Jump to content

putekļsūcēju izvēle!


makrish
 Share

Recommended Posts

tākā kafijas automāts iepirkt, derētu jauns putekļsūcējs,

tik īsti nevaru izlemt kādu, ar ūdens filtru, mazgājošo vai konteineri un hepa filtru, maisiņa viennozīmīgi nea, jo papīra maisiņus bieži aizmirst nopirkt un lupata maisinjus klapēt pret stenderi ar negribas.

kautkas normāls iesakams ir? dzīvoklis liels nav, viena istaba 20m2 ir paklājs, pārējās telpas lamināts un vecais parkets, virtuve linolejs. gribētos mazgājošo, bet neko liela izvēle uz vietas liepājā nav, un neapskatot no interneta sūtīt ar negribas, kādam varbūt ir lietošanā kāds labs sūcamais?

cena aptuveni ap 200

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Sāksim ar to, ko no tā putekļu sūcēja gribi sagaidīt - mazu svaru, mazu izmēru, superpuper tīrību utml. Ja neko no tā nevajag, tad izvēlies saucamos ciklona putekļu sūcējus, kur pēc sūkšanas atliek izbērt saturu. Protams, filtri arī pa laikam būs jātīra. 

 

Sūcēji ar ūdens filtru ir liela ķēpašanās, jo katru reizi viņš jāmazgā pēc sūkšanas. Ja mājās suns vai kaķis, tad tā ūdens-spalvu zupa vēl nepatīkamāka. 

Link to comment
Share on other sites

visērtākais lietošanā tomēr ir papīra maisiņu aparāts. Un jāpērk tie maisiņi dzīvoklim ir retāk kā reizi gadā.

Link to comment
Share on other sites

vot jautājums - vai pieminētie filipši ar hepa un s-bag pieļauj, ka tiek sūkti iekšā celtniecības putekļi? (protams, saprāta robežās)

a tā, ar esošo bezmaisa variantu pietiek iesūkt putekļus no viena ieurbta cauruma sienā (vienalga ķieģeļu vai paneļu), lai filtrs aizsistos ciet....

Link to comment
Share on other sites

vislaik bija zanussi ar hepa filtru un konteineri, suuca ideāli līdz kads berot gružus izbēra arī konteinera blīvi. jaunu drosvien nav verts meklēt, jo savu jau nokalpojis arī ir.

mazgājamo domaju dēļ paklāja kas dēļ suņa un maza berna, drīz būs pavisam mazs. paliek ātri netīrs.

maisiņiem jau ja nav klat hepa filtrs liekas ka izpūš vairak putekļus nekā iesūc! :D

arī slinkuma dēļ mazgājamo domāju, lai nav divreiz jābrauc pa grīdu, bet dzīvē nav izmēģināts, tapēc īsti nez kā viņi mazgā!

ūdens filtrs liekas ka vismazāk aiz sevis kko izpūš atpakal ārā! 

Link to comment
Share on other sites

Paskaties uz Dyson pusi, jauda liela, filtru nav.

Link to comment
Share on other sites

zeltaporteris

Iesaku Bosh Home provesional. Jauda fantastiska un klusums ari labs. pat bērns nepamostas sūcot blakus. bet protams cipars ap 500 EUR

Link to comment
Share on other sites

nu skaņa jau nebūtu galvenais, par kaimiņiem neuztraucos, un parasti jau sūc kad visi gulētaji laukā! 

Link to comment
Share on other sites

Es arī skatos pēc jauna sūcēja. Pašlaik ir ūdens Karčeris, ko sieva neieredz ne acu galā - pārāk liels un smags. Par ikreizējo maigāšanu te jau minēja. Nekad vairs. Tagad domāju - maisiņu vai ciklonu. Ciklons laikam labāk, maisiņš - tā man tā kā vakardiena liekas. Kaut gan pētīju dažādus, bet īsti labu neesmu ieraudzījis. Man svarīgi, lai būtu pēc iespējas mazāks un vieglāks bet ar lielu sūkšanas jaudu. Pārāk skaļu arī negribētu. Un ar turbo birsti komplektā. Kā izrādās - daudziem viņas nav. Un parasto birsti, kas ir iespējami zema un lien apakšā zem mēbelēm. Vēl ir redzēti tādi, kurus darbinot izplatās nepatīkama smaka, uz tādu arī uzrauties negribētu.

Vienu brīdi metu acis uz Miele - bet atsauksmes so, so. Arī par Dyson atsauksmes ne tās labākās. Vārdu sakot, pagaidām ir liela neziņa. Elkorā čalis ieteica šādu, bet cik lasīju, sūkšanas jauda esot gaužām maza.

Link to comment
Share on other sites

Nepatīkama smaka izdalās, ja ir sasūkti kkādi *ūdi - kaut vai tās pašas suņa spalvas+bišku mitrums klāt un netiek iztīrīts filtrs + nomainīts maiss.

