Jump to content

Datortīkls mazam ofisam


0xDEAD BEEF
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Drīz pārvācamies uz jaunu biroju un mans uzdevums ir rūpēties par interneta pieejamību.

Esošajā ofisā visas mūsu tīkla vēlmes apmierina Netgear WDNR3700 bezvadu rūteris, bet jaunā biroja telpas ir ievērojami lielākas.

 

Jaunais birojs ir 2vos stāvos, kur otrajā stāva ir telpa ar daudziem tīkla vadiem, kas iziet pa visām telpām. Būs nepieciešams nodrošināt

WI-FI un ethernet tīkla pārklājumu abos stāvos.

 

Mana izvēle krīt par labu Mikrotik rūteriem, bet absolūti nespēju izvēlēties viņu produktu klāstā.. :(

 

Mums būs 30 darbinieki. Tātad būs nepieciešams uzturēt 45 wifi konekcijas + drošvien kādi 10-15 tīkla vadi.

 

Vai man jāliek otrajā stāvā servera telpā resns switch vai rūteris? Kā uztaisīt "repīterošanu"?

 

Paldies,

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Slaids

Pajautā savam adminam. Ja pats tāds esi, tass saproti, ka neesi savas algas cienīgs.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

itanium
(labots)
Mana izvēle krīt par labu Mikrotik rūteriem, bet absolūti nespēju izvēlēties viņu produktu klāstā.. :(

Ja tā, tad labāk turies pa gabalu - pats netiksi galā.

 

Ja starp stāviem ir vads, tad tev vajag:

  • Rūteris pie interneta vada;
  • Katrā stāvā pa vienam vai diviem komutatoriem (Switch) - portu skaitu pats izdomāsi;
  • Katrā stāvā pa AP - priekš Wi-Fi.

Ja vada starp stāviem nav, tad vajag izvilkt..

 

 

 

Mums būs 30 darbinieki.

30 darbinieku uzņēmumam gan šo visu padarīšanu vajadzētu uzticēt kādam, kas saprot, ko dara.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

devnull
(labots)

Iesaku http://spx.lv/(router.lv) - gan vadus savilks, gan pakonsultēs tikla/wifi jautājumos! Ja taisa, tad taisa kārtīgi kā pienākās ar dokumentāciju, utt!

 

p.s

 

skopais maksā divreiz!!!

Labots - devnull
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

senleja

 

 

ka neesi savas algas cienīgs.
Kur Tu izlasīji viņa algu ? Gan jau nav tiešie pieākumi,bet palūdz ,jo ļoti labi zina cik kas maksā. Bet jebkurā gadījumā  ja šāds jautājums tad izmaksas būs dubultā. Savs darbs materiāli pēc tam ,kas pabeigs +materiāli.
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

Sen nebija dzirdēts birojs uz wifi

 

Dafiga tādi mazie bioroji ir. Es vēl atceros, ka man vienā vietā bosi bosīja, ka grāmatvedēm ar WiFi vajagot pietikt lai līstu grāmatvedības programmu DB. Un norimās tik kad šamās sāka trakot, ka nekas neiet - uz vienu ierakstu pusminūte jāgaida.

 

Bet, ja pareizi atceros sisadmiņu labturīguma prasības, tad būtu normāli, ja uz 30-40 cilvēkiem jau būtu viens pastāvīgs sisadminis. Un tam tad arī ar šiem jautājumiem būtu jānodarbojas.

Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Visiem ir mobilie telefoni, laptopi... loģiski, ka vajag daudz WiFi.

 

Pats es esmu izstrādes vadītājs, bet mēs pagaidām vel neesam izauguši tik lieli, lai atļautos savu tīkla administratoru. Cerams, ka nākamo pāris gadu laikā sasniegsim tādu izmēru! :)

 

Lai nu kā - tātad - augšējajā stāvā rūteris, visur citur slēgt AP pie kādas no tam atvēlētajām konekcijām..

 

Bet vai šādi daroties es varēšu arī uzstādīt Guest tīklu?

