Jump to content

12 collu macbook


MarisO
 Share

Recommended Posts

Piekrītu ieleja ka daudz ērtāk, ja ir stacionārais darbā/mājās un ultra portable, ko staipīt apkārt. Bet pietiekoši ņirps, lai vajadzības gadījumā var arī kautko nopietnāku izdarīt.

Nav nekad sanācis tā ilgāk pastrādāt uz 12 - 13 collām, tapēc nezinu cik ērti, bet 14' Thinkpad ir OK ko uz universitāti paņemt līdzi, var gan samērā lielus C/C++ projektus nokompilēt, gan VHDL/Verilog dizainus uzsintizēt.

Darbā gan nav atļauts ienest/iznest nekādu datortehniku/datu nesējus, tapēc tur portatīvajam lieta pielietojuma nav. 

Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

2x2 cores, pierunāji

Es, tīri orgānu staipīšanas pēc, savā t430 likšu iekšā quad core'u.

 

 

 

jā, kompilētu uz kā būtu ātrāk ērtāk un labāk. un bakstīt sūdīgu c/c++ kodu nav vienīgā lieta, ko ar datoru var darīt, ja neesi vēl pamanijis.
 

Taiļtirsni, kompilēšana nav vienīgais resursintensīvais darbs, ko var paveikt ar datoru. Un nē, visiem pārējiem nav nepieciešami trejdeviņi monitori, lai tos varētu effektīvi paveikt. 

 

Pirms gada vēl daudz ko rakstīju un darīju uz x200, kas ir 12" laptops, taču tam bija arī, priekš sava laika, normāls processors un izcila klaviatūra. Bija arī tādas ekskluzīvas fīčas kā maināms dajebkas un VESELI TRĪS USB PORTI! Un baterija varēja izvilkt visu darba dienu. Un iegāja man A4 mapītē. Tik cik izšķirtspēja bija sūkaina ekrānam. Bet strādāt varēja.

 

Ar šito kaku aparātu, kam procis ir par karstu priekš telefona bet par lēnu priekš PC, un absolūti nekādiem portiem, man grūti iedomāties, ka es varētu produktīvu darbu veikt. Un jājā, ir taču dokstacijas, tad porti daudz, ir tač dev serveri, tiem ir intelektuālie zirgspēki. Ja man vajag dokstaciju portatīvajam, lai tas būtu lietojams, huļiš maksāt par ļoti dārgu un ļoti lēnu un ļoti nelabojamu desktopu ? MBP būtu pērkams aparāts, ja viņš nethrottlot'u. Šitas produkts ir speciāli inženierēts, lai gopņiki ar sirdsapziņu varētu izvēlēties to upuru grupu, kuru aplaupīšana neizraisīs morālās pohas.

Link to comment
Share on other sites

hz kādā ģerevņā tu dzīvo, laikam angļi tevi pagrabā ieslēguši, iedevuši internetu un liek kodēt par kapeikām.

 

90% lietotāju tie porti nakui nav vajadzīgi, kā arī kompilēšana vai kāds cits resursus prasošs uzdevums. mazliet urīns tev salīdis galvā, ka visus pēkšņi sāc mērīt pēc savas mērauklas. vēl nesen vai vēl joprojām visās bankas filiālēs bija core2duo, kaut kā neviens nesūdzējās, ka lēns vai procesors par vāju lai veiktu datu ievadi un viss raiti gāja uz priekšu. tādā amerikā vai kanādā vispār mājās vismaz 1/3 vairs nav datora, lieto planšeti, arī kaut kā nesūdzās ka par lēnu vai nevar nokompilēt kaut kāda brīnumbērna c++ programmeli

 

un ko ar saviem 3 usb portiem vari izdarīt? gan jau no tiem precīzi 0 ir usb 2.0? man ir veseli divi un hubs ar veseliem 7 portiem, kas kopā jau ir 8. reāli no viņiem man nevajag nevienu, pieslēgti ir 3 external HDD- backupu var pārlikt uz wifi un atlikušos 2 arhīvu diskus var pieslēgt kad vajag- reizi 2 mēnešos, klaviatūra un pele man ir uz bluetooth. pārējie porti tiek izmantoti ierīču lādēšanai. vēl reizi mēnesī savajagas pieslēgt manu 64GB flešiņu, 99.99% gadījumu pat es varu iztikt bez tiem USB.

