Jump to content

Logu svīšana


playback
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

Problēma sekojoša. Pēc istabas remonta diezgan pamatīgi svīst logi (dienas laikā mazāk, tikai apakšējā daļā, pa nakti citreiz uz palodzes pat ir izveidojusies peļķe un ir aizsvīdis puss logs). Sienas siltinātas no iekšpuses ar 5cm vati, plēve sienās nav likta, griestos ir, savilkta ir ventilācija(gaisa cirkulācija liekas pietiekoša), logi kādus 6 gadus veci, ja nemaldos. Māja ir celta ļoti sen (vecāka par 100 gadiem), ar ļoti biezām sienām.

Ko iesākt??

pirkt mitruma nosūcēju??

kko ar logiem darīt??

 

Uztrauc ka pēc pāris gadiem istabā viss sapelēs un būs pa lieko taisīts.

 

 

Edit: Svīst arī logi telpās kur nekas nav darīts, tikai nomainīti logi.

 

 

Sākumā tika jautāts celtniecības firmā vai ir jāliek plēve sienām, lielākā daļa atbildēja ka nav jāliek.

Labots - playback
Link to comment
Share on other sites

 

 

savilkta ir ventilācija(gaisa cirkulācija liekas pietiekoša)
Acīmredzot tā ventilācija nestrādā kā nākas, vai kaut kas traucē dabīgajai cirkulācijai (virtuvē nepareizi ielikts vārsts tvaiku nosūcējam, vai varbūt kāds gudrs kaimiņš ielicis ventilācijas šahtā ventilatoru, vai vispār aizmūrējis to šahtu)?

 

Pagaidu risinājumam, protams, vari uzlikt gaisa sausinātāju, bet skaties, ka neiebrauc otrās auzās - mūžīgi ciet deguns visiem no sausa gaisa. Protams, arī pakešu logi mūsdienās ir pieejami ar dažādām ventilācijas funkcijām un režīmiem. Bet nu sāc ar to, ka atsauc meistaru apskatīties, kas tev reāli darās ar to ventilāciju (vecais sveces triks vai pārbaude ar tvaikiem).

Link to comment
Share on other sites

 

 

Sienas siltinātas no iekšpuses ar 5cm vati, plēve sienās nav likta

Šeit ir problēmas sakne. Siltinot ārsienas no iekšpuses ar minerālvati, tvaika izolācija telpas pusē vatei ir obligāta. Tas ir tāpēc, ka istabas gaisā atrodošais mitrums pie istabas temperatūras sastāda mazāku relatīvo mitrumu nekā pie temperatūras vatē (siltais gaiss virzoties cauri vatei virzienā no telpas uz ārsienu, atdziest). Vatē atdzisušais istabas gaiss jau ir ar lielāku relatīvo mitrumu, auksta laika gadījumā, var pat sasniegt 100 %, tad gaisā atrodošais mitrums pārvēršas ūdenī, izkrīt pilienu veidā, ūdens krājas, kļūst vairāk - logu svīšana par to signalizē. Ja būtu tvaika izolācija, istabas gaiss ar savu mitrumu netiktu vatē, neveidotos visas šīs problēmas.

 

 

Ko iesākt??

Pārmet krustu. Pa virsu apdarei (krāsojums vai tapetes?) liec tvaika izolācijas plēvi (vismaz 0,2 mm biezumā), pa virsu tam skrūvē vēl vienu kārtu riģipša (pie esošā karkasa), nošpaktelē riģipsi, nokrāso vai izlīmē tapetes. Vēl ir variants visu pajaukt vaļā, ielikt plēvi, visu pieskrūvēt atpakaļ. Kā labāk?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pakot vajag logus!

Link to comment
Share on other sites

Ministru kabineta noteikumi Nr.534 

Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 231-03 “Dzīvojamo un publisko ēku apkure un ventilācija”

 

 

97. Ja vienīgais telpas gaisa piesārņojuma avots ir cilvēki, svaigā gaisa padeves absolūtais minimums ir 15 m3/h uz cilvēku.

