Jump to content

Jūsu vienoklis - Gāzes katla uzstādīšana saimniecības ēkā...


karlismoto
 Share

Recommended Posts

VebKamera, tu visu pareizi saki. Enerģijas daudzuma vienība, kas tiek mājā, vai no siltās grīdas vai no radiatoriem ir tāda pati, un prasa tādu pašu kurināmā patēriņu. Silto grīdu sludinātāji stāsta tā, ka siltās grīdas ļauj nedaudz mazāk tās enerģijas ņemt, nekā radiatori, lai cilvēks justos siltumā (šis ir vajadzīgais, nevis kaut kādi skaitļi enerģijas mērvienībās), jo redz tā telpas zona, kur cilvēks uzturas, silto grīdu gadījumā būs siltāka, bet tā zona pie griestiem, tur būs vēsāk, bet tas nekas, to nejutīs, radiatoru gadījumā ir savādāk, radiators karstāks, gaiss cirkulē, no grīdas paceļas uz augšu līdz griestiem, tad met apli no griestiem uz leju, kaut kā tā, gan jau esat atbilstošās bildes redzējuši, tad, lūk, radiatoru gadījumā, neglābjami siltākā vieta sanāk pie griestiem virs radiatora, kur cilvēks nekad nelien, tā tos ieguvumus no siltās grīdas skaidro. Bet absolūta taisnība, pilnībā tev piekrītu, ka siltumsūkņa gadījumā siltā grīda ir ļoti būtiski, jo nevajag siltumnesējam tik lielu temperatūru, siltumsūknim mazāka siltumnesēja temperatūra ir labāk, ekonomiskāk.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Mezavecis

    9

  • vvv

    17

  • projektēšana

    14

  • karlismoto

    9

Parkets arī Āfrikā ir parkets un tas ir no kārtīgiem, bieziem, cietkoka, viengabala dēlīšiem. Viss pārejais ir "krutka pod parket''.  Parkets kalpo simtiem gadu un nekādu šķirbu tam nav. Paskat kā tas stāv vecās pilīs. Skaidrs, parkets ir viens no dārgākajiem grīdas segumiem, tapēc taisa visādas līmētas krutkas, kad tikai pati virskārta ir no cēlkoka. Manuprāt neviens koka segums nav piemērots uz siltās grīdas. Siltai grīdai ideāla sir flīzes. 

Labots - Didzis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kur ir definēts "īsta" parketa minimālais biezums?

Mūsdienās ir pieejamas modernas un daudz izturīgākas grīdas apstrādes lakas/eļļas un tāpēc vairs nav nekādas vajadzības pēc bieza dēļu kluča. Tas nenozīmē, ka tāpēc vairs uzreiz šāds segums neskaitās parkets.

Link to comment
Share on other sites

Ja mēs staigājam pa biezu un izturīgu lakas slāni, tad kāda gan ir starpība, kas ir apakšā - vai apdrukāts papīrs vai koks?

 

Nu tas tā - no funkcionālā viedokļa. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds_ , kāda starpība, vai mājā durvis no ozolkoka, vai apdrukātas kartona no Depo, funkcionē jau abas :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

No īstā autentiskā biezā parketa būs tādas starpība, ka varēs mantojumā atstāt mazbērniem, jo žēl tak izmest tādu mantu arī pēc 50 gadiem un varēs mocīties ar restaurēšanu. Visādi citādi kalpos vienādi modernie ar "nepareizo" biezumu un vecie klasiskie parketi.