 

Piedevām bija doma uz viena no mikrotik produktiem likt virsū dns serveri vai kaut ko tamlīdzīgu (ar domu, lai varu ērtī pārsūtīt trafiku uz lokāliem izstrādes serveriem no mobīlajām iekārtām).

 

Tad atpakaļ pie mana jautājuma - kuri mikrotik produkti būs labāk piemēroti tam rūtera darbam un kuri derēs par AP? Saprotu, ka par AP tad var izvēlēties lētākus risinājumus ar mazāku portu skaitu.

 

Paldies,

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Slaids

Tad jau tev sanāks vairāk lietotāju. 30 darba kompji un vēl privātie mobīlie. Kādu ISP pieslēgumu taisies ņemt?

Link to comment
Share on other sites

Ja nevar atļauties un pietiekami noslogot savu sisadminu armiju, tad pareizais virziens ir outsourcings. Maksā salīdiznoši maz, par to servisu ko dabūtu, ja tādas jaudas speciālisti būtu jāalgo patstāvīgam darbam.

 

Guest tīklu var likt jebkurā gadījumā.

 

Wifi telefoniem, laptopiem utt.

Visu ko vien var vajag likt pie vada.

Arī laptopus daudkzurt liek pi evada(pa tiešo vai caur docking station).

 

Paaugstinātas drošības vietās Wifi nav kā sugas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Paldies, ieleja!

Es prātoju, ka augšā varētu likt šo te -

http://router.lv/product/329/lv/RB3011UiAS-RM/

 

un vajadzības gadījumā vel piepirkt switchu (tur ir ļoti daudz kabeļu kas iziet uz visādām vietām otrā un pirmā stāva telpās).

 

Tas stāvos gar sienām varētu kabināt šos te (vai vietām kaut ko mazliet ņiprāku?)?

http://router.lv/product/361/lv/RBmAPL-2nD/

 

Tad man augšējais rūteris pados pa stāviem jau iekšējo tīklu. Šitie maziņie sēdēs katrs uz savas ip addresses vai arī kā man tas būs jādara? Vai arī man tos būs jākonfigurē AP režīmā ar vienādiem tīkla nosaukumiem un tad viss pats strādās uz urrā?

 

Kādēļ jautāju par dns serveri - agrāk strādāju uzņēmumā Bluecoat Systems. Mums bija superīgs produkts - iespraud tīklā passthru režīmā un tas sāk darīt tev neko nezinot visādas lieliskas lietiņas ar trafiku - vīrusu ķeršana populāros protokolos, SPAM filterings, etc.. un vien no fīčam bija iespēja norādīt IP addresses DNS vārdiem, un tad tās addreses vienkārši DNS pieprasījumiem nomainijās visiem datoriem, kas gāja cauri (tas ir tā, it kā visiem datoriem būtu pamainīts hosts fails!!)

 

Nu re - šo fīču man ļoti gribētos replicēt mūsu jaunajā ofisā, jo tas ļoti atvieglotu mūsu mobīlo aplikāciju (visu mūsu produktu) testēšanu. Tādēļ arī es izvēlos mikrotik, jo tie griežas uz opensource platformas un bija doma, ka to būtu jāvar izdarīt, bet teikšu atklāti - nekad neesmu čakarējies ar opensource rūteru firmwarem.. doma no linux komandridas sūta šermuļus pāri pleciem.. :)

 

Beefs

Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

ieleja - BlueCoat produkts bija minēts kā piemērs. Absolūti neiespējami būtu to iegādāties.. super-dārgs. Bet pati fīča kā tāda, ka iekārta kļūst par DNS serveri + ļauj pievienot DNS ierakstus.

 

nu... domāju, ka mikrotik to supportēs.

 

Tad sanāk, ka pērkot viņu lapā produktus vel jādomā par to, ka jāpērk barošanas bloki un visādi jocīgi vadiņi un pārejas? Sanāk, ka viņi netirgo consumer produktus?