Kā šo punktu vispār var izpildīt mūsdienu hermētiskajās mājās, kur kā ventilācija labākajā gadījumā ir kanāls uz augšu, kur aizplūst "sliktais" gaiss, bet nav nevienas šķirbas pa kurienes svaigs gaiss var iekļūt telpā? Un tas vēl ir labi, ja ir aizejošā ventilācija. Ir redzēts, ka ziemā ari tā tiek kārtīgi aiztaisīta ciet, lai siltums lieki neiet prom. Par kādiem "15 m3/h uz cilvēku" tad vispār var runāt.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Šādi notiek ar visām 100 gadīgām ēkām, kad nomaina logus. Laukos bez siltināšanas arī 150+ gadu vecā ēkā salika plastmasniekus un mitrums telpās uzkāpa vairākkārt, kad pie logiem pastāvīgi krājās mitrums. Vienkārši vecām ēkām logi arī nodrošināju ventilēšanos, jo biezās sienas praktiski nav elpojošas. Kad kurina krāsnis, problēma uz kādu laiku pazūd.

 

Pagaidu risinājums ir mitruma savācējs, bet ar siltinājumu vajag kaut ko darīt. Ja mitrums krājas pie logiem, to var savākt, bet pēc kāda laiciņa tas kondensēsies vatē, kas lēnām nosēdīsies smaguma dēļ un māja kļūs tikpat auksta kā bija. 

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Paņem urbi un izurb sienā caurumu, kādus 1-2 kvadrātcentimetrus, lai ventilējas.


Silitināšana no iekšpuses - palasi building forumu, kur sienā tad ir rasas punkts

Link to comment
Share on other sites

VebKamera
Šeit ir problēmas sakne. Siltinot ārsienas no iekšpuses ar minerālvati, tvaika izolācija telpas pusē vatei ir obligāta

 

Cilvēks zina ko runā. Tad ir vērts ieklausīties. Rauj visu apdari nafig nost, liec pāri vatei plēves, salīmē/pārlīmē sastiķējumu vietas, un vari reģipsi sākt likt atpakaļ. Augšā un apakšā arī jālīmē plēve pie griestu / grīdas materiāla (vai vvz kur), lai neiet mitrums iekšā.

 

P.S. Ja nu kāds nezina - sienu "elpošana" ir mārketings. Nav sienai jāelpo, sienai ir jāizvada liekais mitrums, pie tam patstāvīgi, balstoties uz materiālu fiziku. Gaisa pieplūdi nodrošina ar ieejošo un izejošo ventilāciju. Pareizi to nodrošinot (pareizā virzienā, augstumā, apjomā), nekāds mitrums nebūs (ja vien piem. mājas pagrabā nestāv dīķis). Provizoriski, ja nav citi ventilācijas risinājumi - ventilācijas kasetne loga augšdaļā, izplūde caur virtuves / vannas istabas ventilāciju, ja par mazu plūsma - pieliekam ventilatoru, ja vajag uz mitruma sensoru. I vsjo!

 

Btw, pie pašreizējā risinājuma 2 gadu laikā visa vate būs pilna ar pelējumu, sporas ieies sienā, un dzīvoklis būs norakstāms.

Labots - VebKamera
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

visiem plastmasas logiem (virināmajiem) ir pozīcija - vasaras, ziemas ventilācija, nu nevajag visiem logiem tos kliņķus aizgriezt....,

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

 

 

