Jump to content

Lattelecom pieliek ciparu


Volters
 Share

Recommended Posts

(labots)

vvv, par Tavu komentāru man... Kāpēc ieciklējies uz optiku vai dsl, ja šie divi nav pieejami tad vienīgais variants ir mobīlie neti? Nav tas tā - pazondē iespēju dabūt radio linku, nav tie dārgi un būs daudz stabilāki par mobilajiem netiem(protams, ja kantoris plāno savu tīkla kapacitāti)! Piemēram Ventspilī 10/5 maksā 15EUR, 20/10 maksā 20 EUR(ir arī lētāki). Protams, ir vietas, kur vienkārši nevar radiolinkus uzlikt, jo nav redzamība ar bāzes antenām, tad neko. Man diviem čomiem tieši tā arī ir - viens dēļ tā palika pie DSL(lēna, jo vadi slikti, tomēr viņam pietiek), otrs paņēma mobīlo netu, jo DSL tur max varēja izspiest 5/1, par cik ģimene liela, tad tas bija pa maz.

Ārpus pilsētas - ar laiku arī man būs radio links, jāpaciešas, pašlaik nav redzamība. Kamēr nav radio links, tikmēr lietoju mobīlo netu, citi varianti pagaidām nav. Tomēr tikko būs radio linka iespēja, uzreiz no mobīlā neta mukšu prom.

 

HD pa 6mbit... nja, kārtējā pārkompresētā bilde.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Nu jau ka bijusais ekonomiska DSL klients menesi dzenaju Tele2 4G ... joprojam regulari testeju atrumu no ritiem,kad sanak pa dienu un vakaros paris reizes ... ne reizi nav bijis mazak par 45 lidz 50 down un 15 lidz 25 up ... Liepaja

Link to comment
Share on other sites

 

 

HD pa 6mbit... nja, kārtējā pārkompresētā bilde.

nu h264 nāksies izmantot gan

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav tas tā - pazondē iespēju dabūt radio linku, nav tie dārgi un būs daudz stabilāki par mobilajiem netiem

Man vienīgā ēka, kura varētu būt "zonā" ir pašvaldības ēka. Pagājušo gad kā reiz līdz tai ēkai optisko kabeli atvilka. Ciemā optika ir, pieslēdza skolu pirmām kārtām, tad lielās daudzdzīvokļu ēkas, pašvaldības ēkas... atsevišķām ģimenes mājām nespīd, nezinu, vai kāda ģimenes māja dabūja optiku, sākumā vēl bijuši varianti par maksu, tagad nekādu iespēju, interesējos, tā arī pateica, kamēr nebūs LTC plānos, arī par maksu neviens nekādu optiku atsevišķi stāvošā ēkā nevilks, kaut pats visas izmaksas uz sevi paņemu... Nu un ko man darīt? Iet pie atbildīgā uz to pašvaldības ēku, ir tur štatā savs datorists, ne uz pilnu darba slodzi, pieskrien epizodiski. Prasīt viņam, vai tu nevarētu tā slepus no saviem priekšniekiem, pie pašvaldības ēkas fasādes piemontēt antenu... Es tev par to mēnesī maksāšu skaidrā 20 €/mēnesī, tu tikai nevienam neko nesaki... ne saviem priekšniekiem, ne Lattelecom...

Link to comment
Share on other sites

Šodien arī es beidzot saņēmu vēstuli no LTC:

Godātais klient!

 

Tehnoloģijām attīstoties, Lattelecom piedāvājumu klāstā bija vairāk kā 30 dažādu pakalpojumu iespēju. Lai būtu vieglāk orientēties pakalpojumu daudzveidībā, tad sākot ar 2016. gada 7. martu, ir vienkāršāka pakalpojumu izvēle, kuru galvenā atšķirība saistīta ar interneta ātrumu.

 

Sākot ar 2016. gada 1. jūniju Jūsu esošais pakalpojums Internets 1 optika tiks mainīts uz Starta internets (ātrums max 100 Mbit/s un min* 20 Mbit/s) - abonēšanas maksa 17.5 EUR/mēnesī. Līguma termiņš nemainās.

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Sākot ar 2016. gada 1. jūniju Jūsu esošais pakalpojums Internets 1 optika tiks mainīts uz Starta internets (ātrums max 100 Mbit/s un min* 20 Mbit/s) - abonēšanas maksa 17.5 EUR/mēnesī. Līguma termiņš nemainās.

Ko tas nozīmē cilvēkiem? - jāmaksā mazāk, vairāk, tikpat?

