Jump to content

Protable bluetooth amp


Msnikss
 Share

Recommended Posts

Sveiciens biedriem!

 

Sākumā vēlos pateikt, ka šajā jomā esmu totāls iesācējs. :) Ir vēlme mācīties, bet vienkārši lasot tā saprašana nenāk - prasītos ar praksi papildināt teoriju, bet diemžēl man nav tuvumā cilvēks, kam to visu varētu palūgt apskaidrot.

Ideja tāda, ka vēlos uzmeistarot pastiprinātāju, kuru varētu izmantot gan pļavā, gan pirtiņas tusiņa laikā. Nu īsts lauku variants sākumam. :D

Idejas rosinātājs šeit

Tikai atšķirība tajā, ka barošanas avotus vēlos divus - gan no 220v tīkla, gan no neliela izmēra 12v akumulatora. Pārslēgšana ar vienkāršu 6pin slēdzīti

Ar akumulatoru tā kā viss skaidrs - šamējs dod ārā 13.7v un kad sāk izbeigties, sākas kropļojumi un balle beidzas,vai ne? Bet kādu ac/dc konvertoru ņemt, nav sajēgas, lai nerastos traucējumi un pietiktu jaudas. Kaut ko šādu

 

Tāpat arī ebajā ir neskaitāmi varianti ar pastiprinātājiem un īsti nemāku izvēlēties, kāds būtu optimālākais variants.

Klausīts tiks visāds mp3/arī radio. Atsevišķs audio in tiek uzskatīts par priekšrocību.

Iepatikās šis variants, tikai tiem vatiem kaut kā nav uzticības. Vai pietiks, lai s-90 kaut cik iekustinātu?

 

Darbinātas tiks noname centra tumbas(6om) no akumulatora, un  s-90 no tīkla. Par kvalitāti ir tā - cik esmu lasījis bootiešu projektus, tad saprotu, ka neko labu/kvalitatīvu neesmu dzirdējis.

Lodāmuru rokās esmu turējis, bet ne tik daudz, lai visu darītu no nulles.

 

Variet ielikt saites ar līdzīgiem projektiem. :)

Labots - Msnikss
Link to comment
Share on other sites

varianti ir dažādi . No ekonomiskuma viedokļa kaut kāds D klases vai H klases mikreņu amps kurš spējīgs darboties no 9-14V. lai viss būtu viegls - var iekrāmēt čainas Litija jonu baču 12V un kādas 12 000mAh+ jau pieminētais izmpulsu baroklis lai no 220 pabarotu, tumbas vajag maksimāli jutīgas. S90 pie tik mazām jaudām nav jēga barot. Vēl budžeta variants ir kādu lēto usb rādžiņu paņemt. piev. mazais kenwood maksā jauns ap 45 EUR un tur viss ir viņā - radio USB, flac etc + 4 kanālu pastūzis iebūvēts,. Vēl var uzlikt saules paneli - kādu 12V  un 1,5 A piem. Man tāds laukos  un atpūtā darbina parastu pārnēsājamo Philipu, pat gaišās dienās bez saules. meklē diy boombox un tur idejas netrūkst.


diezin vai kas sanāks lētāks nekā mazaiz apgraizītais auto maģis (bez CD atvilktnes). pieliekot biku eur jau vara ar BT un pulti dabūt. cita lieta, ka šie nestrāda ja barošana zem 12V nokrīt.


https://aaron-green-09vq.squarespace.com/blog/2013/3/12/car-stereo-boombox.html


rekur ideja ar PC barokli


pašam šķūnī man ar kaut kāds car radio ar PC barokli veic apskaņošanu


un es liektos par iebūvētajām tumbā - jo pretējā gadījumā zūd visa boombox mobilitātes jēga. Tāpat ar 12 -15V nekādu baigo jaudu neizspiedīsi, ja bvien neliksi vēl papildus niknākus Dklases ampus ar ko grabināt s90 no ārējā tīkla. Var tad uztaisīt pieslēgumu soketus priekš s9-0 un ja vajadzība arī no tā paša boomboxa grabināt tās. ja vajag.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs - doma par s-90 atkrīt un tiks meklētas jutīgas skandas, kuras pirtiņā nolikt. Bet tas pēc tam. Visvairāk interesē tieši barošana no 220v  - vajag mazu(max 100x100x35)

pārveidotaju, jo korpuss jau atrasts un negribas meklēt citu. Saprotu, ka šādi es ''no otra gala'' sāku būvēt, bet ko padarīsi - ja prāta nav, tad kājām/rokām darbs :D

 

Lasīju, ka tie čainas barokļi 24 voltu vietā dod ārā 26.5 volti un tie pastiprinātāji svilstot ārā no šamējiem. Tad labāk meklēt 18v?

