Jump to content

Plastmasas logu nomaiņa


it.kroplis
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Noteikti ir kāds zinošs. Tātad ir doma nomainīt veco koka logu uz plastmasnieku. Māja ulmaņlaiku kocene.

Logs man ļoti līdzīgs šim:

http://bauskasdzive.diena.lv/uploads/thumbnails/680x455/articles/2014/10/117712__542e964e858cd.jpg.jpg

 

Gribētos noskaidrot, kā tiek mainīti tie logi. Maina tak tikai to daļu, kura virinās? Visu tak masīvo rāmi neaiztiek? Un mērīšanas principus ar būtu labi saprast. Laikam 1cm uz katru pusi vajag šķirbu atstāt starp plastmanieku un koka apmali? Negribu laist pie sevis visādus kreisos mērītājus.

Link to comment
Share on other sites

Maina tikai ar visu rāmi, jo tur taču visi stiprinājumi. Nezinu gan, kā koka būvei ar sienu apdari, bet mūra/betona arī palodze ir plastmasas un sānu/augšas malu apdarei reģipsis (vai kas tamlīdzīgs)

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Iekšējai apdarei labāks ir fibrolīts, kas tiek špaktelēts... Dziļi persōnīgs viedoklis.

Link to comment
Share on other sites

Gribētos noskaidrot, kā tiek mainīti tie logi. Maina tak tikai to daļu, kura virinās?

Seriously? Gribētos jautāt, vai mucā audzis un pa spundi barots, bet ņemot vērā, ka cilvēks taču jautājumu uzdod INTERNETĀ...

 

Negribu laist pie sevis visādus kreisos mērītājus.

Un jauno logu pats taisies iemontēt, jo arī meistarus pa durvīm nelaidīsi? :D Taču ņemot vērā augšminēto jautājumu... 

 

Beidz p*st bobi - nosūti bildi un aptuvenos loga izmērus uz dažiem kantoriem, kuru gūgle izmetīs pēc atslēgvārdiem "pakešu logi pēc pasūtījuma", izvēlies normālāko cenu, palasi par viņiem atsauksmes, un sūti augšā - atbrauks, nomērīs, pēc nedēļas atvedīs, uzstādīs, novienosieties arī par apdari iekšpusē un ārpusē. Pārējo jau šņukuriņš un citi tev augstāk pateica.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Viss atkarīgs no sagaidāmā rezultāta. Pa lēto tiek iebāzti logi ar putām kā jau te bija aprakstīts. Protams, viņi būs baltā krāsā. Ne pa lēto tiek pieskaņots tonis atbilstoši mājai. Ja grib pavisam kruti, tad var skatīties uz koka logiem, bet tur cenrādis vēl lielāks. 

 

Un jā, protams, ka logus maina ar visām ailēm, jo diez vai atradīsies kāds, kas varētu 100 gadu vecā šķībā rāmī uztaisīt logu bez šķirbām. Varbūt to var izdarīt, bet izmaksas vēl 5-20x lielākas par standarta koka logiem. To procesu parasti sauc par restaurāciju.

 

Līdz ar to viss atkarīgs no ieguldītās naudiņas :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

projektēšana

 

 

par papildus samaksu arī veic apdari.

Tikai pie tās apdares jāstāv klāt- nesen senčiem laboju meistaru "apdari"- palodze uzlikta uz pāris puķika gabaliem un aizpūsts ar makriņu+sabakātas vecās pakulas, reģipsis pa virsu- rezultātā pūš cauri ka traks.....

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Ok skaidrs. Apbēdinājāt mani. Sanāk diezgan liela pišņa ar to mainīšanu. Man vēl gar/zem logu aiziet LTK kabelis uz blakus māju, tas noteikti ar sarežģī vecā loga izņemšanu.

Es jebkāda veida apdari varu izdarīt pats. Logu domājams ,pakasot nedaudz pauri, gan jau ieliktu. Cik plastmasnieks sver? 

