Jump to content

Lampu pastiprinātājs. Iegāde.


DSTr
 Share

Recommended Posts

Ir radusies doma iegādāties lampu pastiprinātāju. Līdz ar to jautājums par forumiešu pieredzi šajā jautājumā.

 

Kāda ražotāja izstrādājumu ?

Kādas lampas ? 

Cik būtu vērts tērēt ?

 

Tumbas - Epos M12.

Istaba 17 kv.m.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    29

  • nnoname

    28

  • DSTr

    19

  • RudeWolf

    19

Top Posters In This Topic

doma ir pareiza.

Tālāk,ja gribi kvalitāti ir dārgi,ļoti dārgi.

Ja kvalitāti negribi,tad klausies no telefona.

Link to comment
Share on other sites

bu jā čaina var ņemt., bet vajadzēs tvīkus un dzelži parasti švaki...labi ir padārgi...es tik varu tev piedāvāt paklausīties  uz tavas akustikas SE un PP - lai saprastu kurā virzienā stūrēt. ...

Link to comment
Share on other sites

interesents

Gribētu oponēt osscaram, būJajā tieši ķīniešus nav ko ņemt-protams, kaut kas tur skanēs, bet , ja palasa forumus (un paklausījos KODA un , ja nemaldos MUZIKSHAARE uz KT88 pie sava paziņas )- secinājums būs - Chinesse muhl, jeb izsakoties savādāk, ķīniešu sūdi .

Iespējas:

1. ņemt kaut ko no jaunās paaudzes lampiniekiem,tas tev izmaksās uz 1100 EUR par Conrad Johnson gala pakāpi ar lampām, kas ir nezināmā stāvoklī + priekšpastiprinātājs( tač lampām neņemsi,piemēram, nu XVZ kādas firmas mūsdienu izpratnē parasto bezlampu priekšu );

2. ņemt ko gatavu, cenas vari pats apskatīties HI-FI.lv vai audiosalons .lv;

3.paņemt, kaut ko no vintāžas un restaurēt,zinu, ka Fischer 100 uz platjoslu skan ekselenti, kā uz Eposiem-nezinu,

tā, ka kopumā- rēķini pats.

Link to comment
Share on other sites

Nu es jau saku,ka ķīnieši ir lēti ne bez pamata...bet tur iespējams ir veikt uzlabojumus.

Link to comment
Share on other sites

interesents

Ta beidz ossi, viņu atseviški "single -endet" maksā tik pat cik viena normāla lampa eiropas izpildījumā  vai pat mazāk:-)kādi tur uzlabojumi?Mainīt korpusu, kas tāpat sastāv no šprotu bundžu skārda,trafi-kas vispār neiztur nekādu kritiku, njā augstākajā līmenī ir PSVANES KT 88-kas principā tiek piegādāts ar "razbrosu" 20-30%, kā Tu to visu uzlabosi,taisīsi jaunu kasti, mēģināsi normāli tītu trafu vietā iesmērēt viņu plastiku?Indikatori vien ir īpašas uzmanības vērti.

Link to comment
Share on other sites

 

 

vintāžas un restaurēt

Nu, lampu vintāžnieki vismaz ebajā maksā konkrētu kosmosu par vraka stāvoklī. Latvijā diez vai ko jēdzīgu atradīsi. 

Link to comment
Share on other sites

Nu tur kā kurš- ir galīgi greizi risinājumi redxēti...citiem jau iZpildījums ir ok...tik trafi parasti pašvaki ..un santīms ekonomēts kur vien var - nerekomendēju jamos.var kādu normāla ražotāja kitu iepirkt. Protams ja daudz naudas tad var pirkt ko gatavu un labu.

Link to comment
Share on other sites

dārgi,ļoti dārgi.

 

 

laikam  ap  £2,500  ?

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

interesents

Latvijā vintāžas lampinieku vispār( bez īpašiem izņemumiem nav ), nerunāsim par savienības PRIBOJA ēras produktiem, kuriem manā skatījumā nav lielākas vērtības,kā....nu piemēram......Komētas 203 sērijas magnetofonam

Tā, ka rēķiniet paši.

Link to comment
Share on other sites

Long John
piemēram......Komētas 203 sērijas magnetofonam

 

Komētas 201, 209 un 212 no lentiniekiem ir taustīti/ lietoti, par 203 modeli gan pirmā dzirdēšana... :)

 

Par tēmu- kādreiz jaunībā tika lietots Simfonija 003 pastiprinātājs ar orig. akustiku. "Atmiņu dziļumos"  šķiet, ka bija tīri labs (vismaz tajā audio nabadzībā)  :sorry:

 

Mūsdienās esmu palīdzējis paziņam no Ebaja atvilkt kautkādu "Vincent" komplektu- priekšpastiprinātāju un gala monobloku pāri. Cipars gan tur grozījās  ar 4 zīmēm, bet cilvēks joprojām apmierināts. Ja dikti vajag, varu apjautāties par konkrēto modeli.

