Jump to content

Kas lēti un labi izveidos epasta sistēmu lv domēnā?


erpee
 Share

Recommended Posts

Sveiki, 

 

izlēmu izveidot tēmu par itka daudz apspriestu, un tomēr mūžīgi aktuālu jautajumu par epastiem. 

 

 

Situācija ir tāda, ka drīz vajadzēs pārnest korespondenci no privātpersona@gmail uz uznemums@uznemums.lv. 

 

Domēna vārdu esmu nopircis. Līdz šim ar visām datoru lietām esmu sekmīgi ticis galā - nu, tur skrūvējis cieto disku, mainījis lielumus biosā, instalējis windows un zadzis fotošopu, jutos visai pārliecināts par saviem spēkiem, līdz ieskatījos gmail instrukcijā "kā izveidot gmail adresi ar savu domēna vardu".. palasīju šo forumu, un sapratu ka ir (vai mēdz gadīties) nianses, kuras visu sarežģī vēl vairāk. 

 

 

Tātad, 

 

-man ir domēns 

-man nav servera

-naudas maz un saprašanas nekādas 

 

Kāds būtu lētakais pakalpojums, kuru izmantot, lai iegūtu epasta adresi/es ar savu domēna vārdu? Prasības ir - stabilitate.. viss pārējais ir sekundāri. Varbūt te ir kāds, kas par pārdesmit eiro var pieprogrammēt to pašu gmail'u? Jeb izdevīgāk būtu ņemt kādu vietējo provaideri, tieši finansiālaja ziņā, jo gmail, cik sapratu, ir 50$ gadā par kkādām dažām adresēm?

 

Gadījumā, ja obligāti jābūt serverim, tad es varētu iemest arī kādu landing lapu laikam, labākai reprezentācijai, pie viena, tikai atkal - kura būtu loģiskākā izvēle? 

 

 

Jebkas par un ap tēmu tiks uztverts ar neviltotu interesi un pateicību :) 

Link to comment
Share on other sites

Kur problēma abonēt google apps? 

 

Var arī neabonēt, ar mazu viltību izlīst bezmaksas(nu gadā tikai 12EUR).

 

Ja nu brīvdienās der, var uzmest man PM. 

 

Pastāstīšu, izdarīsim.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Nav vienkāršāk Raiņa 29 paņemot domēnu, uzreiz noslēgt līgumu ar latnet tas kas tagad sigmanet vai kā viņu sauc? Diska, vieta, epasta serveris, webmeils, latvisks atbalsts, 24/7, nav kosmiskas izmaksas - iesācējam nespeciālistam pašā laikā. Un visu bez nekādiem kreņķiem var norakstīt uzņēmuma izmaksās.


Labots - LSTP
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Paldies visiem kas atbildēja, es papētīšu sīkāk to Sigmanet piedāvajumu! Hoonda, es to uzrakstīju lai publikai būtu skaidrs manu iemaņu līmenis un pieredzes apjoms, neba jau es to pieskaitu pie saviem "sasniegumiem" :)

 

Fruzz - es paturēšu prātā, un pie vajadzības griezīšos pie Tevis, ja nu izrādīsies ka nekādus "lielos" pakalpojumu sniedzējus un to piedāvātās paketes man neder vai ir nezidevīgas . 

 

upd.: paldies Yuppio, studēju kas un kā tur ar to yandex'u 

Labots - erpee
Link to comment
Share on other sites

AlCohol

jebkurš hostings, kurš webmail piedāvā, būs tev tāda iespēja ar menedžementu no cPanel puses. bet nu jebņas un uptime ziņā neko labāk par gmail tāpat neatrast.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Valduha

uzņēmumā var atļauties turēt mazu linux datoriņu ar visiem augstāk minētiem priekiem un vēl vairāk un par velti.Ja neskaita datoriņa cenu un minimāli elektrības patēriņu.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

 

un vēl vairāk un par velti

 

Pa velti??? Bet servera sainstalēšana? Un bakupi? Un servera apkalpošana? Vai nometam pagaldē un gaidām kamēr nosprāgs ar visiem datiem????

