Jump to content

Pirmās kameras iegāde.


Fruzz
 Share

Recommended Posts

Labrīt.

Pavediena nosaukumu vēlāk pielabošu. 

 

Lielāko dzīves daļu ar bildēšanu biju uz jūs, bet ar viedtālruņu kameras attīstību man aizgāja tā lieta. Iepriekš bija Fujifilm ziepīši.

Šobrīd izmantoju Samsung S6 kameru, jo tur arī manuāli vari regulēt vajadzīgos iestatījumus un priekš manis tur super sanāk. Bet nu jau šobrīd  arī tā nespēj izpildit to ko man vajag.

 

Ir bijušas iespējas palietot DSLR, bet man tām nepatīk to izmērs. Tās ir lielas priekš manis.

 

Tā nu nonācu pie šīm mirorrless kamerām.

 

Man vajadzīgi jūsu ieteikumi šīs kā pirmas kameras izvēlē.

 

Kas man tās svarīgākas lietas:

 

1) Lētāki vai plašāka stiklu izvēle. Man ļoti patīk Macro  un daba, putni, ēkas.Telpās un cilvēkus es nefotogrāfēju.

 

Budžets. MAX 700EUR

P.S

 

Jā,esmu tups kameru lietās,bet lasam,lasam literatūru par bildēšanu,kamerām.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Long John

Varbūt sākumā ir vērts palasīt arhīvu šeit pat un tad "izkristalizēt" neskaidrības, ar kurām vērsties forumā?

Esmu gana daudz komentējis par šo tēmu.

 

Piemēram, lērums šķēpu tika lauzts nu jau leģendārajā Bonifācija tēmā, kuras rezultātā tika iepirkts gana labs Sony a6000, tikai pašam lietotājam bija stipri par maz zināšanu, lai to apgūtu... :)

 

    http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/164091-foto-vai-video-kamera-ce%C4%BCojumam/ 

 

Man pašam ir nu jau pavecs, bet kādreizējais top-modelis Sony Nex-7. Aktuāli, ka ir iebūvēts skatu meklētājs un "pēda" lielajai zibspuldzei.

Kā mīnuss Sony Nex (tagad ILCE) sistēmai ir visai ierobežots labas/ lētas optikas klāsts.

Es tīri labi iztieku ar mazo SEL 16-50 pankokzūmu, telezūmu SEL 55-210, makroobjektīvu SEL 30/3,5,  kā arī Sigmas 19/2,8 fiksfokāli un dažiem veciem (M42 utml) manuālajiem objektīviem ar attiecīgu pāreju. Man pietiek, bet mūsu foruma "īstenajiem" māksliniekiem noteikti būs skeptiski iebildumi pret tādu "lēto" minimālismu... :yahoo:

 

Taču bez Sony bezspoguļu segmentā ir gana daudz diezgan veiksmīgu citu ražotāju modeļu - no Panasonic Lumix, Fuji, Olympus.

 

Tur ir cītīgi jāgoglē pašam, jāpēta atsauksmes, jāsalīdzina un tad jāizvēlas (varbūt arī ar foruma palīdzību), bet konkrētāk.

Katrā ziņā, uzreiz iesaku atmest modeļus, kuriem nav iebūvētais skatu meklētājs- spilgtā saulē bildēšana ir galīgi garām- tāpat, kā kā ar vislētāko ziepi. 

 

Iesākumam:

 

 https://www.google.lv/?gws_rd=cr&ei=_0o1U4GVCoq9ygOb4IKYCQ#q=best+mirrorless+cameras+2015

 

Veiksmi meklējumos un līdzjūtība ģimenes makam (aparāti ar maināmiem objektīviem ir lielāka sērga, kā narkotikas- vajag vēl un vēl... :yahoo:

 

 

Edit

Aizmirsu iemest šaubu "akmeni". Vai tiešām tik dikti vajag to bezspoguli?

Ir gana daudz kompaktkameru ar lielo sensoru- tātad labu kvalitāti un gana plašām iespējām, bet atkritīs dārgais (un arī gana smagais) kreņķis ar maināmajiem objektīviem.

Piemēram,

Sony RX-100, RX-10

Canon G1, G7  utt utml.

 

   https://www.google.lv/?gws_rd=cr&ei=_0o1U4GVCoq9ygOb4IKYCQ#q=top+compact+cameras+2015

 

Šeit var palasīties mūsējā-bootieša rakstītas atsauksmes pietiekami vienkāršā un saprotamā latvju mēlē:

 

   http://kursors.lv/apskati/foto/

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Pārlaipoju pavedienus.