 

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis
(labots)

Mt dns servera opcijas ir loti limitetas, prieks ta raspberry pi vai vm jadarbina (uz mikrotik iekartas, ja dzelzis ir labs).

Labots - Anonīms Alkoholiķis
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Darbinat atsevišķu mašīnu šai izpriecai negribas...

 

Starpcitu - jautājums par tiem AP - ja katram būs sava IP adrese, tad taču datori, kas ir pieslēgušies vienam AP, neredzēs printeri, kas ir pieslēdzies citam AP, vai arī es kļūdos? Un kā tādā scenārijā realizēt Guest tīklu?

 

Vai arī tas nozīmē, ka man būs vajadzīgi 2vi tīkli no rūtera - guest tīkls un parastais tīkls un tiem AP būs jāstrādā tikai kā WiFi <-> ethernet translatoriem? Un vai to varēs uzstādīt izmantojot GUI mikrotik interfeisu?

 

ieleja - šķiet, ka tavs uzņēmums darbojas ar šādām lietām - varbūt es varu tevi piesaistīt šim projektam un tu spēsi atrisināt visas manas problēmas (ar problēmām gultā pats tikšu galā ;) )????

 

Beefs

Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

ja katram būs sava IP adrese, tad taču datori, kas ir pieslēgušies vienam AP, neredzēs printeri, kas ir pieslēdzies citam AP, vai arī es kļūdos?

 

Subnets taču visiem viens, kāpēc lai neredzētu? Jeb tu gribi, lai arī viesi no sava virtuālā var drukāt uz parastajā tīklā pieslēgtajiem?

Link to comment
Share on other sites

Jā var uzlikt Main tīklu un Guest kaut arī AP ir tikai viena AP. CAPsMAN palīdzēs risināt šo jautajumum Tur varēs atdalīt Guest on pirmāra tīkla katriem būs citas ip katrs varēs tikt klāt tam ko nokonfigurēsi. 

 

Par uzņemumu iepriekš jau ieteica spx.lv iesaku viņus izvēlēties lai smuki sakārto Tīklu saliek Firewall kārtīgu un QoS optimizaciju utt. 

 

Ja viņi to izdarīs, pēctam uz vairakiem gadiem varēs aizmirst par tīkla problēmam. Ja pats to darīsi tas aizņems pārāk daudz tava laika lai kārtīgi iedziļinātos un rezulāts nebūs tik labs ja to veiks zinoš cilveks ar pieredzi. 

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Buus Mikrotik GIU interfeiss. Nav jauztraucas par briesmiigaam Linux komandrindaam utt. Viss ir smuki parskatams. :)

Piemeers iz manas dziives, kaut kas liidziigs tavejam ieplaanotajam....

1. 3.staavi, viens centraalais routers, katraa no staaviem pa vienam switcham

2. WIFI vajadziigs visos staavis + Guest network

3. Guestam tika sakonfots Mikrotika Hotspots atseviskjaa subnetaa protams..

4. WIFi - Controlled Access Point system Manager (CAPsMAN) konfiguraacija. Kas tas par zveeru? Shaads - http://blog.ispsupplies.com/mikrotik-wireless-capsman-howto/

5. Wifi kontroleejas no vienas centraalaa router (tie var buut pat arii vairaaki), attieciigi visiem AP ,kas dziivo shajaa CApsMan-ā ir katram sava ieksheejaa IP un nekas vairaak.Tas vajadziigs, lai vareetu vajadziibas gadijumaa pieslegties jebkuram no tiem. Vinji nodrošina zonu visos stavos.

