Jump to content

Benzīna zāles pļāvēja izvēle


Mr.Deus
 Share

Recommended Posts

Laba diena, es arī plānoju iegādāties zāles pļāvēju, padomā pāris varianti, kurš jūsuprāt labākais no šiem, vai varbūt kāds cits vēl ieteikums.

 

 

variants A:

MTD

http://tehnoshop.lv/mtd-500-benzna-zliena-trimmeris-41ad701c678ampmtd-900990.html

patīk, ka Briggs 500 E-Series motors, kas iedveš uzticību, bet par šo MTD firmu neko nezinu. Kāds serviss, kādas atsauksmes? Nav īsti saprotams, kāda jauda šim aparātam, bet patīk, ka svars 26kg, pļaušanas augstums 9,2 cm

 

variants B:

Stiga

http://tehnoshop.lv/mehniskie-zles-pvji-scm-240-r-972908.html

motors stigas 2,22 kW, liekās ka tīri ok. Svars paliels 35kg, bet varbūt kvalitatīvas lietas ir smagākas :) pļausānas augstums 8cm

 

variants C:

McCulloch

https://www.husis.lv/lv/zales-plaveji/zales-plaveji-ar-savacejgrozu/zales-plavejs-mcculloch-m46-110r#image1

motors pašu mcculloch. Neko nezinu par tiem.... svars 30kg, pļaušanas augstums 8 cm

 

kuru Jūs ieteiktu?

Labots - Mr.Deus
Link to comment
Share on other sites

es ieteiktu netaisīt jaunu tēmu, ja tāda pati jau vakar ir uztaisīta.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nav pateikts pats galvenais:

- prasības aparātam

- kas tiks pļauts ar to (zālājs, futbola laukums, pļava)

- cik lielas platības

- kāds ir teritorijas reljefs.

 

Vai tiešām plānots to zāles pļāvēju staipīt apkārt? Mans Ryobi 3.3kW verķis arī ir 35kg, un, ja pats brauc uz priekšu, nav problēma ar to manevrēt. Daudz kas ir atkarīgs no zāles kvalitātes un tā kā man zālājs ir nelīdzens ar kankāriem, piemājas zeme ir slīpumā, tad pirku jaudīgāko, ko varēja nopirkt, lai pašam nav jāmocas.  

Labots - Mezavecis
Link to comment
Share on other sites

Piemājas zālājs paredzēts pļaut. Platība ap 3000kvm. Zāles kvalitāte - Latvijas parastā. Gribētos, ka kurmju rakumus šķaida, lai nav jāiet pēc lāpstas un jālīdzina.

 

Šī Stiga laikam tomēr atkrīt, jo tie viņējo motori ķīniešu meistardarbi esot. Dievs vien zinās cik ilgi kalpos. Jāmeklē stiga ar B&S.

Link to comment
Share on other sites

 

 

MTD firmu neko nezinu. Kāds serviss, kādas atsauksmes?
Par servisu neko nezinu,lietojas tikai gadi deviņi,parastā apkope ,mājās eļļas maiņa un viss(sveci nomainīju vēl). Par asmeņiem ,dažādiem modeļiem atšķiras kvalitātāte,es pielāgoju Husgvarn asmeni pāc pāris gadiem. 

Pļaušanas platība ap 0.6 h

Link to comment
Share on other sites

Būtu labi, ja pļāvējam priekšējais ''bampers'' ir no normāla metāla(un aptuveni vienā augstumā ar nažiem vai zemāks), ar kuru tad arī to kurmja rakumu izstumj uz priekšu. Tad nažiem mazāk ķer un nav tik bieži jāasina. Skaidrs, ka jo lielāks svars, jo vairāk tur metāla. Neliks jau gluži svinu klāt, lai svaru palielinātu.

