Jump to content

4K SMART TV IEGĀDE LĪDZ 850 EURO


apvienosana
 Share

Recommended Posts

Sveiki, esmu nolēmis iegādāties TV! jau vairākus mēnešus esmu pētījis televizoru piedāvājums LV interneta veikalos, bet nekādīgi nevaru izlemt, kurš būtu tas labākais! Pēdējā laikā ļoti iepatikušies ieliektie televizori, kuri sāk lēnām ienākt modē, kuri acīm ir patīkamāki (starpcitu, arī kino ir ieliekts ekrāns). Tā kā filmas ir mans hobijs un TV pērku uz 10 gadiem - lūgums, padalīties ar Jūsu TV pieredzi. Vēlams ar android, jo tie ir jaunums, par tiem neko nezinu. Interesanti liekās arī philips ar ambilight .

Māsai es nesen izvēlējos lg ar web os - nekāda vaina, vecākiem izvēlējos samsung  - novērojami dažādi ''gļuki'' - kā hdmi porti dažreiz nestrādā. Ātrdarbībā Samungs bija ''fiksāks''.

Manas prasības - vēlams ieliekts ekrāns, min. 42 collas - max. 50 collas, vēlams 3d un 4k. Varbūt, ka kāds zina, kur var par ļoti labām cenām, pērkot uzreiz - iegādāties.

 

 

uz doto mirkli esmu noskatījis šos modeļus 

LG 49UB830V ~ 650 EURO - FULL HD, 49 COLLAS, 3D, PLAKANS EKRĀNS SAMSUNG UE-48J6302 ~850 EURO - 4K, 48 COLLAS, BEZ 3 D, IELIEKTS EKRĀNS

 

Gaidīšu Jūsu atsauksmes! Paldies, jau iepriekš! uzreiz saku, ka neesmu TV eksperts, tādēļ arī jautāju...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • CAP

    6

  • Didzis

    9

  • Zin...

    16

  • jozhix

    5

Top Posters In This Topic

Gan 3d gan ieliektie ir tādi diezgan bezjēdzīgi bling.bling effekti, lai pārdotu jaunākus TV. Ok smart TV ir tēma, lai pieslēgtos visiem iespējamiem video avotiem no tīkla. Bet tā mans 2007 gada LCD TV rāda ne sliktāk kā tie 2015 gada modeļi ;)

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Iesaku chuchu pielikt un panjemt Samsung 50JU6872, oktobrī laikam mums turpināsies akcija, kad maksā 899 eur, ja ne UHD tad Sony 50w756C, tie pašlaik mani price/performance favorīti :)

 

Ambilight laba štelle, bet philips tv nav domāti visiem, jo ir savādāki darbībā, bilde gan laba... 49PUS7170 (3 sided ambilight) būtu mana izvēle no philips...

Link to comment
Share on other sites

Mūsdienu elektronika nobeidzas drīz pēc garantijas beigām, tā kā cerībqa teļuku darbināt desmit gadus ir utopija. Izliektam ekrānam jēga ir tikai tad, ja tas ir tik liels kā kādreiz Paladium kinoteātrī.  Brilīšu 3D nav iegājies tautā un arī nekad neieiesies, bet par 4K gan ir vērts padomāt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Didzi, nu nav gan tā, es varu teikt tā, ja beigsies, ta beigsies pirmajā mēnesī.... tālāk ir kā paveicas, 90% nokalpos ilgāk par 5 gadiem, man majās (nu ok, tgd jau citās mājās) kaut kāds lētais LG LCD teļuks kalpo jau 7us gadus, cita lieta ir, ka pie patstāvīgā cenu krituma un attīstības tempiem TV pēc 5iem gadiem būs morāli novecojis...

Link to comment
Share on other sites

Tapēc jau ražotāji bāž jaunajos teļukos arvien štrundīgākas un lētākas komponentes. Nav tak jēga, ka teļuks strādā divdesmit gadus, ja tas pa pieciem gadiem morāli noveco. Tāda tendence ir gan datorlietās, gan teklevizoros, gan autiņos, u.t.t.- bisness galu galā un vajag lai tauta pērk jaunu tehniku.  Viss tas vairāk, lai apvienosana necer, ka teļuku nopirks uz desmit gadiem.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tagad TV razhotaaji katru gadu izlaizh jaunu os, lai atjaunotu programmatuuru jaapeerk jauns tv.. :)

Nebuutu nekaads briinums, ka peec paaris gadiem uz esoshaa tv neies nedz youtuubs nedz kaada programma no marketa vairs straadaas...