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

Man portus vajag lai varētu noflešot devaisus, imedžotu diskus, nu zin, tad kad neesmu uz vietas.

 

Man prieks, ka porti tev nav vajadzīgi.

 

 

backupu var pārlikt uz wifi

W e b d e v s

 

Kompilēšana nav vienīgais resursintensīvais darbs, kas pieprasa normālu processoru. Bet tev jau protams viss ir webscale un mākonī.

 

 

Un kas tad ir mērķauditorija ? Cilvēki, kuriem pietiktu ar aipedu, bet gribās tomēr klaviatūru ? Vot pastāsti, kam tu šitādu nazi lietotu ? 

Kā jau teicu, izmest lielu naudu par aparātu, kas spēj paveikt tos pašus un tikai tos pašus darbus, ko var paveikt lēta tablete , var tikai cilvēki, kuri pērk spēļmantiņas. 

Link to comment
Share on other sites

1) nevienu nejāj ko tev vajag un ko nē, vismazāk jau apple

2) tu drēgnajos rudens vakaros kopā ar iesnām neesi autismu noķēris? 90% cilvēku cpu load nesasniedz pat 0.1, par kādiem resursintensīviem nevienam nevajadzīgiem uzdevumiem tu runā? tai pašā laikā pats lieto laptopu ar aizvēsturisku procesoru, pašam nedalec cik stulbi tas no malas izskatās?

 

Mērķauditorija ir cilvēki, kam vajag maksimāli mazu un maksimāli vieglu biznesa klases laptopu, kam baterija tur 11h, kas nav kaut kāds hujovais plastmasas acer one ar atomu, hdd un sūdainu ekrānu. 

 

starp citu macbook procesors ir tikai par 15% vājāks par tavu 3. paaudzes i5, ja neņem vērā thermal throttling. 5900 vs 5000 papagaiļi @ geekbench. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

šis strīds ir mazliet auzains: - te ir specifiska publika, ka nav meistrīma lietotājs, - katrs mēs darām ko savu, tāpēc teikt, ka otra nodarbe ir nejēdzīga ir diezgan aplami

 

......precīzi!!!!!

Link to comment
Share on other sites

 Vispār Apple faniem ir jānokaunas, vakar bija jauno produktu prezentacija un viss kas te ir - ir tikai šis troļa iesāktais topiks... 

 

 Kā vienā seriāla: teica kauns, kauns ;D

Labots - GaryII
Link to comment
Share on other sites

 

 

specifiskai publikai dažreiz problēmas saprast, ka viņi nav katra produkta mērķauditorija

Ja Applefans te atļaujas apgalvot, ka 12 collas ir vienīgais izmērs laptopam, tad es atļaušos izteikt savas domas -  12 collu Macbooks ir produkts faniem. Nopietni strādātgribētāji uz viņa daudz nestrādās, jo tas ir 12 collu mazjaudīgs lapsis, ikdienas lietošanai daudz par dārgu.

 

 

1) nevienu nejāj ko tev vajag un ko nē, vismazāk jau apple

Precīzi pateici - Apple nejāj ko pircējiem vajag, viņi taisa jebko un pircēji pērk.

 

 

 

90% cilvēku cpu load nesasniedz pat 0.1

Wow wow puika, šoreiz gan aizmuldējies daudz par tālu. 90% cilvēku tiešām neko vairāk nedara par internetu, bet arī internets CPU noslogo gana labi.

 

No pārējo ražotāju puses ir var atrast alternatīvas.

 

Macbook ir forši, ka nav ventilatoru, bet atvainojiet - ja labi dzesējot laptops var benchos uzrādīt 2 reizes labāku rezultātu, es tad saku, ka lapsis tiek sūdīgi dzesēts.