Link to comment
Share on other sites

Šovasar nomainīju kādus 10 logus savā mājā. 

 

Protams, ka vecais rāmis jāņem ārā. Parasti tam pūš garām pa visām šķirbām, jo kādreiz siltināts tika ar skaidām, kas, iespējams ir sasēdušās / sabirušas vai savādāk kļuvušas neblīvas. 

 

LAI GAN es esmu redzējis, ka paketnieka rāmi liek iekšā vecajā koka rāmī. Tas gan manuprāt ir onānisms un plānā galdiņa urbšana. :)

 

Koks vs plastmasa - tā kā man mājā ir da*uja to logu, tad koks visu sadārdzinātu divtik un tas man nebija vajadzīgs. 

 

Koka logi, protams ir smukāki, tomēr tai pat laikā tie BŪS kaut kādā brīdī jāpārkrāso. Ja nekrāsosi, un oriģinālā krāsa pēc pāris gadiem nolobīsies, logs sāks bojāties un viss būs slikti.

 

Tīri funkcionāli kokam un plastmasai mūsdienās atšķirības nav, jo neelpo ne viens ne otrs, tā kā kocenieks tāpat ir nokrāsots ar tādām ķīmijām, ka maz neliekas. 

 

Tā kā man māja ir «elpojoša» un bez plēvēm, es sapūtu putas. Dafiga putu. Uz lentām neiespringu.  Pirku labas. Macroflex, kaut kāda baltās, ūber pareizās, pa dārgo.

 

Efekts, salīdzinot ar vecajiem sapuvušajiem futerlogiem, protams ir afigennākais

 

Vēlāk uzcepšu blogā fotoatskaiti, bet tā jau tur nekā sarežģīta nav. Manā gadījumā grūtākais posms bija izlauzt vecos logus, pārējais žik-žik un gatavs. Palodzes un ārpuses dekoratīvās līstes izdevās daļēji saglabāt.

 

Lielāko daļu mainīju viens pats. Logi ~100x170 cm. Pirku poļu logus, ko ved iekšā MontāžnieksDE. Pavasara izstādē bija skidons 50% sanāca ~100€ par logu ar visām šprosītēm, rokturiem, furnitūrām, PVN un piegādi.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

projektēšana

 

 

Cik plastmasnieks sver? 

atkarībā no tā, kāda stikla pakete- (vienkameras vai divkameru) no 25-35kg/m2, tā kā var izrēķināt :)

Link to comment
Share on other sites

LAI GAN es esmu redzējis, ka paketnieka rāmi liek iekšā vecajā koka rāmī.

Un kā vēl liek.

Un arī pats ieliku. Bet man kaut kādi padomju laika logi koka mājā bija iebāzti. Kā bijušai vasarnīcai, nu ļoti lieli. Līdz ar to paslinkoju, un izņēmu tik vērtnes. Protams, tādā gadījumā ne tikai iekša jāpārtaisa kārtīgāk, bet arī ārpuse.

Tādā logā, kā autoram, sanāktu ļoti pazaudēt stikloto laukumu, līdz ar ko gaismu istabā.

 

Ja kas, vienu logu arī pārliku pats. Nemaz tik traki nebija, laikam kārtīgāk putru esmu ēdis :)

Lai gan, ja visi un ikdienā pašam būtu jākrāmē, tad, laikam, negribētu gan viens pats krāmēties.

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

Ok skaidrs. Apbēdinājāt mani. Sanāk diezgan liela pišņa ar to mainīšanu. Man vēl gar/zem logu aiziet LTK kabelis uz blakus māju, tas noteikti ar sarežģī vecā loga izņemšanu.

Es jebkāda veida apdari varu izdarīt pats. Logu domājams ,pakasot nedaudz pauri, gan jau ieliktu. Cik plastmasnieks sver?