Link to comment
Share on other sites

Mūsdienās pirkt TV 10 gadiem tiešām ir utopija.. kas attiecas par tēmu, tad es laikam par Samsung.. tiesa android TV arī ir apspriešanas vērts pasākums. Tik jāskatās kā ar cenām.


@@jozhix,  man ir 13. gada Samsung smarts.. joprojām aktīvi tiek atjaunota FW.. pēdējā bija septembrī.

Link to comment
Share on other sites

Kā jau minēju, nopirku tālā 2007.gadā pirmo LCD Philips 9.sēriju 37", kurš tiešām rādija LABI, pat to s*da kabeleni. Vienīgais, kas viņam pietrūkst, ir Smarta funkcija, tāpēc nākās *isties ar media playeriem.

Vēl 2 gadi, un šī utopija būs reāla :) Un rāda viņš joprojām labi. Protams, ja man kāds piedāvātu Samsunga smartu pa sviestmaizi, būtu ilgi jāapdomā TV maiņa :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nav tak jēga, ka teļuks strādā divdesmit gadus, ja tas pa pieciem gadiem morāli noveco

 

Viss atkarīgs no tā, kādas ir lietotaja prasības ;)

 

Ja TV ir tikai lai paretam paskatītos kaut ko pa kabeli - live sportu (piem. Rigas Dinamo :D), tad nekāds smārts pat navajadzīgs, kur vēl 4k.

 

Tur arī der >5gadus vecs "Stulbais" TV ;)

 

Un kopumā runājot par elektroniku un tehniku, jo vienkāršāku pērc, jo lielāka iespēja ka ilgāk kalpos.

Labots - GaryII
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tiesi tā, jo vienkāršāks verķis, jo mazāk problēmu.Kaut vai tas pats 3D, nu nezinu nevienu cilvēku,kurš to izmantotu. Jā, esot paris reizes brilles uzviluši, papriecājušies un tā tas brilles stāv uz plauktiņa noputējušas. Jēga ta bija 3D pirkt. Būtībā, kādiem 90% skatītāju vajag lielu monitoru, nevis televizoru. No SAT vai kabeļa parasti signāls nāk caur dekoderi kurā ir visas smārt, ieraksta un plaijera funkcijas. Nafig tad televizors vajadzīgs?

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tā jau ir, bet nafig tas 3D kādam vajadzīgs. Domaju, ka kādi 90% teļuka lūrētāju neizmanto arī smart funkcijas. Nu jā, bet kad pērk teļuku, tad gan man vajag "pašu krutāko".

Link to comment
Share on other sites

3d vairs defaultā nenāk visiem, tgd ir jāpēta speceni... Un nav īsti korekti salīdzināt vecu 9. Sērijas philips ar mūsdienu vidējās klases tv pie mūsu "nacionālā" signāla... Jebkura hd vai full hd filma rādīs labāk uz mūsdienu vidējās klases teļuka, bet sd signāls protams uz veca premium teļuka... Pie mūsdienu iespējām un interneta ātrumiem es televīziju neslēgtu lāt vispār...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pie mūsdienu iespējām un interneta ātrumiem es televīziju neslēgtu lāt vispār...

Ne visi dzīvo panelenēs ar 100-400Mbit optiku no Telekoma vai cita kantora...

man arī ~7 gadus vecais 9.sērijas 37 collu Fiļips ar Ambilight joprojām iet rūkdams un bildi rāda lielisku:) ir Telekoma interaktīvā TV, tāpēc, kas ir reklāmas - nezinu pēc būtības - ja nu vienīgi sporta tiešraižu laikā to laikā var aiziet alu izliet/ieliet:D

Link to comment
Share on other sites

man arī ~7 gadus vecais 9.sērijas 37 collu Fiļips ar Ambilight

 

ar katru naakamo metienu Philips kauch ko apshnjaapj funkcionalitaatee :(

man arii ir 2 gab. dazhaadu gadu 9taas seerijas, vairaak schiet nebuus ..

 

Ambilight var arii pats uzkjiimikjot

Link to comment
Share on other sites

MartiniB, shogad interesantaaki skjiet 8. Serijas philipsi, 9ais buus tikai viens full LED 65"... toties astotie buus visvisaadaas variaacijas un izskataas daudzsoloshi, gan nonjemamo skaljrunju koncepts, gan Ambilux koncepts... tiesa, par cenaam nekas nav zinaams...

Link to comment
Share on other sites

kopsh "modernizeeja" uz Android OS Philips pazaudeeja Autozoom :(

 

shodien paspaidiiju LG OLED, Philips izraadaas veel ir manta!

kameer nesaliidzina ar vecaakiem Philips :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

to Zin......iečekoju arī šo Samsung 50JU6872 tīri tā neko tikai tad vēlētos 60''...bet vai tas nav pēdējais samsunga modelis kuriem tika izdots šāds size,jo oficialaja mājas lapā tādu modeli neatrast.