Link to comment
Share on other sites

Man viens radagabals taisīja remontu sev vienā istabā, grīdā ielika trīsslāņu parketu, jo istaba neliela, varēja atļauties to mazo apjomu, 25 lati kvadrātmetrā pirka, tā teica. Kādi pieci gadi pagāja, radagabals atzinās, ka figņa vien tas trīsslāņu parkets, nav tās naudas vērts. Ko lai saka, ja ir siltā grīda, tad tas ir labi, jo parastais parkets nederēs. Citādi, ko darīt, jāliek jauns. Slīpēt? Nezinu, var slīpēt to trīsslāņu parketu? Ja var, tad ne jau vairākkārt. Un kāda tur mocīšanās ar parketa restaurēšanu? Noslīpē un nolako par jaunu. Pasauc profesionāli, ja pats negribi to darīt. Nekas savādāks kā lakotām dēļu grīdām. Meitas skolā pa gaiteņiem parkets, padomju laika būve, padomju laika materiāls un padomju laika izpildījums, bet vienalga smuki izskatās, regulāri vasaras brīvlaikos to parketu pārslīpē, pārlako, nezinu cik bieži, pagājušo vasar to darīja, 1. septembrī, kad biju skolā, spīdēja nesen nolakots. Un kādas slodzes skolā gaiteņos, kādas mājās. Ielieciet skolā to trīsslāņu parketu, necik ilgi nenokalpos, bet parkets kalpo no padomju laikiem un vēl kalpos.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt nodefinēsim kas ir kas parkets. Mans iedalījums ir šāds :

 

1. parketa dēlītis - viendabīga koka izstrādājums ~16-20mm biezumā. tipiskie izmēri ~60-80x400-600mm. Iepriekš ražots bez gropēm, mūsdienās tiek ražots ar gropēm. bez virsmas gala apstrādes

post-1306-0-18327500-1452712471_thumb.jpg

 

2. parketa dēlis - viendabīgs koka izstrādājums ar augstu precizitāti 16-21mm biezumā, tipiskie izmēri 110-160x600-3000mm. ar gropi pa perimetru un gareniezāģējumiem no apakšas (lai mazinātu deformācijas) ar vai bez virsmas apstrādi.

post-1306-0-10529500-1452712766_thumb.jpg

 

3. divslāņu vai trīsslāņu parkets - pamatne saplāksnis vai saplāksnis+priede. virskārta cēlkoks 3-5mm biezumā. tipiskie izmēri 110-300x2000-3000mm ar gropi pa perimetru un jau veiktu virsmas apstrādi (lakots vai eļļots)

post-1306-0-17662700-1452713135_thumb.jpg

 

Un tagad īstā parketa piekritēji lūdzu paskaidrojiet: ja visiem trim parketa veidiem materiāla vidusdaļā ir grope ar ko tiek savienoti elementi savā starpā, tad kā var būt 1 vai 2 variants mūžīgs, ja tos slīpējot pēc 5mm atduramies pret gropi. Ok varbūt 1 vai 2 slīpēšanas ciklus arī ilgāk noturēsies salīdzinot ar trīsslāņu, bet mazo parketa dēlīti tomēr pēc ieklāšanas slīpē un lako, tādējādi uzrei noēdot vismaz 0,5mm...

 

P.S. Lūk neīsts parkets un nepareizās siltās grīdas, dēļu platums 209 un 138mm - ar pilniem dēļiem nekad mūžā ko tādu ar garantiju par rezultātu ilgtermiņā nevarētu panākt...

post-1306-0-77306600-1452713762_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

erny, ir OK trīsslāņu parkets. Ideāli, ja ir siltās grīdas, un gribās koku grīdā. Ko darītu, ja būtu tikai klasiskais parkets? Nevarētu virs siltām grīdām likt parketu. A tā ir risinājums, ļoti labs risinājums.

Link to comment
Share on other sites

karlismoto

iesakiet kādu cauruli labāk izmantot gāzes vadam.

un kādā dziļumā man viņu ierakt? tranšeja man sanāk aptuveni 15metri. cauruli gribētu vienā gabalā bez savienojumiem. 

Link to comment
Share on other sites

Tomēr vilksi gāzes vadu uz blakus māju? Pats? Bez projekta un saskaņošanas? Balstoties uz boot.lv foruma komentāriem?

Ko lai saka, varonīgi.