Cilvēks zina ko runā. Tad ir vērts ieklausīties. Rauj visu apdari nafig nost, liec pāri vatei plēves, salīmē/pārlīmē sastiķējumu vietas, un vari reģipsi sākt likt atpakaļ. Augšā un apakšā arī jālīmē plēve pie griestu / grīdas materiāla (vai vvz kur), lai neiet mitrums iekšā.
Es no siltuma un mitruma kustībām maz ko jēdzu, tāpēc gribētu zināt, kā sienas vates aplīmēšana ar plēvi palīdzēs novērst logu svīšanu?
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
Siltinot ārsienas no iekšpuses ar minerālvati, tvaika izolācija telpas pusē vatei ir obligāta. Tas ir tāpēc, ka istabas gaisā atrodošais mitrums pie istabas temperatūras sastāda mazāku relatīvo mitrumu nekā pie temperatūras vatē (siltais gaiss virzoties cauri vatei virzienā no telpas uz ārsienu, atdziest). Vatē atdzisušais istabas gaiss jau ir ar lielāku relatīvo mitrumu, auksta laika gadījumā, var pat sasniegt 100 %, tad gaisā atrodošais mitrums pārvēršas ūdenī, izkrīt pilienu veidā, ūdens krājas, kļūst vairāk - logu svīšana par to signalizē. Ja būtu tvaika izolācija, istabas gaiss ar savu mitrumu netiktu vatē, neveidotos visas šīs problēmas.

 

Nebija grūti, vai ne??? 3. posts no augšas. Man tur nav īsti ko piebilst, biedrs vvv pilnīgi korekti uzrakstīja. Vai pārāk daudz svešvārdu?

Labots - VebKamera
Link to comment
Share on other sites

Mitrums kondensējas uz aukstākās virsmas. Vienkameru paketniekam dzīvojamā telpā tā būs vienmēr (vecās mājās). Labāk kā uz palodzes, nekā sienā. Tas gan neatceļ prasību pēc plēves.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Sienas siltinātas no iekšpuses ar 5cm vati, plēve sienās nav likta

 

Nu ko es varu teikt - par šo - siltināšanu jau 1000x ir runāts, bet dažiem kā nepielec, tā nepielec...

 

Logi svīst, jeb uz viņiem veidojas kondensāts divu iemeslu dēļ:

1. Gaisa mitrums - ja nav ventilācijas, telpās gaiss mitrs jo mitrumu izdala gan cilvēki, gan darbības - ejam dušā, mazgājam grīdu, vāram kartupeļus - utt, utjp. Mitrums izdalās, bet viņam nav kur palikt.

2. Logu siltumpretestība - ja nav labi 3 stiklu pakešu logi, un pareizi ielikti pie reizes, tad logi būs pamatīgi auksti - man šodien ārā bija -17, pie sūdīgiem logiem uz stikliem un rāmju stūros varētu būt pat mīnusi. Nav ko brīnīties ka ūdens kondensējas un pat sasalst ;)

 

Ko var ieteikt autoram - uz doto momentu kurināt un vēdināt caur logiem. 

 

Vasarā nomainīt logus uz 3 stiklu paketēm un galvenais pareizi viņus ielikt - siltinātā ailē iekš ekstrudētā putiķa kā apdare. Un uzlabot ventilāciju - principā prasās rekuperatoru.

Labots - ronalds_
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kāda apkure istabā, centrālā, kas visu laiku silda, vai krāsnis, ja krāsnis, tad naktī un no rīta ir kritiskākais brīdis, gan ārā parasti ir visaukstākais brīdis pirms saules lēkta, gan iekšā dienā vai vakarā izkurinātā krāsns visvairāk atdzisusi.

Silts gaiss spēj saturēt vairāk mitruma kā auksts. Pazeminoties temperatūrai relatīvais gaisa mitrums paaugstinās, ja telpa ir apdzīvota, tad pa nakti guļot cilvēks  izelpo krietnu devu ūdens, kuru vajadzētu izventilēt ārā, ja tas nenotiek, tad kādai no apkārtējām konstrukcijām sasniedzot rasas punkta temperatūru, mitrums tur kondensēsies. Piemēram, pie gaisa temepratūras 18C, RH 70%, rasas punkts ir 12C http://www.dpcalc.org/

Ja biezas sienas, tad logs vēl vairāk ir pakļauts gan neparezai montāžai, nepietiekamai ailu siltināšanai, gan siltā gaisa pieklūšana no radiatoriem vai citiem apkures elementiem ir traucēta, ja vēl priekšā aizkari, tad logs raudās bieži.

