Jump to content

wireless atkartošanas režīms


seasoldier
 Share

Recommended Posts

Es vēlos iegādāties "wireless repeater" , lai darbotos internets pa visu pagalmu un tālāk.. 

domāju pirkt šādu :

http://www.emax.lv/lat/catalogue/routeri/1438918.html#.VmHCJNIrLIU

http://www.rigashop.lv/8level-wrp-300-wireless-n300-2t2r-repeater-router-1xwan-lan-1xlan.39048.pd

tikai nesaprotu , šie atkārtotāji , viņi no mājas darbojošo rūtera signālu vienkārši ķer un padot automātiski tālāk ? vai tomēr pie atkārtotāja japieslēdz pats interneta vads un tad ar tādu pašu otro atkārtotāju var vazāties apkārt signāla redzamībā? 

vai tomēr iegādāties vienkārši otru rūteri , kuram ir funkcijas kā "repeater mode" un vienkārši ieslēgt un nolikt malā .. ? 

Labots - seasoldier
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Racer

    20

  • Firza

    11

  • Ronalds

    10

  • seasoldier

    8

Top Posters In This Topic

Posted Images

viņi no mājas darbojošo rūtera signālu vienkārši ķer un padot automātiski tālāk ?

Jā, paķer un padod tālāk. Tikai jāņem vērā, ka interneta ātrums lietotājiem, kuri darbosies no repeater būs uz pusi mazāks nekā tiem kuri dardosies pa tiešo no rūtera. Tas attiecas arī uz "parastiem" rūteriem, kuri var strādāt "repeater mode" 

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

Stepselis
Jā, paķer un padod tālāk.

Tā vienkārši jau nu nepaķer, kaut kāda konfigurācija ir jāveic (pat WiFi paroli tas nevar pats iegūt).

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

Mana pieredze ~3 gadu garumā ir samērā bēdīga - vasaras mītnē ņemu signālu no kaimiņam savulaik uzdāvinātā wifi rūtera caur repītereri un fakts ir tāds, ka reizi 3 dienās repīterim ir jāparauj nost barošana, lai atjēdzas. Pa šiem 3 gadiem ir mainīts gan kaimiņa rūteris (zibens piebeidza), gan repīteri kādi 3 mēģināti - viss tas pats. Principā strādā, bet uz stabilitāti neceri. 

 

P.S. Gribēju Rīgas mītnē, lai 2. stāvā labāks signāls un atvedu repīteri no vasaras mītnes - tas pats - pēc pāŗis dienām prasa, lai izrauj barošanas vadu un atpakaļ iesprauž (ozobočennij). :( Iespējams, ka ir kādi uber verķi, bet pagaidām neesmu saskāries un no IT večiem neesmu arī dzirdējis ieteikumus par sakarīgi strādājošu verķi...

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Racer, tad tev kaut kaa nav paveicies. Man daudzaas vietaas staav salikti diezgan parasti Ruuteri ar DD-wrt, tiek darbinaati kaa repeater. Viss ir kulee jau vairaakus gadus (pastaav arii iespeeja uzlikt ikdienas restartu noteiktos laikos, tikai nav bijusi vajadziiba)! Tiesa ar aatruma kritumu ir jaareekjinaas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Racer, tad tev kaut kaa nav paveicies. Man daudzaas vietaas staav salikti diezgan parasti Ruuteri ar DD-wrt, tiek darbinaati kaa repeater.

 

Pieļauju, ka atslēgas vārdi ir "DD-wrt". Neesmu IT speciālists un attiecīgi izmantoju to, ko ražotājs piedāvā. Piekrītu, ka manis paša vaina, tik gribēju savā iepriekšējā postā teikt, ka "pa vienkāršo" viss nesanāk gludi. :) 

Link to comment
Share on other sites

seasoldier

skaidrs.

varētu ieteikt , ko izdevīgāk paņemt , pašu rūteri ar repīter funkciju , vai tomēr tikai repīteri ? 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Dižas starpības nebūs. Ņem rūteri ar repītera funkciju! Ja vajadzēs varēsi lietot arī kā rūteri!

 

Es gan izskatītu nedaudz dārgāku variantu - Powerline kits + Rūteris/AP, vismaz ātrums nekritīsies. Piezīme - Powerline kitam, abos galos jābūt uz vienas fāzes!

 

http://www.tera.lv/datortehnika/tikla_produkti/ruteri_adapteri_bezvadu_ierices/tp_link&good=2TER370396

http://www.tp-link.com/lk/products/list-18.html

Link to comment
Share on other sites

-> viesturs0711

Tev pašam ir kāda pieredze ar PowerLine? Cik tālu velk?

