Jump to content

Happy Hacking Keyboard


MarisO
 Share

Recommended Posts

Te jau galvenais ir pieradums.

Būtu bijušas pirmsākumā visas tādas-šķistu labi/dabiski/normāli :).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

strādājot wordā vai excelī bieži noder bultiņas, lai pārvietotos neatraujot rokās no klaviatūras, diezgan ērti kad pierod

Link to comment
Share on other sites

virzienu taustiņi ur uz Fn+pogas pa kreisi no enter. un jā, man patīk 60% klavieres, domāju pārdot savu shitwidow un pāriet uz pok3r ar cherry mx brown

happy_hacking_keyboard_pro2_ghosTM55-s.j

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

 Es sev tādu negribētu. Man patīk klasiskā izkārtojuma klaviatūras. Bez nekādiem papildu Fn taustiņiem, bez nekādām papildu iespējām. Varētu apsvērt tenkeyless, ja būtu tāda man, darbotos ar tādu, tomēr labāk, lai ir arī numpads klaviatūrai - pats diezgan bieži izmantoju dažādus rakstzīmju Alt kodus, nezinu pat kā bez numpada tos rakstīt, gan jau var, es nezinu. Happy Hacking Keyboard - tā jau ir kulta lieta. Cik esmu lasījis, lielākie šī modeļa cienītāji ir tieši programmētāji, programmētāji prot tur saredzēt lielas ērtības. Cena atbilstoša kvalitātei, šīs skaitās vienas no labāk nostrādātajām klaviatūrām pasaulē, tas, ka tur dārgie topre taustiņi, arī. Tos topre taustiņus daudzi slavē, kā ļoti patīkamus, kaut arī ir citi viedokļi lasīti. Domāju, ka vairāk atbilstoši rakstīšanai ir MX zilie, vismaz tāds viedoklis internetā pārsvarā. Tas, kā teikt, saviem faniem, un fani ir. Arrows keys un citus var dabūt caur Fn, cik es saprotu, HHKB Fn lietošana ir novesta līdz pilnībai, nedomāju, ka būtu jāuztraucas, kā būs tādu lietot, uzticies HHKB lietotāju viedoklim, gan jau ir ļoti labi, gandrīz visi, kas sev tādu dabū, tikai slavē.

 Un vēl, ja skaties uz šo, tad jau ļoti labi apzinies - šī klaviatūra ir sava veida statusa apliecinājums. Lūgums, ja nolemsi pirkt, un beigās arī nopirksi, uzraksti forumā par saviem iespaidiem, būs interesanti.

 Es, ja dadomātos līdz HHKB, tad noteikti izvēlētos blank, bez uzrakstiem uz taustiņiem, tavā video klaviatūra ar uzrakstiem.

Link to comment
Share on other sites

Es lietoju līdzīgu Corsair, bet ir apnicis tas resnais vads, tapēc meklēju tagad kautko bezvadu. Kad dabūšu jaunu un būs vairāk brīva laika, tad veco būs jaizjauc un jāpamēģina pārtaisīt uz Bluetooth

DSC05070.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

bet ir apnicis tas resnais vads, tapēc meklēju tagad kautko bezvadu.

Ja klaviatūra pie stacionārā datora, vai tad tas vads traucē, kā tas var apnikt? Bezvadu klaviatūrai nebūs NKRO. Turklāt būs kaut kāda noņemšanās ar baterijām.

Link to comment
Share on other sites

Ja klaviatūra pie stacionārā datora, vai tad tas vads traucē, kā tas var apnikt? Bezvadu klaviatūrai nebūs NKRO. Turklāt būs kaut kāda noņemšanās ar baterijām.

iebūvēta vai uzlādējamā baterija un jā tie vadi nenormāli traucē.

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

Nu ja klaviatūras vads traucē (es gan nepamanu sev traucēšanu no klaviatūras vada pie stacionārā datora), tad nekā, tad jāņem vien bezvadu, tik jāsamierinās ar kompromisiem.

Protams, protams, ja sēdi ar klaviatūru dīvānā, tad viennozīmīgi bezvadu ir tas, ko izvēlēties, bet ja pie galda...

Link to comment
Share on other sites

Lietoju mehānisko Corsair k95, tādu pašu kā AndrisBB - no sākuma arī tas resnais vads likās dīvains, bet ņemot vērā, ka klaviatūrā ir arī USB3 hubs, tas ir pašsaprotami. Vienīgais mīnuss - šai klavierei ir klasiskā k95 vaina - pāris taustiņiem izbeidzās backlight dažus mēnešus pēc iegādes. Tā kā tie bija macro taustiņi, kuriem tāpat esmu atslēdzis apgaismojumu caur softu, tas mani īpaši neuztrauc, un pat neesmu uz garantiju atdevis.

 

Par autora jautājumu - kolēģis programmētājs iepirka pirms pusgada nemarķēto Das Keyboard mazo versiju bez numpada - tagad saka, ka tomēr labāk būtu ņēmis ar bultiņām un numpadu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

kolēģis programmētājs iepirka pirms pusgada nemarķēto Das Keyboard mazo versiju bez numpada - tagad saka, ka tomēr labāk būtu ņēmis ar bultiņām un numpadu.