Tagad, mīnusos, ārā gaiss ir daudz sausāks nekā iekšā, var kārtīgi uzsildīt istabu un uz brīdi uztaisīt caurvēju, lai apmaina pēc iespējas vairāk siltā, mitrā gaisa ar auksto, sauso.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

"kur nekas nav darīts, tikai nomainīti logi" - ģeniāli Vatson. Acīmredzot tie logi bija vienīgais pietiekamais gaisa apmaiņas mehānisms. Iespējamie risinājumi? Vēdināt biežāk, uzgriezt maksimāli apkuri. Tas nebūs komfortabli ne maciņam, ne pašam. Visi pārējie risinājumi sastāda vēl lielākas izmaksas. Vari papliķēt sev pa plecu un paslavēt "nekas nav darīts" autoru.

Link to comment
Share on other sites

Wtf, kāpēc jāsāk te kkas gudri d*rst par to ka istaba nav uztaisīts remonts????

Piedod , bet nav tik lieli financiālie līdzekļi un laiks, lai to varētu izdarīt visās istabās uzreiz.

Ar vārdiem, ka nav nekas darīts ir jāsaprot, ka nav veikt kosmetiskais remonts. Radiātori ir savilkti visās istabās, (ventilācija arī), Un tās tiek arī apdzīvotas.

 

Telpā kurā ir tas lielais kondensāts ir 2 logi. Radiators ir viens, kondenstāts vairak uz loga pie kura nav radiators (pašsaprotami) uz otra loga tas ir tikai ailes apakšējā daļā.

Centrālā apkure, privātmāja, bet pa nakti kurināts netiek, jo tad ir jāceļas kādam un jāieliek malka(izskatās ka kkas bus jāmaina)

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet pa nakti kurināts netiek, jo tad ir jāceļas kādam un jāieliek malka(izskatās ka kkas bus jāmaina)

 

Šo problēmu risina siltuma akumulators un pareizs katla pieslēgums.

 

Bet es iesaku sākumā par mājas siltināšanu padomāt - logi utt..

 

Es piemēram vakar neskatoties uz pamatīgiem mīnusiem vispār nekurināju. Un neko - no rīta mājā bija +19.  

Link to comment
Share on other sites

 

 

Sākumā tika jautāts celtniecības firmā vai ir jāliek plēve sienām, lielākā daļa atbildēja ka nav jāliek.

Nevajag pīties ar ņekudišnām celtniecības firmām. :sarkasms:


 

 

Centrālā apkure, privātmāja

Tad tik kurināt vajag. Pietiekoši.

Link to comment
Share on other sites

Pēc siltināšanas vēsākā virsma ir logs un tur arī veidojas rasas punkts, kondensējas gaisā esošie ūdens pilieni.

 

Tas nav sliktākais variants, jo varēja arī kondensēties vatē, kur rastos pelējums. Plēvei virs vates ar mitrumu uz loga nav ne mazākā sakara. Šai gadījumā tāpat viss ūdens nonāk logā, nevis sienās. Sienās viņš būtu tad, ja būtu ielikts dārgāks logs ar mazāku siltuma caurlaidību, kas būtu jauks un sauss, kamēr nesaplēvotajā vatē, kaut kur, vēsākajā stūrī, dzimtu jauka, mitra micēlija impērija.

 

Viss, ko vari izdarīt - regulāri slaucīt to peļķi un novērst mitruma avotus - Ierīko nosūcējus virtuvē un vannas istabā un regulāri tos lieto, vislabāk, ja tie ieslēgsies automātiski, virtuvē atkarībā no temperatūras, vannenē no mitruma. Veļai nopērc žāvētāju. 

 

Vari nopirkt gaisa mitruma savācēju, tomēr šobrīd kā savācējs tev jau darbojas logs. Pieliekot lielāku radiatoru un vairāk kurinot mitrums meklēs nākamo aukstāko vietu, kur kondensēties, un, tici man, to atradīs.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

 

 

Šai gadījumā tāpat viss ūdens nonāk logā, nevis sienās.