Šā ko tu te tagad stāsti? Kādu vel fakinu apdari Tu vari izdarīt, ja ne sūda rokās neēsi turējis to pašu ķelli vai arī špaktelējis reģibsi, kur tas ir vajadzīgs, etc.

Tev re kur visi vīri saka priekšā - piemeklē meistaru, izsauc viņu un lai jamie samaina Tavu logu (ar visu aili!!!, jo mainīt pašu logu iekš vecās ailes, vot tas ir debīliķu sekss ar logu) un viss. Nomet babkas darba rūķim un vari pietaisīt apdari, protams, ja vispār sajēdz no tā visa kko, jo so far Tu dzen te riktīgu wtf - ķipa man vajag X un es varu Y, bet beigās es neko nezinu par X, kas vienk ir nosence!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Līdz ar to paslinkoju, un izņēmu tik vērtnes.
 

 

Šādu lažu - plastmasas logu iekš vecā koka rāmja es tikai vienreiz dzīvē redzējis - Rīgas namsaimnieka izpildījumā, daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā - tādu lažu priekš sevis neviens netaisa!

 

Ja logi nav lieli, tad viņus var viens ielikt - ja cilvēks ir piešāvis roku un ir fiziski spēcīgs - diezgan smagi tie logi ir! Tomēr tas darbs diviem.

Link to comment
Share on other sites

Logs kļūst daudz vieglāks, ja veramo daļu/daļas izņem ārā ;)

 

Autoram ieteiktu paskatīties krievu jūtūbus, ja grib mainīt pats.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Vēsturiskai mājai gan es pacenstos logu pieskaņot vēsturiskajiem - gan krāsas, gan stila ziņā. Var arī plastmasniekus pasūtīt ar visādām cakiņām - kā oriģinālajiem. Maina, protams, visu logu. Papildus tam neizbēgami jāmaina abas palodzes, jo parasti vecās nederēs. Miskaste rezultātā ir liela.

Par mainīšanu vienam - lielam lielam tas ir baigais čakars, bet mazāku var viens - parasti montē āmi ar izņemtiem stikliem. Stiklus un vērtni ieliek pēc rāmja montāžas.

Link to comment
Share on other sites

sāc ar to, ka pašvaldībā noskaidro: vai māja nav vēsturisks objekts, vai tā neatrodas vēsturiskajā centrā, vai tā aizsardzības teritorijā (pietiek ar telefona zvanu), jo tādā gadījumā darbi ir jāsaskaņo ar būvvaldi un jārestaurē logi.

.

 

Par logu nomaiņu - nečakarē smadzeni un izsauc meistarus, visu izdarīs no a-z (atsevišķi jāvienojas par apdari). Vecie logi tiks izrauti līdz ar rāmjiem, atkritumus savāks līdz (vismaz tā ir jābūt). Logus nomainīs pāris stundu laikā. Kāpēc, lai liek apdari? - lai pašam nebūtu tā, ai, šovakar nē- rīt gan sākšu likt riģipsi un slīpēties... paies nedēļa, divas - ai, logu nevar vērt vaļā, ārā auksts, liels puteklis būs... pieies vasara... ai, jābrauc peldēt, šovakar nē... Tajā pašā laikā pašam nenāksies domāt kā atgādāt rīģipsi, kādu špakteli pirkt, lāpstiņas un t.t. 

 

Principā, vaktē akcijas, ir vairāki uzņēmumi, kas cenā iekļauj arī apdari... Obligāti palasi komentārus/atsauksmes.

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Ok, meklēšu kantori. Par apdari, ņemot vērā ka esmu apmetis vairākas mājas, kurām apmetums stāv vēl šobaltdien, domāju ar kaut kādu logu tikšu galā.

Neesmu dzirdējis ka māja būtu kāds vēsturiskais objekts. Tiesa visādi vācu un japāņu tūristi diezgan bieži bradā apkārt fotogrāfējot to. Māja netālu no Kalnciema kvartāla.