Link to comment
Share on other sites

100debija

Man arī šodien iekrita. Jāmaksā par divi sešdesmit vairāk.

Link to comment
Share on other sites

VIL, kā jau te teica, jāmaksā vairāk. Ja pašlaik tie ir 14.90EUR, tad tagad būs 17.50EUR.

Link to comment
Share on other sites

Pirkss
(labots)
pazondē iespēju dabūt radio linku,

Atkarīgs ne tikai no konkrētā novada/ciema/pilsētas, bet arī no konkrētās lokācijas. Ja nav augsta punkta, no kurienes to radiolinku padot klientam.

Ādažu novadā radiolinki ir, tur kur dzīvoju es - nav. Jo nav neviena augsta punkta tuvumā, mežā netālu ir tikai ugunsdzēsēju meža novērošanas tornis, bet tur pat elektrības nav, un cik zinu, tajos nedrīkst tādas lietas likt, pat ja būtu.

 

Līdz ar to paliek tikai dsl/triatel(hā-hā)/lmt/tele2/bite

 

Viss. VDSL2 mums ciematā nespīd (48 mājas, 2005. gadā celts, ir visas dsl kabeļu šahtas utt.), jo tad jāliek aparatūra ciemata krosā, bet tāpat jāvelk optika līdz ciemam.

To LTC nedarīs un punkts. Esmu to skaidrojis vairākkārt, pie tam, man ir pietiekami daudz iekšējo kontaktu LTC, lai es varētu to noprecizēt pie tiem cilvēkiem, kuri plāno šādas lietas.

Par optiku analoģiski. Un ko tad - man sēdēt uz 10/0.8 DSLa vai tomēr riskēt ar mobilo? 

Es ar savu LMT esmu mierā.

Patreiz:

5304636963.png

Protams, tā ir diena un tornis Podniekos esot apgreidots līdz tā maksimālajai kapacitātei. Visas LMT pieejamās 4G frekvences arī esot ieslēgtas - bija SMS, ka tornī ieslēgtas papildus frekvences, restartējiet rūteri lai aktivizētu tās utt...

Jā, man ir ārējā antena. Bez tās nebija aršana.

 

Arī par tiem 400Mbit - tas ir LTC mārketinga mendelis, tehniskie labi saprot, ko tas nozīmē nākotnē - sk. Brūķētāja tekstu par overprovisioning.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Analoģisks stāsts, man tikai bija 8/0.5 un nekādas cerības uz VDSL, gadu atpakaļ atteicos un paņēmu LMT, to DSL pat atcerēties negribās, pat pie lielākās noslodzes ātrums ir lielāks nekā bija.

5304646155.png

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Kas jums ir visiem, filozofē te! Vai ta es teicu, ka tagad visiem radiolinki jāliek? Vai teicu, ka jāiet pie kāda sarunāt nelegālo? Par rlinku uzlikšanu - to ko var ko nē, ļoti labi zinu, esmu ar šādām lietām strādājis!

 

Vienkārši nevajag arī par šādiem variantiem aizmirst, jo, cik redzu no topika, tad visi tikai par DSL/Optiku un mobilajiem netiem runā. Radiolinki netiek pieminēti. Tāpēc tikai atgādināju!

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Pirkss
(labots)

rubb, tur kur var dabūt radiolinkus, cilvēki jau liek. Es vairāk par tiem, kuri te zāģē nonstopā "4G ir sūds, 4G ir sūds.. "

Tikai alternatīvas ta nav.

 

par GPON runājot:

ja LTC aizvelk vienu optikas zaru uz 50 mājām, tad rēķiniet paši.

Viena GPON porta/zara caurlaides spēja ir 2.5Gbit down un 1.25Gbit up.

GPON koncentratoram (OLT) var būt līdz 4 10Gbit porti uz tīkla pusi.

 

ieleja, tas ir atkarīgs no tā, cik daudz klientu sēž uz Tava optikas zara un cik aktīvi viņi ir. Ciparus es iedevu augstāk.

Ja viss ir labi, tad labi. Galvenais lai LTC carrier tīkla jaudas paspētu līdz.

Un - lai visa pārējā pasaule spēj atdot datus analoģiskā ātrumā. :)

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Jautājums DSL ekon./starta lietotājiem, jums telefons kā tāds darbojas? Jo no pagājušās nedēļas vairs nav un nedarbojas. Jautājums ir par to, ka DSL lietotājiem bija defaultā soc. tarifi - tas, ja izdomā palietot tālr., jo līniju kā tādu nevarēja norubīt.... 

