Jump to content

SSD un Hibernate - Vai ir veselīgi?


Payne
 Share

Recommended Posts

Dators nevar pamosties "pats no sevis". Viņš reaģē uz dažādām darbībām. Teiksim, ir atļauts pelei atmodināt datoru, vai "USB notikumam", proti pie USB kaut ko pieslēdz vai norauj.

Uzliki lapsi sleep, norāvi nost peli un ieliki datoru somā. bet tas pamodās.

 

Hibernate ir ļoti labi savietojams ar SSD, dēļ SSD ātruma, daudz ātrāk ieraksta un nolasa hiberfil.sys

Vienīgais mīnuss - vieta. Jo hibernācijas fails aizņem tieši tik daudz vietas, cik datorā ir RAMa. Līdz ar to, ja ir 16GB, nu tad nāksies šķirties no 16GB diska vietas.

Link to comment
Share on other sites

Nē, nekaitē.

Nekas daudz tur nepieaug, taču ir situācijas, kad lapsi "iesaldēt" ar visām palaistajām aplikācijām ir ērtāk.

Vispār jau pēdējos Windows (sākot ar Vistu) sleep nav "tīrs" sleep bet hybrid sleep - lapsis paliek sleep režīmā noteiktu stundu skaitu (4as by default, ja nekļūdos) un tad hibernējas.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

 Vietas dēļ es atslēdzu hibernate. SSD man tikai 120 GB, RAM 16 GB. Tad tas vietas zudums dēļ hiberfaila ir vērā ņemams. Man gan stacionārais, kuram ieguvumi no hibernate pavisam nebūtiski. Laptopa gadījumā no hibernate savi ieguvumi ir. Sevišķi ja laptopa lietošana ne visai akurāta, turklāt neregulāra. Hibernētā stāvoklī enerģijas patēriņš ir krietni mazāks kā sleep modē, kādriez var izrādīties labi, piemēram, neizslēdz laptopu, aizver tik vāku, tad laptopu aizmirsti uz vairākām dienām, hibernate režīms bateriju neiztukšos...

 Par to papildus ierakstīšanu uz SSD es gan daudz neuztrauktos, mūsdienu SSD sen vairs nav tādi, kā pirmie, kas parādījās. Pačeko, cik tev vidēji dienā sanāk tos GB ierakstīt SSD, paskaiti, uz cik gadiem ražotāja norādītais resurss pietiek, redzēsi, tas SSD vēl pašu laptopu pārdzīvos.

Link to comment
Share on other sites

Ielādes laika atšķirība, no tīra vai hiber ir tik maza, ka arī savam laptopam vietas ekonomijai esmu hiber izslēdzis kā sugu!

Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

Nē, nekaitē. Nekas daudz tur nepieaug, taču ir situācijas, kad lapsi "iesaldēt" ar visām palaistajām aplikācijām ir ērtāk.

Katru reizi, kad tu hibernē datoru, OS iekaksē visu RAM saturu diskā. Ja hibernēsi piecreiz dienā, trīsdesmit dienas mēnesī, pārāk ilgi SSD neizvilks.

Ar mūsdienu SSD nav jau vairs ko čikāties, droši vari izslēgt laptopu, iebūtošanās būs tikpat ātra kā ar hibernēšanu. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu tev taisnība, tos failus atvērt otrreiz ir ļoti sarežģīti!

Link to comment
Share on other sites

 

 

nessen upgreidoju savu laptopu ar ssd 240gb ,tad gribēu pajautāt,vai ir labi,datoru slēgt arā ar hibernate mode?
 

 

nestraucies, paies kads laiks un tev bus vienalga par tadiem sikumiem. taa ir, kad noperk jaunu mantu uzreiz domaa ko darit lai ilgak kalpotu, bet nevajag iespringt uz to, ssd tapat tagad vismaz 3 gadu garantiju dod vari lietot cik intensivi gribi, ja noplisis tev iedos jaunu vieta!