 

Nē - šeit hostētais pakalpojums ir tas kas vajadzīgs.

 

Es ņemtu zoho.com vai yandex  - šie piedāvā bezmaksas epastus ar savu domeinu. (Kas nu labāk patīk - krievi vai amerikāņi ;) )  

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

mazu linux datoriņu ar visiem augstāk minētiem priekiem un vēl vairāk un par velti.

Qnap vai Synology NASi to piedāvā. Var būt vienlaikus failserveris, webserveris un e-pasta serveris. Uz linux, viss pre-konfigurēts, jāizburto tik manuāļi un jāievada pareizie tekstiņi pareizajās vietās. Bet mans jautājums - vai Tev to vajag. Ir vesela virkne citas problēmas, kas nav tādam Gmail, piemēram. Elektrības zudumi, joslas platums (interneta pieslēguma ātrums), sertifikāti! Ja esi gatavs cīnīties ar to, ka Tevis sūtītie e-pasti visiem vai nu neaiziet, vai regulāri nonāk spama kastēs, uz priekšu!

 

Mans personīgais viedoklis - pie sevis, lokālā tīklā es esmu gatavs uzturēt failserveri, webserveri u. tml., bet e-pasts mūsdienās ir tik ļoti korslinkots ar visām sertifikācijām, spamiem un baltajām / melnajām adresēm, ka jābūt ļoti lielam iemeslam, lai "pie sevis" par to plēstos. Kaut kāds eksperimentālais vai "slepenais" o.k., bet ne nopietns veidojums, kas domāts nopietnai komunikācijai.

 

_____

 

Biedriem guru no manis a jautājums: kā tur bija ar tiem sertifikātiem - līdz 2017 vēl varēja lietot self-signed, pēc tam browseri vairs neatbalstīs? Vai kāds tur bija tas nosacījums? Galīgi neatceros.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

izklausās mēreni negudri

 

Tādēļ jautāju - es precīzi neatceros, bet kaut kur esmu uzskrējis virsū informācijai, ka relatīvi tuvā laikā ir plānos iet projām no self-signed sertifikātiem. Uz kompāniju oficiālajiem produktiem tas neattiecas. Bet piem., tādam Synology, ja gribi lietot to caur WEB interfeisu ar https, ir iespēja pašam izveidot pašparakstītu sertifikātu. Visi browseri no sākuma lamājas, ka tas ir neuzticams, ja piespiež viņus kļūt permanenti uzticīgiem, problēmu vairs nav. Bet kaut kur šajā procesā esmu redzējis paziņojumu, ka browseros (?) self-signed tikšot atbalstīti tikai līdz kaut kādam datumam. Galīgi neloģiski tas nav. Var jau būt, ka nosapņoju...

Link to comment
Share on other sites

devnull

DNS hostēt var cloudflare.com, izmantot var brīvos letsencrypt sertifikātus un www.inbox.eu var hostēt 3 lietotājus vards@domeins.lv par velti! Lai izdodās!

Labots - devnull
Link to comment
Share on other sites

Valduha
Pa velti??? Bet servera sainstalēšana? Un bakupi? Un servera apkalpošana? Vai nometam pagaldē un gaidām kamēr nosprāgs ar visiem datiem????

nevajag lasīt burtiski.Man jau sprāgst 7.gadu sākot no instalācijas debian server,sakonfigurēšanas utt.

A nosprāgt tik pat labi var viss,arī hostings vai mākonis un kas tur vēl. Par velti es domāju ik mēneša maksu.

Labots - Valduha
Link to comment
Share on other sites

marrtins

jo gmail, cik sapratu, ir 50$ gadā par kkādām dažām adresēm?

