Jump to content

AGND un GND savienošana (auto audio).


markei
 Share

Recommended Posts

Sveika tauta.

 

         Jau kādu laiku bija uzņēmies uzmeistarot AUX savam mašīnā panelī iebūvētajam maģim. Tā kā oriģināli AUX nav, tad tika uzmeistarota CD-changer obmanka uz mikrokontroliera bāzes. Viss strādā ideāli- maģis domā, ka ir čeindžers, bet es pa viņa L R AGND kontaktiem laižu iekšā skaņu no telefona. Bet audio līmenis no telefona ir jūtami pa zemu (jāgriež skaļums pāri 20, bet iekšējais radio un CD to pašu skaļumu līmeni nodrošina jau pie 10). Klusi fonā klausoties skaņa paliek nekāda. Tika sameistarots priekšpastiprinātājs. Jau plānoju kuru vakaru ķidāt paneli, lai visu saliktu un savienotu, bet nejauši iedomājos! Jau čeindžera obmankas vienošanas klāt laikā pamērīju pretestību starp maģa GND ar AGND un sapratu, ka sakars viņiem nav. Tagad man priekšpastiprinātājs barosies no auto 12v, kura GND ir arī AUDIO GND, kā arī protams savienots ar visu auto GND, ieskaitot maģi. Tiklīdz pievienošu priekšpastiprinātāju maģim, tā maģa GND un AGND būs savienoti kopā. Nekad nebiju ar šo saskāries. Kā pareizi iziet no situācijas un vai esošajā slēgumā nesanāks baigi trokšņi?  

Link to comment
Share on other sites

Pēc loģikas varētu būt tā, ka pretestība starp AGND un GND ir tāpēc, lai ierobežotu strāvu, gadījumos kad ir pārrauts atvienots GND vads jaudas galam,tad visa strāva var plūst caur ieejas ķēdēm piem. saņemot GND caur auto korpusu , Priekšpastiprinātājs droši ka daudz netērē, principā vajadzētu pietikt ar to pretestību, kas jau ir starp GND un AGND. Tāpēc priekšpastiprinātājam atvelc tikai "+" un pamēri spriegumu, ja tas ir pa pamazu uzliec pretestību +/- tādu pašu kā jau ir un GND nem fiziski no tās pašas vietas mašīnā kur pievienots GND gals jaudai. 

Link to comment
Share on other sites

Pretestības maģī starp AGND un GND nav, tur ir bezgalība.


Uzguglēju, ka var mēģināt likt 10omu rezistoru- uz piekšpastiprinātāju kā jau bija paredzēts +12v un GND no auto un no priekšpastiprinātāja L un R uz maģi pa taisno, bet uz audio kopējā vada 10omi. 

Link to comment
Share on other sites

Es par atsevišķām zemēm dzirdu pirmo reizi.... Moš tev tur simetriskā ieeja/izeja?  

Link to comment
Share on other sites

Kas ir simetriska ieeja/izeja? 

      Man maģim ir ienākošais GND, kas protams ir arī maģa korpusa GND. Un maģim ir čeindžera štepselis, kur ir kontroles pini un audio ieeja no čeindžera, audio L, audio R un audio GND, kas ir bezgalība mērot pret maģa/maģa korpusa GND.

      Bet nu likšu 10omus starp GND un AGND un tad skatīšos, vai būs kādi foni vai nē.

Link to comment
Share on other sites

Simeriskā ieeja ir kad ir 3 vadi - 

Signāls+

Signāls-

Zeme.

 

Lieto profesionālā audi tehnikā jo praktiski nerodas traucējumi. 

Link to comment
Share on other sites

Tad jau tu pats atbildēji, sakot, ka lieto pro audio līmenī. Te jau parasts stock auto maģis.

Link to comment
Share on other sites

Simetriskas ieejas lieto ne tāpēc, ka nerodas traucējumi, bet tāpēc. lai pietiekoši efektīvi un vienkārši varētu šos traucējumus noņemt. 10Ohm manuprāt ir stipri pa maz, Pamēģini savam PP pievienot barošanas + lai mīnuss ir AGND. 

Vai nav tā, ka maģim ir +; -; un GND uz korpusa. Lai nebūtu traucējumu pa zemējumu ieejas ķēdēs nedrīkst plūst strāva, vai salīdzinoši liela strāva, ja GND ir auto korpuss nekādas garantijas kā plūdīs strāvas pa korpusu nav. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...