Jump to content

audio vadu taisīšana


JenertsA
 Share

Recommended Posts

Sveiki biedri!

 

Kaut kā radusies iedvesma paņemties ar Audio lietiņām. Uztapa neliels pastūzītis, gribas sataisīt noformējumu. Vienmēr lielākais čakars bijis ar audio pieslēgšanu un no pastūža uz tumbām.

 

Paskatījos guru Oskara lapu, nolēmu, la likšu banānus priekš tumbu vadiem un RCA priekš audio ieejas.

pirmais rodas jautājums par vada izvēli. Lasīju, ka bieži vien cilvēki uzrok kaut kādu krievu sudraboto vadu un priecājas par to. Vai ir kādi citi varianti, kas būti iespējamie vieglāk pieejami. Pēc tam tā pat likšu tajā pet sleve, kas padara visu glīti.

 

gribas saprast par konektoru izvēli. Sāku skaties ebaya variantus. atradu potenciālus RCA konektorus, gribu dzirdēt, vai ir labi un vai var ņemt.

http://www.ebay.com/itm/4-x-Audio-Grade-Silver-RCA-Interconnect-Plug-Connector-/130810115280?hash=item1e74e3f4d0

​nākošais jautājums par to, kā lai glīti uztaisa vadu kam vienā galā 2 RCA un otrā 3,5 mm plug priekš telefona/ visur citur bāšanā.

3,5 mm plugu skatījos šādu.

http://www.ebay.com/itm/Silver-Mini-3-Pole-3-5mm-Repair-headphone-Jack-Plugs-Metal-Audio-Soldering-Cover-/271905294283?hash=item3f4ed187cb

par RCA konektoru daļu iekš paneļa +/- skaidrs tikai par t vai ir kaut kādi labāku in sliktāki varianti?

http://www.ebay.com/itm/2-Silver-Plated-RCA-Phono-Chassis-Female-Sockets-Insulated-Panel-Connectors-/201365932700?hash=item2ee2584a9c

nākošā opera sākas ar skandu konektoriem.

priekš audio vada skatos uz skrūvējamiem konektoriem

 

http://www.ebay.com/itm/10pcs-Nakamichi-Gold-Plate-Audio-Banana-Speaker-Plug-/161506492239?hash=item259a897f4f

priekš paneļa laikam der kaut kas šāds

 

http://www.ebay.com/itm/1Pair-Speaker-Terminal-Adapter-Connector-4MM-Banana-Plug-Socket-Red-Black-EW-/231660029903?hash=item35f00387cf


zinu, ka baigā informācijas diedelēšana, bet negribas kārtējo riezi izgāzties pasūtot dranķi.

Ceru, ka izpalīdzēsiet.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Līnijas līmeņa signālam iesaku izmantot Neutrik konektorus, by far visvieglāk lodējami un arī mehāniski ļoti uzticami. Vadu vari izmantot jebkuru normālu vara kabeli ar ekranējumu, tas pats Klotz nav slikts. Ja gribi izvirst, tad vari kaut ko pīt no sudrabotā vara, bet tas tā.

 

Ar skandām atkal ir tā, ka pamazām nonāku pie secinājuma, ka nekādus skrūvējamos konektorus nevajag. Lieks kontaktvirsmu savienojums, kam apsūbēt un radīt visādas problēmas. Ja skandas bieži nepārspraud, tad pieskrūvējies un miers. Cita lieta, ja konektori būtu lodējami...

Link to comment
Share on other sites

Kā būtu, ka priekš skandām arī izmantotu tos pašus banānus, ko priekš audio vadiem. - respektīvi, nevajag 4 konektorus un priekš vienas skandas 1 konektors, jo gan signāls, gan zeme ir uz viena.

Link to comment
Share on other sites

ok! skaidrs, sudraba vadus nemeklēšu! :D  tieši tādēļ arī prasu,  lai nebūtu tā, ka pa velti kaut ko daru.

man par "apzeltītijem" konekotiem arī rūgta piereze, šamējie apsūbē un ir rektumā.