Ir viens klients kam vajag viesu māja dabūt internetu. Viesu māja no saimnieka dzīvojamās mājas ir vien kādu 15m attālumā, bet internets pa WiFi viesu māja darbojas slikti dēļ biezajām viesu māja sienām (kopā ar ārsienu siltinājumu būs visus 100 cm biezumā) . Saimnieks uz viesu māju ir gatavas vilkt vadu, bet vadu var aizvilkt tikai pa gaisu uz trose (velkot pa zemi jālauž vaļā ar betona bruģakmeņiem izklāto teritoriju). Varētu likt PowerLine (ar vienādam fāzēm problēmu nav), tik negribas riskēt nopērkot verķi kurš nedarbosies kā vajag. Dzīvojamā mājā un viesu māja elektrības vadi ir savilkti jauni. Veci kabeļi ir tikai zemē uz dzīvojamo māju un viesu māju.

Link to comment
Share on other sites

 

 

powerline straadaa ljoti normaali
Labi, būs jāpamēģina. Ne maksā tā lieta nemaz tik dārgi. Dotajā gadījuma vilkt kabeli pa gaisu, arī nebūs lēti, ja rēķina visus materiālus (kabeli, penāļus) un darbu.
Link to comment
Share on other sites

Hmm, bet ja nav vienas fāzes ietvaros? Man uz otro stāvu meistari sačakarēja kabeli un wifi brīžiem pa švaku velk. Fāzes ir 3 un diemžēl sadalītas pa slodzēm un otrajā stāvā ir cita. Ir jēga mēģināt? 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Hmm, bet ja nav vienas fāzes ietvaros? Man uz otro stāvu meistari sačakarēja kabeli un wifi brīžiem pa švaku velk. Fāzes ir 3 un diemžēl sadalītas pa slodzēm un otrajā stāvā ir cita. Ir jēga mēģināt?

Nopeerc divus kitus, vienu no tiem ieliec sadalee, tobish lai signaalu no vienas faazes padotu taalaak pa otru faazi.

 

Firrza, man powerline straadaa diezgan lielos attaalumos, pa kabeljiem 300m garums sanaak. Es tijai neesmu meegjinaajis vai iet caur skaitiitaaju. Par sho viedoklji dalaas. Peec specifikaacijas saka, ka caur skaitiitaaju nekaa, kur pretim dazhi kadri apgalvo, ka nelielaa attaalumaa iet arii cau skaituitaaju. Nu neesmu testeejis, nezinu. Varbuut D_L var nokomenteet, ja vinjam ir lielaaka pieredze!

Link to comment
Share on other sites

Cerams, ka pietiks ar PowerLine. Attālums starp mājām neliels, dabūt vienādas fāzes nav problēmas, un abas mājas ir pieslēgtas pie viena skaitītāja.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Shnjukur, tu kaut ko noklusee. Ja viena faze, tad tur visam ir jaastraadaa!

Link to comment
Share on other sites

es ieteiktu pieturēties pie mikrotik produktiem šinī gadījumā.Kā te daži teica ir problēma ar citiem ražotājiem-restarti utt.

Mikrotikam configurācija protams sarežģītāka,toties pēc tam nekāda čakera.

Ar poverline ir tā,ka arī elektrības līnijās ir traucējumi un vēl kādi.Ja tajā fāzē būs pieslēgti vēl kādi patērētāji,tad ātrums ne tuvu nebūs kā gribētos.Ja līnija būs tikko svaiga,tad problēmu nebūs.Bet kāda škirba vai vilkt jaunu elektrības vadu  vai tīkla kabeli.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ieteiktu pieturēties pie mikrotik produktiem šinī gadījumā.Kā te daži teica ir problēma ar citiem ražotājiem-restarti utt.
Nav nekādu pretenziju pret Mikrtok, bet to kas tiek ietikts visiem un visur - sāk jau mazliet garlaikot.

Cik procentu no rūteru tirgus pieder Mikrtok? Pa, ja tie ir 10% (kas protams nav ne tuvu tam), vai tas nozīme, ka tie 90% pārējo lietotāju to vien tik dara kā mokās ar "citiem ražotājiem-restarti utt".

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Zinu, ka MikroTik rūteri ir labi, un to, ka noteiktās nišās arī ļoti izplatīti. Krievu forumā RU-Board par Mickrotik un RouterOS ir pat liela, atsevišķa tēma. Bet Boot forumā MikroTik rūteri tiek ieteikti visur un visiem, arī parastiem mājas lietotājiem. Kāda jēga parastam mājas lietotājam no tik sarežģīta rūtera? Ne tas lietotājs mācēs konfigurēt, ne viņam vajag to lielo čupu adavncēto iespēju. Tikai tāpēc, ka "citiem ražotājiem-restarti utt"? Bet kā tad pārejās pasaules "useri-tupus"  iztiek bez  MikroTik?
Hmm, likt MikroTik tikai tam lai tas strādātu repeater režīmā :shok: .

