Jump to content

Automātiskais virtuves nosūcējs


Smii
 Share

Recommended Posts

paskaties Instructables, kā normālus DIY aprakstus taisa.

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nū ir jau siltummaiņi vai kā nu viņ us pareizi sauc, tik cipars...mmm

Link to comment
Share on other sites

Ideja nav sūdīga, bet izpildījums....

Nu man mājās priekš sevis laikam gribētos bišķi labāk nostrādāt...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tvaiks nav siltais gaiss bet gan ūdens gāzveida stāvoklī.Siltā gaisa izsūknēšana minimāla vai praktiski nekāda un pārsvarā atbilst objekta šķirbainībai,

Grozies kā gribi, bet izsūknēt tvaiku tā, lai netiktu izsūknēts ievērojams daudzums gaisa, ir diezgan nereāli šāda tipa iekārtām. Cita lieta - gaisa "nomaiņa" mājā jebkurā gadījumā ir nepieciešama (pēc LBN 211-15 virtuvē ar 4 riņķu gāzenieci stundā vismaz 90m³ jānomaina).

 

Es domāju, ka iemesli jums nav jāmin, sevišķi, ja ģimenei patīk gatavot ēst, vārīt zaptes un septiņas reizes dienā dzert tēju, kas vārīta uz plīts, jo elektrība ir lucifera izgudrojums un tējas vārīšanai neder.

Nezinu, man nesagādā problēmas dzīvot bez nosūcēja. Lai arī man ēdiens vairāk kalpo kā izsalkuma remdētājs, ēdiena smarža ir pat ļoti patīkama. Daudz patīkamāka nekā veikalos nopērkamās sieviešu smakas smaržas. Ja nu kādam tik ļoti nepatīk smaržas, kas rodas, gatavojot ēdienu, tad varbūt ir vērts "pavāram" dzimšanas dienā uzdāvināt dāvanu karti kulinārijas kursu apmeklēšanai…

Tiesa, man plīts (un cepeškrāsns) ir elektriskā, līdz ar to atkrīt "gāzeniekiem" tik ļoti aktuālā problēma ar ķipīgiem nosēdumiem visās malās.

 

Manuprāt izgudrojums ģeniāls ir tālab, ka parasti nosūcējs tiek ieslēgts tikai tai brīdī, kad iestājas «oi-b*** - pi***** - ieslēdz taču ventilatoru!». Ar šādu sistēmu šis brīdis neiestājas :)

Tik pat labi var apgalvot, ka parasti traukus ģimenē nomazgā tikai tad, kad vairs nevar atrast "pietiekami tīru" šķīvi, no kura paēst.

 

 

Par ieslēgšanas mehānismu - man sakarīgāks variants šķistu kāds tvaika sensors. Automātikai vajadzētu arī spēt regulēt nosūcēja jaudu.

Link to comment
Share on other sites

Par ko te ir jālielās, neko nesaprotu!

Link to comment
Share on other sites

Man gan ideja liekas interesanta!

 

Un tas ka motors neatrodas iekš nosūcēja ir tikai pluss! Manējais standarta nosūcējs ir tik skaļš, ka plānoju viņu visu pārtaisīt pārnesot motoru uz bēniņiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Par ko te ir jālielās, neko nesaprotu!

 

par ideju visticamāk. un par maziem ieguldītiem līdzekļiem. 

Es piemēram nesaskatu problēmu ieslēgt manuāli nosūcēju, kaut gan manam nosūcējam ir arī tālvadības pults.

 

 

 

Un tas ka motors neatrodas iekš nosūcēja ir tikai pluss! Manējais standarta nosūcējs ir tik skaļš, ka plānoju viņu visu pārtaisīt pārnesot motoru uz bēniņiem.

Parasti skaļš nosūcējs ir kad strādā max režīmā un nav jaudīgs. 

Link to comment
Share on other sites

Lai izsūknētu kubikmetru tvaika nav vajadzīgs lai telpā ieplūstu kubikmetrs svaigā no ārpuses.

Lai tvaiku izsūknētu bez ievērojama gaisa daudzuma izsūknēšanas, aparātam ir jānodrošina šā tvaika efektīvu kondensēšanos un pēc tam jāatgriež izsūknēto ("nosusināto") gaisu atpakaļ telpā - tikai un vienīgi tādā gadījumā var izsūknēt tvaiku, atstājot gaisu telpā. Tad jā, tad var izejā nolikt spaini un priecāties, kā tajā satek tas, kas pirms iziešanas caur nosūcēju bijis tvaiks.

 

Lai arī cik daudz pienākošā gaisa būtu pieejams, tas parastie nosūcēji nekādu efektīvu tvaika kondensēšanu nenodrošina. Tas vai nu izraus tvaiku ar visu gaisu, pazeminot spiedienu telpā (un attiecīgi raujot iekšā gaisu no mājas šķirbām, no skursteņa, no ventilācijas kanāliem utt), vai arī vienkārši griezīsies uz riņķi, nespējot veikt kaut cik vērā ņemamu tvaiku nosūkšanu.

 

Ak jā, un tvaiks ne vienmēr ir ūdens gāzveida stāvoklis. Tvaiks ir arī eļļas vai jebkuras citas vielas gāzveida stāvoklis. Ne velti komerciālajiem nosūcējiem ir uzstādīti eļļas filtri.

Link to comment
Share on other sites

Ne es, neesmu speciālists, bet pēc skata tur tīrs glicerīns, 4 spoles, kādi 0.02 ohmi pretestība un 2x 18650 bačas. Es tādu komplektu rokās neņemtu, kur nu vēl verbālajā atverē liktu :lol:

 

 

 

p.s. zinu, ka oftopiks, bet ir piektdiena un topiks sviests 

Link to comment
Share on other sites

Virtuves gaisu rekuperatorā laist nav labi, neraugoties uz to, ka temperatūra tam ar eļļu un gāzes sadegšanas produktiem piesārņotajam tvaikam augsta. Smalkā rekuperācijas parikte ātri aizkakāsies. Sevišķi jau manā gadījumā, kad tam antīkajam širmim nav nekādu eļļas filtru. 

 

Gaisa pieplūdes sprauslas man pa istabām ir savilktas, caurules ies uz katlu telpu, kur man ir doma āra gaisu mazliet uzsildīt izmantojot šīs telpas ambiento siltumu. Uzkonstruēšu kādu siltummaini un piekāršu virs apkures katla. Kādu čūsku no ventilācijas  caurulēm vai vienkārši pāris tukšas mucas, caur kurām ejot āra gaiss uzsils un tad pasīvi tiks iesūkts mājā, kad ieslēdzas vannas istabas vai virtuves ventilatori. Vai arī aktīvi, ar kādu ventilatoru, pēc vajadzības.

 

Tie mazie lētie rekuperatori, kas paredzēti civilajiem, imo ir lohotrons, jo lielā daļā gadījumu pieplūstošo gaisu tupa silda ar elektrību.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Tevi netraumē vizuālais skats? Man būtu tiesības, Tu cietumā sēdētu! Ja var lielīties ar tādu sūdu, te atņem jebkuras ties;ibas uz tavu domu k'ā dizainerim!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...