Jump to content

LGA 1150 mini ITX ar WiFi un pilna izmēra M.2


kappa
 Share

Recommended Posts

Meklēju Z97/H97 mini ITX plati kurā būtu gan WiFi, gan arī pilna izmēra M.2, piemēram atradu vienu ASRock plati, bet tajā max 42mm M.2 kartes kādu man nevajag. Kaut kādu Asus plati atradu, bet nezinu kur tādu nopirkt (salidzini.lv nav īsti skaidrības vai tur vispār kādam ir noliktavā šāda, skatījos UK, nekur tādas nav) tāpat arī specifikācijā neatradu, vai tā tiešām atbalsta pilna izmēra M.2, kā Samsung 950 Pro, piemēram. 

 

Būtu baigi pateicīgs, ja kāds varētu ieteikt kādu modeli ar šiem pāris elementiem un arī vietu kur tādu var reāli nopirkt, teiksim kādā M97 vai A1, vai kādu citu norm veikalu.

 

 

P.S.

To, ka būvējot kasti pieļauta laža zinu, to vairs nevar mainīt :D Tagad jādomā kā uztaisīt tā, lai esošā kaste izvelk vēl kādu teiksim gadu-divus varbūt :)

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Jap tikko apskatījos, links no Asus , kuru ieliku, ir uz karti bez WiFi, bet tas ir must have, man nav vada pieslēgums pieejams šobrīd.

 

Par cenu- tās plates vienmēr tik maksājušas, arī kad liku kopā, tāda plate maksāja 3x vairāk nekā tā kuru es sev ieliku.

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

nnoname

Ar šādām prasībām tikai s1151, un arī tad varianti būs uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ar šādām prasībām tikai s1151
 

 

Bija virkne gaming un top end dēļu priekš 1150 ar šādiem parametriem, bet visi kā no zemes virsmas pazuduši, nevar būt ka to vairs nekur nav.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Jap gan MSI vinu tur tas ar visam Killer lan utt gan Asus , bet visas pazudusas tagad :/ MSI turklat ir tikai 6cm tas M.2 kas neder, par Asus tur neatradu info, cik der, vajag 8cm to prieks  Samsung 950 Pro .

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

Labaisjanka
(labots)

Man jau ir esošs dators ar i7 4790, tāpēc vienkārši gribējās pastiept tam veitkspēju mazliet, šobrīd tieši citie diski ir problēma un ir pudeles kakls sistēmai, plānā ir ielikt šo te 950 Pro un divus 850 iekš raid lai izspiestu maximālu ātrumu no tā ko tur var.

 

 

karoch di... mans ITX dators, nevienu-nekad, tas der tikai tadiem max videja limena lietotajiem, top galam vajag ATX :( Kadam nevajag corsair 250D kasti? :D :D

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

Labaisjanka

Ja jau tik daudz naudas taisies ieguldīt, tad varbūt labāk esošo pārdot un taisīt jaunu ar Skylake procesoru. Priekš 1150 diez vai var atrast plati ar iebūvētu WIFI un M2.

Link to comment
Share on other sites

Nē nu ja jāmaina procis un plate tad ne jau nu uz skylake, jādomā tad par 5820 vismaz, kāda jēga pirkt gandrīz to pašu kas jau ir, tikai lai plate jauna būtu?!

Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

vienkārši gribējās pastiept tam veitkspēju mazliet, šobrīd tieši citie diski ir problēma un ir pudeles kakls sistēmai, plānā ir ielikt šo te 950 Pro un divus 850 iekš raid lai izspiestu maximālu ātrumu no tā ko tur var.

 

Ko??? Ko tu ar to kārbu dari, ka nepietiek ar sata3? Videomontāžai paredzētus dzelžus neskrūvē  uITX formaktorā.

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Ko tu ar to kārbu dari, ka nepietiek ar sata3?

 

 

Apstrādāju foto, reāli lielos pikseļus ļoti smagnēji kustina, pat vecā trešā piecīša 22.3 pikseļi vai cik tam tur, pat tos manāmi lēnāk virina nekā līdzīgs dators ar Samsung 951 sistēmas SSD un diviem viduvējiem SSD saliktiem raid 0. Kad liku šo kasti, nelikās ka tāda starpība būs ātrdarbībā, bet praksē rāda, ka ir gan :/ 

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

raiviic

Nē nu lasu un brīnos. Es saprastu, ja būtu vajadzīga kaste Full HD vai 4K video apstrādei, bet foto ???  Kāda mārrutka pēc ??? Jau gadiem bliežu tikai RAWā, failu izmēri ap 25 - 35 MB katrs. SSD ir tikai un vienīgi sistēma, viss pārējais, gan swap, gan temp, Lightroom katalogi u.c. tikai uz HDD - tiek lietoti Photoshop un Lightroom (svaigākie, ir fotogrāfa abonements pie Adobe) - nu nekādu problēmu. Nē, nu ja tu saliec 10 - 20 layerus ar hvz kādiem filtriem un rezultātā vajag Stockmann reklāmas plakātu ar 300dpi, nu tad jā, bet normālai foto apstrādei tavas vēlmes ir vājprātīgs overkills.