 Das Keyboard mazajam bultiņas ir, nav tik numpada. Tas HHKB vien tāds dīvains, ka bultiņu taustiņi aizvākti. Par numpada esamību vai neesamību, man numpads noder, tā teorija, kāpēc daudzi grib bez numpada - pele tādai beznumpada klaviatūrai iznāk ērtākā vietā, labā roka mazāk slogojas, jo pie klaviatūras ar numpadu, no taustiņiem līdz pelei tālāk jāstiepjas, turklāt dabiskāka poza peles rokai ir tuvāk ķermeņa asij. Tur var piekrist, zināmā mērā.

 Vispār klasisko klaviatūru varianti pēc taustiņu skaita uz klaviatūras parasti ir trijos veidos: pilna izmēra klaviatūra ar visiem taustiņiem, ar numpadu (ANSI variantā 104 taustiņi, ISO variantā 105 taustiņi); tad tā saucamās tenkeyless klaviatūras, kurām vienkārši aizvākts numpads (ANSI variantā 87 taustiņi, ISO variantā 88 taustiņi); un pavisam kompaktais izmērs, kur iztrūkst numpads, kā atsevišķi taustiņi iztrūkst F1 - F12 taustiņu rinda, Insert, Home, End, PageUP, PageDown, PrintScreen, ScrollLock, Pause... kā nu kurā gadījumā, visi šie dabūjami caur Fn taustiņu vai taustiņiem, bultiņas parasti šiem modeļiem ir, arī Delete poga ir (ANSI variantā 67 taustiņi, ISO variantā 68 taustiņi, bet var būt arī cits skaits). Katram no šiem klaviatūru veidiem ir savi piekritēji, kas nu kuram vairāk iet pie sirds. Jā, visiem šiem veidiem ir standarta taustiņu izmēri, nav atkāpes ne uz vienu ne uz otru pusi.

 Tas autora noskatītais HHKB, ir atsevišķs stāsts. Grūti spriest par tās ērtumu, kamēr nav izmēģināta darbā, lietotāji jau nu gan slavē. Galvenais, cik es saprotu, tas ir tāds statusa simbols, maksā daudz, šāds tāds datorlietotājs nemaz negribēs to dēļ augstās cenas, pirks tādu tikai tie, kas zina šīs lietas vērtību, jā, pirks tie, kam nauda. Esot ļoti kvalitatīva, Made in Japan. Tā tēmas autora video ir lētā gala HHKB, ir dārgāki modeļi ar. Kaut kur lasīju, ka kaut kādas jubilejas sērijas modeļi maksājusi tūkstošus, ja nemaldos, tieši HHKB bija klaviatūra, par kuru visdārgāk kāds ir samaksājis, vispār.

Link to comment
Share on other sites

Nez, es tieši ar naturālo layout iemācījos aklo rakstīšanu ar 10 pirkstiem. Tiesa gan, ar dalīto klavu nekāda bakstīšana ar vienu pirkstu nesanāks.

 

Microsoft 4000 forši ir tas, ka delnas guļ uz klavieres - tā ir izliekta ar leņķi pretēji sēdētājam, pirksti nokarājas uz leju. Slikti ir tas, ka klaviere nav mehāniskā un ka tukšuma taustiņš visām mēdz ķerties dēļ konstruktīva defekta. Jā un tās papildus pogas ir stipri bezjēdzīgas. 

 

Tādēļ es raugos uz to Truly Ergonomic, kas ir mehāniska, vienīgi cipars par viņu ir sālīts.

Link to comment
Share on other sites

Ja klaviatūra pie stacionārā datora, vai tad tas vads traucē, kā tas var apnikt?

 

Nav tā ka baigi trauce, bet labāk būtu, ja nebūtu, vai ja būtu tievāks un lokanāks vads, tagad ir tāds kā riktīgs gludekļa vads. Pēdējā laikā biežāk sanāk lietot laptopu un tad tā pārsprāušana gan var krist uz nerviem. Varbūt ar usb hub'ū varētu procesu padarīt ērtāku.

Jebkurā gadījumā vakar nopirku bezvadu Logitech k710 komplektu, jasagaida tik kad atvedīs. Redzēs cik ērta un cik ilgi baterijas darbojas. aizmirsu tik nopirkt otru uztvērēju, lai nav jārausta ārā no PC visulaiku.

 

 

 

Vienīgais mīnuss - šai klavierei ir klasiskā k95 vaina - pāris taustiņiem izbeidzās backlight dažus mēnešus pēc iegādes

 

Man gan par laimi nekas nav izdedzis lietojot jau mazliet ilgāk par gadu.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Logitech K710 ir ļoti laba, bet nav mehāniskā.

Ja gribās wireless, tad, diemžēl, mehāniskās bezvadu klaviatūras ir visai ierobežotā piedāvājumā.