6. Miinuss visaa shajaa ir taads, ka viss tas pasaakums straadaa,un neviens nezvana un nesuudzas. Liidzigi kaa ar celjiem - pamegini sataisiit vienu reizi labi.Kas buus? nebuus Jaalaapa,nevarees norakstiit naudinjas,jo nebuus haltuurinju, bet nu labi, tas taa,- joke:)

 

 

Protams veel paliek visaadas nianses,ko saakumaa parasti aizmirst - piem.: a mees gribeesim slegties pie offisa caur IPSEC VPN un dzenaat savus failus. Arii jaanjem vera, vai tavs izveeletais ruuteris spes nodroshinaat pietiekmai lavu shifretaa trafika aatrumu. Standartaa tas ir ap 30 metri.... Ja njemsi piemeram ko jaudiigaku, teiksim shadu modeli - http://router.lv/product/289/lv/, tad IPSEC traffic jau lidos n-tajos simtos megabitu (atkariigs no piesleeguma).  Ja nav vajadziibas mega aatram VPN ,tad ok.

Labots - Net
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Es gan gribētu teikt, ka lietot WiFi tādos kvantumos uz stacionāriem kompjiem ir vienkārši slikta ideja. Kāpēc tur nevar LAN kabeli? Vai tiešām katrs kompis būs mobīls un jāvar to paņemt līdz arī uz poda nepārtraucot darbu?

 

Par parastu LAN kabeli nekas stabilāks vismaz pagaidām vēl nav. Ja nevēlies čakaru - domā par kabeļiem. WiFi piemet tikai mobilitātes vajadzībām.

Labots - rubb
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

rubb ir taisniiba, jo kabelis ir kabelis! Pagaidaam nekaa stabiilaka neesmu maniijis. Katraa zinjaa ja ir iespeeja, ievelc kabeljus, jo vairaak,jo labaaks un stabilaaks buus viss tas pasakums

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Autoram varu pateikt, ka ~30 darbinieki vairs nekādi nav maziņš tīkls. Šo jau var droši par vidēju uzņēmumu uzskatīt. Savu adminu gan jau ka nevajag, tomēr profesionāli, kurš šo saimniecību pieskata un konfigurē gan vajag 100%!!! 

Kā jau teica, ka uz visiem stacionāriem datoriem obligāti tīkla vadus! Ar wifi tomēr ir problēmas - gan ātrums gan stabilitāte! Pie tāda datoru skaita gandrīz vai obligāti vajag NT domainu - savādāk jau pat pie krietni mazāka darbinieku skaita iestājās bardaks pilnīgākais! Tīkla aparatūra - mkrotiks ir ļoti laba izvēle, bet lai 2 stāvus normāli noklātu vajadzēs vismaz 2 piekļuves punktus slēgtus ar vadiem! Nekādus repīterus!  Datroru vadus arī jāvelk uz vienu - diviem centrālajiem punktiem - nekādus mazos swičhus pa istabām,  virs griestiem, utt utj! Ideālā variantā Un arī savu serveri failu apmaiņai tā kā vajadzētu. Kā minimums ar spoguļotiem diskiem un regulārā shadow copies. 

 

Es tieši nodarbojos ar šādu firmu datortīklu uzturēšanu. Varu piedāvāt savējos pakalpojumus. Cenas man ir jūtami mazākas kā konkurentiem, bet pieredzes un zināšanu netrūkst! Ja rodas vēlme - dod ziņu caur Pm! 

 

Ja nu ne mani, tad kādu zinošu datorspecu tā kā būtu gan jāpaņem! datortīklu 30 darbiniekiem parasti netaisa ar forumu palīdzību ;) Šāda izmēra firmām dīkstāves kā likums izmaksā ļoti dārgi, lai atmaksātos uzlikt normālu serveri, ups, nopirktu uzticamu tīkla aparatūru un samaksātu specam! 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

devnull
(labots)

Man būtu bail, ja darba sitēm/tikla admins risinātu darbu jautājumus - boot forumā! p.s nekā personīga

Labots - devnull
Link to comment
Share on other sites

itanium
(labots)
Var jau gadīties ka abus stāvus var noklāt ar AP vai vairākiem AP kas novietoti stāvā Nr.1

Daudzos gadījumos noteikti var, bet biroja vajadzībām es tāpat liktu katrā stāvā savu AP.

 

Jāpiekrīt, ka ieteikumi par vadiem pie katras darba vietas ir zelta vērti! 