Nopirkt savu kasti un to sakonfigurēt nu galīgi nebūs lētāk vienam domēnam, it sevišķi, ja galvenais ir stabilitāte. Ja nebūtu savarīga stabilitāte, tad varētu (varbūt) palīst zem tiem $50/gadā turot kasti pie sevis mājās, ja pats māki visu sainstallēt un sakonfigurēt.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Paldies visiem par saturīgo diskusiju, 

 

gala beigās augšminētais yandex.ru izrādījās manām prāta spējām un patreizējam finansu plānam atbilstošākais risinājums - 10 kastes par velti, UN var pierādīt īpašumtiešības uz domēnu vienk. nomainot kontaktpersonas epasta adresi uz viņu noradīto simbolu savirknējumu (ko tūdaļ pēc tam var nomainīt atpakaļ) - man tas aktuāli, jo nav ne hostinga, ne mājaslapas.. par šīm lietām domāšu tālāk. 

 

Doma ir - ka parastam landing page ar mazu sveicienu, uzņēmuma logo un kontaktinformāciju varētu gluži labi pietikt arī ar kādu no bezmaksas hostingiem, jo apjoms un trafiks summējoties un reizinoties tāpat būs ļoti mazi; meklēšu rokā kādu variantu bez obligātajām reklāmām, par panākumiem ziņošu :)

Link to comment
Share on other sites

Ar yandexu jābūt uzmanīgam. Tas ir krievu serviss. Un krievijā pēdējā laikā ir ļoti naski pievērt dažādas interneta lapas pat ar mūža banu. Var sanākt, ka tas ietekmē tavu pieejamību, jo daudzi tur bano pēc IP adreses.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ņemšu vērā, tomēr manas darbības joma ir tik tala no reliģijas, politikas un pornogrāfijas, ka - ja tiešām pievērs - nu, tad es tiešām no sirds pasmiešos un vienkārši dabūšu noņemties ar jauna servisa atrašanu. Šobrīd ir tā, ka viņu piedāvatais risinājums te un tagad ir tik ērts, ka atsver teorētiskas bažas par iespējamām problēmām kautkur un kautkad nākotnē 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Oskars Feldmanis

Man ir pieredze ar maziņu VPS. Nedēļu ņēmos kamēr izkodu visas google prasības, lai atzītu ne par spamu. DKIM paraksti, SPF validācija, DMARC, DKIM, visi DNS ieraksti. Beigās googlei patika, bet vienalga bija LV serveri, kas meta pa taino spama kastē.. Nu nav tik vienkārši. 

Link to comment
Share on other sites

Taisīt savu epasta serveri, ja vien useru nav simtiem ir mazohisms un nekādi neatmaksājas!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Studentu un kaktu kantoru konfigurēts serveris nebūs drošāks par gmail.

Gmail izmanto arvien vairāk uzņēmumu, kas negrib nodarboties ar ēpastu konfigurēšanu, jo tā nav viņu biznesa nozare.

Link to comment
Share on other sites

Es esmu taisījis un uzturējis epastu serverus.

Čakars ne pa jokam! 

Te es domāju ka normāli uzturēt - lai izsūtītie epasti citiem nebirst spamā, lai būtu korekts spama filtrs, bakupi, upgreidi... utt utjp.

 

Es teikšu ka tas atmaksājas, ja ir vismaz 100 useri. Savādāk lētāk paņem kaut to pašu gmailu pa 50 usd par lietotāju gadā. 

Bet ir arī lētāki servisi yandex, zohoo. 

Kaut mūsu pašu inbox.eu

 

Cik pētīju - yandex ir kruta ruta! (Dažās lietās par labāks par gmail) Man patika kā izskatās un strādā - vienīgais risks - Krievija.... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

toties: - mazāka iespēja kādam citam kaut ko izlasīt, - var iedot klientiem autorizētu SMTP, ja nu atkal LTC SMTP nobanots, - vari sūtīt, saņemt lielus e-pastus, - neierobežota izmēra e-pasta kastes - ...
 