Link to comment
Share on other sites

Protams, var jau visu ko stāstīt un darīt, bet reāli paskaties kā darbojas uz vienas sist, tad uz otras, un ātri saproti, ka tas ir nevis overkills, bet gan normāla lieta, ja man dienas laikā jāiziet cauri 1000 bildēm, tad katrs n sekunžu lags pie bildes zoom in vai crop gadījumā ir diezgan kaitinošs, tāpat failu izmēri ir no 25-30 līdz 85MB, atkarībā ar kuru kameru ir bildēts. Es nerunāju par svētdienas bilžu apstrādi, vai kādu lēnā garā albumiņa izveidi, bet gan par intensīvu bilžu mašīnu. Ja 950 Pro ir 5x ātrāks uz papīra, tad loģiski, ka tas būs arī manāmi ātrāks reālā darbībā, ja parasts SSD iet ar 500-550, tad tādi salikti raid iet vismaz 800 jau, man ir arī Mac lapsis ar PCI express SSD un tur var reāli redzēt, ka pār vidējiem 480-500 uz PC, tas ar saviem 800-900 darbojas veiklāk ar smagajiem 85MB attēliem, exports ir lēnāks dēļ procesora, bet tīri bilžu apskate katalogā noris veiklāk, protams tur ir vēl nianses, visas darbības, kur nokrauj procesoru, uz tā tūliņ ir lēnākas, teiksim noise reduction, uz tā tas process ir mazliet lēnāks un ja albumā ar 500 bildēm uzliek šo te noise reduction tad tas jau manāmi iebremzē, kamēr uz galda datora tikai ventilators sāk straujāk skriet, bet pārāk ātrdarbību nesamazina. Man nevajag galddatoru, kurš ir lēnāks par kaut kādu amatieru klēpjdatoru... Un visvairāk problēma saspringa pēc 4K monitora pielikšanas, kur tagad bildi vairs faktiski nav jāpiezoomo, tā jau tā kā ir zoom in, un uz tā tagad dators vienkārši padodas, jo agrāk tieši zoom in process visvairāk nobremzēja, bet tagad tas sanāk ir uz katras bildes :/

Link to comment
Share on other sites

 

 

tur var reāli redzēt, ka pār vidējiem 480-500 uz PC, tas ar saviem 800-900 darbojas veiklāk

 

Varbūt vienkārši pīsli vajag savest normālā darba kārtībā nevis bīdīt mākoņus par M.2 uz s1150?

Link to comment
Share on other sites

Klau gudrīt, ja Tev ātrdarbība nav svarīga, tad tas nenozīmē, ka citiem arī nav. LGA 1150 atbalsta M.2, kāpēc to neizmantot? Es liekot šo pc kopā nepiefiksēju, ka M.2 ir tik dažādu garumu un ka tās ITX plates reāli atbalsta tikai max 4-6cm garos moduļus, starp citu kad šeit jautāju par PC komplektāciju gadu atpakaļ, NEVIENS par to neieminējās, ka tur ir tāda laža ar M.2 un ITX dēļiem, speci lielie. Tagad arī- neviens nekā nezina par M.2, nu bāc, varbūt atjaunojiet savu datu bāzi, kā būvēt ātru PC, a to iesēdējušies ar tiem 500eur gaming komplektiem.  Visi Mac datori tagad ir ar PCIe SSD pieslēgumu, jo tas vienkārši ir ātrāks, bet jūs man gribat iestāstīt, ka aizvēsturiskais Sata 3 spēj to pašu, tikai mana vaina, ka es neredzu, ka tas ir tikpat uber kruts.

Link to comment
Share on other sites

Pret muļķību nav zāles, ja reiz tev nepielec, ka s1150 laikā m2 vēl bija jēls interfeiss, un tagad savukārt šim soketam piedāvājums ir stipri sarucis (jo vairāk lokāli) + īpašās vajadzības pēc formfaktora, tad neviens tev nepalīdzēs. Un joprojām neticu, ka tavas bremzes ir dēļ sata3 ātruma ierobežojuma.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nu vot viss ko Tu un vēl pāris var pateikt- muļķis! Redz tāpēc, ka es gribu ko nestandartu (lasīt- neinteresē 500eur gaming pc), neviens kompetents komentārs pagaidām, neviens pat. Pilns ar ATX platēm un M.2 no Asus un MSI, tiešām nezināju, ka tieši uz ITX, arī pat ja ir M.2, tas ir īsais līdz 4-6cm moduļiem tikai (jēga gan no M.2 tad tur... bet nu ne es tās plates ražoju), neesmu tāpēc muļķis vai vēl kas- to kāds "gudrītis" varēja norm pateikt, bet nē, vieni vienīgi- kam to vajag- tas nav ātrāks- mans pc mēsls- jābūt citam āķim utt.. . Ja pats nezini, tad nemaz nelien diskusijā, neesi par to aizdomājies? Šaubos vai maz esi redzējis tādu sistēmu, ja godīgi.

 

 

P.S.

Tēmu slēdzu- diemžēl kompetentu, argumentētu un pamatotu viedokļu tā arī nebija. Kā vienmēr, autors muļķis pats nezina ko grib... 

Labots - kappa
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...