Bet lūzt arī dārgi modeļi - man laukos pļaujamā platība nekad nav redzējusi frēzi vai ko tādu, kas izlīdzinātu zemi. Rudenī vēl lopu bars kādreiz pārskrien pāri un tad ir ''jautri'' pļaut.. Rezumē - labāk lai smagāks, bet sametināms :D

 

Nesapratu, ka Loading runā par to pašu  - nekad neesmu to saucis par pannu :D

Labots - Msnikss
Link to comment
Share on other sites

 Man ir tieši MTD zāles pļāvējs. Šogad 7. sezona būs. Kad pirku, bija super atlaide tam modelim, diezgan lēti izdevās nopirkt. Pa šiem gadiem divreiz plastmasas ritenis salūza. Nebija problēma nopirkt vietā tādu pašu, vajadzēja tik apzvanīt tuvējos veikalus, uzzināt, kurā ir, aizbraukt un nopirkt. Citādi kalpo godam. Katrā ziņā, kad izbeigsies, bez bēdas varēs pirkt jaunu, vecais sevi ir atpelnījis pilnībā.

 Kurmju rakumus stumdīt nav problēmu. Tieši kā biedrs Msnikss raksta, ar priekšējo "bamperi", ja gadās uzskriet kumju rakumam, nostumjas tā zeme tā, ka naži gandrīz neķer. Ieteiktu pļaušanas vietās nolikvidēt visus mazos celmus, nozāģēt līdz ar zemi, vai izrakt. Ar tādiem celmiem bīstamāk, kā ar kurmja rakumiem.

Link to comment
Share on other sites

A, Tev tam MTD motors cik jaudīgs? It kā doma, ka B&S 500 serija varētu būg pietiekama, bet pārliecības īsti nav, varbūt jāmeklē jau 600 sērija.

 

Paldies par padomu par bamperu, visu laiki domaaju, ka tas tikai smukumam :)

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Kā teica viens cilvēks, kam pieder serviss, kurā remontē zāles pļāvējus un tamlīdzīgas lietas: "Pērc vienalga ko, bet lai tam ir B&S dzinējs!" (Briggs & Stratton).

Link to comment
Share on other sites

Nav obligāti zemteksts. No pieredzes varu teikt, ka B&S dzinēji IR labi. Vecākajam zāles pļāvējam pat nezinu - vairāk nekā 8 vai 9 gadi, bet pat pēc ziemas miega lec kā suns pie kājas. 4taktīgais.

Korpuss gan pārmetināts pa visām šuvēm un ne tikai :D

Labots - Msnikss
Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

Ir Stiga ar B&S dzinēju. Pļāvēja modelis- Multiclip 46, ja nemalodos. Kasjaki, ar karburatora pludiņu, kas ir kopā ar blīvi, ir bijuši. Plīst tas pludiņš un dampis nenormāli rij degvielu, darba režīms izteikti nevienmērīgs, bet strādā. Ar nevienmērīgiem apgriezieniem. Grūti iedarbināt.

Par jaunākiem modeļiem, nemāku teikt.

Pašam arī derētu kāds jaunāks, uzticamāks pļaujamais aparāts. 

Šeit tika pieminēts par kurmju rakumiem, kas arī man ir problēma - tiešām maucat pāri viņiem, cenšaties nošķūrēt ar pļaujmašīnas "bamperi" Un pokuj kas notiek ar asmeni vai pašu aparātu?

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

Apskatījos to multiclip, man īsti neder, jo tam nav groza aizmuguree... skatos tikai taadu. Vakar aizbraucu liidz veikalam, diemzheel nereaali gruuti atrast taadu, kas atbilst visaam prasiibaam. Paardeveejs teica, ka lai mekleeju makitas vai husqvarna. Tiem esot viss, ko man vajag. Jautaajums vai Makitas tikpat labi taisa zaales pļāvējus kā darbarīkus. Par husqvarnaam no mezhiniekiem esmu dzirdeejis tikai sliktas atsauksmes. Visi paariet tagad uz still razhojumiem, jo husqvarnaam pašu razhotie motori esot palikushi baigi suudiigie. Protams, ja pļāvējiem ir B&S, tad piesieties nevar... :)

Bet zaagjus un trimmerus profesionaalji vairs nepeerk.