Gāzes vadam ieteiktu likt gāzes vadam atbilstošu cauruli. Caurules ieguldīšanas dziļumu ieteiktu atbilstošu gāzes vada caurules ierakšanas dziļumam. :sarkasms:

Nekādā gadījumā neieteiktu gāzes vadam neatbilstošu cauruli. Caurules ieguldīšanas dziļumu nekādā gadījumā neieteiktu neatbilstošu gāzes vada caurules ierakšanas dziļumam.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

projektēšana

Pazemei lieto TIKAI polietilēna caurules. Tev vajadzētu DN32. Galos liek elektrometināmos savienojumus-pārejas uz vītni. Pakošanai tikai pakulas, nekādus fumus. Metināšanai var izīrēt speciālu aparātu. Bet, jebkurā gadījumā, pašam to darīt ir idiotisms.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

arzemes par so nestreso,samet bedre gazi,elektribu,udeni viena kaudze un aizber ar zemi ( pats esmu bijis objektos un ieverojis )

ja pasdarbiba ... tad jau labak specialo terauda gazes cauruli ar plastmasas parklajumu ... grutak bus deformet pie jauniem raksanas darbiem

 

p.s.

par siltumvaditspejam laminatam,parketam ... ja veikala rupigak apskatisiet iepakojumu,tad katrs razotajs ir noradijis tehniskos datus jeb 'aiztures' ... 

 

p.s. II

sodien isti buves vairs nebuve 50 gadiem :)

tie pasi pacmitgadigie PVC logi ir izmetami ara pec sodienas LBN ... 

Link to comment
Share on other sites

projektēšana

 

 

specialo terauda gazes cauruli ar plastmasas parklajumu
 

Tērauda ievadlīkums ar PE pārklājumu iet pie mājas fasādes, pazemē tādas caurules neliek- pie tam, metāla caurules sametināt ir daudz sarežģītāk iesācējam, nekā plastmasas, kur process automatizēts. Anyway, atkārtošos- priekšā vesels gads līdz nākamajai sezonai, nekas netraucē to izdarīt legāli- ja grib lēti, tad jākurina ar malku!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

karlismoto

Kur es varētu atrast kādi ir noteikumi/normatīvi telpai lai drīkstētu uzstādīt g. apkures turbo katlu?

domāju cik m2 minimālais, griestu augstums u.c 

 

p.s plānoju bez skursteņa- pa taisno ārā caur sienai...

Link to comment
Share on other sites

projektēšana

 

 

Kur es varētu atrast kādi ir noteikumi/normatīvi telpai lai drīkstētu uzstādīt g. apkures turbo katlu?

Standarts  LVS 420-15 

būvnormatīvs LBN 241-03

Link to comment
Share on other sites

projektēšana
kam tev normatīvi, tu tāpat taču taisies kautkā pats pie gāzes vada slēgties klāt

Lai taču studē cilvēks, varbūt nāks pie prāta:)

 Ā, un projektēšanai vajadzēs standartu LVS 417, kā arī izbūvējot ievērot LBN 242( iekšējie tīkli) un LBN 243(ārējie tīkli)...principā, jāņem vērā arī  MK noteikumi Nr.1069..laikam, īsumā viss... :)

edit:vienīgais, ja Tev ir doma, ka kādreiz varēsi pasākumu legalizēt, ja viss "būs pareizi", tad aizmirsti- visu, izņemot katlu(ja neuzsprāgs) varēsi norakstīt!

Labots - projektēšana
Link to comment
Share on other sites

karlismoto

Paldies normatīvus sāku lasīt...

 

Nu ja katlu nolikšu pareizā vietā (pie ārsienas) un pareizi visu salsēgšu,tad ja legalizēšu un legalizēšu  vienigais kas būs janoraksta zaudejumos būs curule zemē 20metrus gara...  

Nesaprotu ko visi tā raustās! brauc Latvijā kaudze auto ar gāzes iekārtām kur ir ķep ļep viss uztaisīts un nekas nespragst. 

Kapēc lai man kas sprāgtu mājās. zemē ierakšu to speciālo pipelife 32 cauruli un majā pievilkšu kaparnieci   cauruli un viss.

Papildus varu elektrisko drošības vārstu pielikt,(avārijas gadījumā aizveras -pievienoti  g. dačiki un g.katls) kādu liek ja katls ir pagrabā.