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Kad vēl skolā mācījos, priekš elektriskajām ģitārām tika izmantots šitāds  briesmeklis

747516919.jpg

tolaik šķita,ka skan labi.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Ar Vincentu gan līdz šim pieredze ir bijusi vairāk kā bēdīga.

Inteen, paldies ! Lielisks ieteikums.

Labots - DSTr
Link to comment
Share on other sites

interesents

Jāni,piedod,203 sēriju minēju tikai kā piemēru, redzu,ka neveiksmīgi:-)

Simfoniju 2 vari atbraukt paklausīties pie manis Mežciemā ar visu oriģinālo akustiku jebkurā laikā:-)

..pat plašu atskaņotājs skan:-)

 

Atrestaurētu, ar visām birkām, tikai FM buržuazijskij:-)

 

Ā jā, atskaņotāja galva ar buržuāziskā, ar neiztecējušu "dempferi":-)

Labots - interesents
Link to comment
Share on other sites

Sorry ka netēmā. Komēta 209, lietais rāmis, salīdzinoši tiem laikiem labi padomju platjoslas skaļruņi, tas arī laikam viss. Mans bērnības maģītis.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Diemžēl, ir ārkārtīgi maz pastiprinātāju ar lampu elementiem, kas izmantotu daudz maz mūsdienīgus tehniskos risinājumus. Pirmkārt jāsaprot, ar kādām jaudām ir darīšana - lielas jaudas izejas trafi ar daudz maz pieklājīgu kvalitāti principā tiek gatavoti no naudas. Par laimi mazas skandas nozīmē to, ka uz trafa joslu zemajā galā var taupīt.

 

Tavā gadījumā laikam tiešām varētu pirkt ķīnīzeri un tad mainīt kritiskos mezglus. Bet nu - to tad ir ļoti jāgrib un jāmāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Diemžēl, ir ārkārtīgi maz pastiprinātāju ar lampu elementiem, kas izmantotu daudz maz mūsdienīgus tehniskos risinājumus.

 

Par kādiem mūsdienīgiem tehniskiem risinājumiem tu runā? Autors taču nevaicā viedokli par D vai Z klasi, vai softiskiem ulučšaizeriem.

Link to comment
Share on other sites

Rudewolf, kamdēļ Tev šķiet, ka lampu jebkurā mājas pastiprinātājā ir būtiski izmantot mūsdienīgus risinājumus ?

e=d, diemžēl mūzikas atskaņošnai kompjūteru neizmantoju.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Augstfrekvences kvēles barošanu, impulsu barošanas risinājumus, mikroprocesoru kontrolētus darba režīmus. Kaut ko, kas neož pēc 50ajiem.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Un man ar 50ajiem laikam, ka nav problēmu, Quad QII Classic šķita visai jauki un godīgi, un cilvēki runā, ka Line Magnetic ar neesot ne vainas.

Labots - DSTr
Link to comment
Share on other sites

 

 

Augstfrekvences kvēles barošanu, impulsu barošanas risinājumus, mikroprocesoru kontrolētus darba režīmus.

 

Un kā tas garantē labu skaņu? Ja pareizi saprotu, tad jebkas, kas ož pēc piecdesmitajiem (vai sešdesmitajiem, vai septiņdesmitajiem for that matter), nekam neder?

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Es esmu pret stagnāciju, tas arī viss. Gribi tipisko lampu pastiprinātāju - nopērc vai atkārto Dynaco VT-70 un dzīvo laimīgs. Nevajag tad springt ne uz ko īpašu - izdomā, vai gribi klausīties lampu, vai trafu un izvēlies modeli pēc cenas.

 

Ja ir pretenzijas uz skaņas kvalitāti, tad ir vērts springt uz tehniskajiem risinājumiem, kas elektronu lampai nodrošina optimālus darba režīmus un maksimāli cenšas samazināt ar šādām konstrukcijām saistītās tehniskās nepilnības. Cik zinu, tad nesen mūsu pašu Kaspich kaut ko līdzīgu uzbūvēja un vietējie, kā arī ārzemju klausītāji par veikumu izteicās samērā atzinīgi.

 

Tad nu jautājums ir, ko gribās dzirdēt - lampas vai mūziku? Jebkurā gadījumā par pastiprinātāju daudz lielāku skanējuma iekrāsojumu veiks skandas un telpa.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es esmu pret stagnāciju, tas arī viss.

 

Zobiem plombes arī liec keramikas jo sudraba taču stagnācija?