 

Un pērkot ~1000 EUR vērtu laptopu maksā vēl papildus par tādu ekstru kā pāreja, lai vienlaicīgi varētu lietot peli un piemēram uzlādēt datoru???

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

apple peles ir ar bluettoth. arī mana logitech MX master ir ar bluetooth, iesaku pamēģināt, ļoti ērti kad nav jāpišas ar visādiem resīveriem un vadiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

apple peles ir ar bluettoth.

Apple peles ir diezgan lieli mēsli - esmu provējis.

Bet USB zibatmiņas tev arī ir bluetooth??

Vai grafiskā planšete???

Vai fotoaparāts??

Vai SD kartes lasītājs???

 

Galīgi nedomāju, ka SD kartes slots un divi USB porti tik ļoti būtu "sabojājuši" šo Apple produktu. Bet nauda tak jāpelna arī uz pārejām, taka...

Link to comment
Share on other sites

USB zibatmiņas ir aizvēsture, vairs neviens nestaipa līdz savus 8GB flešus, bet izmanto dropbox vai gDrive bezmaksas mākoņus

arī planšetes ir uz bluetooth

Jau sen fotoaparātu ir aizstājis telefons vidējam lietotājam

ja nav fotoaparāta, tad tāds lasītājs 100 gadu nav vajadzīgs

 

un 12" macbook nav vienīgais modelis, ir lētāks air un dārgāks pro ar taviem diviem USB portiem un SD lasītāju, ja tev viņus tik ļoti vajag...

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Nezinu vel nevienu cilvēku kurš apmainoties ar failiem būtu pārgājis uz mākoņiem...tie nekādi nav ērtāki + vel jalejuplade...

Fotoaparātu aizstat ar telefonu ir kkāda stulba loģika...normālu fotoaparātu telefons neparkonkurēs nemaz nerunājot par spogulenēm...

Labots - Bomaars/C12
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

ņaudēt var, bet man 4 gadus primārais dators bija 12". Pirms tam arī darba dators.

tagad ir 15,6 - nē, nu nav jau slikti, bet danunah, vairs nekad.

 

Spēks ir normālā dokstacijā un svarā, lai kaut vai lidojot nav jādomā - ņemt vai neņemt datoru - ja sver ap kiogramu, tad jautājums stulbs. ja sver 2,5 + ķieģeļa izmēra baroklis...

Labots - versatile
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

USB zibatmiņas ir aizvēsture, vairs neviens nestaipa līdz savus 8GB flešus, bet izmanto dropbox vai gDrive bezmaksas mākoņus arī planšetes ir uz bluetooth Jau sen fotoaparātu ir aizstājis telefons vidējam lietotājam ja nav fotoaparāta, tad tāds lasītājs 100 gadu nav vajadzīgs

Tas ir tev. Es braucu ārpus vietām, kur ir Wifi un man vajag internetu - vai nu staipu līdzi rūteri vai pērku pāreju un lieku modemu.

 

USB fleškas joprojām ir populārākais datu apmaiņas veids. Un nē - es netaisos maksāt 50 EUR par pāreju, lai brīvdienu bildes vai GoPro ierakstus varētu ievietot manā 1000 EUR vērtajā datorā un tur kaut ko ar tiem izdarīt.

Link to comment
Share on other sites

Kāds no Jums to datoru ir lietojis ilgāk kā ejot Alf'ā gar Capital veikalu un ieraugot to caur skatlogu ? 

Labots - EmīlsG
Link to comment
Share on other sites

ieleja, drīzāk otrādi. Ja neesi iekodies ābolītī, tad tajā "elitē" jutīsies nekomfortabli jo Tev tehnika būs savādāka nekā mažoritātei. Visu izšķir cik ļoti smadzenītes ir kompostrētas un cik lieli kompleksi cilvēkam piemīt, tas ir, cik ļoti bail atšķirties no pārējiem. :D

 

P.S.Esmu lietojus ābolīšus, paldies, man labāk patīk WP teleponam un normāls Winduļa dekstops.

