Jump to content

Būs vēl viens diy amps.


osscar
 Share

Recommended Posts

Jāpakustina DIY sadaļa - , nesen tiku pie cccp brīnuma sigma 200 - PA pastūzis 2x 100@4 omi. Var tiltā slēgt. Kastes izmērs, plates izmērs, kondensatoru izmērs ir vienkārši kosmoss priekš tik mazas jaudas. strādā - iekšā viss stock..plates aizlietas ar kaut ko + vadi sapīti ar diegu - vecā skola. trafs minimāli dūc, DC izejā nav - 1 kanālam 1,5 mV -otram 15. Shēma gan vienkārša, ieejā krievu opamps- 2 klases verķis. Klausīties neklausījos, bet laikam jau jāstutē kas jaudīgāks iekšā. baroklis +- 41 V. ir fons cik pamērīju izejā paliels. Bet nu tas laikam normāli ja diskrētais pocis, ekrānu nav nekur uz signāla vadiem. miera strāva ap 100mA uz trani (vienam pat 200) - ja var ticēt shēmai, ka tur 0,22 omu rezistori- biku padaudz ? bet varbūt KT tā vajag.. Biku salauzts viens kloķis, un on/off čakarējas. bet tā var teikt mint dzelzs gabals.1988 gads - cena - 1334 rubļi...icon_surprised.gif
Katrā ziņā lai cik smuks nebūtu izpildījums - shēma nav konfekte. sen jau sigmas medīju - nespeciāli =- bet patīk tas

 

dzelzis.Lūk bildes:
DSC01139.jpg


DSC01140.jpg

 

Oriģināli caurumi saurbti priekš 4 traņiem katrā pusē + vēl 4 vieta aizzīmēta ar mazu urbumu. Principā var 8 katrā pusē likt...Man tie caurumi nepatīk - tāpēc labāk uz to3 orientēšos izejā. Baigās steigas, nav - visticamāk oriģinālo trafu neizmantošu - tam tik 41vdc. Vēl rēcīgi - ka klipa diodēm pa vienai kāja nokniebtai un aizlocītai - sirds mierīgāka, kad neredz sarkano lampu icon_cool.gificon_surprised.gif. Tie diskrētie poči nav izmantojami jo integrēti priekšējā panelī - nesalaužot neizjaukt.Vispār priekša ir vienos caurumos zem tās plastmasas- doma likt smuku koka paneli. Vismaz priekša ir no alumīnija - pakaļa gan no bleķa - pagrūti apstrādāt būs

Korpuss izķidāts, tehlatā pa 5 eur atrasta plāksne 3mm 440x400 (ilgi gan bija - tur tāda cccp attieksme) - tagad jautājums - sazāģēt to front un back paneļos - jeb likt montāžas grīdai...priekša tad koku varētu uzlikt pa virsu caurumotajam panelim...5L pudeles pamatne imitē 450 VA indel trafu.

Ko likt iekšā līdz galam nav nolemts - vai nu kaut ko no Jurkina...vai to pašu Leach ja jau reiz 2 ir + ir doma kaut kad par Linkwitz lx521 , bet tur vajag vismaz 6 kanālus ja negrib basiniekus uz 2 omi grabināt...

DSC01144.jpg

 

doma ielikt lielās samwha bundžas esošo kondensatoru vietā - 33000x63V vai uz PCB 3x 10 000 uf klasiskos. Tāpat doma par apaļiem VU mērītājiem, jo caurumi jau ir...kā arī soft start + skaļruņu aizsardzība.

redzēs kas tur sanāks galu galā. rīt paskatīšos vasarnīcā kādi smuki koka dēlīšu  paraugi ar smuku faktūru  pieejami. Būs turpinājums..

 

p.s. Amps ņemts no LJ paziņas Ogres kultūras namā. :drinks:

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

biku progress ir- kaut gan nav liels,, jo nav augsta prioritāte šim  ( augstāka vienkāršam portatīvam  ausu pastūzim priekš puikas uz opampa bāzes - nav vēl korpuss - kad būs - būs bildes) :

 

Izzāģēta "montāžas" grīda no alumīnija un traņi piemērīti:

 

 

22.jpg

 

 

Sagatavots/sazāģēts alumīnija priekšējais panelis + testam pielikts lamināta gabals (pirms sabojāju koka paneli) - lai saprastu kā būs. Melnas skrūves + melns slēdzis.

 

DSC01199.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
(labots)

Tātad par cik šī tēma nebija pabeigta un šodien te aizrunājāmies par  vecajiem ampiem, atcerējos, ka šo nebiju te iemetis ( Elfas forumā  ir iemests) :

Tātad pirms pāris nedēļām dažādu apstākļu sakritības rezultātā  vienā nedēļas nogalē šis tika pabeigts tādā budžeta variantā.

Shēma un apraksts no N.Passa, ar nelielām modifikācijām - samazināts biku pastiprinājums, jaudīgāki izejas darlingtoni tāpēc to ir mazāk, mazāki emiteru rezistoru nomināli. Ieejā polipropilēna kondiķis un atpakaļsaitē Nichicon Muse bipolārais (zaļais bildēs). Pārējais no kastes ( Vishy rezistori un  vima/rifa kondensatori). Detaļa no TME.eu (tranzistori - atbrauca 1 dienas laikā) . Trafs esošais, jā nedaudz dūc, bet negribēju tērēt 50EUR trafam...ok būtu klusāks un biku vairāk jauda, bet nu lai paliek...bija citu daudz izdevumu.

