Jump to content

Radio links netālu no Jaunjelgavas


uldii12345
 Share

Recommended Posts

uldii12345

Nedaudz par citu tēmu. Digitālās televīzijas antena var traucēt LMT āra antenai apmēram 1m attālumā, televīzijas antena stāv augstāk. 

Link to comment
Share on other sites

Ja viss pareizi, tad nevar, Ja televuzijas atena ir poļu "trauku žāvētāja" režģis ar "pašu krutāko" 36dB pastiprinātāju, kurš visun laiku ierosinās, tad var. Parasti tad gan televīzija raustās un un noskaņošanas idikātors rāda daudz BER vai zemu attēka kvalitāti,bet signāla līmenis ir līdz galam(parasti jābūt otrādāk). Pārbauda traucējumus izslēdzot antenas pastiprinātāja barošanu(tieši barošanu, nevis televizoru). Protams, LMT antenai jābūt pavērstai nevis uz tuvāko torni vai tai pašā virzienā, kur TV antena, bet attiecīgā operātora tuvāko torni un vēlams,lai tai tornī būtu 4G. Tēma tiesām cita un admins varētu to pārcelt zem nosaukuma "Traucējumi mobilajam internetam"

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tevis pieminētie 20Mbps ir teorētiskie. Kas notiks, kad, pie viena apraides punkta, visi klienti sagribēs reizē tos 20Mbps.

Jūs abi varētu beigt ļerkstēt par lietām kuras ne sūda nesaprotat. Aizkavējušies kaukāda Latneta laikos? Kādi 20Mbps? Ja gribu varu arī Gbps pa gaisu padot! Un tādas iekārtas kas TIKAI 20Mbps (tas ir saucamais Gā) laistu cauri - VAIRS NERAŽO!

Tātad STFU!!!

 

Savukārt pa tēmu runājot - tas būs maksas pakalpojums. Neies jau te pašlepnam muldoņam pa velti kautko ieteikt.

Link to comment
Share on other sites

McB, kur nu man līdz Tavām augstajām tehnoloģijam, tikai nez kapēc mobilie operātori, kuri jua nu točna izmanto pašu jaunako tehniku, vakara laikā, uz vienu bāzesstaciju gurst un ātrumu met nost. Domā,ka vietējam lauku interneta izplatītājam Skrīveru ūdenstornī optika pievilkta. Skaidrs, ka nav un diez vai būs. Tiklīdz Lattelekom ienāk ar optiku vai saliek mobilie operātori 4G, tā vietējiem darboņiem klienti atbirst un biznes beidzas. To visi saprot un lielus līdzekļus jaunā tehnika neieliek. Neiet jau runa par savu linku uz optikas pieslēgumu. To protams var uztaisīt ātru, bet ja jautājuma autors būtu uz to gatavs, tad sen sev visu būtu saorganizējis. Es pats sēžu uz optikas ar savu radiolinku un labi zinu,kādu ātrumu var dabūt.

Link to comment
Share on other sites

pats sēžu uz optikas ar savu radiolinku un labi zinu,kādu ātrumu var

Pateicis vel būtu kādā krāsā teu tas "radiolinks"...

 

 

 

nez kapēc mobilie operātori, kuri jua nu točna izmanto pašu jaunako tehniku, vakara laikā, uz vienu bāzesstaciju gurst un ātrumu met nost

Ja atver acis un apskaidro prātu, tad var redzēt ka dažas bāzesstacijas (ne4G) veljoprojām ar kautkādiem 2Mbps radiorelejiem savienotas. Rupji runājot - jo lielāks bundulis, jo vairāk Mbps. Un sarunām ir prioritāte....

 

 

Domā,ka vietējam lauku interneta izplatītājam Skrīveru ūdenstornī optika pievilkta. Skaidrs, ka nav un diez vai būs.

A tu domā ka visi 4G torņi ar optiku savienoti? Par SAFiem (saukā vel par radio relejiem) esi ko dzirdējis? AirFiber?

Ja vietējais provaideris neliek, tad tapēc ka ir gnīdlohs, un tātad pelnijis pakāst klientus.

 

 

 

par tēmu runājot viņi piedāvā stabilus 20Mbps jo paši šo limitu uzliek

Nu tad nevajag tā izteikties ka itkā tehniski vairāk nevarētu! joptv...