 

Vairākums par Sony a6000, bet bonim laikam tomēr pretenzijas pēc ceļojumu bildēšanas.:D

 

Bet lielākoties man tāda nesteidzīgā bildēšana ar obektiem, kuri nekustas, bet ja kustas tad ne ātri. 

 

Pārlasīšu ko tās Sony Rx-100 spēj macro dabūt ārā. 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

A6000 būs labākais proce/performance. Lēti objektīvi? 

 

http://sonyalphalab.com/product-review/all-three-sigma-e-mount-art-series-lenses-rolling-review-19mm-30mm-and-60mm-f2-8-dn-lenses/

 

100 - 180 eiro, skatoties kur un kā pērc. eBay vai dslr-forum.de lietotu var dabūt par kapeikām.

 

Macro objektīvi arī Alphai neko dikti dārgi nav.

 

Bonifācijam ir problēmas ar sevi un visa samudžināšanu, nevis ar A6000.

Labots - Žaks Noriss
Link to comment
Share on other sites

Paldies par viedokli un ieteikumu.

 

Viens variants ir. 

 

Viens gudrs fotogrāfs man teica tā, ka sākumā vispār esot jābildē ar fotofilmu kameru.Katrs kadrs no centa svarīgs un interesanta mācīšanās būs.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Aha. Un pēc 2 nedēļām uzzināt, ka visu esi salaidis dēlī. Tad jau katram kadram jāveic pieraksti par gaismu, par iestatījumiem. Tas mūsdienās lai paliek bagātiem foto maņjakiem.

 

Turklāt labs eksponometrs maksās vismaz pusi no A6000 cenas.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Par Fuji X-T10 kādi komentāri?

 

Tas varētu būt otrs variants kā ražotājs. Par Pentax, Olympus vispār tumša bilde.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

versatile

Tātad.

Mani pāris centi.

Ja primārais ir kompaktums, bezspogulis ir jāpameklē un jāpakomplektē.

Fuji ar 18/2 un 27/2,8 stikliem, kā arī jauno 35/2 - izcils un ļoti kompakts komplekts - pat ne aparāts, bet komplekts. Tiesa, cena nav draudzīga (un lai gan šobrīd ir akcija, pērc 3 fuji stiklus un saņem 500 euro atlaidi, tā uz tieši šiem stikliem neattiecas; par akciju šeit: http://fujifilm.lt/lv/akcijas/) un komplekts ir komplekts.

Patiesi kompakts universālais zooms ir Sony 16-50, kuru, lai gan daudzi kritizē, tomēr tīri labi var lietot ar kameras un laitrūma objektīva profiliem. Tāpat arī m4/3 sistēmai ir līdzīgi. Rekur diskusija par patiesi mazu aparātiņu un dažiem objektīviem, skaties pēdejo komentāru - cilvēks ir patiešām feinšmekers attiecībā uz rezultātu - http://www.fotoblog.lv/forum/discussion/120843/?Focus=530188

 

Pa lielam, ir iespējams iet 3 ceļus attiecībā uz bezspoguļiem:

1. Pirkt attiecīgajai sistēmai paredzētus objektīvus - pārsvarā vai nu dārgi, vai švaki stikli, lietoto tirgus praktiski neeksistē - attiecas uz visām sistēmām, dažām vēl var pievienot mikroskopisku objektīvu sortimentu - teiksim, sony E mount stikli ar gaismasspēju zem f/2.8 gandrīz nav vispār; pārsvarā ir f/4. Tie, kas ir f/1.8 un gaišāki ir vai nu vājprātā dārgi un rezultāts nepārliecina - bilde laba, bet ne tās naudas vērta - vai arī manuālie.

2. Pirkt vecos vai jaunos manuālos objektīvus. Lētāk, bieži ne sliktāk, jāfokusē ar ķepu - der, ja filmē; fotografēšanai tādiem klasiskiem sižetiem es nevaru ieteikt - jā, jā, gadu desmitus fotogrāfi bildēja tikai ar manuālajiem, bet, lūgums nejaukt pirkstu ar gurķi - foksuēties ekrānā ir daudz čakarīgāk, nekā uz gaiša, asa matstikla ar ķīli. Marazms, karoče, un no kompaktuma ar ne vēsts.

