Jump to content

Par televīziju privātmājā, arhīvu veidošana.


Olas
 Share

Recommended Posts

Sveiki, kungi!

 

Vajag padomu ar televīzijas ievilkšanu privātmājā. Kapēc padomu? Tapēc, ka gar ielu iet LTC DSL līnija, bet pieslēgties tai maksā naudu. Tad nu tagad dilemma, vai ar SAT un virszemi varu panākt sev (lasīt "sievai") vajadzīgo:

Vai ar tādu verķi, kā VU+ DUO2, varēšu veidot tv arhīvu automātiski, un ko īsti nozīmē tie 16 vienlaicīgie tv kanālu arhīvi? Kaut kā neticās.

Man vajadzīgs, lai vismaz LV kanāliem automātiski veidojas arhīvs. Un ideāli būtu, ja vēl kādu DIscovery varētu rakstīt. Nu, lai vakarā ir ko pašķirstīt. 

DSL negribu dēļ lēnā interneta, nestabilitātes un augstajām izmaksām. Protams, var arī gaidīt, kad LMT apvienos ar LTC un rezultātā interaktīvā tv būs pieejama caur gaisu. 

Ko iesakat, lai izveidotu ko tik vienkāršu kā LTC interaktīvā un vai vispār tas ir iespējams no SAT, vai virszemes TV?

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Viasat.. ar attiecīgo tjūneri, kuru viņi paši arī piedāvā.., turklāt ir iespēja paņemt kopā ar 4g netu..

 

ja nemaldos, tad virszemei arī kko piedāvā, bet tā kā nav aktuāli, neesmu interesējies.

Link to comment
Share on other sites

1. Ko domā ar arhīvu - vakarā paskatīties pa dienu neredzēto, vai gribi pēc, teiksim, pusgada skatīties ?  Tas arhīvs konkrēti nozīmē, ka vari, šķiet nedēļu, paskatīties raidīto un tas glabājas ne jau tev mājā. Savukārt - kaut kur ierakstīt un saglabāt normālā ceļā neizdosies.

2. Nu Viašrotu pat ienaidniekam ieteikt negribētos :devil: .  Kad gribēsi tikt no viņiem vaļā, vai kādas citas nianses - sapratīsi kāpēc.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ar arhīvu domāju rakstīt automātiski kanālu noteiktu laiku X (cik HDD ļauj), lai vakarā atnākot varu ziņas noskatīties, vai kādu raidījumu. Patīk LTC interaktīvās iespējas. 

VIASATU neizskatu dēļ cenu politikas un arhīva pieejamības tikai viņu kanāliem. 

Piemēram: automātiski veidojas arhīvs 5 dienas un LTV1, LTV7, TV3, LNT, TV6, Discovery, Jim Jam :) Vai vispār tas ir iespējams saprātīgās izmaksās?

Link to comment
Share on other sites

 

 

pateicoties kretīnu bandai no MTG(Prieks kopā būt).No 1 janvāra arī interneta TV atkal vairs nav LNT un TV3.

Šņukur, tas ir ikgadējs cirks starp LTC iTV un MTG. Es jau gaidīju - kā parasti, MTG nepievīla.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kam tāda smuļķības vajag. Visi normālie raidījumi noskatāmi internetā. Pašam mūsdienās taisīt arhīvi ir pilnīgi garām. Viašrots ir infekcija, kura neadekvāti dārgi maksā, plus vēl jāskatās reklāmas un  ko ļoti grūti izārstēt, jeb, pareizāk sakot, no tā tikt vaļā. Ņem SAT medu un būs gan kvalitāte, gan, ar kārtīgu uztvērēju, varēsi rakstīt viena kanāla strīmu, bet es gan nerakstītu.

Link to comment
Share on other sites

rezumē..

 

risini jautājumu par lattelecom un dsl.. viasats nav ideāls, bet problēmas rodas tikai tad, kad nelasa un neievēro abpusēji noslēgto līgumu. Pašam bija viasats gadus 6us.. nekādu problēmu nebija un cenu arī labu varēja sarunāt. Sievasmātei laukos arī ir Viasats un nekādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Nu, ar Viasata tūneri, nekāds lielais arhīvs nesanāks, un tas pats tikai kamēr maksāsi - ieraksts notiek šifrētā veidā un bez kartes nav skatīšanās - iespējams, tas ir mainījies, bet nu nesen vēl tā bija.

Kā variants varētu būs neliels media pc uz kādas mazvoltu pamatplates un Openelec - būs gan EPG gan arhivācijas iespēja un ļoti pievilcīga saskarne tam visam. Arī oficiālo Viasat kartiņu var piedabūt strādāt (ja neuzskati, ka prātīgāk ir samaksāt 10x mazāku summu kādam ukrainas medus stropam - tas ir katra personīgs jautājums - es, piemēram, paciešu Viasat smuko ciparu, bet domāju, ka ne vairs ilgi).

Ja tuvumā ir DSL, ir iespēja pievilkt, ja atrod kontaktu ar vietējo meistaru (pateikšu priekšā - vienmēr atrodas kabeļi "kas jau sen ir ievilkti" bet nav iezīmēti plānos.

Nu un kas attiecas uz reklāmām raidījumos - MTG grupas kanāli tiešām ir šajā ziņā nebaudāmi - vairāk reklāmas kā satura, pēc sajūtām spriežot - neesmu ar hronometru mērījis.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm!

Un skaidrs tas, ka jābrauc pie LTC galvenā inžiniera ierīkošanas jautājumos ar konjaka pudeli.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Un skaidrs tas, ka jābrauc pie LTC galvenā inžiniera ierīkošanas jautājumos ar konjaka pudeli.

Pareizi saprati.

Padod ziņu, kā sanāca. 

Link to comment
Share on other sites

Vēlu veiksmi tikt līdz LTC galvenajam inženierim ierīkošanas jautājumos.

Labāk brauc pie Gulbja, ja esi pazīstams ar šamējo - arī optiku Tev ievilks.

Link to comment
Share on other sites

Es gan meklētu vietēji meistaru, kurš "nejauši" zemē atradīs kabeli, kurš kāreiz līdz Lattelekom skapim ierakts. Galvenais inženieris jau kabeli nemeklēs un vadus nevienos.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Galvenajam inženierim arī rokas ir sasietas - mums pa teritoriju mētājās viņu kabelis, bez servitūtiem, līgumiem u.t.t.  Sazvanījos ar vecīti un teicu, ka īsā laikā jāpiegoda (nevis jālikvidē, bet jāpagarina un jāaizvāc no acīm), citādi būs "šņakts" - viņš apsolīja fiksi risināt, bet LTK viņam nedeva "dobro" vēl mēnesi, kamēr piezvanīju klientu menedžerim un nepalūdzu nodot info, kam pienākas, ka dodam 3 dienas laika ar garantētu kabeļa nogriešanu un nodošanu krāsmetālos. Pēc dienas jau bija Citruss klāt. Zb šajā ziņā telekoma attieksme - lekties ar cilvēkiem, kam no viņiem neko un nekad nevajadzēs un kad viņu rieksti iespiesti skrūvspīlēs. Gribas teikt - kāds šefs, tāda firma un šefs viņiem ir tipāžs, ka tik turies.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...