Labots - McB
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Kādu mēnesi atpakaļ paziņa Ogrē no lattelekom dsl pārgāja uz radiolinku, nezinu no kura kantora. Pieslēgums netam speedtest ap 15Mbs. Palaidu viņam uz smart tv shuras IPTV, lai varētu skatīties Latvijas kanālus, bet visi kanāli raustas un nets nenormāli sāk bremzēt. Ar kompi mērot ātrumu tajā brīdī, pings liels un ātrums 0,0...Mbs. Pamērot caur LMT shura tērē ap 3-4Mbs un to tikai uz pāris sekundēm kamēr iekača buferī un tad atkal ap 5 sek neko. Nevar taču būt, ka radio links nevelk IPTV? Paša provaidera iekārtām nepatīk IPTV protokols?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kādu mēnesi atpakaļ paziņa Ogrē no lattelekom dsl pārgāja uz radiolinku, nezinu no kura kantora

 

No kura kantora vai uz kuru kantori? cik sapratu no LTC DSL kantora pārgāja...uz? 

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Visdrīzākais, ka OIC vai Ogreland, neprasīju nosaukumu, tikai zinu, ka pārgāja uz radio linku.

Link to comment
Share on other sites

Ieejoet nu, draugi, kaut vai tajā pašā SAF mājas lapā (https://www.saftehnika.com/) un paskataties kādi ir mūsdienu linki un cik Mbs tie var izgrūst cauri.

 

Un ne vienmēr lielāka antena ir vairāl Mbs. Antenas diamatrs ir atkarīgs no frekvences kurā tā strādā un vajadzīgā hopa attāluma.

Link to comment
Share on other sites

Tikai tajā saf lapā ir ''aizmirsts" cenas norādīt. Un tās iekārtas darbojas licenzētās frekvencēs - nez tā kurš katrs licenci dabūs vai ar 24 ghz diapazonā kur linkam jau pamatīgi lietus traucē. 

Link to comment
Share on other sites

Nu cenas ir atkarīgas no pircēja deguna. Pēc pieredzes saku, ka cenas nepavisam nav pievilcīgas, ja gribi likt privātām vajadzībām. Ir arī viņiem šis tas uz publiskā diapazona.

 

Neorentējās SAF uz privātajiem.

Link to comment
Share on other sites

. Ar kompi mērot ātrumu tajā brīdī, pings liels un ātrums 0,0...Mbs.

Kompi instalējis sajēga vai ļeļēga?

 

 

 

Paša provaidera iekārtām nepatīk IPTV protokols?

Zinot to kantori, par to šaubas nerodas. Tāds pats ir Kurzemes *centrs, MCK, Valmieras āksti, Tukuma dīvaiņi un vel daudzi pipļuki kas izdomājuši, bez sajēgas par tīkliem, "izcelt piķi".

Labots - McB
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Nesen braucu garām Skrīveru ūdenstornim, uz tā stāv tādas taisnstūrveida antenas, laikam 4, katra uz savu pusi, tās gadījumā nav 4g antenas?

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Noskaidroju, ka tās taisnstūra antenas ir triatelam :( It kā Komerccentrs Dati Grupa ir noslēgusi līgumu ar Jaunjelgavas domi par infrastruktūras nomu un piedāvās internetu, uzrakstīju viņiem, ko un vai piedāvā. Ir kādas atsauksmes par šo kompāniju. Šobrīd cik var redzēt mājas lapā piedāvā internetu Bauskas, Vecumnieku, Iecavas un Rundāles novados.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
uldii12345

Kopš vakardienas esmu ticis pie normāla neta no Skrīveru ūdenstorņa. Paldies visiem par palīdzību un ieteikumiem. Max ātrums ko piedāvā uz pieslēgumu ir 30Mbit, reāli ap 25Mbit un var noslogot kaut 24h, nekādu ierobežojumu nav. IP adrese nav unikāla, bet izejošā IP adrese nemainās.

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Kas tad KC ir tik slikts?

 

Modeli nezinu, uzlika 5ghz antenu ar iebūvētu routeri, no antenas nāk tīkla vads, caur to arī barojas. Cenas tādas pašas kā mājas lapā. Es paņēmu 30mbit pa 21.34eur. Ir otrs variants 10mbit pa 14eur.

Link to comment
Share on other sites

Tev routeris ir KC dots un tu viņam nevari pieslēgties?