Link to comment
Share on other sites

 Kādi nu kuram ieradumi. Es parasti vakarā visus failus, kas darbam atvērti, aizveru, vakarā datoru izslēdzu. Ar SSD datora ieslēgšana ātra, failu atvēršana zibenīga... Ja par hibernate un SSD, vēl viens apstāklis, SSD gadījumā enerģijas patēriņš arī ir mazāks kā HDD gadījumā, tā ka tāds sleep mode ar SSD nesēdinās bateriju tik daudz.

 Esmu mērījis savam datoram ieslēgšanās ātrumu ar  hiberfile, bez hiberfile - starpība ir kādas 1 vai 2 sekundes, neuzskatu, ka tas ir vērā ņemams lielums.

Link to comment
Share on other sites

Uz portatīvā datora?

 

edit: Un tiem, kas atstāj vaļā lielus projektus pa naktīm, vajadzētu ar spilvenu pa ausi!

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Ko satraukties jau no w8 laikiem noklusēti notiek daļējs "hibernate" pie izslēgšanas, lai w8 ieslēgtos ātrāk. 

Link to comment
Share on other sites

ieleja, lielu projektu drīzāk uz nakti vērtu ciet, nevis failu vaļā atstātu. Pieņemsim, stacionārais dators, caur UPSi, baigi seko kāds UPŠa baterijas stāvoklim, aiziet tāds liela projekta veicējs mājās, paliek visi faili viņam vaļā, un iegadās naktī vētra, pazūd elektrība uz vairākām stundām, UPSis pīkst pīkst, pļurkt, vairs nepīkst, labāk ne, labāk failus saglabāt, aizvērt, datoru izslēgt. Cik nu mana necilā pieredze darbos birojā, neesmu ne reizi redzējis kādu no kolēģiem, kas mājās ejot visu atstāj vaļā, parasti visi failus aizver, datorus izslēdz.


jema, uz stacionārā.

ricijs, tas daļējs hibernate, kas kopš W8 laikiem, tas darbojas tikai tad, kad hibernate ir iespējota, ja caur komandu uzvedni hibernēšanu atspējo, nav vairs nekāda daļējā izslēgšanās-hibernate, ir pliks shutdown.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

ja cilvēks kaut ko ar savu datoru arī dara, tad parasti ir atvērtas pāris svarīgas aplikācijas un tur atvērti faili, pie kuriem vajadzēs strādāt arī rīt

Parasti cilvēki pa nakti guļ, un guļ parasti mājoklī, un mājoklī parasti ir elektrība, un ja ir laptops, tad mājoklī arī būs lādētājs, un iespraust lādētāju laptopā nav problēma.

Ja laptops pats no sevis slēdzas iekšā, tad acīmredzami laptopa konfigurācija ir pišku satirsta.  

 

 

 

citiem izstrādes vides, lieli projekti un kas tik vēl ne
 

Ja laptopam ir SSD, tad atvērt IDE jau nav nekāds mega darbs. 

Mājās ejot pilnībā pofig par failu saglabāšanu, svarīgi ir tikai 

git add -u && git commit -m "Sūdkods izlabots" && git push
Link to comment
Share on other sites

vvv - tas jautājums bija, Ielejam domāts!

Link to comment
Share on other sites

 ieleja, izstāstīšu, kā man reiz gadījās. Atnācu mājās, vakarā gāju pastaigāt ar suņiem, ziemas sākums bija, kā tagad, ceļi apledojuši, slīdēja kāja, kritu, salauzu potīti, šausmīgi sāpēja, ātrā palīdzība, ģipsis... darbā atgriezos pēc 3 mēnešiem. Man nav ieradums datoru hibernēt, dators bija izslēgts, man nebija uztraukumu. Ja būtu hibernēts, ej nu sazin, kāds ieslēgtu datoru manā prombūtnes laikā, tur vaļā svarīgi faili, a kas zina, varbūt biroja apkopēja vakarā kādu datoru ieslēdz ziņas palasīt, piemēram, slēdz iekšā tur vaļā lielais projekts, vēl saspaidīs kaut ko tajā failā nabaga apkopēja... Nu tāds piemērs. Neko nesaku, esmu stagnants ar stagnanta ieradumiem, neizmantoju pilnvērtīgi tās iespējas, ko modernās sistēmas sniedz... Bet tie daži desmiti sekunžu, ko es no rīta iztērēju atverot vakar vakarā aizvērtos failus, vai viņu (sekunžu) dēļ tagad man kāds pārmetīs nepareizu darbošanos pie datora...