Link to comment
Share on other sites

Kvalitatīvs apzeltījums sūbēt principā nevar, ja vien netaisi diskotēku baļļā ar karaļūdeni. Apzeltījuma uzdevums ir izveidot ķīmiski inertu aizsargslāni, kas nodrošina labu kontaktu starp virsmām. Vienīgais, kā apzeltījumu var sabojāt, ir mehāniska iedarbība.

Link to comment
Share on other sites

Varētu bū, ka argusā tas apzeltijums ir tikai modei un ir krāsa :D

Link to comment
Share on other sites

Pareizi RudeWolf saka, RCA ņem Neutrik un bēdu nezināsi. Principā šīs firmas štepseļi ļoti plaši tiek izmantoti profesionālā audio tehnikā. Normāls minidžeks uz resnu vadu, vot tā ir problēma, jo profesionaļi kā sugu šo štepseli necieš. Maksimums es Neutrik minijak izmanto piespraužamajiem radiomikrofonos, bet resnu stereo vadu tai štepselī neiebāzīsi. Sennheisers taisa labu minijak ar skrūvējamu stiprinajumu, bet nu nāvīgi tievam vada. Vārdu sakot, labi minidžeki ir tikai priekš radiomikrofoniem. Nevienam normālam skaņas avotam nav minidžeka izeja. Telefonu arī par normālu skaņas avotu nevar uzskatit, bet nu tautas līmenī tiek lietots. Vispār, ja ir minijak tad pofig kāds vads, tāpat tur laba skaņa nevar būt!

Link to comment
Share on other sites

Atkarīgs, cik resnu. Man personīgi ļoti patīk Neutrik 3.5mm štekeri. Vadu tur tik pat resnu kā RCA spraudnī var iedabūt.

Link to comment
Share on other sites

Skatījos tās firmas lapā. Viņiem tikai viens modelis RCA un 2 mazie spraudņi, abi leņķī.

Link to comment
Share on other sites

Liels paldies!

paskatījos te pat elfā, cenas pat ir tīri ok un nebūs jāgaida ilgi. jāsadūšojas un jāpasūta :)

Link to comment
Share on other sites

nice! labi ka peteici! gan drīz uz pusi zemāka cena

Link to comment
Share on other sites

Ja iet runa par

http://www.elfaforums.lv/threads/7678-Varat-ieteikt-kautko-l%C4%ABdz%C4%ABgu

3. rakstu, tad es pārāk neiespringtu uz ūber mantām. Iesākumam pietiks arī ar 3EUR vērtu gatavu kabeli, plus atkrīt čakars ar sūtīšanu.

Nav tasTDA2030 tāds HiFI, nē nu protams,ja grib ,lai viss ir "pa smuko",tad ir vērts pacensties, varbūt nākotnē noder.

Lai izdodas! :)

Link to comment
Share on other sites

Es jau arī par to pašu, ja skaņas avots ar minidžeka izeju, tad tur nekas labs principā nevar būt un derēs arī lētais ķīniešu vads. Ir vēl otra problēma, labs štepselis ar resnu vadu lauž, piemēram, ārā ligzdas laptopiem. Ķīniešu minidžeks nolūst,vai vads botrūkst, bet kārtīgs štepselis izlauž iekšas ligzdā. Skaņa "sākas" tikai ar kārtīgu ārejo skaņukarti uz RCA ligzdām, vai CD atskaņotāju arī uz RCA

Link to comment
Share on other sites

 

 

ja skaņas avots ar minidžeka izeju, tad tur nekas labs principā nevar būt

 

Tas ir kāds tāds princips? Par portatīvajiem atskaņotājiem neesi dzirdējis? Kāpēc jāiesaka cilvēkam ķīnieši ar nekādu ekrānu un ārā šķīstošiem rca, ja viņš gatavs pats uzlodēt no normālām sastāvdaļām?

Link to comment
Share on other sites

normālām sastāvdaļām?