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Firza, leetaakais MikroTik maksaa 17+pvn. Ja paskataas to pashu TP-link, cena taada pati. Labaak tad izveeleeties vieteejo.

Link to comment
Share on other sites

Ja gribas pa vienkarsho, bez mega konfigiem utt., mineshu vienu no piemeriem -

200kvadraatu privaatene, pa vidu viens ruuteriits un attiecigi maaju galos signaals ir nekaads.PAr pagalmu nemaz nerunaajot.

Tika iegadaati divi shaadi range extenderi -http://www.dateks.lv/cenas/wireless/94780_tplink_tl_wa860re_300mbps_wifi_range_extender_with_ac_passthrough

Viens iesprausts maajas veinaa galaa, otrs - otraa galaa. Konfigs - varcaur vadu vai pa wifi - ielogojamies iekss webiska interfeisa,''pasakam'' ka signaals tiiek njemts no main router, ievadam vinja paroli un vissnotiek. Taapat otram un pec tam ir viens SSID pa visu paaju, tai skaitaa arii pa pagalmu un problema ir atrisinaata.

VArbuut shads info kaadam noder.

Link to comment
Share on other sites

Firza,pat ja lietotājs pats nemācēs nokonfigurēt var par maziņu samaksiņu paņemt cilvēku kas to prot.

Un tāpēc,ka citiem ražotāju murgiem,protams ne jau visiem,restarti-par ko tad mēs runājam?

Link to comment
Share on other sites

 

 

lētākais RB maksā ap 20+ eiro, ja tāds risinājums strādā, tad noteikti sanāks lētāk par tiem PowerLine
Manā gadījuma nezinu vai Microtik rūtera izmantošana labāk spēs "izspiesties" caur 1m biezu viesu mājas sienu + vēļ cauri 40cm dzīvojamajās mājas sienai. Un pat, ja abām sienām WIFI tiks cauri, tik un tā tur vajadzēs vēl ikt repeater, jo tik un tā Mikrotik no dzīvojās mājas nebūs spējīgs aptvert visu 2 stāvu viesu māju (viesu māja ir apmēram 2x lielāka par dzīvojamo māju).

Un par kādiem būvnormatīviem un kabeļu kanalizāciju var runāt mājai, kura būv­ēta pagājušā gadsimta 50 gados un 20-30 gados būvētai klētij-pagrabam, kura mūsdienās pārtaisīja  par viesu māju, jo vajadzība pēc klēts bija zudusi. Un tajos laikos, kad to viesu māju taisīja, mobilajos telefonos nebija ne interneta ne WIFI, bet planšetes vēl nebija izgudrotas.
Vai parasts mājas lietotājs (ne)izlasot instrukciju spēs nokonfigurēt MikroTik repeater režīm­ā? Ja nespēs, tad cik maksās tā konfigurēšana - vēl tik pat "20+ eiro", vai vair­āk?
Ir man kaut kāds rozetē spraužams repeater no Ķīnas. Nezinu vai ar tā konfigurēšanu tiktu galā mājsaimniece vai plaša profila celtnieks, bet 10-12. klases skolnieks, kurš nav bastojis informātiku un angļu valodu to spētu nokonfigurēt 5 minūtes.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

Un tāpēc,ka citiem ražotāju murgiem,protams ne jau visiem,restarti-par ko tad mēs runājam?

Kur Jūs raujat tos "citu ražotāju" rūterus, kuri  visu laiku karas un ko nemitīgi vajag  pārstartēt?

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

 

 

Viesu māja no saimnieka dzīvojamās mājas ir vien kādu 15m attālumā

 

 

Saimnieks uz viesu māju ir gatavas vilkt vadu, bet vadu var aizvilkt tikai pa gaisu uz trose
 

 

Un kur šeit ir problēma? nopērkam cat5e āra kabeli ar trosi un novelkam!

http://689.lv/lv/product/30241/

Link to comment
Share on other sites

Hmm, man pēkšņi apgaismība nāca - ja problēma ir iekš tā, ka uz otrā stāva bērna istabu ir sačakarēts no apakšstāva rūtera nākošais LAN kabelis, bet uz blakusistabu ejošais ir ok, tad es vienkārši varu piespraust augšā pie blakus istabas labā kabeļa vēl vienu rūteri, kuram kā ienākošo iespraust lan kabeli no apakšējā rūtera. Ir tur kādas nianses, vai tā arī var darīt? 