 

Netaisos tak izmantot kautkādus mīksto-armēto-lokano trubu variantus. (ar kuriem dzīvokļos pārsvarā gāzes plītis pievienotas   :)

Labots - karlismoto
Link to comment
Share on other sites

Tagad vairs nedrīkst likt parasto katlu, vajag kondensācijas, tā ka katlu arī varēsi norakstīt

Kad LG tevi uzraus, tad varēsi griezties pie mums, lai visu legalizētu un pārtaisītu kā vajag, mums 2015 gadā bija 4 tādi gadījumi

Labots - ezis666
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Maza nianse, iekārtu uzstādot vajag sertificēta kantora atzinumu. Turklāt aizmirsti, ka kāds legalizēs Vasjas garadarbu, kas uz savu galvu izdomājis auto apgreidot uz gāzi. Bez sertifikāta CSDD neveiks numura salīdzināšanu un skati iziet būs nereāli. 

 

Latvijā kaudze auto ar gāzes iekārtām kur ir ķep ļep viss uztaisīts un nekas nespragst. 

 

Un par patēriņa izmaiņām var iedzīvoties lielos sodos piešujot, ka esi iejaucies skaitītājā. Ne jau bēda tā, ka pats vilksi trubas, bet tas, ka pēc tam nāksi sūdzēties, kā lai tiek vaļā no daudzu tūkstošu soda par pašdarbību. Lūk reāls piemērs. Tas nav kantoris, ar kuru var jokot. Liec granulas un netaisi sevi problēmas. 

 

http://skaties.lv/latvija/sabiedriba/latvijas-gaze-aizved-skaititaju-un-piestada-rekinu-9000-eiro-apmera/

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

karlismoto

Kaut kā jocīgi izklausās.

Piemēram ja man senči izdomās ierasto 18 grādu taupības režīmu mest pie malas un sāks sildīt māju uz 24C.

Domāju ka reiķins arī riktīgi pieaugs. Kas tad arī nāks un čakarēs?

Link to comment
Share on other sites

Pakāpeniski palielini gāzes patēriņu un neviens gailis pakaļ nedziedās. Ja runa par pašdarbību un montāžu, tad to var darīt tikai tad, ja rokas no īstaš vietas aug un ir sajēga, kā to darīr. Stāsts iz dzīves, lika man dzīvoklī savulaik gāzenieki skaitītāju. Pats mājā nebiju, atnāku, šķībi un vēl siena nodedzināta. Es protams večus ciet un lai pārtaisa. Ņēmās ņēmās, skatos tūlīt būs uz otru pusi šķībi. Beigās saku, davai es pats trubas samērīšu, piegriezīšu un sametināšu, jūs tikai kontrolējiet. Viss protams sanāca un vienīgā atbilde no profesionāliem gāzeniekiem bija, ja mēs tā strādāsim, līmeņrādi rokā ņemsim, bleķi zem metinājuma liksim, tad naudu nenopelnīsim. Nu nav tais gāzes trubās nekā pārdabiska un kārtīgs meistars var labāk par profesionaļi uztaisī.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Didzis pareizi izstāstīja. Radinieks taisīja remontu virtuvē, gāze viņam bija, sagribēja plīti citā vietā, plus vēl ierīkot gāzes siltā ūdens sildītāju... Meistari atnāca, pilnīgi garām, šķībi greizi, a šim eiroremonts visaugstākajā līmenī padomā, pats bija klāt, saka, veči, jūs ko, veči tādiem pašiem tekstiem, kā Didzim, radinieks tieši uzprasījis, cik jums samaksāt skaidrā, lai viss būtu līmenī, šie 20 latus paprasīja, samaksāja, visu sataisīja, kā nākas. :) Tiem meistariem tāda gudrība vienkārši, papildus naudiņa, teatrāļi viņi visi.

Link to comment
Share on other sites

Tuksa dir...ana par to,ka jaliek obligati kondensacijas katls ... liec kadu gribi ... pec noklusejuma labak ir Junkers,jo visplasakais serviss tiek nodrosinats.