Par loga stila saderību jau domāju. Cik stipri tas sadārdzina pasākumu, ja standart logu tādu nav, un jāpasūta unikāls? Vai nav tā, ka līmē tos kopā manuāli un  nav tur nekādu līniju kuru izmēru izmaiņas rada lielas problēmas. 

Link to comment
Share on other sites

Ja rokas neaug no d..... un nav abas kreisās, tad logus var pats ielikt. Nav nekāda kosmosa kuģa būve. Lai izmērītu iekšpusē ap logu jānodauza bišķīt apmetums un ir vērts arī noņemt palodzi (tā tāpat nederēs, jo vajadzēs platāku). Jārēķinās, ka logu izgatavos ~ 2 nedēļu laikā (dažreiz 3). Poļu logiem nav ne vainas, saliku tādus laukos. Logus gatavo pēc klienta izvēlētās konfigurācijas un izmaksas ir par m2. Veramie ir dārgāk par neveramo daļu (vitrīnu). Krāsainie būs dārgāk par baltajiem. Veic cenu aptauju Google un SS.lv atrastajiem un uz priekšu. Ja liek plastmasniekus saglabājot konfigurāciju, tad par "vēsturiskumu" nepiesienas (un tā arī izskatīsies smukāk). Liekot logus vērtnes vienmēr izņem, tā ir vieglāk. Uz pašu ielikšanu ir vērts kādu pasaukt palīgā, Jāuzmanās, lai neizmet logu ārā...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Jāuzmanās, lai neizmet logu ārā...

 

Man logus lika sievas brālis, profesionāls celtnieks. Māja 1stāva, bet tāpat lai logu neizmestu ārā viņš stiprināja pāris dēļus šķērsām ailei pie mājas sienas ārējās virsmas.  Sīkums, bet pamatīgi darbu atvieglo.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Autor,

Ja negribas, lai sveši brauc, mēra un izgatavo logus, izgatavot unikālus logus var arī pats.

Praktiski koka rāmju logu var izzāģēt no zāģmateriāliem, pieēvelēt un nokrāsot. Stikla paketi var izgatavot pats. To gāzi iekšā paketē tāpat neviens nav redzējis.

Arī plastmasas logu rāmjus pats var izgatavot, ja laiks pietiek.

Noteikti nevajag nevienam uzticēties un saukt svešus cilvēkus, Tevi noteikti piemānīs. Tikai, ka pats visu dari!

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Es gribētu redzēt, kā cilvēks, kurš nav drošs, vai pats spēs iemontēt logu, pats to būvēs no nulles.

 

Lai gan... man te rajonā ir daži piemēri...

 

 

post-57031-0-63266200-1450767387_thumb.jpg

 

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Iemetu pāris kantoros lai sarēķina cenu. Ap 180EU sanāca. Apskatījos kādus 10 video paraugus. Visi ir veidoti mūra vai betona mājās. Man tīrs koks. Kas noteikti rada atšķirības. Aplūrot esošo koka logu, prātīgākais liekas būs logus un to kas logus tur(~4x4cm brusiņa, kas hvz kā piestiprināta pie masīvās loga arkas) izmest ārā, bet masīvās loga arkas atstāt. Jo noārdot tās nost nav ne mazākās garantijas, ka izdosies sataisīt lai paliktu izskats kā pārējiem logiem mājā. Kamēr netikšu līdz kantorim kur var tikt klāt kāda loga paraugam vēlētos saprast:

1) Cik plata sanāks loga vidus daļa kurā saiet kopā loga abas puses? Esošajam logam ir 11,5 cm. Vai šis platums ir variējams pasūtot logus. No kā tas ir atkarīgs(laikam no profiliem, tie dažādiem ražotājiem ir dažādi vai arī ir daži standart izmēri), nevienam kantorim nemanu specenē šādus datus.

2) Logs cik nojaušu turas tikai uz skrūvēm un putām! Nav pārāk trausla konstrukcija? Nav lieli riski ka logs sāk staigāt? Ja logam apmetums liekās pēc montāžas(mūra māja piem.), tad jau nav problēmu protams.