Link to comment
Share on other sites

vvv - kaut kā stulbi,ja dators stāv bez parolēm ! ... Visādi citādi pēc piecelšanās no hibernācijas ie jāievada parole.

 

 

Hibernēt redzu jēgu, ja ir atvērta kaudze ar kautko un griba spasist laptopu padusē līdz mājai.

Stacionārajam slēep, pilns power-off, vai manā gadījumā tas stāv visu laiku ieslēgts.

Link to comment
Share on other sites

Nu bija man darbavietā tā, ka šefs piekodināja nelikt datoriem paroles. Tāda prasība bija. Viņam patika vēlās vakara stundās atnākt uz biroju, ieslēgt darbinieku datorus, paskatīties, kas tajos darās, ko darbinieki pabīdījuši uz priekšu. Nezinu, daudz kur tā ir? Tur tā bija. Nekādas paroles.

Link to comment
Share on other sites

Es arī paris vietas tādas zinu, tikai paroles visiem ir vienādas, pat sekoja īpašnieka īpaša norāde lai tā būtu! :shok:


Bet par pamošanos, puikas ofisā domājams ka vienu CAD failu tā sajāja, dienas darbs, jo backup bija, kopš tās reizes, neko vaļā neviens vispār neatstāj, ir jau arī cilvēciskais faktors.

Link to comment
Share on other sites

šādos gadījumus es nevaru beigt brīnīties kā tik stulbi cilvēki ir par priekšniekiem tikuši....

Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

Nezinu, daudz kur tā ir? Tur tā bija. Nekādas paroles.

Labi, ka bija. Izklausās pēc īpašu načaļņiku gadījuma. 

Link to comment
Share on other sites

Ir tāda lieta kā paranoja, ko tu izdarīsi! Lai haltūras netaisītu, stāv stingri log laiki, kā ir nodošana, darbs vēlu vakarā vai brīvdienas, šefs ir aizmirsis brīdināt, šie sēž kā idioti, zvana laid iekšā! 

Link to comment
Share on other sites

 Tā it kā stulbus priekšniekus neviens nebūtu redzējis.

 Tajā gadījumā pavisam stulbi sākās, kad firmelē nogranda BSA pārbaude, noštrāfēje, atņēma vienu datoru...

 Neko nesaku, čekot darbinieku datorus, tas ir 100 % pareizi. Domāju, tas ir daudz kur. Darbinieki ar bieži izlaidušies, nāk uz darbu strādāt pie datora, un pa starpām lieto to savām izklaidēm, nu kaut vai dziesmiņas datorā kačā, a pēc tam atnāk pārbaude un vadība dabū iekšās. Kā tur bez paranojas?

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Kad man internāta pieslēgums mājās to ļāva, tad regulāri slēdzos klāt pie sava datora un klausījos mūziku darbā. Priekšniekam nebij bail, ka kāds labs cilvēks, kas tūlīt skries uz labāku darba vietu, neuztaisīs 'force reset' visiem failiem ? Jo, ja jau paroles nav, tad simtpunkt tīkla šāres ar visiem redzamas, autentifikācija - nekāda...

Link to comment
Share on other sites

Darbā uz stacionārā failus esmu spiest aiztaisīt ciet, savādāk mākonis neseivo. Bet par cik man to vienlaicīgi atvērto failu nav tik daudz, netraucē un pēc darba datoru izslēdzu. Mājās uz lapša vienlaicīgi atvērto failu vēl mazāk, bet viņam Sleep tik dziļš, ka pamostas tikai ar power pogu. Tāpēc Hibernati esmu izslēdzis, atstājis tikai Sleep. Bet ne tikai. Hibernate uztur tādu W10 fīču, kā "Fast start". Šī funkcija atsevišķās situācijās var radīt ilūziju, ka daži nesen uzkopēti faili pazuduši, it sevišķi manipulācijās ar LiveUSB. Esmu šo "fīču" pieredzējis. Šo funkciju Fast start var atslēgt. Bet automātā tā atslēdzoties, izslēdzot Hibernate. Tāpēc man Hibernate ir atslēgts jo nav nepieciešams.