Link to comment
Share on other sites

Nu pag - bērna istabā ir kompis, kas saņem netu caur WIFI un SAT uztvērējs ar medus vajadzībām - arī caur wifi. Attiecīgi, ja es blakus istabā ieslēgšu iekārtu AP režīmā ar ienākošo kabeli no apakšstāva rūtera,tad ko es iegūšu bezvadu vajadzībai bērna istabā?

Link to comment
Share on other sites

Tā kā pliku AP tirdzniecībā neesmu jau vairākus gadus redzējis, jāņem rūteris, jāslēdz vads pie lan porta, jāatslēdz dhcp un dns. 

 

 

 

tik tas izskatās kā debesis Beirutā, jeb nebaudāmi

I ribku sjestj i nahuj sestj :D

Izvēlamies funkcionāli vai "skaisti"

Tad jau arī elektrības vadi jārauj nost! Par sat un tv antenām pat nerunāsim!  


 

 

tad ko es iegūšu bezvadu vajadzībai bērna istabā?

Wifi no tā punkta, kurš būs tuvāk, jeb kuram signāls stiprāks. Tas ja abu rūteru wifi tīkla vārdi un paroles vienādas. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Rūteri var pataisīt par pliku AP, protams ja ražotājs tādu režīmu paredzējis. 

Sanāks AP ar 4iem LAN portiem.

Savam es varu 3 režīmus nokonfigurēt ar ražotāja firmwari - rūteris, AP un wireless bridge.

AP režīmā routings tiek atslēgts, DHCP un NATs pazūd protams, rūteris būtībā tēlo AP, kurš pieslēgts pie 5-portīga sviča, jo nav vairs būtiski kur uplink kabeli iespraust.

 

Ko iegūsi? WiFi bērna istabā, Ja siena izlaidīs cauri signālu protams. Bet ja patreiz sanāk, ka WiFi tiek ņemts no 1. stāva tad sliktāk nebūs.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Wifi no tā punkta, kurš būs tuvāk, jeb kuram signāls stiprāks. Tas ja abu rūteru wifi tīkla vārdi un paroles vienādas. 

 

Mnjā, laikam būs zvans draugam, lai nemocītu foruma biedrus, jo rūterus un repīterus esmu konfigurējis un cīnījies, bet priekštats par Client režīmu bij, ka jamais uztver wifi signālu un pa lan dod uz kompi. Kas ir AP režīms, ja ienākošais ir cita rūtera vada gals būs jāsaprot.

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

Tas nav AP režīms, tas ir "WiFi client" vai kā nu kurš ražotājs to dēvē. "Reversais AP" pēc būtības.

Parasts AP saņem internetu pa kabeli un dala to gaisā.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Nu man ir 3 režīmi - router, AP un Client, bet paldies, bikiņ palasīšos netā un tikšu skaidrībā. :) Ja netikšu, trobelēšos šeit.

Link to comment
Share on other sites

Nekādu speciālu AP režīmu nevajag. ņem jebkuru rūteri, atslēdz viņam dhcp un dns, uzliec lan kādu brīvu statisko  ip adresi, parasti der 192.168.0.2, nokonfigurē wifi, un slēdz pie lokālā tīkla kādu no lan portiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu man ir 3 režīmi - router, AP un Client,

 

Nu tad ņem AP režīmu - tur jau automātiski viss liekais būs atslēgts. 

Link to comment
Share on other sites

ok. Paldies, pamēģināšu un informēšu, kas ir sanācis.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Manā gadījuma nezinu vai Microtik rūtera izmantošana labāk spēs "izspiesties" caur 1m biezu viesu mājas sienu + vēļ cauri 40cm dzīvojamajās mājas sienai. Un pat, ja abām sienām WIFI tiks cauri, tik un tā tur vajadzēs vēl ikt repeater, jo tik un tā Mikrotik no dzīvojās mājas nebūs spējīgs aptvert visu 2 stāvu viesu māju (viesu māja ir apmēram 2x lielāka par dzīvojamo māju).

 

Liec powerline, nebūs kabeļi jāvelk. Attālums Tev ir niecīgs pa elektrības kabeli un visam ir 99,99% jāstrādā. Es pat teiktu ka par visiem 100% 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Liec powerline, nebūs kabeļi jāvelk.
Vakar internetā jau pasūtiju vienu PowerLine komplektu. Redzēs kā sanāks.
Link to comment
Share on other sites

Mana pieredze ar PowerLine adapteriem krietni atšķiras no d_l.

 

Pirms kādiem gadiem 5-6 mēģināju. ātrums bija nekāds - ja nemaldos 1-2 mbps, Un stabilitāte nekāda.... 

Ir pārāk daudz faktoru kas tos adapterus ietekmē, kaudze trokšņu avotu - sākot ar lētu ķīniešu telefona lādētāju un beidzot ar metināmo aparātu kaimiņos.

Es tur beigās radiolinku uzliku. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...