Jump to content

SSD garantija


markei
 Share

Recommended Posts

Sveika tauta!

 

      Par parastajiem diski ir skaidrs, kā sākās beigti sektori, tad diskam ir beigas. Bet man SSD diskam, kurš 2.5gadus vecs un joprojām lifetime 100%, bet ir 8 bojāti sektori, kas protams ir aizvietoti. Garantija ir 3 gadi, līdz ar to joprojām ir garantija. Kingston tūlis nerāda nekādu statusu veselības stāvoklim, tik, ka 100% lifetime un SMART ar tiem pašiem 8 aizvietotiem sektoriem. Tātad jautājums, cik normāli ir, ka SSD diskam parādās beigtie sektori un vai tas ir kritiski? Lūdzu atbildēt tikai tos, kas 100% zin, bet ne visi barā, ka disks ir beigts. Varbūt SSD diskiem tā ir norma.

post-57618-0-91422300-1451288578_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Manam Crucial bija līdzīgs SMARTs jau kopš iegādes brīža.

post-85674-0-41683500-1451289966_thumb.png

I-netā bija atrodamas tādas pašas bildes. Kad iznāca jauna firmware, tās aprakstā bija minēts, ka attēlā redzamais esot vecās firmwares problēma. Pēc firmware update nesmukums no SMARTa pazuda.

Labots - Koalīcija
Link to comment
Share on other sites

Kingston tūlis saka, ka jaunas firmwares nav. Nekad arī nav bijusi šo 2.5 gadu laikā. Kingston v300.

Link to comment
Share on other sites

Ja nepirki lielveikalā pie meitenēm rozā kleitās, bet datorbodē, kur kāds kaut ko reāli arī saprot, uztaisi SMART izdruku (vēlams arī no kāda cita softa) un piesaki garantiju. Disks, kam dzīves cikls nav beidzies un ir BADi, ir garantijas variants. Vismaz mums kantorī problēmu ar maiņu tādos gadījumos nav.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Man ir tāds pats Kingston, arī ap 2.5 gadi, virsū stāv utorrent, neesmu smart taisījis, kamēr iet, cenšos problēmas nemeklēt, regulāri nodublēju datus un miers. Bet par šo sēriju dzirdēts daudz, pfu pfu, nekas nav atgadījies, jo neievēroju nevienu lietu, ko iesaka nedarīt ar ssd :D

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

sameklēju noliktavā intel 120gb, uztaisīšu pilnu bekapu un lietošu kingstonu līdz pēdējam - vienk. gribu zināt,kas notiks, kad beigsies tie 3% :D

Link to comment
Share on other sites

Jā, to jau izpētiju, labāk šitās 2-3 dienas pavadīšu pārkārtojot datus un savedot kompi kārtībā, lai jaunais gads nesāktos ar readOnly problēmām - tāpat nekāds strādājamais garstāvoklis īsti nav  :p

Link to comment
Share on other sites

Norma, ne norma, bet jebkuram ssd ir extra vieta virs specenē uzrādītajiem gigabaitiem, kura šādiem nolūkiem tur arī ir - lai aizvietotu beigtās šūnas. Pie tam cik var atkārtot, ka hdtune nemāk korekti tulkot pat parasto cietņu s.m.a.r.t., kur nu vēl ssd, kuriem ir kaudze ar parametriem, kādu parastajiem nav.

Btw

 

 

Clipboard01.jpg

 

Clipboard02.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hdtune smart un kingston tūļa smart ir 1:1, abi rāda 8 aizvietotus sektorus. Uzmanīgi lasi visu postu pirms komentē.

Link to comment
Share on other sites

Uzmanīgi apskati manu smartu un izlasi komentu. Pat viktorija netaisa tādu histēriju par parametru cipariem kā hdtune...

 

Clipboard01.jpg

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

Tu domā tos 18 un health statusu? Tāpēc arī radās tāds jautājums par SSD un HDD, cik atšķirīgi uztvert smart rādījumus.

Link to comment
Share on other sites

 

 

smarts saak raadiit pending sectors, rezerves vieta paarmaposjanai ir beigusies.

 

Kurā no šinī topikā redzamajiem skrīniem ir kāds pending sectors parametrs? Pats taču apzinies atšķirību starp pending un reallocated?