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Mans paziņa par paziņojumu LTC interneta cenu kāpumu,ņēma atteicās vēstulē norādītā laikā,šie šim māksāsi vēl mēnesi summu 15eiriki,tad esi brīvs

Link to comment
Share on other sites

ricijs

 

 

Jautājums DSL ekon./starta lietotājiem, jums telefons kā tāds darbojas?

 

Kopš aprīļa vairs nedarbojas ir tikai internets+tv adsl2+ (iepriekš bija tikai internets, bet telefons strādāja)

Link to comment
Share on other sites

marizo

Nezinu, kopš kura brīža, bet tel vairs nedarbojas. Zvanot uz Nr- saka, ka netiek izmantots.

Link to comment
Share on other sites

Pirkss

Drīzāk pēdējais. Nu un plus krosā noteikti krosējumu starp centrāli un gala adresi novākuši.

Manā adresē man piedāvā tikai 10Mbit DSLu, pat iTV ne.

Link to comment
Share on other sites

marizo

Hehe

DSL Internetu turpinu lietot, bet manā adresē telefons nav pieejams.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Cenas ta cenas, bet reakcijas laiks telekomam ir sportisks - vakar vakarā pieteicu parastā telefona līnijas aizvākšanu (jo 10 Eur par parasto telefonu ir svieksts) un optikas ātruma pacelšanu. Šodien priekšpusdienā jau operators zvana. Sarunājām par parastā telefona cenu, jo nav jau 1. gads kopā un pacēlām ātrumu un pie viena paskatīsies PON noslodzi tai mājai, jo man šķita, ka mazliet pa lēnu pat priekš garantētā ātruma. 


Morāle šai basņai tāda - vajag runāt un sarunāt.

Link to comment
Share on other sites

ricijs

Sviests ir 40 centi par minūti uz mobīlajiem... laikmetā, kad vairumam ir tikai mobīlais šāda cenu politika atbaida fiksētā telefona lietotājus.

Izdevīgāk paņemt kaut lmt "dārgo" brīvību pa 10€ mēnesī, jo pēc norunātām 15 minūtēm esi atpelnījis gan LTC abonetmaksu, gan piestādīto summu par sarunām.... 

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Ir nojausma, kad tiks palielināts interneta ātrums?

Sveiki!

Precīzu datumu šobrīd pateikt nevaram, ātrumu palielināšana paredzēta tuvāko 2 mēnešu laikā.

Link to comment
Share on other sites

Kas mani pārsteidz... cilvēciņiem palielina rēķinu, a ātrums būs tikai pēc diviem mēnešiem. Nu kā kaujamās avis. Tak sūtiet to kantori dillēs, krītiet šiem uz nerva, zvaniet, sakiet šiem, ka lai iet uz poda, iesi prom, bet neuzvedaties kā tādas sēnes!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Starp citu, šodien kā reiz biju ciemos pie vieniem radiniekiem. Šiem LTC komplekts visu laiku bija, internets + interaktīva TV + telefons, neatceros precīzi summas, bet nolēma naherizēt attiecības ar to kantori... Tagad viņiem viss tas pats + otrs televizors, un par visu jāmaksā lētāk, kā līdz šim... pazvanīja LTC darbinieks un pierunāja palikt... uz izdevīgākiem nosacījumiem... Viņi gan pilsētā, viņiem bija alternatīvas, bija nolēmuši pāriet uz LMT, ko patestēja un atzina par labu esam...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Nu es viņus pasūtīšu, un kāda man te alternatīva? Mobilais nets? Da te viņš tik pat nestabils kā žirinovskis.

Link to comment
Share on other sites

Vienkārši piedraudi :)

Link to comment
Share on other sites

Tā jau ir. Arī man īsti alternatīvas nav. Kaut kādu LMT patestēt? Var jau būt, ja nu galīgi kāps uz galvas tie LTC. Tik diez vai ar to LMT varēs dabūt to, kas ir ar LTC. Fakts, ka ciemā ir LMT 4G, vispār ir, pie manis diez vai, jo viņu 3G, cik esmu mēģinājis caur mobilo telefonu, nekas labs, tas, ka viņi vispār pie mums skaitās ar savu 4G, ir ļoti labs arguments pret LTC, ir bijis, ka sarunās ar viņiem pieminu, tieši tā arī saku - jūs vairs neesat man vienīgā izvēle, ir mums tagad arī LMT, tas bišķi patīkamāku runāšanu ar LTC man nodrošina. Te taisnība, nevajag tik LTC teikt, ka mobilais nets mums nestabils, saki, ka paņēmi testēt mobilo netu, un tas tevi pilnībā apmierina, turklāt ir lētāks...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Ja LTC iesaka paciesties divus mēnešus, tad varbūt ir vērts paciesties tos mēnešus stabila neta vārdā. Un līdz šim vismaz ar reālu IP. Tik žēl, ka cenas jums jau pacēluši. Man Jūrmalas privātenē kaut kā cenas līdz šim tās pašas, bet pagājšgad DSL pacēlās uz 20/5.