Labots - rubb
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tas ir tev. Es braucu ārpus vietām, kur ir Wifi un man vajag internetu - vai nu staipu līdzi rūteri vai pērku pāreju un lieku modemu.

jebkuram telefonam ir hotspot 

Link to comment
Share on other sites

 Ko jūs visi saklupāt biedram kroop virsū? Nesaprotat vai? Tač pateica jums:

 

 

Macbuks ir arī statusa lieta, apliecinājums piederībai sabiedrības elitei

 Es, piemēram, nepiederu sabiedrības elitei, es, piemēram, kad man iegadās izrauties līdz Rīgai un ieiet lielveikalā Alfa, katrreiz pieeju pie veikala Capital skatloga un tecinu siekalu skatoties uz aifonu, makbuku un citām jaukām lietām. Diemžēl es tās jaukās lietas sev nevaru atļauties, tāpēc sēžu pie sava Windows datora, ik pa laikam savā Windows datorā atveru boot.lv forumu, palasu, ko kāds biedrs uzraksta par kādu Apple produktu, vienmēr nodomāju, ak, viņš laimīgais, viņam ir makbuks, viņam ir aifons... Nepārprotiet, tā ir baltā skaudība, dziļi sirdī es priecājos, lūk, te vēl viens foruma biedrs ir apliecinājis savu piederību sabiedrības elitei...

 A jūs tik gānieties.

Link to comment
Share on other sites

 

 

jebkuram telefonam ir hotspot

 

Nevajag kārtējo reizi apliecināt savu atrautību no realitātes, visi jau saprata tāpat.

Link to comment
Share on other sites

vispār jau plāns Macbuks ir arī statusa lieta, apliecinājums piederībai sabiedrības elitei

Bet ne vienmēr šim apliecinājumam ir segums. Pazīstu vienu studentiņu, kas pa Rīgu dzīvojās - kredītā Macbooks, bet pats uz Roltoniem dzīvo. Piederība elitei - 0.

 

Bet kopumā piekrītu - tie, kas tiecas uz eliti ķers āboļus, lai gan manās acīs tur prestiža vairs nekāda nav.

 

 

jebkuram telefonam ir hotspot

Un tas viss man ir jādara, lai elementāru USB zibatmiņu aizstātu uz datora, kas maksā ~1000 EUR?? Es saprotu, ka var fanot, bet nu ne jau šitā.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

 

 

...vairs neviens nestaipa līdz savus 8GB flešus, bet izmanto dropbox vai gDrive bezmaksas mākoņus...
  Ja pasām problēmas ar saprātu, nevajag uzskatīt, ka visi ir tādi. Un tas ne tikai par šo konkrēto domu.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

USB fleškas joprojām ir populārākais datu apmaiņas veids. Un nē - es netaisos maksāt 50 EUR par pāreju, lai brīvdienu bildes vai GoPro ierakstus varētu ievietot manā 1000 EUR vērtajā datorā un tur kaut ko ar tiem izdarīt.

 

Nu gan saspiedies tas jau netbuks priekš neta  :sarkasms: Ja gribi nodarboties ar video u.c tad jāņem mac pro pa 4 štukām tur būs usb  :showoff:  :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

 

 

  Ja pasām problēmas ar saprātu, nevajag uzskatīt, ka visi ir tādi. Un tas ne tikai par šo konkrēto domu.

ja esi iesprūdis pagātnē, tad nevajag uzskatīt, ka visi tādi ir. 


 

 

Un tas viss man ir jādara, lai elementāru USB zibatmiņu aizstātu uz datora, kas maksā ~1000 EUR?? Es saprotu, ka var fanot, bet nu ne jau šitā.

a ko tu ar to zibatmiņu taisies mežā darīt? kaut kāds fetišs aizbraukt dziļi mežā un nevienam neredzot klusumā pieslēgt zibatmiņu pie datora? 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu gan saspiedies tas jau netbuks priekš neta :sarkasms: Ja gribi nodarboties ar video u.c tad jāņem mac pro pa 4 štukām tur būs usb :showoff::sarkasms:

Es jau paņemot Macbooku pa 1000 eirām ceru, ka tas spēs izdarī kaut pusi no tā, ko mans 400 eiro (kad bija jauns) vērtais Dell lapsis. Un nē, man pietiktu, ja es kaut apskatīties tos video vai pārsūtīt varētu, videoapstrādei man ir gana labs desktops.