Ar šo sākas kabeļu karš :D

 

 

 

Es pats sev minijack netaisu, lai kā gribētu, jo KĀRTĪGU nevar uzstaisīt tāpēc, ka neutrik ir 4.5mm max ārējais apvalka izmērs, bet tie no argusa, ko sev ņem nnoname ir sliktas kvalitātes.

 

Es nopērku gatavo par atbilstošu cenu un miers, kā jau Didzis teica, pats par sevi minijack nav nopietns, bet nopietnām lietām arī pats kabeli uztaisi!

 

Autoram gan uz priekšu!

 

Ikdienas nenopietnībām ir šāds: http://argus.lv/shop/productinfo/A030563un šāds http://argus.lv/shop/productinfo/A030564

 

Abi pietiekami mīksti, vienu esmu jaucis ārā, ekrāns arī ir puslīdz ok, nav jau žeķe kā kādam canare kabelim, bet tam mērķim, kam ir tie vadi, ir ok!

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

 

 

tie no argusa, ko sev ņem nnoname ir sliktas kvalitātes

 

Izklausās, ka neesi viņus turējis rokā. Nezinu par argusa, bet tie salvatā ir visnotaļ pieklājīgas kvalitātes.

Link to comment
Share on other sites

nnoname, portatīvie atskaņotaji parasti paredzēti darbam uz austiņām un tur principā nekas labs nevar būt iekšā. Nu neesmu es dzīvē redzējis augstas klases skaņu tehniku, kurai vienīgā izeja būtu uz minidžeka! Tikai nevajag man te sākt stāstīt,ka MP3 plaijeris var labi skanēt!

Link to comment
Share on other sites

Izklausās, ka neesi viņus turējis rokā.

Pāris tādi mētājās, šķiet viens ir pat tajā HQ iepakojumā! Es runāju tikai par lietām, ko pats esmu izmantojis, un varu teikt, ka tādus 2x nelietotu, pie pamatīgākas lietošanas netur tas gals. Pats taču zini, ka neutrik ar vada iepresēšanu un savu uzbūvi ir kārtu labāks. Tas, ka Tev tas der ir super. Man nepatika!

 

Ja ir baigā nepieciešamība ļoti resnam vadam es paņēmu canare. Tik reti vajag tādu mega, bet toties ok.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Tad mūsu pieredze ir atšķirīga, man kāreiz pie pamatīgas lietošanas neutriki izdilst, sevišķi lenķiskie, jo dabūn pārāk bieži rotēt ligzdās. HQ gan tik intensīvu lietošanu nav pieredzējis, bet starpsavienojumu galā kādus gadus 3 tiek izmantots bez acīmredzamām problēmām, un cik lodēti viņu rca arī nav radījuši nekādus iebildumus par kvalitāti.

 

IMG_4733.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es jau arī par to pašu, ja skaņas avots ar minidžeka izeju, tad tur nekas labs principā nevar būt un derēs arī lētais ķīniešu vads.

Palasam par Xiaomi Mi Note...  

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs, būtu tam telefonam divas XLR izejas ligzdas, varbūt arī neslikti skanētu, bet minidžeka ligzda nav nopietns savienojums audio lietās!

Link to comment
Share on other sites

Šoriez vairāk stāsts ir nevis par to cik augstebeidzīga ir padarīšana, bet par to, ka jāsāk rokas pareizā leņķī taisnot un gribas uztaisīt kaut ko, kas izkatās pievilcīgi.

galu galā, stiprekļi mainās un top jauni gadu gaitā, bet vads, ja ir kvalitatīvs un nečakarē bobi, var tik litots kā pie viena tā pie otra.

Personīgi minidžeks tik tiešām ir tikai manai Lumia un Surface. Visur citur ir RCA

Labots - JenertsA
Link to comment
Share on other sites

 

 

būtu tam telefonam divas XLR izejas ligzdas, varbūt arī neslikti skanētu, bet minidžeka ligzda nav nopietns savienojums audio lietās!

 

Nekļūsti nu smieklīgs. Kuri parametri minidžeka savienojumam salīdzinot ar rca ir sliktāki un tik dzirdami, ka viņš paliek nenopietns?