Link to comment
Share on other sites

nu tad laptopa baroklis lietots ir tas ko vajag : - )

Link to comment
Share on other sites

Nupat viens čoms man piedāvā tieši tādu ac/dc konvertoru kā pirmajā postā pieminēju. Esot pamērījis un jā - 26,5volti izejā. Kā dabūt, lai ir zem 25v, ja pastiprinātājs ir paredzēts līdz 25v?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pie jaunumiem tikai pieskaitāms tas, ka dabūju laptopa barokli(19,5V/3,9A) un tagad gaidu pašu pastiprinātāju. LV pasts un muita nav īpaši steidzīgi paku piegādē.. Kā arī šodien no sievas radiem dabūju sen nelietotas centra tumbas. 6 gadi neapkurinātā mājā - rīt skatīšos, vai kaut kas ir glābjams.

Link to comment
Share on other sites

Man ienaacaas shaads http://m.ebay.com/itm/TPA3116D2-2-1-12v-50Wx2-100W-HIFI-digital-subwoofer-amplifier-AMP-board-24V-/271849098366?nav=SEARCH

Domaaju ka arii s90 kustinaatu labaak nekaa rrr pastuuzis, arii skanjas kvalitaate prieksh manas auss laba :)

Varbuut kaads var ieteikt subiiti ko shim pielikt un lai draudzeetos ar vinjam paredzeeto 25l kasti.

Link to comment
Share on other sites

nu nu..viņam tak labi ja 2 x15 W....kādu tur 50 no 12 V barošanas...kārtējās čaina pasakas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu par 12v, bet ar lielo lapsha 19v barokli vai skruuvenes 18v akjiiti prieksh iekshtelpaam pietiek atliektiem galiem, bija stroikaa rrr u101, tagad aizgaaja pensijaa, jo chainas briinums labaaks..

Link to comment
Share on other sites

Atnāca arī manis gaidītais pastiprinātājs. Viss strādā kā nākas - lapša baroklis gan līdz galam nespēj sniegt nepieciešamo jaudu tam pastiprinātājam, taču atliektiem galiem pietiek, lai vīriem nodrošinātu fonu, kamēr tiek spēlēta zolīte :) Ar akumulatoriņu pagaidām nepamēģināju.

Skaņas kvalitāte nu tāda, tāda.. Nav gluži tā, ka pa ielu iet pusaudzis ar ieslēgtu tel. mūziku, bet netālu.. :( Ko gan varētu gaidīt no padsmit eur vērta čainas brīnuma?

Kā jau teicu - lēts variants vietām, kur normālu audio sistēmu būtu pagrūti/slinkums aizstiept, bet šis kā reizi! Vismaz nav klusumā jāsit kārtis. Un ja vēl kāds grādīgais ir pie rokas, tad par kvalitāti vairs neviens nesūdzas ..

Ieleja - īsti neizpratu, ko Tu biji domājis ar manis citēto 6-pin slēdzīti? Es saprastu sarkasmu, ja būvētu sistēmu,kura paredzēta gan ilglaicīgam, gan baudāmam klausījumam, taču šajā gadījumā neredzu šim teikumam jēgu.?

 

P.s. tās samsuņ centra tumbas skan - bet ne tik skaļi, kā Aiwa ražojums :D


Nepatīkams mīnuss šim pastiprinātājam - slēdzot iekšā/ārā, uz pieslēgtu tumbu aiziet diezgan spēcīgs strāvas impulss/nezinu kā pareizi nosaukt( tumbā rodas paskaļš 'pakšķis').

Labots - Msnikss
Link to comment
Share on other sites

Tavam datasheetaa tikai 25w pie 10%thd, sanaak ka kjiinietis nedaudz samelojioes ar jaudaam..

 

Savam datulapu pachekoju pirms suutiju, varbuut tapeec taada starpiiba, mans ar kkaadu sony griidinieci mauc taa ka istabaa nu nekaadi nav iespeejams sarunaaties ja uzhriezh liidz galam, arii nekas nesprakshkj, par padsmit eiraam vairaak kaa labi :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...