Link to comment
Share on other sites

Tik pat labi jau traņu pastūzim arī var ar mikroprocesoru čekot  darba režīmu...nez impulsnieki kvēles barošanā jau parasti tiek likti dēļ tā, ka maz vietas aizņem un ir lētāki masveidā. Risnāt fona problēmas ar DC vai AF kvēli - nu nez. Ja pareizi veic montāžu - tad ar fonu nav problēma ...bieži vien fons ir tieši PCB variantiem , kur nevar savīt kvēles vadus. Par darba režīmiem - nu jau otrais gads lampiniekam ikdienā - nereizes nav nācies mainīt darba režīmus grozot poci.  mA bulta ir tur pat kur pirms 2 gadiem. Ok ja lampas kurina tuvu max jaudai - tad tās noveco ātrāk - bet ja tur kādu 60% robežās no max parametriem, tad domājamas lamas mūžs daudzkārt pārsniedz datu lapā norādīto. Es vēl varu saprast,ka liek led CCS vai  mosfetus darba punkta ieregulēšanai.Taisa regulējamus barokļus etc ,  bet mikroprocesors imho ir perebors...

Kaspicham bija OTL un tur skaidrs,ka pastāv risks uzcept lamapas, vai nokurināt skaļruņus ja kaut kas noiet greizi...un tas nebija nekāds  budžeta aparāts....skaidrs ka pie tādas jaudas/naudas nav vērts riskēt un labāk visu monitorēt - vēl jo vairāk ja to lampu tur bija vairāk kā ducis izejā. Bet te jau mēs runājam par mazjaudīgu aparātu, kur imho būtu nelietderīgi pašu kontroles shēmu un barošanu izvēlēties n reizes sarežģītāku par jau teiksim pieminēto dainaco. tas tā mani 2  santīmi.

Link to comment
Share on other sites

Nesen lasot vienu ārzemju audio forumu atradu interesantu tēzi ka ideālam pastūzim jābūt kā vadam - kāds signāls iekšā, tieši tādam pašam jābūt ārā! Šim es principā piekrītu! Protams ka šo dzīvē sasniegt nav iespējams, bet uz to būtu jācenšās! 

Un lūk, lampu pastūzis ir ļoti, ļoti tāls no ideāla, daudz tālāks kā uz moderniem elementiem būvēts! Un ja vēl ir ekonomēts uz elementiem..... (Labi, zinu ka lampu pastūža invalīdi daļai patīk) 

Pirkt sūdīgu lampu risinājumu neredzu jēgu, pirkt labu un maksāt 4 ciparu skaitli par skaņu kropļojošu pastiprinātāju.... Nedomāju ka tas ir tā vērts! 

Kā jau rakstīja lampu pastūža kropļojumus mūsdienās ļoti labi var imitēt digitāli un krietni lētāk. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kaut ko, kas neož pēc 50ajiem.

Lampas kā tādas ož pēc 50-tajiem. Attiecīgi neredzu nekādu jēgu miksēt lampas ar mikroprocesoriem. Ja reiz lampu pastiprinātājs, tad tikai un vienīgi klasika, bez dajebkādiem digitālajiem vipendroniem.

Pretējā gadījumā - paņem normālu mūsdienu pastūzi, augšējā vākā uztaisi caumurus, iemontē lampas, pieslēdz barošanu kvēlei lai smuki spīd un varēsi pacaniem lielīties, tāpat kā tas jaunais krievs ar Stradivari bungām :D

Link to comment
Share on other sites

Ja gribi vienkārši "silto skaņu" un Tev pietiks ar 4w, tad es varētu ieteikt paņemt no manis pārtaisītu vientaktnieku ar svaigām TungSol EL34 lampām (pats pastiprinātājs arī pasvaigs) par kādiem 180eur. (Tik lēti Tu pats no ebaya neatvilksi kaut jaunu, bet nepārtaisītu un ar oriģionālajām lampām, kuras ir galīgs sūc. Manas lampas vien maksāja teju pusi no manis kārotās cenas par šo stiprekli..).

Ja gribi tiešām labu skaņu- tad es rēķinātos ar 2.5-3k un uz augšu. (Tas viss ir tikai mans un subjektīvais viedoklis.)

Man vienam čomam ir lieks Prima Luna Prologue 2 push pulls uz KT88 lampām. Īpaši viņam mājās stāvot plauktā netraucē, bet, kā noprotu, ja uzrakstos pēkšņi pircējs, varētu arī noandelēt (cena ap 1k, precīzi nezinu..)