Link to comment
Share on other sites

Kamēr aparāts jauns un skaists, tikmēr noteikti negribēsies stumt caur rakumiem. Paskraidīsi pa priekšu un ar kāju izārdīsi, bet pēc gada vai divu lietošanas.. Domas mainīsies :D

Jau pāris gadus saimniecībā ir iegādāts mauriņa pļaušanas traktoriņš un ar to uzmanos tikai no celmiem un akmeņiem. 2x sezonā asinu nažus.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Nu kas autoram tomēr iepirkās? Arī gribētu padomu, budžets ~300Euro, platība dakuja, kāds hektārs točna ir, reljefs dažāds, bet pārsvarā līdzens. Vajadzētu traktoru savu, taču pusotrs kilo nav pa ķešai uz šo gadu.

Pēc mītiem tagad uz vasaras beigām vajadzētu būt labai iespējai kaut ko labu ieprikt lētāk, ne gluži kā ziemā, taču sezonas beigas tuvu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ar normālu rokas verķi, kurš ietilpst budžetā jau vajag 1.5h pļaut ~1000m2 jeb 0.1ha. Ņemot vērā, ka nevienam pašgājējam nav turbo ātrums, tad uz hektāru nāksies kādas >6 stundas braukāt. Tiešām tik daudz brīva laika? Met mieru tai zālei un iekrāj normālam aparātam, vai paņem trimmeri ar ko 2-5x gadā nopļaut. 

 

 

budžets ~300Euro, platība dakuja, kāds hektārs
 
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

6 stundas uz hektāru ar parasto mauriņpļāvēju?


Man gan nav vienkārši apstākļi - nav līdzens, turklāt sieva savas puķudobes, visādus skaistumstādus, nafig sabakstījusi pa pagalmu, nu pļaujamā platība varbūt vairāk par 1000 m^2, bet es uz savu laukumu lēnā garā 6 stundas iztērēju. Var jau pļaušanu pārvērst par ātrumsacīksti, es izbaudot to daru.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Protams, ka var to padarīt ar fetišu. Viens kaimiņš, kuram arī pilns dārzs piestādīts, pļauj tos 1000m2 ar mikroskopisku elektrisko pļāvēju bez pašgājēja. Parasti viņam visa diena aiziet, kamēr izbrauc visai teritorijai cauri ar vadu lavierējot, un bieži vien pļauj zāli visu nedēļas nogali, ja lietus uznāk.

 

Man liekas, ka var pavadīt brīvo laiku lietderīgāk. 

Link to comment
Share on other sites

Katram savs brīvā laika pavadīšanas veids. :)

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

Atteikties no mauriņa?

Par hektāra pļaušanu ar zālespļāvēju nav ko fantazēt. Un vai tiešām visu hektāru vajag pļaut kā mauriņu. Man vienam čomam laukos tā kā vasaras māja, vairāk par hektāru platības, ko varētu pļaut, ar zāles pļāvēju mājai tuvumā pļauj, kādi divi tūkstoši kvadrātmetru, tur viņam mauriņš, pārējo teritoriju pāris reizes gadā sarunā, ar traktoru viņam nopļauj.

Link to comment
Share on other sites

Nu ar trimeri man jāpļauj vienu dienu no rīta līdz vēlam vakaram vai divas dienas, kopā izlaižot ap 7-10L degvielas. Tā kā normāli līdzenie laukumi aizņem lielāko sētas daļu, manuprāt ar stumjamveidīgo tas tiktu nopļauts daudz ātrāk, nu vismaz pāris stundas ieekonomētos, kas ir pietiekami daudz. Kā minēju, nav par rokai pusotrs K, lai paņemtu šogad traktoru ar kuru es visu varu nopļaut kādās 4 stundās. Un tikai nevajag šitos, piemet 1,2k... Kā var baudīt zāles pļaušanu? Tie, kam pilsētas mājeles ar 200m2 sētu varbūt tur ir ko baudīt, ja pus stundas pastaiga sanāk.