 

devnull, kamēr neuzzināsi, tikmēr sirds būs mierīga! :D

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

DjUbuntu

y0, 

 1. Vai tev ir jau izvilkta vājstrāva vai arī jāvelk ? 

 2. Lēti un labi ir UniFi access pointi. Menedžot vienkāršāk kā MT. Jautājums kādi ir devaisi, bet ilgtermiņā atmaksāsies ar AC.  Taisi atsevišķu VLAN _guest tīklam . Pie aktīva WiFi usage AP katrā stāvā. 

 3. Ņemot vērā, ka kantoris kaut kādi developeri - ņemtu menedžejams switchus (pēc tam, kad vajadzēs atsevišķus VLAN kārtējam developeru PoC) alias HP 2500 sērijas G switchus. Tā kā switchi ir tikai 2, ja nevajajag VoIP, pērc bez PoE .4. Vai VoIP būs vajadzīga ?

 

 

MIGs, 

 Tas ož pēc developeru kantoru. 100% tur katram ir sava figņa sainstalēta virsū, pusei macbook, pusei linux. Uz klasiskām limited privilēģijām var uzlikt max menedžementu un sekretāri :> 

  

ronalds_,

 Sen jau pie normāla izejošā kanāla ir lētāk un labāk izmantot Cloud failu apmaiņas servisus :>  

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
(labots)
 1. Vai tev ir jau izvilkta vājstrāva vai arī jāvelk ?

Esmu pa 99.99% pārliecināts ka būs jāvelk! Manā praksē vēl nav bijis gadījums kad būtu viss pareizi savilkts ja es neesmu celtniekiem uz pirkstiem skatījies... Pēdējais gadījums - sarunājam ar brigadieri  - no katra punkta 2 vadus uz centrālo mezglu. Divus! Jā, viss skaidrs, būs....

Pāris dienām ierodos vienot vadus krosā un likt rozetes - skuju... tikai 1 vads novilkt.... Es prasu WTF???? Redziet vada tā velkot nepietiktu!!!! Un ieekonomējam ~70 EUR par vada kasti... (Pērku iekš beloteks) 

Neko - braucu pakaļ vadam un pats vilku..... 

 

 

 

 2. Lēti un labi ir UniFi access pointi. Menedžot vienkāršāk kā MT.

Menedžmentu nezinu, nav mēģināts. Bet pieejamība LV krietni sliktāka kā MT. Gan jau ka "na ļubiteļa" - es ar MT strādāju ;)

 

 

 

en jau pie normāla izejošā kanāla ir lētāk un labāk izmantot Cloud failu apmaiņas servisus :>  

Nu nu nu.... Piemēram visas rezerves kopijas dzīt un mākoni... Un mākoņi pa labām cenām kā likums iekš USA atrodas! Un jebkurā gadījumā tas neatceļ NT domainu - ar šo labi gan linux, gan mac sadzīvo. Tiesa gan tagad MS piedāvā  Microsoft Azure mākoņdomainu, bet te man nav pieredzes! 

 

 

 

 Tas ož pēc developeru kantoru.

 

Bet devoloperi nav sisadmini, kaut arī zinoši datorlietās! Tā teikt - katram sava specifika! 

 

 

 

an būtu bail, ja darba sitēm/tikla admins risinātu darbu jautājumus - boot forumā!

Atzīšos, ka es arī šad, tad, šo to prasu forumos, bet tās ir specifikas lietas un problēmas.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Mākonis parasti nebūs tik ātrs kā lokālais datortīkls.

Tas ir no svara pie liela datu apjoma, kur tev noteiktā laikā jāpaspēj nocelt backupus.

Tāpat pie atjaunosānas ir dikti svaŗigs ātrums ar kuru vari atjaunot. nevis sēdēt 2 ned''elas pie recovery.

Mākonis lai paliek Google drive un tādām lietām.

 

Offsite backups protams ir forša lieta, bet izmantot tikai to bieži vien ir nepiemēroti.