 

 

a ko tu ar to zibatmiņu taisies mežā darīt? kaut kāds fetišs aizbraukt dziļi mežā un nevienam neredzot klusumā pieslēgt zibatmiņu pie datora?

Mana vecmammiņa man iedos USB flešku no sava datora laukos, kur viņa izmanto USB modemu. Kur es viņu ielikšu?? Tas nav mežš, bet mazs ciems. Un pat mājās, ja kāds man iedod USB flešku ar kaut kādu info, tad man vajag vismaz kādu datoru, lai to uzliktu uz mākoņa.

Es saprotu, ka esi savā mazā pasaulē, bet citi dzīvo realitātē.

Link to comment
Share on other sites

bet datoram ir USB ports, izņem lādētāju un iebāz savu flešku ibio. adapters maksā 2$, un drīz jau defaultā tavi fleši nāks ar usb type-c


http://www.ebay.com/itm/USB-3-1-Type-C-Male-to-USB-3-0-2-0-Type-A-Female-Plug-OTG-Adapter-Converter-New-/252049359859?hash=item3aaf5003f3


jums laikam dzīve garlaicīga, meklē problēmas tur kur viņu nav produktā kuru nekad nepiksiet..

Link to comment
Share on other sites

 

 

jums laikam dzīve garlaicīga, meklē problēmas tur kur viņu nav produktā kuru nekad nepiksiet..

Tev ar garlaicīga, ja reiz pa lielam power useriem mēģini iestāstīt cik 1000 EUR vērts netbook ir labs.

 

Saki man, ja to datoru ar to pašu OS, iekšām utt, tikai bez iekostā āboļa, ražotu Samsung, tu viņu ņemtu???

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

power ūserim mazliet par grūtu saprast, ka tas nav laptops power useriem

 

nākamo laptopu ņemšu to kurš lētāks un atbilst manām prasībām. diemžēl 13" macbook pro ir vislētākais 13" laptops, kuram ir pieņemams ekrāns, ssd, ac wifi, var pieslēgt 4K monitoru, laba baterija. par eksotiskām fīčām kā thunderbolt nemaz nerunājot

Link to comment
Share on other sites

Par tā viena ne-power-user laptopa atdarinājuma cenu es varu nopirkt 2 laptopus, kurus varēs lietot gan power jūzers, gan vecmamma. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Reti saturīga diskusija...

 

 

 

...kā jau visas "krāniņu staipītavas".... :yahoo:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

 

 

Par tā viena ne-power-user laptopa atdarinājuma cenu es varu nopirkt 2 laptopus, kurus varēs lietot gan power jūzers, gan vecmamma. 

viena sūdīga laptopa vietā nopirkt divus vēl sūdīgākus? tad jau uzreiz uz getliņiem jāiet un jāsalasa vismaz 10 desktopi labāk 

Link to comment
Share on other sites

Nekā personīga, vīri, bet šī stulbā latviešu mentalitāte ir nepārspēja! Ja cilvēki var atļauties kaut ko jaunu, labu un dārgu, hotķ to pašu Apple produkciju, tad viņi ir hipsteri un visādi citādi gudriņi. A ja Tu nopērc kko vidēji ok, jo redz tā manta strādā labi, bet varētu strādāt vel labāk, bet ak nē, pietrūkst naudiņa, tad Tu skaities ok čalis. Tas, ka vidējam latvietim nekad nav naudas un pērk staffu uz nomaksu ir ok, visādi gadās, bet tāpēc uzreiz noriet cietu? Nē nu jā, latvietim labākais ēdiens ir latvietis :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...