Varu salīgt ka UPnP nav ieslēgts...

Link to comment
Share on other sites

uldii12345

Tev routeris ir KC dots un tu viņam nevari pieslēgties?


Varu salīgt ka UPnP nav ieslēgts...


 


Nē man ir savs routeris :)


 


uldii12345, 15 Aug 2015 - 15:55, teica:snapback.png


Priekš kam tad 4g ir domāts, lai lasītu ziņas un sūtītu e pastus? Principā jau LMT 4g ātrums ir pietiekošs IPTV, mīnuss ir statiskas IP neesamība.

par sjito vajadzeetu izraut aknas un rumpi izmest renstelee! deelj sjitaadiem cirvjiem arii mobilais internets bremzee.


 


 


Es arī varu pateikt, ka tu esi cirvis. Mobilie operatori paši pozicionē mobilo netu kā mājas internetu ar kuru var darīt visu. Tas, ka reāli to nevar nodrošināt nav mana vaina. Turklāt IPTV SD kanāli nemaz daudz nerij. Ja tu nemanīji tad es pārgāju uz radiolinku, lai nesēdinātu mobilo tīklu.


 


Link to comment
Share on other sites

 

 

mobilo netu kā mājas internetu

Tā ir kļūda pēc definīcijas, visticamāk, nekad to neatzīšu kā labu risinājumu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu tā kā mums latviešiem ārpus pilsētām patīk dzīvot viensētās, tad tur citi varianti kā mobilais internets nav pieejami. Manā lauku mājā tīdz tuvākajam LTC DSL punktam vairāk nekā 2km sanāk. Līdz pieslēguma punktam jārok vismaz 300m un puse jau ne pa manu zemi. Tā kā neatmaksājas vads un ātrumu ar nekādu normālo nedabūt caur to.

Pagaidām pat LMT 4G nevaru dabūt, jo abiem tuvākajiem torņiem priekšā lieli simtgadīgi ozoli.

Link to comment
Share on other sites

nav man tik liela zāģa, ar ko 5m apkārtmērā koku nogāzt

un suņubūdai uzkritīs :(

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu tā kā mums latviešiem ārpus pilsētām patīk dzīvot viensētās, tad tur citi varianti kā mobilais internets nav pieejami.
 

 

Nav jādzīvo viensētā, lai nebūtu pieejams normāls internets!

Tajās pašās pilsētās neviens nemaz negrasās vadu vilkt privātmājās vai nelielās dzīvokļu mājās. Tiem kam no seniem laikiem ir telefona kabelis, tie sēž uz dsl vai ja paveicās dzīvot tuvumā centrālei, tad uz vdsl i viss.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

uldii12345

 

 

uldii12345, 14 Sept 2015 - 21:22, teica: Nē man ir savs routeris Kāda IP rādās uz WAN porta?

 

 

IP manam routerim ir 172.16.0.253, external ip ir cita, sistēma cik saprotu līdzīga kā LMT vienīgais, ka external ip nemainās.

 

 

 

 

Ja dzīvo laukos vietā kur nevar dabūt radiolinku tad protams nav variantu.Ir gan īpatņi kas var tikt pie normāla radiolinka bet stagnācijas rezultātā sēž uz sava LMT usb puļķa.Nez kā citur bet pie manis mobīlo operātoru piedāvātāji lien pat vietās pilsētā kur pieejama Lattelekom optika,stāsta savas gudrības un pat pamanās noslēgt līgumus uz pāris gadiem neskatoties ka pašiem pat tīkla pārklājums konkrētajā vietā ir auzās.Dīvaina sakritība ir arī vēl tā ka tiek apciemoti vecāka gada gājuma cilvēki.Laikam vieglāk pierunāt.Speciālisti.

 

 

Daudzi nemaz nezina par tādu opciju kā radio links, es biju viņu skaitā. Man piemēram paziņa Rīgā, Pildas ielā privātmājā paņēma viasatu ar tele2 netu, kad es pateicu vai tad radiolinku neviens nepiedāvā, viņam bija pirmā dzirdēšana par ko tādu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

IP manam routerim ir 172.16.0.253, external ip ir cita, sistēma cik saprotu līdzīga kā LMT vienīgais, ka external ip nemainās.

Nu tādiem pamuļķiem fantazjoriem var tādas adreses dot, jā...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...