Ja Tev izlidzinatais maksajums gada bus apmeram 50 eiro ( vairak nevajadzetu but uz taviem kvadratiem,ja ir labi siltinats ) un udens sagatavosana bus katla, tad nav pilnigi nekadas nozimes nemt kondensacijas katlu,jo tam paterins ir max par 15% mazaks un karsta udens sagatavosanai ( dusai,vannai,izlietnei ) vins tapat mauc parasta rezima un paterins ir identisks parastam katlam.

Atmaksasies labi ja pec 10 gadiem . Turklat kondensacijas katls ar udens sagatavosanu katla sakas tikai no 35kw jaudas , mazie ( 14,24 ) piedava tikai versiju ar udens boilera sildisanu ... 

Un ari nikigaki ir kondensacijas katli.\

Ja ir lielakas jaudas vajadzigas, tad gan var apsvert kondensaciju.

 

p.s.

Panem noma presejamo pistoli,noperk kapara presejamos veidgabalus gazei ( atlauts Latvija izmantot ... pasam ta ir savilkts ), cauruli un savelk pa ieksu tiklus ... atri un vizuali loti skaisti ...  pats esmu sev bez kaut kadas tur gazenes saskanosanas nosledzis gazi un parpresejis cita vieta skaititaju

Labots - dsks
Link to comment
Share on other sites

projektēšana

 

 

Tuksa dir...ana par to,ka jaliek obligati kondensacijas katls
 

nu, Latvijas Gāzei ir pilnīgi pie vienas vietas, vai liek kondensācijas katlu vai nē, to nosaka kaut kādas tur ES regulas, kas ķipa rūpējas par vidi, ekonomiju utt. Aizliegums būs uz tirgošanu, ne lietošanu. Kaut kā tā. 

 

 

davai es pats trubas samērīšu, piegriezīšu un sametināšu, jūs tikai kontrolējiet.
 

Nu, nezinu gan, kurš normāls metinātājs liktu savu parakstu zem cita šuves- pāris šaizes, un čau sertifikāts. 

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

 

 

Pakāpeniski palielini gāzes patēriņu un neviens gailis pakaļ nedziedās.
Vai tad patērētājam skaitītāja rādījumi Latvijas Gāzei nav jānodod 1x gadā? Par kādu pakāpenisku palielināšanu šeit var būt runa?
Link to comment
Share on other sites

Es gāzi nelietoju jau gadus piecpadsmit, bet kādreiz par gāzi maksāja reizi mēnesī. Neticās, ka kautkas mainījies.

Projektēšana, nu ko var darīt, ka man metinājuma šuve sanāk smukāka par profesionāļa darbu.  Jā, es metinu lēnāk, jo man nav nauda ar šo darbu jāpelna, bet sanāk smukāk. Protams ir profesionāļi, kuri ar metināmo dara brīnumus, bet tādi amatnieki točna nestrādā par parastu gāzesvadu metinātāju. Tā nu šī pasaule iekārtota. Gāzeniekam jau, ka tik nav gāzes noplūde, bet pārejais pofig.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

 

 

Es gāzi nelietoju jau gadus piecpadsmit, bet kādreiz par gāzi maksāja reizi mēnesī.
Reizi mēnesī jāmaksā ir joprojām. Tikai jāmaksā ir gada izlīdzinātais maksājums, nevis katru mēnesi patērētais apjoms.
Link to comment
Share on other sites

Kā tad var zināt, kāds būs izlīdzinātais tarifs jaunam klientam, kurš gāzi nav lietojis? Gan jau var to sistēmu apjāt, kaut uz vasaru gāzi atsedzot, sakot, ka māju pārdosi, bet pēc tam pārdomājot, vai uz cita vārda pieslēdzot. Ja man vajadzētu, es izdomātu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nav dzirdēts, ka kādam izdotos LG apjāt, kas ir priviliģēts uzņēmums Latvijā un sankcijas var noteikt pēc saviem ieskatiem.  Lai cik smuki vai kvalitatīvi prastu metināt, bez atbilstošā sertifikāta visas šīs iemaņas ir kaķim apakš astes attiecībā uz gāzes aprīkojumu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tāda sajūta, ka tēmas autors sev mērķtiecīgi problēmas meklē.