 

p.s neesmu LTC fans, un jebkādu cenu celšanu, kas pēdējā laikā notiek gandrīz visās nozarēs, uztveru nelabprāt.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

Atvaino, DSL gadījumā 10/2 daudz kur ir maksimums uz ko vispār var cerēt, citiem pat tāda nav.

 

Mhm, es par tādiem cipariem nemaz nesūdzētos, tikai vairāk par 7/0.4 nespīd kaut izstiepies un kaut līdz centrālei 800m.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Vatta jirinovski ir nestabils? Viņš tak ir nemainīgi traks.

Link to comment
Share on other sites

pārslēdzu līgumu, diezgan izdevīgi, 11€ ar centiem. Vēl pēc tam poegāju un apjautājos, cik būs jāmaksā. Bet šodien atnāk kaut kas cits, tur pat 17€, piečakarēja mani, būs jāiet kasīties, jo līgumu tak pārslēdzu, ekceptēju iekš manslattelecom, vēl 2x šiem pārjautāju, vai viss ok, še tev, žīdi.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

pārslēdzu līgumu, diezgan izdevīgi, 11€ ar centiem. Vēl pēc tam poegāju un apjautājos, cik būs jāmaksā. Bet šodien atnāk kaut kas cits, tur pat 17€, piečakarēja mani, būs jāiet kasīties, jo līgumu tak pārslēdzu, ekceptēju iekš manslattelecom, vēl 2x šiem pārjautāju, vai viss ok, še tev, žīdi.

Atnaaca pazinjojums - aizmirsaam jums pateikt, ka jums tagad tiek piemeeroti maajas telefona sociaalie tarifi 4 ar kapeikaam!

Link to comment
Share on other sites

 Sakiet, biedri, kā jums liekas, tie jaunie LTC piedāvājumi, par ko tas viss liecina? Papētīju viņu mājas lapā, man tas viss izskatās pēc tā, ka LTC grib izbeigt fiksētos telefonus. Kurš gan gribēs atstāt sev LTC telefonu. Tie viņu piedāvātie tarifi par zvaniem kā no pagājušās tūkstošgades... paskatiet paši, dārgākais variants, par 9,81 mēnesī - bezmaksas sarunas LTC tīklā (tikai LTC tīklā), tad vēl kaut kāda mistiska maksa par savienojumu - kā zvans, tā 9,5 centi pie rēķina, uz mobiliem telefoniem 40 centi minūtē, turklāt maksa par pilnu minūti, norunā pirmo sekundi, tev jau par minūti ieskaita... skatām tālāk, plāns par 6,91 mēnesī, tur jau arī LTC tīklā 20 centi minūtē darbdienās, tikai sestdienās, svētdienās un svētkos par brīvu LTC tīklā, uz mobiliem tīkliem tie paši 40 centi minūtē... tālāk, plāns par 5,17 mēnesī, tur tas debīlais dalījums pa diennakts laikiem - pa dienu dārgāk, pa nakti lētāk (sviests kaut kāds)... pats lētākais plāns par 4,31, atkal 20 centi minūtē LTC tīklā, plus 9,5 centi par savienojumu...

 Gribās pateikt LTC - ejiet jūs DlRST ar saviem fiksētajiem telefoniem, ja viņi to nopietni. Bet, ja ar to visu viņi domā - mēs esam uzsākuši atteikšanos no biznesa fiksēto telefonu sfērā, tad tā ir cita lieta, tad tas varētu liecinat, ka vēl viena lieta sāk aiziet no mūsu dzīves, atceramies, taču, savulaik beidzās telefona būdiņas uz ielām, desmit gadus atpakaļ vēl pa kādai bija...

Link to comment
Share on other sites

Ja vajag saglabāt numuru , tad var ņemt fiksēto mobīlo , pārceļ veco numuru un sūta Lattelecom bekot.. Tur zvans uz visiem tīkliem Latvijā bez maksas. Abonēšanas maksa tāda paša kā Lattelekoma, tik tam bezmaksas sarunas uz viņu tīklu bet LMT uz visiem.

Link to comment
Share on other sites

Tak sen jau, piem., LMT piedāvā brīvību arī fiksētajos sakaros.. un ne tikai LMT.. ir vēl arī citi.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...