Man, ja uznāktu tieksmes pēc bezvadu klaviatūras, ko staipīt apkārt, es sev izvēlētos šādu:

https://www.diatec.co.jp/en/det.php?prod_c=1470


Varbūt arī apsvērtu šādu:

http://matias.ca/securepro/pc/

Link to comment
Share on other sites

 

 

iepirka pirms pusgada nemarķēto Das Keyboard mazo versiju

 

Tām jau nemaz vairs nav cherry mx pogas,  bet kautkādas lētās.     Man to Das klavieri darpā iedeva par free.

Labi vien ir,  ka tai ir labs, izturīgs vads.      Citādi būtu žēl,  ja 150gbp klavierei būtu jāmaina vads.


 

 

jubilejas sērijas modeļi maksājusi tūkstošus

 

jā,  ar gold dusted keycaps,    kam tad to vajag  LOL

Link to comment
Share on other sites

 Par Cherry MX pogām, būs vien jāsamierinās ar to, ka nākotnē būs arvien vairāk Cherry MX kloni. Tas saistīts ar to, ka beidzās patenta tiesības Cherry, kādreiz bija naudiņa par patentu jāmaksā, lai ražotu pats tās MX pogas, tāpēc visas (gandrīz) MX pogas bija kvalitatīvās Cherry MX. Gadu atpakaļ, laikam, beidzās tas patents, nu MX pogas var ražot visi, kas grib. Vai Das ņēma nekvalitatīvas pogas? Diez vai. Paši viņi apgalvo, ka šīs vēl labākas par orģinālajām Cherry. Nu, nezinu.


Maris O, laba darbavieta tev, ka priekš darbiniekiem tik labas klaviatūras pērk. Vai arī atbildīgais par darbinieku klaviatūrām jums tur tāds, kas fišku rubī. Lai pamēģina pie mums kāds darbinieks, kurš pie datora strādā, saviem priekšniekiem uzprasīt klaviatūru par pusotra simt eiro, tač pasmiesies par viņu.

Link to comment
Share on other sites

Maris O, laba darbavieta tev, ka priekš darbiniekiem tik labas klaviatūras pērk.

Daudzkur jau visādi bonusi ir. Iepriekšējā darbavietā man bij limits cik es varu tērēt visādiem štruntiem ar nosacījumu ka tam ir kāds sakars ar darbu, ja nemaldos 1k gadā. Pašreizējā gan tāda bonusa nav, bet ir citi labāki labumi, no kuriem gan lielāko dalu neizmantoju.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nejauši ieraudzīju interesantu klaviatūru. Ideja interesanta. Kas zina, varbūt ar laiku kļūs populāra.

http://www.keyboardco.com/keyboard/matias-half-keyboard-single-handed-keyboard.asp#home

Cena tik tāda nedraudzīga, tas tā maigi tekts. :)

Ja entuziasti ņems par pilnu, būs vēl virziens uz ko tiekties.


Te ražotāja mājas lapa:

http://matias.ca/halfkeyboard/

Kāds tur vairs Happy Hacking, uz šo jāskatās. :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Tas ir stulbākais un nepraktiskākais koncepts, ko jebkad esmu redzējis. :D ja pieliek klāt cenas birku, tad vispār brīnos, kurš investēja tās izstrādē. Tas double shift reģistrs jau pats par sevi ir vienkārši wtf - nu principā otrā nepateicīgākā iekārta rakstīšanai pēc numeriskās klaviatūras uz vecajām Nokijām ar četru/piecu līmeņu reģistru.

 

Tad jau uzreiz lai ņem stenogrāfu klaviatūru, vismaz tolks kāds ar pāris nedēļu learning curve. 

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

 

 

Viena roka atbrīvojas. Vispār.
Lai darītu ko? Rakstītu poētiskas haikas, kamēr rauj kulakā balsinot griestus? :D 
Link to comment
Share on other sites

:biggrin:

Maz kam tas var būt noderīgi.

Raksti boot.lv forumā komentārus un dzer šņabi. Kamēr ar vienu roku drukā, otrā var turēt glāzīti. Multitāskings.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Raksti boot.lv forumā komentārus un dzer šņabi. Kamēr ar vienu roku drukā, otrā var turēt glāzīti. Multitāskings.
Ķirzaka tā visu laiku dara, un viņam pat nevajag speciālu klavieri. Cik atceros, viņš vispār drukā uz klavieres ar dažiem trūkstošiem taustiņiem. 
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ko lamājies? Pats pirms laika forumā pa pjanim sūdzējies, ka tev tur esot klaviatūrai izbirušas pogas.

Tā ka nevainojiet ziņnesi - es tik rūpīgi uzkrāju vēstures faktus. Tāpat kā par NC neredzamo galu.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 2 months later...

Jā,  es joprojām lietoju savu HHKB.  Tas jau gan ir labi, ka pēdējiem modeļiem ir Bluetooth un maināms keymaps. 

Es tagad biežāk (darbā) lietoju 65% klaviatūru no Rama Works, kurai es ieliku Holy Panda slēdzīšus.      https://rama.works/koyu  

 

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...