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

vēl kaut kur lasīts,ka lampu/trafu  zemo H kropļojumi var sakrist pretfāzē ar skalŗuņu kropļojumiem kuri ir visaugstākie tioeši zemajā gal'a- un tādā veidā notiek dabīgā kropļijumu "pašlikvidācija"....nu jkaut kā tā - aspektu tur ir daudz. bet tas ir fakts, ja ilgi paklausās lampas ir pagrūti pierast pie traņiem.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Paldies, Luke, bet ar 4 W Eposiem būs par īsu. Par to Prima Luna, īsti neesmu pārliecināts , ka man patīk (vismaz ģitāras pastiprinātājos) KT88 skanējums.


Vēl kaut kur ir lasīts, ka, tā kā lampu gadījumā kropļojumi galvenokārt notiek pāra harmonikās, tad tā ir pilna oktāva, un pofig.

Labots - DSTr
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Es domāju, ka Oskara varianti būs gana labi pamēģināšanai, vai tas ir tas, ko meklē. Pēc tam varēs domāt par kaut kādām extra izvirtībām.

 

Ja runājam par lampu skaņu, tad ir jāsaprot, ka skanējuma īpatnības var nebūt pierakstāmas lampām kā tādām, bet gan pastiprinātāju topoloģijām. A klases vientaktnieks arī ar traņiem taisa pamatīgas pāra harmonijas. Un es arī pietiekami bieži esmu dzirdējis atsauksmes, ka pamatīgāk "sakārtots" lampinieks sākot skanēt ļoti līdzīgi tranzistoram.

Link to comment
Share on other sites

Tradicionālisma piekritēji , pieļauju, savus karburatorniekus - četrriteņu draugus - katru rītu iekurbulē ar kurbuli, jo tas tak "klasiski":D

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Savukārt Teslas īpašnieki bezpalīdzībā žēli skatās uz laimīgajiem benzīntanka apmeklētājiem.

Link to comment
Share on other sites

Es arī audio lietās esmu ļoti konservatīvs. Mani saldie sapņi- lentu magnetofons ar 100% analogu Raimonda Raubiško ripu uz tā ->> tradicionāls  30+w lampu stipreklis ->> veci viegli papīrnieki skaļruņi, vēlams Supravox vai PHY-HP ražojuma. Pilnai laimei ne ko vairāk nevajag. :)

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Bēdīgi

OK, ok- ar Riharda Zaļupes "Z Atmosfēras" 100% analogo ripu uz maģa.. Nu ok, iesākumam Uriah Heep arī derēs.. Kaut gan nē- labāk 100% analogu Siri's Svale band..   :p

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Vēl joprojām bēdīgi un ne tādā veidā kā tu to domā (vēl krutāk) :D

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Lampinieks nebūs tas aparāts, kurš precīzi atkārtos ieejā padoto signālu. Kāreiz tieši specifiskie lampinieka skaņas kropļojumi daudziem patīk. Nu tas apmēram tāpat, kā sapelējis siers, par bargu naudu, un brendīgu nosaukumu, vai laukos uz pannas sacepts vecs biezpiem. Pēc loģikas viss tas nav ēdams, bet daudziem garšo. Tāpat ir ar lampu skaņu, sprakšķošām skaņuplatēm un šņācošām magnetafona lentām. Cilvēks ir nepilnīga būtne un viņam nevajag perfektu ēdienu vai digitālu skaņu ar 120dB skaņas dinamisko diapazonu, 0,0000..... kropļojumiem un lineāru frekvenču raksturlīkni. 

Lampu pastiprinātājā vairāk kā pusi skanējuma nosaka izskats. Jo vecākas un formīgākas lampas, jo skaņa tak labāka :sarkasms: . Ja runa par modernākajām tehnoloģijām shēmās, tad, jo vairāk sarežģīs shēmu, jo vairāk lampinieks tuvosies tranzistoru skaņai. Vajag nevis cīnīties ar specifiskajiem lampu kropļojumiem, bet tos kāreiz atstāt, tikai tad būs riktīgā lampu skaņa. Es nekādā gadījumā nesaku, ka tas ir slikti, jo skaņa ir tīri subjektīva lieta un, ja cilvēkiem tāds skanējums nes emocionālu baudu, tad tas ir tikia labi.  Protams, kad runa aiziet par audiofīliju, kura savā augstākajā izpausmē drīzāk ir reliģija, tad  ir iebraukts auzās, bet citādāk, kapēc gan baudai nepaklausīties kādu vinila disku uz lampu pastiprinātāja. 

Vispāŗ, kad gribās skaņu paklausities bez bkropļojumiem, tad jāiet uz akustisku koncertu, kur sakņu režisors neko nevar sačakarēt :sarkasms:  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)
akustisku koncertu, kur sakņu režisors neko nevar sačakarēt

 

bet visu sačakarē telpas nepiemērotība vai nepilnības, vai vēlēšanās stīgu kvarteta vietā dzirdēt roku.

Labots - DSTr
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...