To visu piedāvā Latvijas hosteri: Nano, Datateks, Cloudhosting (tie ar to idiotisko reklāmu pa radio) un vienam par otru lētākas cenas - viens domēns ar dažiem e-pastiem sanāks ap padsmit eirām gadā un miers mājās. 

Bez maksas nekā normāla nav.

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

- mazāka iespēja kādam citam kaut ko izlasīt, - var iedot klientiem autorizētu SMTP, ja nu atkal LTC SMTP nobanots, - vari sūtīt, saņemt lielus e-pastus, - neierobežota izmēra e-pasta kastes - ...

Ko no tā visa nepiedāvā VISI Latvijas hosteri? Par pēdējo nestrīdēšos - gadās, ka ir plānprātīgie, kam pasta kaste ir mērāma simtos gigabaitu... 

Link to comment
Share on other sites

Pieredze ar LV hosteriem. Lietoju vienam kantorim tikai e-mail hostēšanai, šiem darba specifika, ka jāsūta lieli apjomi, gadās ka pat 30 megabaiti.

1. LV hosterim uz pastkasti baigi mazs apjoms(10GB iuz visām kastēm);

2. Ja lieto hostera izejošo servaku - maili regulāri nonāca klientiem spamā, tas pats bija arī ja lietoju kantora ISP izejošo. Tā bija liela sāpe... ;

 

Jau kādu gadu pārsēdos uz vienu vācu kantori - gadā maksājam ~100EUR. Pieejamais diska/maila apjoms > 700GB (pašlaik lietojam ~100GB), lietojam tikai hostera izejošo - NE REIZI mails nav nonācis klientam spamā. Perfekti darbojas IMAP, SMTP, ātrums ar serveriem ir labāks, nekā ar LV esošajiem.

 

P.S. Kāpēc nemēģināju kādu no populāriem LV hosteriem? To, kuru lietoju, kad ar šiem sākām sadarboties, šie bija populāri. Tagad šie aizklopējušies un palikuši mums parādā. Pofig par to. Man vienkārši apnika čakarēties un saņemt klienta sūdzības, tāpēc izvēlējos hosteri vācijā, kurus pazīstu jau vairāk kā 10 gadus un problēmas ar šiem nekad nav bijušas - ne maila ne web hostēšanā.

Link to comment
Share on other sites

Veči, ko Jūs te pa huiņu dzenat, savs būs vienmēr savs! Kura firma kapeikas skaita saviem mailiem? Ja firma izmanto gmail mailu paplašinājumu, tad tā nav firma, tas ir studentu kantoris! Katru dienu redzu kā kādam LV pārstāvim izmantojot gmail, tiek aizsūtīta atbilde par neatbilstošu SPF ierakstu, vai labākais, ka šī adrese ir bloķēta SPAM DNSBL  sarakstos, a kopējie saraksti vai cik daudz!

A servisi mūsdienas, mobīlie, planšetes, PC, - gribās visu sinhroni!


Vislabākais joks, ja firma mailus tur uz Lattelekom (par maksu), SMTP Lattelekoms laiž tikai no savu tīkla range, ja tu esi ārpus tīkla vai ārzemēs, sukā ledu!

Link to comment
Share on other sites

marrtins
- vari sūtīt, saņemt lielus e-pastus,

Nu kad jau panesās, tad lai panesās.

Saņemt tu vari kaut visu pasaules spamu un pat vari nosūtīt 1TB e-pastā, bet kur garantija, ka saņēmējserveris tevi neuzskatīs par jampapmu?

 

 

Es esmu taisījis un uzturējis epastu serverus. Čakars ne pa jokam!

Varu tikai pievienoties šādam apgalvojumam. Esmu arī tūnējis programmiņas, kas izsūta klientiem maillistus (legāli, jo savādāk pasūtītu uz locekļa), kas regulāri krīt spamos dēļ slikta formatējuma (pēc rfc "standartiem"), izklaide garantēta.

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...