Link to comment
Share on other sites

apvienosana

  • Varu pateikt no pieredzes, ka mans samsungs LE23R87DB  23 collu, kurš ir pirkts tālajā 2007 gadā - kalpo joprojām bez neviena gļuka :D 

Par to, ka ambilight pats var uztaisīt - piekrītu, jo draugs viens sev arī uzmeistarojis, tikai negribās zaudēt rūpnīcas garantiju ;D

LG mārketings labs, izlaižot webOS 2, vecos nemaz nevar update.

Par 3D piekrītu, pats esmu tikai vienu filmu uz TV skatījies 3 D formātā, 3D ir skops formāts, nav daudz specefektu nemaz.

4K mūsdienās vēl īsti nav vajadzīgs, bet pēc 2-3 gadiem, domāju, ka būs standarta prasība.

Bet vairāk - tomēr - uz ieliekto ekrānu sliecos.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ambilight ir "miili vai ignoree shtelle"

 

Veelreiz saku, shii gada LG esmu viilies, piedaavaju tikai tad, ja iebaksta...

 

4k ir apskates veerts ja nav zheel piemaksaat tos 100-200 eur, nu naak tas standarts lieliem soljiem virsuu, tiesa, 50" ir taada robezha... kgan pat jaunajam sony telefonam ir 4k displejs :)

 

Prime - 49x8305 labs aparaats, bet nu x8005... konkreetais samsung modelis vinju pazemo visos aspektos...

 

par to liekumu, tas individuali, bet mans viedoklis, ka jeega no 55+

Link to comment
Share on other sites

ja ir liela privātmāja ar atsevišķu istabu, tad 50"+ ir ok.. citādi es nesaprotu jēgu no tik liela TV dzīvoklī.. tur taču acis sprāgst ārā.. tiesa.. agrāk man 32" likās daudz.. tagad 40" sāk likties biku pamaz.. nu nekas.. pagaidīšu kādu gadiņu/2us +/-, lai sīkie paaugās.. varēs paštukot pa kādu 48-50" + konsoli.. :D

 

Kas attiecas uz to 3D.. pašam tv ir.. bet pat īsti izmantojis neesmu.. lai gan fīča tīri labi strādā.. bet ilgstoši manas acis nevar to paciest..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

nesaprotu jēgu no tik liela TV dzīvoklī.. tur taču acis sprāgst ārā..

Tā tikai sākotnēji liekas, īstenībā pie tā izmēra ātri pierod un mazāks TV vairs nerullē. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Uz liela teļuka ar smart tiešām labi skatīties You tube ar uz 240p :sarkasms: Priekš liela televizora vajag arī kvalitatīvu videomateriālu vai labu signālu no antenas. Es vismaz sajuktu prātā, skatoties uz 50 collam, Lattelekoma virszemes vai interaktivo tellevīziju. To miglubildi knapi var paciest uz 24 collām. Vārdu sakot, lai pusdeviņos noskatītos Panorāmu, 50 nafig nav vajadzīgas.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, viss plūst un mainās un attīstās. Youtube ir pilna ar HD materiāliem (lab, diezgan saspiestiem, bet skatāmiem) un ir ērta fīča, ka datorā vai viedtelefonā kaut ko atrodi interesantu un ar vienu vai diviem pogas spiedieniemTV sakonektējas ar youtubi un vari skatīties. Ir tomēr ērti, ja gribi kādu funny video vai seriālu apskatīties.

 

LTC virszemes gan jāskatās pāris metru attālumā, un ja atslēdz attēla apstrādes fīčas TV, tad vēl tālāk. :) Neteikšu, ka SD signālam tagad labprātāk izmantotu savu 32 collu 100 Hz Panasonic CRT, nevis 46 collu plazmu - dāčā abi bij pieslēgti un paskatījos salīdzināšanai...

Link to comment
Share on other sites

Nez, es 70% skatos SAT TV (NTV+), tajā skaitā HD kanālus, atlikušos 30% filmas (BD vai HD ripus) no WD mediju pleijera. Vietējo TV praktiski neskatos. par bildi uz 50" nesūdzos.

