Jump to content

Kādu putekļsūcēju,lai izvēlas?


Payne
 Share

Recommended Posts

Jāapzinās sākumā arī, kas šo putekļu sūcēju lietos. Par cik man draudzene ir tā, kas sūc māju, tad arī viņa pati izvēlas pēc saviem ieskatiem - jaudas un lietošanas ērtuma. Man iebildumu nav, jo pīkstēšanas līdz šim nav bijušas un tieši šo mājas nodarbi veic viņa pati. Uzjautājot viņas viedokli, īpaši neiedziļinoties, viņa ir par 1. variantu.

Link to comment
Share on other sites

Ja mājās ir kaķis vai suns, tad tā ir kūts? Dīvaina loģika.

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Vai vispar ir jēga maksāt tik daudz par putekļsūcēju? Vai 3x lētāks, bet citas firmas nebūs tik pat labs un jaudīgs?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Jēga ir tad, ja tās dārgākā putekļu sūcēju fīčas izmantosi. Kādreiz bija Kirby bums ar šarlatāniem aģitējot, ka 2k Ls par sūcēju ir laba cena. 

 

Kamēr nezināsi savas vajadzības, platību (20 m2 dzīvoklis vai 5-stāvu viesnīca), ekspluatācijas apstākļus (500m2 ferma ar dzīvniekiem vai 5m2 stūrītis ar trusi), nav īsti saprotams, kāpēc vispār jāapspriež šādi sūcēji. 

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Ja nu mājai / dzīvoklim vajag, tad...

Kādreiz dzēruma murgos nopirku šo: http://cylindervacuumcleanersuksale.blogspot.com/2012/05/uk-best-price-vax-c89-ma-p-air-pet.html

Ilgi staigāju apkārt un domāju ko pirkt Dyson vai VAX, paņēmu pēdējo. varbūt vajadzēja otrādi, vosj būtu labāka pieredze... Bet līdzīgi abi ir ļoti.

 

Teikšu godīgi - pilnīgs mēsls. Pirms tam bija Philips Triathlon - tas bija nenokaujams, vienīgais mīnuss - liels un smags (pārvācās uz garāžu).

 

Tad nu par VAX.

0) vienīgais apgalvojums, kas ir patiess - pildoties (līdz zināmam līmenim) īpaši nezūd jauda. Pārējais viss sux.

1) NAV ērtāk operēt bez maisiņiem. Tam mēslam ir 1 putekļu konteiners, kas jāizber + 2 filtri, kas jāizklapē + vēl viens filtrs, kas savāc matus un diegus, kas jātīra ar rokām. Tas ir NETĪRS un PUTEKĻAINS process. Nu nevar tos putekļus izbērt pa mierīgo. Mana laime ir tāda, ka es uzvelku netīras drēbes, aizeju līdz lielajam konteineram un kādu laiku tur izpildos - beru laukā un izdauzu visu. Jāpamanās nostāties ar muguru pret vēju.

2) Tie virpuļu filtri nestrādā. Vai strādā tikai daļēji - tāpat tur lien cauri un sapinas visādi diegi un mati. Pēc kāda pusgada tā visa uzparikte jājauc ārā un jātīra manuāli. Un tas ir ļoti piņķerīgi.

3) VAXam abi filtri (kādreiz viņi tāpat jāmaina) maksā konkrētu naudiņu. Tā uz 15-20 EUR, ja pareizi atceros (?). Droši vien Dysonam nav mazāk. Nekāds dižais ietaupījums uz to visu nesanāk. Varbūt bišķiņ. Neērtības daudz lielākas.

4) Konkrētajam VAX dizaineri ir sūtījuši d***st inženierus. Visas skrūves un savienojumi ir ar ļoti mazu pagriezienu un pastāvīgi veras vaļā sūkšanas procesā. Piem, lido nost vāks no izejošā gaisa filtra, kā rezultātā arī tas HEPA (laikam) filtrs ir pa grīdu.

5) domāju, ka viņiem - tiklab Dysoniem, kā VAX iem detaļas nāk no tās pašas ķīnas. Manam nosprāga motors 2 mēn pēc nopikšanas. Garantijas remonts.

 

Mans rezultāts - pēdējais putekļu sūcējs bez maisiņiem. Kad pirkšu - pirkšu vienkārši parasto ar maisiņiem, skatoties no normālas loģikas viedokļa (piem. vai putekļi maisiņā negāžas uz vilkmes pusi) + ar vienu aci skatoties uz maisiņa cenu. Un vienkāršu, notiekti zem 200 EUR (vai pat zem 100) - neredzu, ka atmaksājas tās izvirtības.