Link to comment
Share on other sites

Well... TRS savienojumi pie iespraušanas, izvilkšanas noīsinās. Jautājums, vai tas ir sliktāk par RCA tendenci pirmo savienot signālu un tad zemi.

Link to comment
Share on other sites

Savā praksē nepārtraukti saskaros ar salauztiem minidžek štepseļiem un izlauztām vai izļurbātām ligzdām. Tikai nestāstiet man ka tā nav galvenā skaņas problēma lapķepiem, MP3 plaijeriem un telefoniem. Mehāniskā izturība šim savienojumam ir zem katras kritikas. Protams, ja nekas nav nolauzts vai izļurbāts, skaņa cauri iet. RCA vai vēl labāj lielajam Jack un XLR savienojumiem ir daudz lielaks kontaktu saskares laukums un attiecīgi maza varbūtība, ka būs problēmas ar skaņu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Savā praksē nepārtraukti saskaros ar salauztiem minidžek štepseļiem un izlauztām vai izļurbātām ligzdām

 

Savā praksē nepārtraukti saskaros ar izlauztām un izļurbātām usb un barošanas ligzdām, un? Kāds tam sakars ar skaņas, vai šinī gadījumā datu vai barošanas pārvades kvalitāti? Tāpat arī esmu redzējis izjātas xlr un lielo džeku ligzdas, nevajag aiziet bezsakarā.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, iedomājis mobilo ar XLR izeju? Tu tādu kabatā gribēsi? Jāsāk jau ar to, ka mobilai vai tml. kā tāds nav normāls skaņas avots.

Link to comment
Share on other sites

 

 

būtu tam telefonam divas XLR izejas ligzdas, varbūt arī neslikti skanētu,

 

 

Savā praksē nepārtraukti saskaros ar salauztiem minidžek štepseļiem un izlauztām vai izļurbātām ligzdām.

Un tas ir tavs pamatojums sliktajai skanēšanai?

Link to comment
Share on other sites

par RCA tendenci pirmo savienot signālu un tad zemi.

Vispār jau nopietnākām lietām, kur tas RCA ir palicis, izmanto neutrik NF2C-B/2 galus, kas novērš visas problēmas!

 

- Makes ground before signal contact and breaks signal before ground

- No more disturbing noise and broken speaker cones

 

http://www.neutrik.com/en/phono-rca/profi-cable-connectors/nf2c-b-2

Link to comment
Share on other sites

Es jau teicu, ja minidžeks nav izļurbāts,tad principā skaņu tas neietekmē. Dzīvē pārsvarā ligzdas ir izjātas un tad runa neiet par skaņas kvalitāti, bet to, vai vispārs skan. Kāda var būt skaņa, ja ik pa brīdim japačakarē štepselis, kad skaņa pazūd. Lai kā arī nrbūtu, augstas klases audiotehnikā un profesionālajā audio minijak nekur neizmanto. Izņēmums ir radiomikrofoni un arī tad daudzas firmas cenšas minijak neizmantot.

Link to comment
Share on other sites

Ikdienā lietojot, itin nevienam no visiem saviem telefoniem, kas man kādreiz ir bijuši, neesmu izjājis minidžeka ligzdu.

Tas pats ar planšeti un portatīvajiem.

 

Kasparam taisnība, atvainojos par beztēmu no savas puses!

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Pilnīgu beztēmu sākāt dzīt!

 

AUTORAM: Vadu vari taisīt pats, bet uz 3.5mm noskatītā jack nekas prātīgs nesanāks, kur nu vēl, ja gribi 3.5mm uz 2xRCA. Arī neutrik 3.5mm neglābs. Vai nu pārej uz 6.35mm vai uz citu nopietnāku standartu.

 

Es tavā vietā ja galīgi vajag 3.5mm, paņemtu gatavo kādu labu kabeli. Citus veidus vari pats gatavot!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

inteens neāksties, ar tiem 6.35mm uz 3.5mm tikai lielākus sūdus var savārīt, tur sanāk tāds lauziens tai mazajai ligzdai.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...