Link to comment
Share on other sites

Tāpat kačā, un ja nogriez paradās 100 un viens iemesls, ka tu esi lops, un ar argumentiem pie šefa, pēc dabūju pa ausi! Man vienā kantorī bija nogriezti visi soc tīkli, pašai šefeinei savajadzējās, tagad visi viņi ir atkal vaļā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kā tur bez paranojas?
 

 

šajā gadījumā labāk būtu baidījies ka kāds apvainots darbinieks pelēko grāmatvedību nokopē un uz vid aiznes vai konkurents atnāk "ciemos" kopā ar apkopēju. Nevis par to ka darbinieks šad tad kādu spēlīti uzspēlē vai dziesmu youtube noskatās.

Link to comment
Share on other sites

nevertell, tā jau var aizdomāties līdz tam, ka darbinieki prom ejot pielaiž uguni ofisam. Nebija nekas traks, gatavos projektus rakstīja diskos, bija paprāvas kastes pilnas ar matricām. Bija priekš tiem laikiem glauns ārējais cietais disks, kur visu darbu arhivēja, kaut kāda kārtība jau bija. Un tas kantorītis niecīgs - 10 datori, viss vienā telpā, ko tur daudz... Un tajā laikā nebija vēl tie datori tā ieskrējušies, kad es sāku tur strādāt, tik pirmie gadi bija tur, kad visi darbinieki pie datoriem piesēdināti... Pieredzes vēl kārtīgas nebija ne priekšniekiem, ne darbiniekiem, ne arī tiem datorspečukiem, ko kā ārpakalpojumu ņema biroja vajadzībām.

Link to comment
Share on other sites

ka kāds apvainots darbinieks pelēko grāmatvedību nokopē un uz vid aizne

Manā gadījumā šefiem ir citas paroles un citas šāres! 

 

 

Pieredzes vēl kārtīgas nebija ne priekšniekiem

Tikai pateicoties pēdējam šifrējošam vīrusam izdevās Backup iekārtas salikt, savādāk, kā muļķis ej stāsti vajag, nekad naudas nav, a ja. kas notiks pirmais ar anālo seksu iepazīšos. 

Un to ne visi noticēja.

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

 Šovasar satiku vienu bijušo kolēģīti. Šī pārvākusies uz Rīgu, iekārtojusies darbā lielā birojā, darbā viena kabinetā, strādā pie datora. Ar darbu visādā ziņā apmierināta, tik noraudāja - nav tajā firmā darbiniekiem pilnvērtīgas pieejas internetam, piekļuve tik tām vietnēm, kas saistībā ar darbu, netiek nekādos draugiem.lv, facebook.com... Gan jau tajā firmā atkoduši, ka šitā labāk. :)

 Un man nemaz negribas teikt, ka tur stulbi priekšnieki... Toties tā mana bijušā kolēģīte, viņa reāli cieš, nebrīnīšos, ja satikšu kaut kad citu reizi, šī būs jaunu darbu sev sameklējusi, kur šitāda darbinieku spīdzināšana nenotiek.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Cik skaitās neilgi?

 

 

Ja hibernēsi piecreiz dienā, trīsdesmit dienas mēnesī, pārāk ilgi SSD neizvilks.
 
Link to comment
Share on other sites

Piecu collu telefons, kurā darbinieks iebāzis galvu ir tā uzkrītoši, uzreiz redzams, ka šitais nestrādā. Toties intensīva komentēšana kādā sociālā tīklā caur darba datoru no malas neatšķiras no intensīvas strādāšanas. :)

Link to comment
Share on other sites

Es tā vispār. Nezinu par to savu bijušo kolēģīti, varbūt viņai akorda alga, varbūt viņai kabinetā regulāri priekšnieki nāk iekšā...

Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

Cik skaitās neilgi?

Samtisun 840 dzīves laikā var ierakstīt 240'000 terabikses. Itkā jau ir mega daudz un tie 8 gigabaiti vair cik tur ar atmiņu, ko vienas hibernēšanās sākumā tu ierakstīsi, nav nekas daudz, bet lieki salasās.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...