Link to comment
Share on other sites

 Protams, ka ar stumjamo ātrāk, kā ar trimeri.

 Tad nevajag mauriņu hektāra platībā, ja nevar atbilstošus instrumentus tāda uzturēšanai sagādāt. Turklāt, nekāda prieka, vienas mokas. :)

 Pērc vien zāles pļāvēju, un būs tev vieglāk. Es šogad maijā sev nopirku zem 300 € (neatceros, 269 vai 279) Hyundai, 50 cm pļaušanas platums, pašgājējs, jaudīgs... Super akcija bija Kuršos, pilnā cena ap 100 € dārgāk, Hyundai šopavasar tik sāka tirgot savus zāles pļāvējus pie mums, tā teikt, iepazīšanās cenas... Pagaidām viss apmierina. Paskaties, kas tagad, varbūt šie arī uz rudeni cenu samazina. Konkurentiem kas līdzīgs bija krietni dārgāk.

 Joprojām darba kārtībā mans vecais MTD, tas nav pašgājējs, pašgājējs tomēr patīk labāk. Neteikšu, ka stipri ātrāk nopļauju, ir nedaudz ātrāk, bet ir vieglāk.

Link to comment
Share on other sites

Kā tas ir nevajag mauriņu, tu iesaki noindēt vismaz pusi, lai melna zeme vai kā tu iedomājies atstāt pārējo nepļautu? :) Atļaut, lai viss aizaug ir pilnībā nepieņemami.

Link to comment
Share on other sites

Edzhua, man domāt, ka Tu neuzķēri vvv pausto...

Link to comment
Share on other sites

 Nav nekāds brīnums...

Mēs, kādreiz, kad vēl dzēru, naktī varējam par meičām runāt un ne tikai, taču par zāles pļaušanu gan nē... :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

vai kā tu iedomājies atstāt pārējo nepļautu? Atļaut, lai viss aizaug ir pilnībā nepieņemami.

 

Un kas gan slikts dabiskā, nepļautā pļavā! Labi ka LV tādas ir sastopamas! Ir kur dzīvot vardēm lai būti ko stārķiem ēst, zied pļavas puķes jāņu zālēm un bitēm kur medu vākt! Galu galā izaug mežs kur kādu sēni var atrast!

 Vai tev patīk "sakopti" tuksneši kā Vācijā piemēram un pilnībā iznīcināta daba!  (Un pēc tam paši brīnās ka piemēram stārķi izmiruši....)  

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Tad tirgo to hektāru mauriņa nost, ja ir tā, ka nespēj viņu pļaut, vai nepietiek traktoriņam. Kā tu iedomājies, uzdosi jautājumu forumā, un uzreiz būs atbilde par brīnum zāles pļāvēju 300 eiro vērtībā, ar kuru viens hektārs smaidot pļausies, ar vienu roku tik būs jāpietur, pats baltā krekliņā un šlipsē. :)

Tev saka - vajag traktoru. Vai kā variants (pavisam neslikts), pļaut daļu, pārējo atstāt, lai aug zāle. Nav tā, ka mauriņš labi, pārējais nav labi.

Link to comment
Share on other sites

Da te visi tik gudri un biezi, ka apstāstities var. Traktoru pirkt, pārdot mauriņu, ar stumjamo nevar neko nopļaut, un vēl pārpušķo visu autora minēto, it kā es būtu brīnumpļāvēju prasījis. Nevis man teica, bet es pats minēju, ka vajag traktoru, taču šobrīd nevaru atļauties, tad man uzreiz jāpārdod īpašums un jāiet dzīvot vidējā bootieša, dīvānāpirdēja dzīvoklī apmesties, kur darbs ir tikai darbā un pat dzīvokli mamma uzkopj? 