Labots - VebKamera
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

a) pārliecinies vai shipo, kur Tev nepieciešams, jo abos gadījuos LV neredzu

b) es padomājies kā būs ar garantiju, ja pirksi šamos iekš e-bay?

c) ja pērc sūcēju, tad 2xpadomā, vai ar jaudu būs pietiekoši un kā būs ar maisiņiem un t.t.

 

No pieredzes:

1. sieviete nopirka sev pirmo putekļu sūcēju, jo skatījās uz dizainu, aplauzās - jaudas par maz + ātri pazuda no pārdošanas papīra maisiņi... nosprāga motors, cenas diapazons 60 euro

2. sieviete nopirka sev otro putekļu sūcēju, jo skatījās uz dizainu + negribēja pēc pieredzes maisiņus, aplauzās - jauda stipri par maz, ātri aizrijās ciet, cenas diapazons bija ap 60 euro, šobrīd mētājas, domāju to izjaukt pa detaļām, jo konteinerī tādu mest negribu :D

3. takā sev pirku jaunas tumbas, tad arī sievietei nācās kaut ko nopirkt (lai neuzmet lūpu) un nopirku viņai karcher putekļu sūcēju ar ūdens filtru (baltais, modeli neatceros), pārlaimīga, jauda pietiekoša, ūdens rezervuārs paliels (tiesa neērti to izmazgāt). Labi ņem `īso` paklāju, dīvanu labi izsūkt, tāpat arī dēļu grīdas spraugas labi izvelk, vienīgais lielais mīnus - tā saucamā `turbo birste`, kas nāk līdz, ātri aizrijās ar kaķa spalvām un sievietes matiem (bet tā, cik noprotu ir ar visām turbo birstēm), labi ka nāca parastā līdz + viena saglabājusies no iepriekšējā putekļu sūcēja.  Ir divi vai trīs lielie gaisa filtri, bet cik paskatījos - smuki izdauzāmi / iztīrāmi, un čp gadījumā ja netiec pie orģinālā filtra (veikals pa tālu un t.t.), tad var nopirkt auto salona filtru, piegraizīt un pielāgot, tiesa, tik tālu neesmu vēl ticis...

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza

Ar putekļu sūcējiem ar putekļu maisiņiem ir līdzīgi kā ar printeriem - lielāko daļu no izdevumiem sastāda putekļu maisiņu cena (kārtridžu cena printeriem). Bezmaisiņu sūcējiem ir citas problēmas - liels čakars ar ūdeņņiekiem, Dyson veidīgie ir dārgi un tāpat ir čakars...

Mans viedoklis - paliels maisiņsūcējs (paliels tāpēc, ka lielāki maisi un tik ātri neaizd1ršas).

Perfekts un universāls nav nekas, tāpēc, pēc manām domām, šāds variants ir lēti_ērts!

Pašam ir Karcher MV2. 

http://www.salidzini.lv/i/karcher_wd_2_200 

Labots - KinDzaDza
Link to comment
Share on other sites

 

 

karcher putekļu sūcēju ar ūdens filtru

Es arī kaut kad tādu sievietei nopirku. Nav laimīga nemaz - viņai par lielu un par smagu (iesauca par monstru) + čakars ar ūdeni, kurš pēc katras sūkšanas jāizlej un tvertne jāizmazgā (to procedūru parasti nākas veikt man). Jā, filtrs laiku pa laikam arī jāmaina un maksā dārgi (ap 30 vai pat 40 EUR, ja atmiņa neviļ). Plus arī pretputu šķidrums jāpērk un jālej klāt ūdenim.

Tagad jau kādu laiku tiek domāts par jaunu sūcēju, tik nekādi nevaru saprast, kas labāk. Izskatās ka labāks ir bez maisiņiem, jo:

1. Maisiņi tomēr jāpērk. Ir bijuši vairāki tādi - vienam (hoover) maisiņi bija ar uguni jāmeklē, otram bija auduma maisiņš, kura tīrīšana vispār bija konkrēts murgs.

2. Maisiņu pēc katras sūkšanas ārā nemetīsi, bet ieslēdzot sūcēju, kur netīrumi maisiņā krājas nedēļām/mēnešiem, telpu piepilda konrēts smacinieks. Kā arī bieži gadās iesūkt kaut ko derīgu (lego klucīši, matu sprādzes u.c.) kas nozīmē, ka maisiņu nevarētu vienkārši izmest, tāpat būtu jāveic revīzija.