Autor, tev saka, kārto lietas caur LG. Tā būs vienkāršāk.

Bet, ja tu ietiepies, un nāve gribi sev problēmas sataisīt, tas vienkāršāk panākams. :sarkasms:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

projektēšana

 

 

nu ko var darīt, ka man metinājuma šuve sanāk smukāka par profesionāļa darbu.

var jau būt, ka esošos objektus tā nepārbauda vairs, jaunajiem objektiem LG inženieris diezgan pedantiski visam iet cauri..

 

Lai cik smuki vai kvalitatīvi prastu metināt, bez atbilstošā sertifikāta visas šīs iemaņas ir kaķim apakš astes attiecībā uz gāzes aprīkojumu.

Tā arī ir-katra šuve tiek uzskaitīta-tāpēc, pašrocīgi pārnesot skaitītāju, vairs nesakritīs ar projektu- tālejoši tas var atspēlēties- ir zināmi precendenti, iesākumā nogrieza gāzi- legalizēt jau beigās legalizēja, bet cik tas izmaksāja..diez vai lēti. Skopais maksā divreiz:D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es domāju, ka būdā, kur patēriņš pēkšņi pieaugs 2 reizes, kāds LG cilvēks vairāk nekā pedantiski paskatīties. Te taču nav runa par patēriņu, kur vienā mēnesī tiek vārīta uz gāzes plīts tikai kafija, bet citus mēnešus taisītas zaptes ziemai. 

Link to comment
Share on other sites

projektēšana

 

 

Es domāju, ka būdā, kur patēriņš pēkšņi pieaugs 2 reizes

tā ir, pie tam-teiksim, 2 katli pa 25kW+gāzes plīts knapi palien zem skaitītāja G4 (99% ka tāds tur ir), kuram caurlaidība ir max 6m3....Uzjautāšu kādu reizi LG pārstāvjiem, ko viņi par šitādu joku saka :D

Link to comment
Share on other sites

Man bija 6m3 skaititajs uz vienu 24kw katlu + gazes plits ... vajadzeja pieslegt vel vienu 14kw katlu ( reali 24,jo udenim vins nem 24kw ) ... kopejais teoretiskais  paterins 2.8+2.8 + ~ 0.8 gazes plits ... nedaudz lida pari un vajadzeja partaisit projektu ( LG ta lika darit - projekts + pieslegums par jaudas palielinasanu ) uz 10m3 skaititaju ... kad LG atbrauca pienemt 10m3 skaititaju, tad zviedza,ko es visu ielu ar to skaititaju taisos nobarot ... tada luk viniem attieksme pret privato ... reali dzive 6m3 skaititajs atliektiem galiem velk divus 24kw katlus

Link to comment
Share on other sites

projektēšana
reali dzive 6m3 skaititajs atliektiem galiem velk divus 24kw katlus

Protams, ka reāli velk, jo diez vai darbināsi abus katlus+plīti uz pilnu klapi, tomēr- projektējot ņem vērā tādu iespēju. Kaut gan, parasti katliem vienlaicīguma koeficients ir 0,85( kopējais max patēriņš tev būtu ~5,6m3), tā kā, nesaprotu, nafig tev lika G6 skaitītāju

Labots - projektēšana
Link to comment
Share on other sites

karlismoto

Manai būdai ko "renovēju/pārbūvēju ir 5gadus atpakaļ uztaisīts projekts un ir derīga tikko pagarināta būvatļauja. projektā ir lg noteikumi kas jau neder jo spēkā esot 2gadi...

Nodot objektu taisos uz 2017 rudeni cerams.

Vai tad var projektēt/vilkt un uzstādīt gāzi šajā gadījumā. vai tikai tad kad nodots objekts?

kādas ir  pavisam aptuvenas izmaksas?

 

cik saprotu ir divi varianti:

1, jauns pieslegums 

2, pieslēgties mājā pie senču skaitītāja ja atļauj ienākošo trubu diametri... 

Labots - karlismoto
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...