Barošana +- 43V, 2x 30 000Uf filtrā. Indikatora ledi no  krājumiem + un - plecos, tāpat on/off poga. Korpuss nokrāsots melns. Kļavas priekšējais panelis.

Skanējums man patīk, bass ir labi atsperīgs (C Tornis ) ..DF labs šim. Miera strāva 100mA uz trani un tāpat radiators neko nesilst, var vairāk griezt.

On /off būkšķu nav. DC izejā - 3mV un 10mV. stabili.

 

shēma oriģinālā ar dīvainiem nomināliem un pieraksta veidu (ar reizinātāju pēdējā ciparā):

 

AB100-001.sized.gif

 

 

 

Mana modifikācija miera strāva pocis 5K :

 

Captureab100mj.jpg

 

Autora apraksts:

 

Captureab100art.sized.jpg

 

 

Manis zīmētā plate - sanāca labi(nav ideāli, bet ir uz ko tiekties)  bez fona, trokšņiem un kļūdām - strādāja ar pirmo piegājienu(plates nav vienādas - tās ir spoguļattēlā katram kanālam - bija jāuzmanās lodējot detaļas):

Capturefinpcb100.sized.jpg

Gatavs:

 

DSC09628.jpg

 

Aizmugure - izmantoju esošos caurumus, protams biku bija jāpastrādā ar vīli:

DSC09616a.jpg

 

traņi tik izvēlēti TO-3 korpusā jo tās bija radiators...tie arī ir dārgākās detaļas šajā projektā ....apm 3EUR/gab

 

DSC09618.jpg

 

Priekšas panelis ar dusmīgajiem zemniekiem/lauciniekiem, kuri pieprasa AB klasi A vietā:

DSC09640.jpg

 

20 Khz :

DSC09622.jpg

 

 

apm 98W @ 8omu 50Wrezistora pie radiatora -  28mV pirms klipinga, bildē 27mV. Trafs ir vājā vieta - ar 50V būtu vairāk Plakans no 20-20K.

DSC09625.jpg

 

EMU 0404USB karti nevaru piešķilt uz 7 windas- ar beta draiveriem viss iet, bet kā mēģinu uzģenerēt signālu - kompis uzkaras.....negribas iespringt uz vainas meklēšanu - būs uz laptopa jāpamēģina ar 10win. Tā kā spektra mērījumi nav...

Gadu mētājās kaste stūrī, sieva atsita kāju, pats biju uz slimības lapas, tad nu tapa šis az nekā ko darīt . Skan labi priekš manām ausīm un kopš pabeigšanas tiek izmantots regulāri.

.

 

DSC09620.jpg

Labots - osscar
daži errori
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Skaisti!

 

Pavisam jaunā jaunībā man tāds bija un mēģinot "saregulēt" miera strāvas, iztesu traņu un pēc nomaiņas strādāja kā jauns. Korpuss tāds samērā simpātisks bija, bet jaudas pietika tikai "deviņdesmitniecēm". Nevajadzēja viņu toreiz dot projām - nostaļģiski smuks. 

Kāpēc "purnu" neatstāji esošo? Šim, cik atceros, bija nevis poči, bet galetnieki ar rezistoriem, kas ir pēc audiofīlu "fen-šui". 

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Jā oem sigmai baigā atšķirība starp  mierā strāvām katram individuālam tranim - vienam 100 otram 50mA....tādi bija tie traņi - MJ ir daudz labāki - tagad knapi 10mA robežās starp traņiem atšķiras miera strāva. Man nepatika, ka fons sigmai bija liels un vispār parametri nekādi....

tie poči baigi rupjie  + plastmasas panelis nepatika. Poči jau bija paļurkāti - viņi tur nav izjaucami....un vēl dīvainais on off slēdzis ar selenoīdu...vai elektromagnētu - tipa pie pārslodzes atslēdz tīklu.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

šis nemanot kļuvis par manu ikdienas ampu, skan baigi labi   - jo īpaši apakšas ātras un precīzas.

Papildus uzliku radiatorus uz sprieguma pastiprinātāj traņiem un strāvas avota traņiem, kaut varbūt varēja iztikt - izkliede ap 0,5W.

Protams biku bija čakars skrūvēt caur "^*&^ to visu. Vajadzēja uzreiz salikt.

DSC09666.jpg

 

papildus te top tāds boombox veidīgais, kad pabeigšu parādīšu (ford mustanga 80w amps grabinās sabu + ebaya bt +auto radio + aķis + tīkla barošana, baigo portable nebūs) :

 

Capturebbox.sized.jpg

 

DSC09660.jpg

 

 

IMG-20170701-230627.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Kas tas par verķi otrajā bildē no apakašas? Izskatās interesanti! 

Link to comment
Share on other sites

Čaina medija pleijiris.flac nelasa.ir radio.antenas vads pašam jālodē.biku kvalitate pieklibo,bet ta viss strāda.bt,usb,radio.softs biku līks bet nekas traks.

Link to comment
Share on other sites

Es pat liekas mazak samaksaju. Bet ir ok par to naudinu.konkrētajam mērķim.

Link to comment
Share on other sites

Kaste no nulles bus dargi.purns bija no plastmasas.apaksa no alumīnija to ari atstaju zem koka.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...