Link to comment
Share on other sites

Ivo, protams skatoties krievu HD vai attiecīgas kvalitātes nokačātu video materiālu, viss ir OK. Tāpat ar You tube HD, bet skatīties mazā istabiņā piecdesmit colas un vēl Lattelekoma interaktīvo, nu tas ir pipec :sarkasms:Ar to es tikai gribu teikt, ka teļuks jāizvēlas atbilstoši saviem dzīves apstākļiem un programām, ko skatās. Lai gan man viens paziņa skatās, uz milzīga ekrāna, You Tube vecos mūzikas video, no savas jaunības, un laimīgs. Pofig,ka tie  240p un uz ekrāna tikai kubiki, toties jaunības nostalģija  :sarkasms:   

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

a ko uz 4k var skatities, filmam labaka kvalitate ko var dabut ir blueray fullhd, televizija daudzi kanali nav pat hd. ja vien autors nedoma intensivi skatities kaut kadus youtube pieejamus dabasskatus 4k vai ir loti jaudigs kompis kas lauj spelet 4k izskirtspeja, tad uz 42 collam nebus redzama atskiriba vai panelim ir 1080p vai 4k

Link to comment
Share on other sites

Man uz vecumu redze paliek sliktaaka, domaaju esosho 42" mainiit uz lielaaku. 42 vs 50 nav liela starpiiba, taapeec vajag vismaz 55" :).

Skatos to, kas tiek iesleegts, arii lattelekom interaktiivo TV..

Intereses peec, vakar pasleegaaju kanaalus ko piedaavaa lattelekoms. Dazhi kanaali likaas pat tiiri ok kvalitaatee.


Jautaajums, laikam jau Zin. Tu ieteici sho modeli - UE50JU6800. Vai ietikums attiecas arii uz UE55JU6800, vai matrica ir taa pati?

Jo atradu shaadu komentaaru  - "UE50JU6800 has very good VA Samsung Panel, but UE55JU6800 has IPS Panel from China :("

Link to comment
Share on other sites

tikko papeetiju abus modeljus, matricas tieshaam atskjiriigas, kgan atskiriibu atteelaa iisti neredzu..

Link to comment
Share on other sites

Paldies! Tas tikai liecina, ka nekad nevar zinaat, ko tieshi tev razhotaajs "iesmeerees" :D

Nekaadi nevaru izveeleeties starp UE55JU6800 un veco UE55H6400. Peedeejam ir 120Hz matrica, btw.

Labots - jozhix
Link to comment
Share on other sites

labiitis

Pēdējais elkor rīt būs par 650 eirām. Pavecs modelis, nav par vecu ņemt šobrīd? Labāk paņemt kaut ko ar android?

Labots - labiitis
Link to comment
Share on other sites

Man jau ir androids uz Amazon Fire TV puljkja. Vieniigais apps kas tiek lietots ir KODI.

Ja taa saak domaat, tad vispaar neko nav veerts njemt, taapat nav laika skatiities TV :D.

Link to comment
Share on other sites

Lemoninsh

Teļuks mūsdienās, jo lielāks, jo labāks un papildus fīčas arī nenāks par ļaunu. Teiksim tā 4K izšķirtspēja ļoti labi pārkonvertējas uz mazāku izšķirtspēju, kā arī ar šo augsto izšķirtspēju daudz attēli rādas kā telpiski, līdzīgi kā 3D

 

Philipsiem nedaudz besī pults pārslēgšanās ātrums, pārējiem brendiem salīdzinoši ātrāk darbojas. 

 

Ja budžets ļautu, tad skatītu ko tādu: 
http://ff.lv/tv_audio_video/tv/tv/Samsung_UE55JU6400

Link to comment
Share on other sites

Lemoninsh, nu pasaki man, kāds var būt kaifs skatīties uz 55 collu televizora kaut vai to pašu Lattelekoma interaktīvo, pārkompresēto SD bildi? To bildes kvalitāti grūti paciest uz 21 collu CRT teļuka. Tas ir pilnīgs stulbums pirkt milzu teļuku, lai skatītos Panorāmu. Jā, ja skatās  HD, tad viss OK, bet tad tikai SAT vai jākačā viss no interneta. Diemžēl, visi kabeļoperātori spiež uz programu skaitu, nevis attēla kvalitāti un, skatoties kabeļtelevīziju mazā dzīvoklītī, dzīties pēc liela izmēra televizora ir pastulbi.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Diemžēl, Latvijā neviena televīzij nerāda HD un tapēc jau es saku, ka nav jēga dzīties pēc milzīgiem ekrāniem, ja skatās Panorāmu vai Ugunsgrēku. Tas apmeram tāpat, kā ar autiņu, kuram 4,5 litru motors, katru dienu braukt darbā pa pilsetu un nepārtraukti stavēt korķos. Attiecīgas klases dzelžiem vajag atbilstošas kvalitates raidījumus un ceļus.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...