:)

Mitrums vispirms apskatās - ir logs, nav logs, dārgāks logs, lētāks logs, o, ir lētais logs, mitrums saberzē rokas un metās lētajā logā, sienās ne, avot būtu dārgais logs, mitrums tač nav duraks, nemaz nemēģinātu logā, uzreiz sienās iekšā.

Centrālapkures radiatori ir labi tādā ziņā, ka logu svīšana nav izteikta. Pašam senāk bija krāsnis, svīda logi, pat leduspuķes uz logiem ziedēja, kā ievilku centrālapkuri, pieliku radiatorus, šī problēma atkrita. Ir logs vannas istabā, dušošanas laikā nosvīst, jādarbina ventilators. Autor, varbūt par maz kurini. Ja nepietiekošs siltums, arī relatīvais mitrums istabas gaisā pieaug. It kā ventilācija tev pietiekoša, saki.

Link to comment
Share on other sites

Nu nez, man arī lielā salā uz loga veidojas mitrums, bet tas ir tikai logiem, kuriem ir cieši pieguļošās rullo kasešu žalūzijas.

Parasti ziemā, ja ir normāla apkure, mitruma daudzums telpā pat ir nepietiekams!

Normāli ir no 40-60%.

Ne jau no tā, vai uz loga veidojas kondensāts, var spriest par mitruma pārpilnību telpā.

Vajag nopirkt higrometru par pāris eur un tad izdarīt secinājumus.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Man agrāk arī svīda logi(dzīvoklis), nopirku higrometru, un tagad manuāli veicu vēdināšanu, mitrumu turu veselībai rekomendētajās robežās un vairāk nekādu problēmu nav, vajadzētu gan iepirkt tos brīnumus, kas it kā sola automātiski to darīt, jo noplūde ir ok, ar pieplūdi ir problēmas, jo tas jāvec manuāli ar roku, bet žēl tos 350eur par 3 logu uzlabošanu. - http://labologuagentura.lv/en/produkti/aereco-ventilacija/

Link to comment
Share on other sites

Vienkārši siltāks laiks jāgaida, runā, ka pēc pāris nedēļām būs, tad vairs ne  siltināšanas, ne kurināšanas topiki nebūs aktuāli :D

 

Var būt situācija, kad logs ir superduper un telpā  ideāls mikroklimats, bet ailes vienalga pelē, jo tās atdziest zem rasas punkta temperatūras dēļ nepareiza loga novietojuma sienā. Reku, kam interese, var papētīt ar ilustrācijām: http://www.ingdep.lv/lv/loga-iebuves-vietas-izvele-aileJautātāja gadījumā, gan situācija ir savādāka, sienas biezas, siltinātas no iekšpuses, ja tai lieta nopietni gribētu pieiet, būtu jārēķina, lai atrastu ideālāko vietu loga novietojumam.

Link to comment
Share on other sites

Mitrums vispirms apskatās - ir logs, nav logs, dārgāks logs, lētāks logs, o, ir lētais logs, mitrums saberzē rokas un metās lētajā logā, sienās ne, avot būtu dārgais logs, mitrums tač nav duraks, nemaz nemēģinātu logā, uzreiz sienās iekšā.

 

Tā ir fizika 5. klases līmenī. Mitrums kondensējas uz vēsām virsmām. Jo vēsāka virsma, jo vairāk kondensējas. Un jo labāk kondensējas, jo sausāks gaiss paliek. Līdz ar to pēc mērījumiem gaiss ir sauss bet/jo pie loga peļķe. 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Condensation

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Tas palielinātais mitrums var būt arī no remonta, manuprāt. Zinātniskā pamatojuma nav, bet ir kas līdzīgs pieredzēts. Iespējams, ka nākošgad būs labāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Siltinot ārsienas no iekšpuses ar minerālvati

ir vissliktākais variants, jo ''mētelīti'' parasti velk pa virsu, un tas vienmēr ar laiku atspēlēsies... 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
alusbundža

Mana būda ir šādi siltināta, pagaidām nesūdzos, drīzāk gaiss pa sausu. Nekad neesmu dzirdējis par šādas opcijas maiņu, ja reiz ēka ir jau nosiltināta. Neviens negrib iekšējo apdari vēlreiz pa jaunu taisīt. 

