Jump to content

Diy signalizācija un PIR sensori


Vasarnieks
 Share

Recommended Posts

Labdien! 
Taisu lēnām namam remontu, šobrīd aktīvi notiek zem-apmetuma vadu savilkšana un pie reizes iedomājos par signalizāciju. Un te gribētu dzirdēt jūsu viedokli, vai ir vērts telpām stūros salikt kustību (PIR) sensorus. Skatos ebay, izvēle liela, bet cik uzticami tie Ķīnas sensori ir.  Vai maz ir jēgas no signalizācijas, ja neplānoju viņu slēgt klāt apsardzes firmai?

Link to comment
Share on other sites

Long John

Var takš uztaisīt savu "privāto" signalizāciju ar info uz mobilo telefonu (zvans vai SMS). Vismaz zināsi, ka mājā kaučkas neriktīgs notiek.

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai maz ir jēgas no signalizācijas, ja neplānoju viņu slēgt klāt apsardzes firmai
Virtuāli nulle jēgas. Man te bijušais kolēģis bija uzlicis sev lēto IP kameru un pavērsis uz savu automašīnu pie mājas. Tā nu vienu rītu varēja kafiju dzerot paskatīties video, kā divi urlas atstāj viņa auto uz bluķīšiem. Kad viņš video gribēja iesniegt mentiem, viņam pateica - uz video nav timecode, kā rezultātā mēs tādu nevaram kā pierādījumu izmantot. 

 

Morāle - ja tu pats vai apsardzes firma nevar pa 5-7 minūtēm ierasties notikuma vietā, lai noliktu zagļus ar zobiem pret sienu, no signalizācijas ļoti maz jēgas. Tāpat arī neieteiktu ņemt pilnīgo Ķīnu - cik man bijusi darīšana ar šitām 30$ vērtajām GSM PIR signalizācijām no DealExtreme un Alibaba, tad viņām ir tieši pretēja problēma - tie sensori ir tik sūdīgi, ka jau rūpnīcā nokalibrēti uz max jūtību, ka ļoti bieži taisa false alarm. Izbesīsies pats no tā, ka trīsreiz dienā saņem SMS no tā, ka kaimiņš pagriež radiatoru vaļā, un tev dzīvoklī tavs radiators uzsilst par 2 grādiem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tu domā, ka tā apsardzes firma kādu ņems un noliks uz zobiem?

Reāli arī no tām firmām nav nekāda jēga, jo aizturēt viņi nevar un materiālo atbildību nenes.

Principā, ja skatāmies filozofiski, tad nav jēga arī, ka durvis slēdz ciet - kam vajag tad tas tāpat ielauzīsies.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tu domā, ka tā apsardzes firma kādu ņems un noliks uz zobiem?
Jā, pašam un kaimiņam Jūrmalas dāčā divas reizes narikus paņēma ciet Evors. Pēdējo atslānīja tā, ka kopš tā laika jau pāris gadus neviens no tiem čigāniem pat tuvu nav rādījies, kaut gan agrāk iepriekšējam saimniekam vismaz reizi ziemā esot lauzuši šķūni un māju.

 

 

 

jo aizturēt viņi nevar
Kas par muļķībām? Parakstot apsardzes līgumu es dodu apsardzes uzņēmuma darbiniekiem pilnvaru rīkoties manā vārdā līdz policijas atbraukšanai aizturot jebkuru personu manā īpašumā, vai ja persona ir aizskārusi manu kustamo mantu.
Link to comment
Share on other sites

Pret zagliem kustību sensori nav vajadzīgi. Zaglis vienmēr arvērs visas  durvis mājā vai dzīvoklī. Kustību sensoriem bieži ir viltus nostrādāšana, bet durvju galaslēdzim nekad. Es uzskatu, ka vajag aizsargāt durvis, varbūt logus, lai gan durvis tāpat tiks virinātas un vŗēl dūmu devējus. Vot i visa signalizācija. Lai gan, labs kaimiņš ir vislabākā signalizācija.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es uzskatu, ka vajag aizsargāt durvis, varbūt logus
Ja pirmais vai otrais stāvs, noteikti logus arī. 100% zināmo laupīšanas gadījumu (arī manos augšminētajos personīgajos piedzīvojumos) vienmēr izsita/atvēra logu, nevis durvis. Nezinu, varbūt tas kaut kā psiholoģiski strādā - narikiem liekas, ka durvīm liek sirēnas, bet logiem nē, velns viņu zina.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Protams, logu var izsist, bet tad iekļūst tikai vienā istabā. Kā attaisa durvis uz otru istabu un durvis vienmēr aiztiks, nostrādās signalizācija. Toties nekad nebūs viltus trauksmes no zirnekļa, kurš nolemj ģimenes ligzdiņu vīt uz sensora.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...