Jump to content

Kompaktkamera 300eur apmērā


playback
 Share

Recommended Posts

Tā tad, vajadzība ir pēc kompaktas kameras.

Cena ap 300eur, var but nedaudz virs

Prasības: kompakta, ar labu attēla kvalitāti un ar samērā lielu zoomu(nezinu tik cik lielu un vai vispār vinu tādu vajag), . Doma ir ņemt līdzi uz medībām. (fotogrāfēt prieka pēc)

Amazone vai ebay neder jo tas aiznems pārāk daudz laiku, bet kameru butu velams dabūt kamēr vēl briežu laiks

Cits raksts ar tādiem pašiem cenas griestiem tika slēgts un tā arī neuzzināju kas tika iegādāts, tāpēc ari taisu jaunu rakstu.

Ceru uz atsaucību, un uz to ka netikšu nolamāts, jo kamerās zināšanu man nav...........

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

ar 60x jau gandrīz zvirbuli uz jumta

Raivīc, tev kā profam jau nu vajadzētu saprast, ka objektīvs ar šādu zūmu optiski būs pilnīgs mēsls. Ne velti labus spoguļkameru stiklus ražo ar zūma skaitli līdz 3!!! Piemēram 17-50mm, 70-200mm etc. Nekad nevienam neieteiktu tos šausmīgos mega zūmus. Nekādu zvirbuli tuvplānā ar max zūmu sakarīgā kvalitātē ar tādu NAV iespējams nobildēt. Ziepe tur būs pa visu bildi un nekas vairāk.

 

 

Doma ir ņemt līdzi uz medībām

Ko plāno bildēt? Dzīvo dabu tuvplānos vai medību biedrus ar kritušiem lopiem + pēcmedību dzerstiņus? Pirmajā gadījumā tomēr ieteiktu uz spoguleni un garāku stiklu skatīties.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Sony DSC RX100 , bišku virs budžeta, bet ļoti labs ziepis.

Labots - androidz
Link to comment
Share on other sites

tev kā profam jau nu vajadzētu saprast, ka objektīvs ar šādu zūmu optiski būs pilnīgs mēsls

  Nu protams, ka tā un arī 20x 30 x zūms nav nekas labs un nevienu no savā postā minētājām pats nepirktu, bet - klients prasa 300eur robežās un medībās bildēt briežus.  Tur ar 3 x - 5 x zūmu būs gan laba bilde, bet "sīku" briedi uz meža fona pat saskatīt būs grūti. Klientam ir divas izvēles - samierināties ar mīkstu bildi (amatiera vajadzībām, 10x15 formāta izdruka būs tīri nekas), vai pielielināt tos 300eur kādas 3 - 5 x un ņemt DSLR ar kvalitatīvu optiku.

 

  Paziņa pavasarī, neklausot manus iebildumus, nopirka  PowerShot SX60 HS un atsūtīja pāris bildes - te viena, bildēta ar 65x zūma garāko galu

post-602-0-04399400-1442306809_thumb.jpg

- nu bildē viss redzams :devil:.

 #Labaisjanka - otrais links, vismaz man, atver visu sarakstu - bet tas Nikon 7800 savai cenai izskatās tīri ņemams - bet pareizi jau secināji - pats "ņemos" ar DSLR amatieru augšējā gala kamerām, par ziepjiem sajēga maza - nekad pats nevienu neesmu lietojis.

    P.S.

Par zūmiem. Praktiski neviens liela diapazona (vairāk kā 5x) zūms nedod kvalitatīvu bildi visā diapazonā, sevišķi garajā galā, bet var būt "kritumi" arī citur.

 Pašam ir arī šāds -  kā daudz kur raksta - kvalitatīva optika, bet amatieru korpusā, taču arī pie apmēram  240 uz tālāk, bilde paliek mazliet mīkstāka,bet "saprāta robežās" un pie f/8 jau vairs nav problēmu.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Uz medībām līdzi stiept dslr var ieteikt tikai sadists.

Vai nu kāds mazais ziepis ar 10-12x zūmu vai bezspogulis ar kkādu 200-300mm zūmu. Ne 18-200 gluži (lai gna nikonam tāds esot ciešams) bet tur 70-300 un tamlīdzīgus. Ja jau vajag garo galu, tad talkā nāk olimpussiji.

Beeeeeeet visu pasākumu nobeidz 300 euro.

Link to comment
Share on other sites

 

 

18-200 jau nav nekāds etalons, lai neteiktu pat skarbāk...

Sore, pārrakstījos, biju domājis 70-200. Izlaboju. 


 

 

Uz medībām līdzi stiept dslr var ieteikt tikai sadists.

Nav viennozīmīgi. Uz gaidi mierīgi var. Pats kādu reizi esmu ņēmis līdzi DSLR ar 300mm fiksu. Tik parasti problēma tā, ka ja vien tas nav ap Jāņiem, tad ātri satumst un bildēšanai derīgais laiks ir ļoti īss. Bet dzīvnieki jau pamatā paliek aktīvi tikai pamatīgā krēslā, kan nobildēt principā vairs nav iespējams.

Link to comment
Share on other sites

Iepirtks sony hx60

Mednieku pagaidam viss apmierina

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...