Link to comment
Share on other sites

Pending nav, jo jau visi 8 ir reallocated (aizvietoti). Šeit jau pats fakts, ka sākuši parādīties beigtie sektori, kuri līdz šim nebija, vismaz ne pirms mēneša. Ik pa laikam bija uzmetis aci smart ar interesi, kad nokritīs no 100 uz 99 lifetime. A te uzreiz 8 aizvietoti mēneša laikā.

Link to comment
Share on other sites

Interesanta tēma. No vienas puses parastajiem HDD, ja ir bēdas tad ir garantijas variants. No otras puses SSD NAND atmiņām ir ierobežots read/write ciklu skaits, kas no rūpnīcas ir atšķirīgs katram NAND, vārdu sakot kā paveicās ar tā uzcepšanu. Kad NAND nomirst SSD to nomarķē kā rakstīšanai nederīgu un SMART uzrāda relocated sector count. Kā jau minēja katram diskam ir rezerves sektori uz kuriem tiek defektīvie NAND pārmapoti, jo visi diski ir ar defektiem to ražotājs zina un paredz.

 

Ja pēc 10 ieslēgšanas/izslēgšanas reizēm "Relocated" sektoru skaits nemainās es neuztrauktos. Pilnībā iespējams, ka tie ir sektori, kas bija beigti jau kopš diska dzimšanas.

 

Atceries, ka dati nepazudīs tā pat vien no diska. Tev reāli NAND atmiņā ir jāraksta/jādzēš dati, lai tā degredētos. Kā arī SSD firmwāres ir pietiekami gudras, lai zinātu cik daudz var rakstīt un kādas ir pazīmes, ka konkrētā NAND atmiņa iet uz beigām, kā arī tā kā SSD diskam Access Time ir nenormāli liels, datus SSD glabā izkliedēti tādā veidā NAND nolietojumu mēģinot izlīdzināt visām atmiņām vienādu.

 

Skatoties testos vidēji tev ir jāieraksta un jāizdzēš no Kingston V300 60GB diska ~14TB dati jeb pilnībā jāaizpilda un jānoformatē ~233 reizes, lai tas nobeigtos. Ar lielākiem diska izmēriem šis skaitlis būs proporcionāli lielāks.

 

Tā kā droši lieto disku, visdrīzāk Tu to disku nomainīsi pats aiz vecuma nekā tas nobeigsies. 

SSD diska pazīme, ka tas iet uz beigām būs regulāra vietas samazināšanās, ko varēs redzēt, piemēram Windows zem MyComputer sadaļas. Sākumā tie būs MB pēc tam jau GB.

 

Lietoju savu OCZ vertex 4 jau kopš 2012 gada kā OS un svarīgāko datu disku (ir backupi), kā bija 238GB tā vēl ir tagad. Softi rāda 100% health. Pārdzīvojis Windows 7 / 8 / 8.1 un tagad stāv 10.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Jā, es apskatījos vēl vienu hdd no cita ražotāja (laikam intel vai vertex), kas tika pirkts tajā pašā laikā, kad šo kingstonu pirku  tam rāda joprojām 100% un papildu info, ka problēmas var rasties tikai pēc 2025 gada (stāv virsū os + unity + assetu bibliotēka + blender + sourcetree un vēl visādas figņas, kas ar yii un yii2 saistītas),rakstīšana/lasīšana ļooooti regulāra un lielos apjomos).

 

Mājās mētājas arī vēl viens kingstons 64gb versija, arī pirkts tajā pašā laikā - kad atcerēšos kurā iekārtā iebāzts pārbaudīšu arī to (šķiet, ka varētu būt, ka uz tā steamOs stāv), ja arī tam būs lifetime nokrities, tad nu, laikam, nāksies turēties pie hdd kuriem iepriekš pozitīvas atsauksmes no citiem lietotājiem - ar pieredzi un skrīniem.

Link to comment
Share on other sites

Uzliku SSDLife Pro triālo versiju. Rāda tos pašus 8 aizvietotos sektorus, bet diska veselība ir EXCELLENT !

post-57618-0-31970600-1451373870_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Markei, Tev modelis un firmware atšķirās, atradu, ka manējam ir iespējams firmwari upgreidot, jo ir jaunāka izgājusi, bet nu vairs nav vajadzības, tikko noklonēju datus uz jaunu hdd un esmu jau no tā, vecajam tūlīt nolikvidēšu failsistēmas un nodošu uz garantiju, nelauzīšu galvu kur bija problēma

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...