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Neviens negrib iekšējo apdari vēlreiz pa jaunu taisīt. 

es taču teicu, ka no ārpuses vajag siltināt 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

alusbundža

Bet ja māja jau ir no iekšpuses siltināta? Gribu dzirdēt viedo padomu šādā gadījumā, kas mūsdienās pat ļoti bieži sastopams un cilvēki tomēr izvēlas gatavu mitekli pirkt. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Bet ja māja jau ir no iekšpuses siltināta?

Ja māja ir pareizi siltināta no iekšpuses, tad lielākajā daļā gadījumu, sanāk, ka siltumizolācijas biezums ir par mazu, lai siltinātās norobežojošās konstrukcijas - ārsienas siltuma zudumu pretestība būtu patreizējām normām atbilstoša. Pēc pašreizējā normatīva, piemēram 250 mm biezai keramzītbloku mūra ārsienai, nepieciešamais minerālvates siltumizolācijas biezums ir 170 mm. No iekšpuses siltinot, pareizi ir minerālvates siltumizolācijas biezumu veidot ne lielāku par 50 mm. Secinājums, ja ir gatavs miteklis ar siltumizolāciju sienās no iekšpuses, ir vērts plānot ārsienu papildu siltināšanu no ārpuses.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
ir vērts plānot ārsienu papildu siltināšanu no ārpuses.

Piebildīšu vēl vienu lietu - es mājai, ja tā būtu mana māja, plānotu pie kārtīga ārsienu siltināšanas pasākuma (vai īsu brīdi pēc tam) noņemt siltinājumu no iekšpuses. Kāpēc? Tāpēc, ka ja māja ir labi siltināta no ārpuses, un sastāv no masīvām sienām (NE koka karkasa), šīs sienas darbojas kā siltuma akumulators un ļoti labi izlīdzina temperatūru un to pašu mitrumu. Tas ir tas pats slavenais siltuma akumulators, ko šeit visi nezkāpēc grib redzēt šķidrā veidā :)

 

Kā saprotams, ja mētelītis ir iekšpusē, šāds pasākums nenotiek - masīvās sienas drīzāk tiek turētas aukstas.

Labots - VebKamera
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Autors nav atklājis, cik biezas un no kā sienas, bet 100 gadu vecai mājai tas noteikti nebūs 200mm vieglbetona mūris, tāpēc krusta kari par vienīgo "pareizo" siltināšu  no ārpuses šoreiz ir nekorekti, jo biezus mūrus, piemēram, metrīgu akmens, mūri, prātīgāk būs siltināt no iekšpuses.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

, metrīgu akmens, mūri, prātīgāk būs siltināt no iekšpuses.

pilnīgas muļķības....

esi kaut ko dzirdējis par Turku pirtīm?, tās nedēļu kurina, un tās pēc tam ir nedēļu siltas pēc kurināšanas....

Link to comment
Share on other sites

Jāsāk ir ar to, ka jātiek skaidrībā, kāds īsti ir mitrums telpās, jo logu svīšana vēl automātiski nav norāde, ka tas ir nenormāli augsts.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

piemēram 250 mm biezai keramzītbloku mūra ārsienai, nepieciešamais minerālvates siltumizolācijas biezums ir 170 mm.

vari jau vēl kādu metru ar vati apkraut to māju, tik vai tā bez apkures nosalsi....

Link to comment
Share on other sites

Kā kau Smii rakstīja - papildus plēve neko nepalīdzēs logu svīšanas gadījumā. Tā plēve tur ir tāpēc, lai kondensēšanās nenotiktu vatē un vate nesamirktu un tādējādi nezaudētu savas siltumizolācijas spējas.

 

Palīdzēt var :

1) samazināt gaisa mitrumu (bet nevajag pārcensties)  - normāli mitrumam vajag būt ~45%.

2) labākas logu paketes, kuras nodrošina augstāku loga iekšējās virsmas temperatūru, kā rezultātā kondensēšanās (pie tā paša mitruma) nenotiek. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...