Tā, ka līdz šim pamazām bija izkristalizējusies doma par Dyson, bet izlasot negatīvās atsauksmes, atkal nevar saprast, kas labāks.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Mani 5 centi par putekļusūcējiem:

Nopriku uz akciju kaut kādu Samsungu - mazs, kompakts, viegls (bet toties skaļš) un ar labu sūkšanas vakuumu un ar maisiņiem.

Bonusā dabūju uz caurules liekamu ciklona konteineri. Fīča laba - lielās frakcijas paliek ciklona konteinerī un līdz maisiņam tiek pavisam maz, tāpēc tos vajag mainīt ārkārtīgi reti (salīdzinot bez ciklona).

Konteineri noņemt, iztīrīt (vienkārši izmest putekļus miskastē), uzlikt atpakaļ aizņem <1min.darba.

Manām vajadzībam pilnīgi pietiek.

img45972_03042008152243_full.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ieteiktu gan nepirkt šādu Samsung sūcēju, kas nepārcieta špakteles putekļus - dažas alumīnija lāpstiņas aizgāja pa pieskari. Arī problēmas ar hermētiku, jo motorā nevajadzēja būt iekšā suņu spalvām, kas iespējams arī bija cēlonis. Tā jau iztīrīju iekšu, saliku atpakaļ un sūcējs atkal darbojas, līdz brīdim, kad nākamās lāpstiņas izreaģēs. Kaut kad varu bildītes ielikt, jo tik sūdīgu kontrukciju var iebāzt megalētos sūcējos. 

 

s7prhhlgiceleymted8.png

Link to comment
Share on other sites

Es par maisiņu sūcējiem, vai par cikloniem (ir viens lētā gala Electrolux maisainis un dārgā gala Electrolux ar ciklonu - abi kalpo jau >  6 gadus).

 

Maisiņniekiem vienkārši, skaties lai zināms ražotājs (tas ir, maisiņi un loriņi būs pieejami ilgu laiku). Nu nevajag pirkt visādus brīnums par baisām cenām. Var mierīgi iekļauties arī ~100EUR un darbiņš tiks padarīts!

Link to comment
Share on other sites

Šie te - "Henry" putekļu sūcēji ir ļoti populāri UK

http://www.henryvacuumcleaner.com/

Izskatās nenopietni, bet esmu dzirdējis, ka ir ļoti labi un īstam vidusmēra Anglim tādam noteikti ir jābūt. ebay ir šis tas pieejams, bet par praktisko pusi gan nevaru garantēt, nav personīgi bijusi darīšana.

Link to comment
Share on other sites

Henry ir pat ļoti OK! Izmēģinot ļoti patika, ka pat izsūcu visu 2-st. māju.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Tie Henry ar maisiem? Tas nozīmē, ka te tos maisus ar uguni nesameklēsi.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

autora jautājums - bērnišķīgs....., ja pats nevari izvēlēties tik vienkāršu lietu, tad (negribas lamāties), bet esi baigais lunis.....,

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tas nozīmē, ka te tos maisus ar uguni nesameklēsi.

Latvijā pašus Henry sucekļu pūtējus jau arī nevar dabūt, kur nu vēl maisus, bet ja varētu un man vajadzētu sucekļu pūtēju, es paņemtu tādu, viegls, ērts un labi velk, kluss.

Labots - Zuxters
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza

 

 

Henry ir pat ļoti OK!

Šie, pēc konstrukcijas ir gandrīz 1:1 kā Karcher, tikai ir arī pamazinātas versijas, ber arī sūkšanas jauda attiecīgi mazāka.

Nesaprotu, kāpēc jāmeklē kaut kādi UK sūcēji, ja tepat ir pieejams vienkāršs un izturīgs darba zirgs ar lieliem putekļu maisiem un par nieka 60EUR!

Kamēr šo maisu piepildīsi, jau būsi aizmirsis, kā to nomainīt pret jaunu!

Link to comment
Share on other sites

Kurš tad ir tas Karcher pa 60€ līdzīgais? Dažus Karcher kurus nācies apraudzīt, radīja iespaidu par viņiem, ka ir ļoti skaļi.

Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza
Pašam ir Karcher MV2.  http://www.salidzini...rcher_wd_2_200 

Nu un kas ka skaļš, taču labi dara savu darbu un ir lēts ekspluatācijā, jo ir lieli maisi! Vai tad labāk ka ir kluss, bet nefiga nesūc???

 

 

Kurš tad ir tas Karcher pa 60€ līdzīgais?
Labots - KinDzaDza
Link to comment
Share on other sites

KinDzaDza

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...