3. Pirkt bezspoguli un ar attiecīgu pāreju ķibināt klāt spoguļsistēmas stiklus - Canonam uz M sērijas var uzlikt visu EF klāstu; uz Sony var uzbāzt gan Minolta, gan Sony A-mount (tā pati Minolta) stiklus ar pilnu funkcionalitāti, gan arī ar visādiem jancīgiem adapteriem - canon un nikon stiklus, saglabājot stabilizāciju, autofokusu, utml. Kompaktums tiek pakāsts, bet iespējams krietni ietaupīt - teiksim, Olympus m4/3 kamerai uzliekot "pilnā" 4/3 objektīvus, kas pieejami par sviestmaizi - un tur ir pieejami visādi garšīgi sigma 30/1.4 un citi stikli, par dzimtajiem pat nerunājot - tieši oly gadījumā, par sviestmaizi pārsvara.

 

Makro, daba, putni un ēkas... Nu, putnus par 700 euro vari aizmirst - kaijas, paglama vārnas un baložus sabildēsi easy, bet tas arī viss. Netaisos skaidrot, kāpēc - vienkārši aizmirsti.

Makro - šaura niša, bet visiem bezspoguļu ražotājiem ir pa makro stiklam - fuji 60/2.4, Sony 30/3.5, utt. Pieņemu gan, ka nedomāji macro, bet gan ziedu ar bitīti uz tā kadrā - nevis bitītes taustekļu tuvplānu - tad var izlīdzēties ar vidējiem telestikliem.

Lab, jāiet meklēt Porziņģa spēle, tāpēc mans rezumē par bezspoguļu sistēmām:

Canon M sērija - ir ok, ja taisies ar pāreju lietot jau esošu EF stiklu parku, citādāk - no go.

Nikon - come on...

Olympus/panasonic - spējīgas kameras. Mazs sensors, attiecīgi, švakāk ar platleņķi, bet bildes sanāk labas, AF jaunajā paaudzē ir ļoti ok un visādi citādi - ir ok.

Sony - kameras baisiem tehnokrātiem. Esmu ar dažādām sony kamerām atbildējies daudz, bet kā "savu" šo sistēmu nejūtu. Labi filmēšanai. Fočēt jpegos nedrīkst.

Fuji - labi jpegi no kameras, lieliska detalizācija; arī relatīvi lētie kit stikli ir patīkami lietošanā un kvalitatīvi. Filmēšanai neder. Super vadība un uzbūve. Tiešām fotogrāfa kamera. Plus, sistēma tiek nepārtraukti pilnveidota un attīstīta - pašlaik visās X sērijas kamerās ir faktiski identisks sensors, kas dod arā ļoti kvalitatīvu bildi, un kameras atšķiras tikai ar sekundāriem navarotiem.

 

Kas attiecas uz liela sensora ziepjiem - RX100, Canon G1x, utml - tur viss ir labi, bet kamera tomēr darbojas kā ziepis - lēnīgi, negribīgi. Izņēmums varētu būt fuji x100, x100s; principā, x100s budžetā ierakstās - bet der tad, ja esi gatavs eksperimentēt, aizmirst par "pievilkt tuvāk" un vispār krietni piedomāt pie tā, ko bildē.

 

Man ir čupa visādu stiklu priekš fuji, ko lietot ar pārejām - bet 70% laika virsū ir 18/2, apm. 28% - 50-230 lētucis telezūms, un tikai katrs 50ais kadrs ir bildēts ar kādu krievu/vācu/japāņu manuālo stiklu, visādām pārejām, utml.

 

Fudžiku var par 10 euro paņemt un dienu paspaidīt - http://www.fotoire.lv/tehnika/fotokameras/fujifilm-x-m1-kit/- mani pārliecināja tieši tas, kāda bilde nāk laukā.

Struktūra vislīdzīgākā filmas graudam. Tas man patīk un tāpēc arī paliku pie fuji. Krāsas ir lieliskas.

 

Principā, tas X-T10 piedāvājums par nepilniem 700 euro ir labu labais...

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Visu nakti lasīju un skatīju ntos video par kamerām, teorijām. Apraksti tika lasīti un pētīti.

 

 

 

Visdrīzāk palikšu pie Olympus OMD EM10 mark 1. vai viena pavecāka fuji x e1

 

Priekš pirmās kameras manuprāt būs ok gan cena, gan tas ko verķis spēj.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...