 

Atliek tam visam nostāvēties uz kādu nedēļu un nākamajā tīrīšanas reizē telpa sāks "patīkami" smaržot pēc slapja suņa... :)

 

Es savu tagadējo kārčeri, kad pārpirku no čoma, kurš pirms tam regulāri bija sūcis tikai ar papīra filtru bez maisiem suņa spalvas, dabūju mainīt filtru, tikai tad tiku no suņa smakas vaļā :)

 

Primārais filtrs man ir šāds -

karcher-cartridge-filter-for-wet-dry-vac

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

Pirms neilga laika tieši nosprāga sūcējs mājās, tika iepirkts tieši pirms lata pārejas uz eiro.

Nezinu kāds tips sanāk, bet nu, bez maisa un iekšā divi filtri, Philips, uz kkādu izpārdošanu sanāca pie latiem divsimts. Garantija protams beigusies. Škrobe jau baigā. No garažas izvilku pirms kkādiem gadiem 17 no Vācijas atvesto siemens sūcēju, griežas vēl joprojām :o

Link to comment
Share on other sites

varbū tomēr ta tas mazgājamais nav tas labākais, kā visi te saka katreiz jāmaina ūdeni, a ko tauta saka par tvaika slotām?

tieši paklāju dabūt tīru, jo parasti uz paklāju bieži nonak pusdienu un brokastu saturs, ar parastu putekļsūcēju diezko tīri nevar dabūt, tad mazgajoša putekļsūcēja vietā pirkt ar konteineri un tvaika slotu?

Link to comment
Share on other sites

Tas gan. Ūdens jāmaina katru reizi. Maisiņu var arī izbērt retāk. Ja dzīvi privātmājā tad nav problēmu. Izej ārā un izkrati. Dzīvoklī tad jānes uz lielo koņķiku un jāputinās.

Link to comment
Share on other sites

labs variants. Pašam ir  tvaika ģenerātors un normals karcher MV3P  ar kuru lieliliski var sūkt ūdeni/mitrumu pat no auto sedekļiem pēc mitrās tīrīšānas.

Link to comment
Share on other sites

a tieši kāds tew tvaika ir?

tie reklamētie x5 savu funkciju pilda, ir redzēti pat pa 50-60 eiro tādi. dzīvoklītis jau mazs, 2 istabas, bet slinkums ņem virsroku un gribas lai ērtāk un ātrāk uzkopt sanāk

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Man ir http://www.rdveikals...konteineru.htmlkādam nav lietošanā?

Personīgi nepazīstu, bet manuālī rakstīts:

 

Do not use this vacuum cleaner to clean building waste and debris.

Es minētu, ka tas ir "parastā" tipa putekļusūcējs bez nopietna filtra smalkiem putekļiem. Man tāds bija iepriekšējais, kuru es ātri un priecīgi nobeidzu sūkdams tieši celtniecības putekļus.

Link to comment
Share on other sites

Ja kādam vajag PHILIPS s-bag purināmo maisu varu uzdāvināt 2gab purināmos

 

1 tērvetnieks Jūrmalā

Labots - Rainis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Man tāds samsungs ir lietošanā tikai bez turbo birstes. Suņu spalvas, putekļus sūc diezgan labi, bet ar ļoti smalkām frakcijām ir problēmas. Verķis ir diezgan paskaļš un motors joprojām karst un smird. Toties gabarīti ļoti mazi. Biju vienu stūri nošpaktelējis un noslīpējis, pamēģināju sūkt smalkos putekļus. Visi filtri bija ciet un pa otru galu nāca garām putekļi. Arī ikdienas režīmā filtrus sanāk reizi mēnesī patīrīt. Ja ir vairāk naudas, tad ieteiku izvēlēties kaut ko labāku (ne gigantus Karcher). 

 

 

ko tauta saka par šo? http://www.rdveikals...konteineru.htmlkādam nav lietošanā?
Link to comment
Share on other sites

ko tauta saka par šo? http://www.rdveikals...konteineru.htmlkādam nav lietošanā?

konkreti šis nav bet bija no iepriekšejas paaudzes samsung šiem modeļiem...katra ziņa vairak nepirkšu jo smalkie putekļi nepaliek taja konteinera un aizkrauj ar putekļiem visu aiz konteinera ieskaitot filtrus kas regulāri jamaina...tagad ir no philips performer sērijas ar s-bagiem...ideals variants...

ja grib kādu rubuli ietaupīt(varbut tur tik nosaciti ta atlaide),tad var papētīt ko piedāva latvenergo ar xnet sadarbībā klientu programmas ietvaros...ar konteineru gan bet 60 dienu laika stiep atpakaļ ja nepatik un ņem ar maisiņiem ja ar konteineru neapmierina...