 

 

Pēdējais gadījums - sarunājam ar brigadieri - no katra punkta 2 vadus uz centrālo mezglu. Divus! Jā, viss skaidrs, būs.... Pāris dienām ierodos vienot vadus krosā un likt rozetes - skuju... tikai 1 vads novilkt.... Es prasu WTF???? Redziet vada tā velkot nepietiktu!!!! Un ieekonomējam ~70 EUR par vada kasti... (Pērku iekš beloteks) Neko - braucu pakaļ vadam un pats vilku.....

Priecājies, ka nesavilka paralēlslēgumā no rozetes uz rozeti. Ir vairākkārt nācies redzēt šādus variantus. Un tik tievus "Cat5" vadus, kurus nemaz nevar iekrosēt un tie neturas.  Vēl ir redzēti alumīnija "Cat5" kabeļi. Jeb savelk 3 kategoriju, ja tīklam tak pietiek ar 4 dzīslām(diviem pāriem).

Nē, nu nav jau tā, ka reizēm, gribas celtniekiem rokas nocirst... :sarkasms:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

 

Priecājies, ka nesavilka paralēlslēgumā no rozetes uz rozeti. Ir vairākkārt nācies redzēt šādus variantus.

I nestāsti... cik reizes šādi brīnumi nav pārtaisīti...... 

Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Forši! Paldies!

Bija atnācijs spx.lv puisis uz mūsu jauno ofisu, visu apskatījās, viss notiek! :)

 

Vēl tikai jautājums par tiem NT domainiem - kāds būtu use-case to lietošanai?

 

Beefs

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Paldies dievam, ka vismaz atdevi to darīt kādam, kas vismaz saprot to, ko dara. Es palasīju topika sākumu un man bija tikai viens jautājums - WHY? Vai tu arī apsver sev pats labot zobus vai izgriezt aklo zarnu, ja būs nepieciešams? Jo citādi es nevaru saprast, kādēļ normāls cilvēks uzņemtos ierīkot tīklu, kam uzticami jāstrādā, ja pašam ir nulle sajēgas par to visu. Bez jebkādas saprašanas vari atļauties sev vasarnīcā tīklu aiz gara laika niekojoties ierīkot - varbūt arī kaut ko iemācītos procesā, uzkāptu uz dažiem grābekļiem - bet tā uzreiz ķerties pie nopietna ofisa tīkla - nav brīnums, ka visi tādi speciālisti mūsdienās, ka viss apkārt gļuko.


 
P.S. Tu to "beefs" katrai savai ziņai ar roku speciāli drukā apakšā? Pačukstēšu priekšā - forumā ir tāda burvīga lieta, kā paraksti - kas tieši tam arī ir domāti. Un tiem ir vēl viena burvīga priekšrocība - tos var IZSLĒGT lai nav jālasa katrai tavai ziņai apakšā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

DjUbuntu

1. NT domaini ir aizvēsturiska herņa. Šobrīd jau pat Samba no ceturtās versijas atbalsta normālu aktīvās direktorijas domēnu. 

2. Developeri pēc pieredzes paši baksta savas kārbas. Pieļauju, ka kantoris darbojas uz BYOD principa.  

3. Ja konkrētais <kantoris> ir veiksmīgi izticis bez admina/failservera utml, tad visticamāk tas viņiem arī nav vajadzīgs. cloud protams ir savi trūkumi, it sevišķi pie normāliem datu apjomiem, bet nu nosheirot pārdesmit mb koda gan jau tāpat var GH vai ko nu konkrētais kantoris izmanto. 

4. Vājstrāvas vilkšanai ar IT zināšanām nav nekāda sakara. Ja pieņem vājstrāvu bez verifikācijas un velk bez projekta - pats vainīgs :>

Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Nu paldies jums visiem! Tagad varu laist šo topiku bootam ierastajā flame-warā.

 

Slaids, Bruketajs, J.Reinis - beidz grauzt kāju nagus. Tev smird elpa!