3) Ja vajag ār krāsu logam kādas nav ražotājam. Ir varianti kā to risināt? Plēves+ apdruka vai savādāk?

4) Nesapratu kā tiek nostiprināta palodze. Visos video parāda kā nomēra palodzi un piegriež, un nākošajā mirklī jau piešpaktelē. Kā tā tiek fiksēta apskatīts netiek.

Link to comment
Share on other sites

1) Ja viena puse ir verama, vai lejas daļā ir divas paketes, tad kādi 14cm sanāks. Aizvietojot mazus logus un taisot kādu daļu veramu, stiklotā daļa var sanākt mazāka kā vecajiem logiem, vismaz ar standarta profiliem. Var variēt, ja gribas saglabāt izskatu no ārpuses, tad tikai augšu taisīt atgāžamu un apkašdaļai vidus ir tikai dekoratīvs, vai visu logu taisīt veramu un sadalījumu dekoratīvu, vai varbūt vispār neveramu vitrīnu un iestrādāt tikai ventilācijas vārstu.

2) Logam jāturās uz klucīšiem un skrūvēm, putām jākalpo kā aizpildīšanas materiālam. Ja koka māja, tad tā var vairāk sākt staigāt kā logi.

3) Krāsu toņi parasti ir ierobežoti, jo PVC  profilu taisa no gatavām "desām", līdz ar to pārējās krāsas no RAL kataloga visbiežāk taisa, tikai ja ir lielāks pasūtījums. Citādi būs jāiztiek ar  plēvēm vai jākrāsa pašam.

4) Iekšējo palodzi vienkārši iemet vietā, apakšā  parasti putuplasta gabali un piepūsts ar putām.

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

2.Koka vai mūra māja, atšķirības nav- pareizi nostiprināts logs nekad nestaigās!

3.Krāsu toņi stipri ierobežoti. Par PVC logu krāsošanu iesaku aizmirst!

4.Iekšējā palodze turas iekš palodžu profila (30 mm) , ko parasti pasūtot logu aizmirst atgādināt!

P.S. Iesaku tomēr izvēlēties koka logus- nebūs problēmas ne ar loga zīmējumu , ne krāsu, arī cena pēdējā laikā nemaz nav tik sāpīga

Link to comment
Share on other sites

@@SuniC, ieliktie logi paliks stāvot pat, ja māja sagrūs :) Profils tad profils - palodze "karājas" gaisā un kurš pārdot logus bez palodzes profila?  Parādi kādus koku logus domā, kuriem nav problēmu ar zīmēju? Parastajiem pakešlogiem (tipa eirologi) vienalga vai koka vai PVC konstrukcija ir līdzīga.

Ja ir iekāriens saglabāt vēsturisku izskatu, tad ir pavisam cits piegājiens - aizmirstam par parastajām logu firmām un meklējam, kas taisa vai nu mūsdienīgus futerlogus vai nu vismaz logus arī īpašiem profiliem, kas piemēroti šādām ēkām.

Link to comment
Share on other sites

 

 

kurš pārdot logus bez palodzes profila?

 Ir bijuši gadījumi!

Un arī 30 mm kļūda augstumos ir stipri bieža

Link to comment
Share on other sites

Arnis2002

 

 

30 mm kļūda augstumos

 

nu tad tādus izgatavotājus jātriec nakuj !

un lai savāc savus brāķus.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Paldies par info!

 

Kur devu sarēķināt, palodzes profils 30cm visur gāja līdz pa velti.

Par tiem profiliem. Tātad  tā palodze ieguļas zem loga kādā konstruktīvi saderīgā gropē? Tiek nolīmeņota, un caurumi aizildīti ar putaplastu+putas. Vai arī palodze dzīvo savu dzīvi un logs savu un logs nepiespiež to palodzi?

Labots - it.kroplis
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...