5 kadri. Nesen zibeņus bildēju un bez apstājas ar ātrāko pieejamo SD karti, reāli var tikai ~3MPix JPG taisīt, kad rezultāts kaut kur 2000 bildes stundā. 

 

Spoguļkamerām ir vēl viena tāda laba fīča - servo režīms, kad iespējams sekot līdzi objektam un iegūt nevis 1 no 10 asiem kadriem, bet 10 no 10 kadriem.  Kaut ko tādu bezspoguļiem neesmu redzējis. 

 

 

2. Raksturīgi ātri kustīgi objekti. Mēdzu fočēt rallija mašīnas, močus
Link to comment
Share on other sites

Man ar EOS70D, bildējot RAW (viena bilde 20 - 28 MB), bildējot sēriju, pat ātrā Lexar Professional Class 10 karte "aizrijas" pēc kādiem 5 - 7 kadriem

 

Sūdīga Tev tā karte, galīgi neizklausās pēc Lexar professional, vai arī mazās ietilpības, vienas sērijas 16/32 un 64/128 ir divas dažādas pasaules, pats testēju tieši uz 70D- aparāts sabildē 14-15 kadrus RAW formātā, kas ir tieši konkrētā aparāta griesti, un tas ar Lexar Premium series 64 GB, kas nav professional.

Un svarīgāks ir nevis tas burst laiks, bet buffera pilnīgai notīrīšanai nepieciešamais laiks, tā pati 64GB Lexar versija man buferi notīrīja ap tām ražotāja paredzētajām 10sec (Canon 70D tāds ir max ātrums), kamēr 32GB tās pašas sērijas karte to vairs izdara tikai 18sec un ar 13 kadriem nevis 14, tādi paši rādītāji man bija arī no PNY tāda paša līmeņa 16GB kartes, savukārt it kā tāda paša ātruma un klases Sandisk Ultra 16GB šos 13-14 kadrus tīra 34-35sec, kas ir... 3x ilgāk par Lexar 64GB karti, un teju 2x ilgāk par tām iepriekšējām.

 

 

 

 

Spoguļkamerām ir vēl viena tāda laba fīča - servo režīms, kad iespējams sekot līdzi objektam un iegūt nevis 1 no 10 asiem kadriem, bet 10 no 10 kadriem.  Kaut ko tādu bezspoguļiem neesmu redzējis.

 

Vai Sony alpha 6000 ir redzēts un testēts?  Būsi pārsteigts par to, ko tas spēj.

Un nebūs spogulenei arī tur 10 no 10, ja vien tas nav 1DX, kuram var var ļoti labi uztjūnēt autofokusa nianses, piemēram, paredzamo kustību, paredzamo distanci un fokusa jūtīgumu un to visu dara pieredzējis sporta fotogrāfs.

 

 

 

 

kamēr tu nospiedīsi slēdža pogu līdz pusei, kamēr kamera iefokusēsies (un tas būs pie katra pogas spiediena)

Šim mērķim ir AF-ON poga kameras aizmugurē un menu iepriekš jānoņem AF no shutter, lai netraucē- nofokusē kameru tur kur būs mocis, un kad tur ir mocis, tikai spiež shutter. protams, burst tāpat  dos tos kadrus no kuriem izvēlēties, bet ar AF tā būs vieglāk.

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...