Jump to content

antenas signāla pastiprināšana


Tuky
 Share

Recommended Posts

Lieta sekojoša: ir virsemes tv,istabas antena philips sdv 6222/12, itkā viss ok, bet dažiem kanāliem signāls laikam par vāju. Paskatoties iestatījumos uzrādas,ka signāla stiprums 100% bet signāla kvalitāte 0%. Un tas ir tikai kanāliem,kas atrodas uz 666000khz frekvences. Kanāli,kas atrodas gan uz lielakiem khz gan uz mazākiem tie iet. Vai šo problēmu varētu atrisināt nopērkot kādu visvienkāršāko signāla pastiprinātāju vau tur kas cits pie vainas? 

Link to comment
Share on other sites

Pieminēt istabas antenu šajā forumā ir trakāk kā bullim sarkanu lupatu paplivināt.

Pie tam, spriežot pēc apraksta, viņai jau ir pastiprinātājs.

 

Liec vien āra antenu. Bet kādu tieši lietot - nezinot dzīvesvietu, konkrēti ieteikt nevar.

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet nemaniju.

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/124330-viss-par-un-ap-latvijas-telev%C4%ABziju-pag%C4%81tnitagadnin%C4%81kotni/page-30#entry1653735

Met mieru tai savai parodijai,ko dēvē par antenu. Jebkas ko slēgsi tai klāt tikai pasliktinās situāciju. Bet skaties apmēram uz topikā minētiem variantiem atkarībā kur atrodies.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tapēc jau rakstu šeit,lai noskaidrotu optimālo variantu un neuzskatu,ka pieminot istabas antenu būtu nez ko izdarijis. Dzīvesvieta ir Rīga un āra antenu nav iespējas uzlikt, dzīvoklis. Teiksiet kamdēļ nelietoju kabeļoperatorus utt. Lieta tāda,ka dzīvoju pie vef tilta un visi kabeļoperatori utt savus kabeļus uz šīs ielas nav rakuši, tapēc ar nav pieejami. Tad nu par to antenu. Man jocīgi liekas,ka nerāda tieši tos khz, jo lielākus rāda bez problēmām. Laikam jau mana tēma šeit nav gaidīta, tad nu no manas puses beidzamais jaut: vai šādai antenai var uzlikt signāla pastiprinātāju?

Link to comment
Share on other sites

Domāju ka tev jāpietiek ar jebkuru istabas antenu ar pastiprinataju, piem depo nopērkamu pa 15 eur kā man. ar pastiprinataju ķer visu, bez nē.

Dzīvoju 9 stāvu ķieģeļu mājas 5. st. pretējā pusē pret torni, vēl viena maja priekšā ...

Pērkot neticēju ka strādās, bet ir ok !

Tagad gan uz jumta stāv bet tas cits stāsts.

Nopērc depo pamēģini, ja neķers aiznes atpakaļ un samaini pret ko saimniecība noderīgu.

 

p.s. nepaskatījos, tava antena jau ir ar pastiprinatāju, bet viņa dēļ dizaina iespējams ir švakāka, ieteikums joprojām spēkā.

Labots - Joiman
Link to comment
Share on other sites

 

 

dmaju ka tev japietiek ar jebkuru istabas antenu ar pastiprinataju, piem depo noperkamu pa 15 eur ka man. ar pastiprinataju ķer visu.

Man uz doto momentu ir philips sdv 6222/12

Link to comment
Share on other sites

Un kā būtu, ja palasītu vismaz antenas specifiku?

  Antena ar 48 dB pastiprinātāju

Šī antena ar pastiprinātāju, trokšņu mazināšanas filtru un uzlabotu GSM filtru

 Tur jau ir pastiprinātājs, pie tam jaudīgs 48dB, cita lieta - pati antena ir parodija par antenu un ja reiz antena neķer signālu, tad nekāds pastiprinātājs nelīdzēs. Nekas tev tur neuzlabosies, ja mēģināsi pielikt vēl ko, drīzāk visu vēl vairāk sačakarēsi. Ja nedzīvo augšējos stāvos ar redzamību uz torni - ar istabas antenu nekas nesanāks. Kādēļ problēmas tieši konkrētā muxī? Tādēļ, ka raidīts tiek ar dažādām jaudām un šis ir mazjaudīgākais.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Pie tam, spriežot pēc apraksta, viņai jau ir pastiprinātājs.

 

Izlasi tak instrukciju ... pielikt tai antēnai vēl vienu pastiprinātāju nav pilnīgi nekādas jēgas , jo ja tajā vietā signāls ir slikts , par ko norāda kvalitātes rādītājs tad pastiprinātājs to neizlabos ... vienīgā tava iespēja ir atrast vietu kur tas signāls ir labs ....

Link to comment
Share on other sites

Instrukcijā nav minēts vai likt pastiprinātāju nav nekādas jēgas, bet paldies, šis ir tas ko gribēju noskaidrot, būs vien jāmēģina grozīt un meklēt labāku signāla kvalitāti.

Link to comment
Share on other sites

 Nu, nu, pamēģini pirmajā stāvā, aiz tramvaja sliedēm un trolejbusa vadiem, pāris daudzstāvenēm priekšā ko redzēt  .  Augšējā (kādā piektajā stāvā), ar skatu uz torni gan pat ar 3 collu naglu varētu pietikt :devil: .

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Starp citu, tieši iebūvētais pastiprinātājs ar lielo pastiprinājumu var būt problēmas cēlonis, jo stiprie sigāli no citiem kanāliem tajā vedo tādu kakafoniju ka uztvērējs pēc tam nespēj atdalīt lietderīgo signālu ...

Link to comment
Share on other sites

Dzīvoju ceturtajā stāvā. Būs vien jāparbauda savu nervu izturība grozot to pasākumu uz visām pusēm :D Itkā ir ari regulators ar kura palīdzību var signālu samazināt, tagad ir uz max. Kautkad itkā mēģināju ar mazāku signāla stiprumu, bet tāpat nerādija

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...