Jump to content

Ledusskapim pēc atkausēšanas pārstāja strādāt augšējā kamera...


Sisqo
 Share

Recommended Posts

Ledusskapis pēc saldētavas apaugšanas ar sniega kārtu tika atslēgts no strāvas, lai atbrīvotos no liekā sniega. Rezultātā ieslēdzot LSkapi vairs nedarbojas augšējais nodalījums, bet apakšā saldētava strādā. Kas varēja notikt un vai ir kautkas lietas labā darāms? Būšu pateicīgs par palīdzību.

ZANUSSI ZRB 29NA.pdf

Link to comment
Share on other sites

Ja pāris h laikā augša vēljprojām silta, tad krdks iestajies.

Termostats parasti ir augšā, t silta, kompresors rauj nonstpā, saldētavā t ok. Pie vainas freona zudums pa mazu caurumu- remontēt nav jēgas.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nu jau būs pagājušas kādas trīs dienas kopš ledusskapja ieslēgšanas. LSkapis uz nakti tika izslēgts un nākošajā dienā ieslēgts un tajā pašā dienā vēlāk konstatēja ka augša nesaldē.

Link to comment
Share on other sites

@Sisqo Varbūt tur, apgaismojuma kastītes rajonā ir arī temperatūras regulēšanas kloķītis un tas varētu būt nogriezts uz minimumu. post-78751-0-44518000-1460606819_thumb.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Temperatūras regulēšanas kloķītis tur ir, jā, tikai grozi kurā virzienā gribi neko tas nedod. ;) Es to kastīti vakar jaucu pat ārā un centos ieraudzīt kautko neparastu (labojamu), bet tā arī neieraudzīju. :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Bruketajs

Samsungam ar NoFrost sistēmu regulāri iziet no ierindas vārsts/klape, kas aizver aukstā gaisa pieplūdi ledusskapim, kad sasniegta nepieciešamā temperatūra, bet saldētavai vēl vajag saldēt. 

Princips ir tāds - saldētavā atdzesētais gaiss tiek pūsts visu laiku, kamēr strādā kompresors un nedaudz vēl pēc tam, bet ledusskapī gaiss tiek iepūsts tikai tik, cik vajag.

Tai klapei vēl ir arī savs sildītājs, kas iespējams ir miris un meistars par to noplēsīs tā, ka maz neliksies. 

Ja pašam ir elektronikas pamatzināšanas, rūpīgums un spēja darboties ar skrūvgriezi, minētās problēmas var konstatēt pats un ar Lemonā vai citur iegādātām detaļām salabot paša spēkiem. Samsungam, piemēram, sildelements ar nomaiņu izmaksā ap 130Eur, kaut tāds pats ledusskapis ssā maksā ap simtu. Ar tiem NoFrost sistēmas sildītājiem veciem ledusskapjiem ir posts - pats saskāros.

Iespējams, tam Zanussi ir līdzīga problēma.

Risinājumu var meklēt krievu vai ukraiņu forumos.

Link to comment
Share on other sites

pēc atkausēšanas ar vates kociņu iztīri noteces vietu (neliels,apaļš caurums augšējā l-slapja daļā kur tālāk aiziet trubiņa prom), pēc visām reizēm kad sieva atsaldē/mazgā ledusskapi tā notece vienmēr pilna sūdiem, attiecīgi apakša rukā pastiprināti kā rūķīts savukārt augšā siltumnīca... tiesa man candy l-skapis ar nofrost, hvz, mož palīdzēs, bet nu pašam meistaru 10 gadu laikā ne reizi nav nācies saukt, lai arī ir licies, ka nu ir sūdi... + pārbaudi vai durvīm gumija nav nolietojusies, ja papīra strēmele viegli slīd cauri tad maini to... (gumiju ne papīru).

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

a ko lasīt? Pirmais topika posts sakrīt ar manu atbildi, savukārt hondas pirmais posts šodien - tādas pašas problēmas kā pašam bija citu reizi, attiecīgi ieteicu pārbaudīt uz def. problēmām nevis uzreiz meklēt problēmu freonā, klapēs un citās herņās, līdzīgi bija arī brāļa ledusskapim un vienas paziņas,kas gribēja jau meistarus saukt - atlika tik kārtīgi visu iztīrīt un atsāka strādāt. Tas pats gāzes plītīm - nedeg riņķis/divi, met, tauta, nafig ārā un pērk jaunas, a noņemt galvu un iztīrīt pa gadiem sakrājušos sodrējus, kas izveido nosprostu neienāk prātā..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...