 

x_rays, senleja - paldies par ieteikumu deleģēt šo darbu kādam citam

 

itanium, MIGs - paldies par risinājuma uzskicēšanu

 

devnull - paldies par konkrētu ieteikumu deleģēt šo darbu kādam citam

 

snukurins - paldies par offtopic (un double offtopic un par - man nav tev ko atbildēt - nē, tu pareizi saprati - man nav tev ko atbildēt par tavu jautājumu, kādēļ dot darbinieku telefoniem WiFi, jo darbā taču ir jāstrādā)

 

VebKamera - paldies par atbalstu

 

ieleja, DJWoX, Net, ronalds_, DjUbuntu - liels liels paldies par konkrētiem ieteikumiem un linkiem uz produktiem! Net īpaši paldies par to, ka atgādināji par VPN! :)

 

Anonīms Alkoholiķis - paldies par kaut kādu tekstu no kura neko nesapratu

 

rubb - arī tev paldies par offtopic

 

Beefs

Beefs

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Kādu tad offtopiku es teicu? :)

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Slaids, Bruketajs, J.Reinis - beidz grauzt kāju nagus. Tev smird elpa!

Ko lai saka - arī Jūs, cienītais, variet doties dēt!

Pilna pasaule ar ambicioziem lameriem, vai zinies. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Slaids

0xDEAD BEEF baigais vīrs sajutās. Šitādiem tikai pautus pa kabaatu ripināt ne drbus darīt.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Vai ne, Bruketaj! Pasveicini savus draudziņus no neambiciozo lameru klubiņa, kad nākošreiz satiksieties uz raudāšanas seansu! :D

 

snukurin - sūds par internetu telefonā... bet kā lai nokontrolē, ka darbinieki nenes kafiju zeķēs mājās... esmu patiesi izmisis... :(

 

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

 

NT domaini ir aizvēsturiska herņa. Šobrīd jau pat Samba no ceturtās versijas atbalsta normālu aktīvās direktorijas domēnu. 

Nu tas jau arī tika domāts! Tiešām kāds iedomājās, ka es domāju win 4.0 domainu, nevis aktīvo direktoriju? ;) 

Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

snukurins - laikam vienkārši vēlējos pateikt ka mūsu kompānijā mēs uzticamies darbiniekiem un pavadām laiku brīvā un priecīgā atmosfērā un nebloķējam draugiem.lv un facebook, kaut arī varētu...

Piedevām - modernos birojos daudzi izmanto telefonus, lai lasītu darba epastu - notifikācijas - sasodīti ērta lietiņa :)

 

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
(labots)
Vēl tikai jautājums par tiem NT domainiem - kāds būtu use-case to lietošanai?

 

Par šo - MS ir kaudze ar reklāmas materiāliem sarakstījis pa domeina priekšrocībām! ;)

Man ir pieredze ar ar samba4 domeina (jeb aktīvās direktorijas) ieviešanu un lietošanu. Es teiktu ka mazām un vidējām firmām pilnībā var ar sambu iztikt un nav vajadzības maksāt štukas par MS risinājumu.  Bet bez domaina, jeb aktīvās direktorijas sākās jautrība, ja firmā vairāk par kādiem 5 useriem.....

 

 

aikam vienkārši vēlējos pateikt ka mūsu kompānijā mēs uzticamies darbiniekiem un pavadām laiku brīvā un priecīgā atmosfērā un nebloķējam draugiem.lv un facebook

 

Jebkurā normālā firmā šo nedara!

Nu ja priekšnieks ir pilnīgs ideots...... Kaut arī tādi ir sastapti.  

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Ronalds_, bet kāds īsti ir tā domain pielietojums?

Tas, ka lietotāju kontus kontrolē centralizēti? Bet es saprotu, ka mēs runājam par pieeju windows darbstacijām (lokālām) un kaut kādiem šārētiem tīkla resursiem?

Tas droši vien nedarbojas, ja lielākā daļa darbinieku nāk ar saviem portatīvajiem datoriem. Tad nav priekšrocības šādai struktūrai... es tā domāju..

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...