 

Vajadzēja jau atcerēties, ka padomu jebkādā jautājumā vaicāt ir bezjēdzīgākais ko šeit var darīt...

Labots - Edzhua
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vajadzēja jau atcerēties, ka padomu jebkādā jautājumā vaicāt ir bezjēdzīgākais ko šeit var darīt...

Tu vismaz to Hyundai, ko pieminēju, apskatījies?

Link to comment
Share on other sites

Jā, paldies, apskatījos jau uzreiz (variantus, rīt vai parīt doma aizbraukt līdz kuršiem apskatīties...). Taču pārējie ieteikumi gan ir bezpriģelis augstākajā pakāpē :)

 

Vairāk gan tēmēju uz kaut kādu mums zīmīgāku, Makita, Jonsered vai Husquarna pļāvējiem... Kaut kā šķiet, ka ar rezerves daļām tādiem daudz vienkāršāk.

Labots - Edzhua
Link to comment
Share on other sites

Viss jau pareizi, tāpat dienu aizņems tas pasākums un tos pašus 10 litrus degvielas noēdīs, mugura gan būs pateicīga.

 

Firmas pa lielam vienalga, jāskatās, lai būtu stratton briggs dzinējs un tad jau tik ļoti neplīsīs un rezerves daļas brīvi pieejamas. 

Protams vēl jau pašgājejiem ir dažāds piedziņas izpildījums, bet 300€ budžetā uz to daudz iespringt nevajadzētu... Vēl droši vien svarīgs bleķu biezums.

Link to comment
Share on other sites

Raundapa pudele būs krietni lētāk. Par ietaupīto ātrāk sakrāsi traktoram

Link to comment
Share on other sites

Kā ta neviens asprātis vēl izkapti nav ieteicis? Varbūt var sabīdīt kādu krāsaino bēgli, kas pa 2Eur mēnesī ar rokām saraus visu? Varbūt pat jākrāj robotam pļāvējam, jo bez tā vispār nav jēgas pļaut, citādāk tak jākustās un tā.

Link to comment
Share on other sites

Hyundajam gan ir pašu motors 6 ZS, nav Briggs un Stratton motors. Ar rezerves daļām nevajadzētu būt problēmas, ir atvērts serviss pie mums, katrā ziņā Hyundai zāles pļāvēji nebūs nekāda eksotika. Jebkurš līdzvērtīgs Makita, Husquarna... cenā nebūs ne tuvu tik lēts, kā bija Hyundai, arī bez akcijas, a varbūt uz rudeni atkal akcija, nezinu.


Starp citu, tie paši Kurši šogad sāka tirgot Hyundai instrumentus - urbjmašīnas utt., cena stipri mazkāka kā Makitām vai Bošiem, pārdevējs teica, ka profiņi pērkot kā traki...


Sorī, tikko aizgāju līdz zāles pļāvējam, apskatījos, uz motora rakstīts 5,2 ZS.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Gudriniek, pirms vaimanāt par izkaptīm un robotiem, būtu aizgājis pie kāda un pastūmis to zāles pļāvēju. Ar 300 EUR budžetu neko laika ziņā neiekonomēsi, jo viņi visi ir mazjaudīgi un ātrāk nekas nesanāks. Normāls rokas aparāts no 400 EUR sākas, kuram biezāka zāle kurmjrakumi nav nekāda problēma. Visi pārējie lētie  domāti perfektiem mauriņiem, kurš katru nedēļu jādzenā, lai nebūtu garāka zāle par 2cm. 

 

manuprāt ar stumjamveidīgo tas tiktu nopļauts daudz ātrāk, nu vismaz pāris stundas ieekonomētos,
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...