Labots - tam4
Link to comment
Share on other sites

taupīt jau nav plānos, vienkārši nopirkt kautko normālu. ja iespējams,tad akcijā un lētāk,bet tādu kurš kautko uzsūc ar. par ūdens filtriem daudzi saka ka lieli un baigā ķēpa katreiz mazgājot. 

a kuri tieši modeļi no konteinera tipa ir tādu kuri uzsūc arī smalkos putekļus?

Link to comment
Share on other sites

 

 

a kuri tieši modeļi no konteinera tipa ir tādu kuri uzsūc arī smalkos putekļus?

es domaju ka neviens...to smalko putekļu savakšana notiek ar filtriem pēc tam kas šķietamo ietaupijumu stipri vairāk sadārdzina ,jo filtru resurs ir stipri mazāks...

par lielumu tiem udens filtriem nezinu,bet pats neizskatiju tādu variantu jo katreiz tas ūdens filtrs jāiztira pēc sūkšanas utt...un tie paši orģinalie s-bagi ,ja atmiņa neviļ tad 12gabali maksaja kautkadi nepilni 16 eiro(varbut ka vareja interneta vel lētāk atrast un uz 3istabu dzīvokli aiziet 1 maisiņš uz 1-2 mēneši atkarībā cik tiek piedrazo,nu mana skatijuma ta nauda par tiem maisiņiem ir stipri simboliska ja pieņem ka čakara nekāda....

Link to comment
Share on other sites

Man ir kaut kāds samsung ar ciklonu un hepa filtru, maksāja ap 60Ls toreiz, sūc labi, nedaudz ļodzīgas trubas, varu teikt tikai to labāko.

Vajag tikai nopirkt rezerves smalko mazgājamo filtru, to mēdz diezgan  ātri aizraut ciet.

Ir darbnīcā arī augšminētais Karcher mazgājošais, jāsaka kā ir-mēsls. pa īstam der tikai mazgāšanai, tas ir vienīgais, ko viņš dara labi, kā sūcējs ir mēsls.

Gāžas, truba baigi stīva, vads jātin apkārt, un lielajā maisā mēsli sastāvas ātri un ir riebīga smaka. +vēl baigi liels un filtri ļoti dārgi 10Ls 5 gab. Tagad no viņa izņemts maiss, izvirpota pāreja trubai un D50 truba uzlikta. Ar to tiek uzsūktas skaidas virpojot un zāģējot.

Link to comment
Share on other sites

Man mājās ir Karcher ar ūdensfiltru. Iet nu jau 10 gadus vismaz. Pa lielam mīnuss ir tas, ka pēc katras reizes ir jāmazgā, jo smirdēt sāk jau nākamajā dienā. Tagad ar viņu tiek sūkta māja, apmēram 180m2 platībā, un ir diezgan pilns ar kaķu spalvām, smiltīm. Domāju, ka maisiņi, ja vien nav celtniecībā domātais modelis, varētu tikt mainīti ik pa 2 nedēļām. Lielo spalvu kumšķi nav problēmu izņemt ārā, pēc tam tikai mazliet spalvu paliek. Bet atlikušo podā gāzt nav prāta darbs, jo kanalizācijai smiltis nepatīk, tāpēc tiek izliets piemājas dārzā. Dzīvoklī gan smiltīm vajadzētu būt mazāk, mājā gan pienēsājās diezgan ātri. Ūdens gan visu neaiztur, pēc katras sūkšanas filtru arī derēja izmazgāt. Vai izpūst ar kompresoru. Viņam vispār ir 2 filtri, ja nemaina, tad pa lielam put kā parastais putekļu sūcējs.

Link to comment
Share on other sites

Hz, man ir šāds: Philips FC-9321/ 09, no lētā gala, sūcējam ir filtrs no gumijas, mazgājams, sūkšanas jaudu tagad nevaru atrast, kad pirku likās bija ok, dzīvē sūc labi, arī mitrumu un celtniecības putekļus.

Vads pietiekami garš, aparāts kompakts, smakas nekādas nav, tiesa dzīvnieku arī mājās nav.

 

Izpakojot bija neliela lētuma piegarša, bet viss strādā labi !

 

veikala cena ap 85,- eur.

Labots - Joiman
Link to comment
Share on other sites

fc 9321 kur tur filtrs no gumijas?

šķiet, tas tieši tas modelis par ko gribēju rakstīt anekdoti tipa - uzdizainējām labi, tikai filtru sit ciet. a davai filtram priekšā aizliekam švammītes gabaliņu un nosaucam to par mazgājamo filtru? ok, būs labs, laižam pārdošanā!

 

tika tāds iepirkts laukiem, paskatīsim cik izvilks...

Link to comment
Share on other sites

švammīte ir priekšā, bet tas baltais filtrs tālāk ir mazgājams, vismaz manam sūcējam.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...