Jump to content

Google ienākumi, cik droši turēt LV bankās ?


rudis323
 Share

Recommended Posts

Man šad tad ienāk Google adsense ienākumi jau kopš 2014 gada beigām, un nekādas problēmas pagaidām nav bijušas, banka nekādus paskaidrojumus nav prasijusi, tāpat arī VID neko nav prasijuši vai zvanijuši, bet pagāšmēnes bija tādi lielāki ienākumi, tāpēc tagad sāku domāt kas notiks ja pārsūtīšu tos uz savu kontu (mani ienākumi nāk uz citas bankas kontu - kur ir tikai google ienākumi, tad tos pārsūtu sev uz 'lietojamo' kontu (mērķi vienmēr rakstu 'google pārskaitijums...'). BTW tagad vairāk kā pusi esmu nosūtijis uz savu kontu un man vēl neko neprasa...

 

Man jautājums ir cik lielas summas es drīkstu glabāt tā lai VID vai banka nesāktu prasīt par tām (vai ir jātur atsevišķās bankās) ? Un vai vispār summai un daudzumam ir nozīme tik liela kā tam kad notiek tieši kāds pārskaitijums ? Jo cik zinu tad it kā ja vienā reizē tiek pārskaitīts ap 15 000 EUR , tad finanšu policija iesaistās utt, dēļ tā anti-naudas atmazgāšanas likuma.

 

Nekāda saistība ar VID man nekad nav bijusi, tā kā tagad nezinu, kas ir ar nodokļiem, cik zinu tad it kā ja ienāk no ārzemēm ir jāmaksā 25% -> VID. Bet ja es piemēram tagad uzrakstu to deklarāciju un sarakstu savus ienākumus, kā tas notiks, viņi to informāciju uzreiz pārbaudīs un atsūtīs man nodokļu rēķinu ? Un kā tie 25% būs jāmaksā, no pilnīgi visiem google pārskaitijumiem, vai tikai no manas kopējās uzkrātās summas ?

 

Vel kkur skatijos, ka ir kaut kas ar 6000 EUR, ka tos drīkst sev ieskaitīt gada laikā bez nodokļiem (UK ir kas līdzīgs , tikai tur 11 000 GBP - skatat lejā), un kā tad tā parbaude notiek, ja limits ir pārsniegts ? Par LV neko vispār nevar atrast saistībā ar to personal allowance...

 

 

https://www.gov.uk/income-tax-rates

"The standard Personal Allowance is £11,000, which is the amount of income you don’t have to pay tax on."

Band Taxable income Tax rate Personal Allowance Up to £11,000 0% Basic rate £11,000 to £43,000 20% Higher rate £43,001 to £150,000 40% Additional rate over £150,000 45%
  Labots - rudis323
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Ja strādā algotu darbu, tad tas Kaasis neapliekamais minumums tiek izsmelts ar darba algu.

 

Man arī katru mēnesi iekrīt kāda nauda no usa uz manu paypal. Es to naudu pat uz latviju nepārvedu, krājas un izmantoju kādu iekārtu iepirkšanai - datora daļas, kādas austiņas, detaļas, dāvanas uz svētkiem utt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja pēc likuma, tad tu jau pārkāp (Thug Life :mrgreen:)

links

 

 

Fiziskās personas darbību kvalificē kā saimniecisko darbību, ja tā atbilst vienam no šādiem kritērijiem:

1) darījumu regularitāte un sistemātiskums – trīs un vairāk darījumi gadā vai pieci un vairāk darījumi trijos gados;
2) ieņēmumi no darījuma pārsniedz 14 229 un vairāk eiro gadā, izņemot ienākumus no personiskā īpašuma atsavināšanas (personiskai lietošanai paredzēto kustamo lietu – mēbeļu, apģērba un citu lietu);
3) darbības ekonomiskā būtība vai personas īpašumā esošo lietu apjoms norāda uz sistemātisku darbību ar mērķi gūt atlīdzību.

 

un nevis prasa kaut ko vai neprasa, bet ir jābūt reģistrētai komercarbības formai - saimn. darb. veicējs, IK, SIA..

Pastāv iespēja, ka uzliks sodu pēc APK 165.2.

Link to comment
Share on other sites

Jāpiereģistrē saimnieciskā darbība. Jāveic grāmatvedības uzskaite. Jāiesniedz deklarācija un no summas (ienākumi - izdevumi) jānomaksā 23% ienākuma nodoklis.

Var mēģināt to nedarīt, ja darbība ir epizodiska - tagad ir, bet nav plānots turpināt. Citādi tomēr visvieglāk dzīvot būs, ja tiks veikta uzskaite. Ja uzrausies, tad dabūsi fiziskās personas nodokļu auditu un nomaksāt par pēdējiem 3 gadiem.

Link to comment
Share on other sites

"un nevis prasa kaut ko vai neprasa, bet ir jābūt reģistrētai komercarbības formai - saimn. darb. veicējs, IK, SIA.."

 

Bez tāda IK un SIA nevar iztikt, un nomaksāt tos 25% ? Nekāds fizisks bizness man nepieder, ir vienkārši pārskaitijumi no Google Ireland Limited reizi mēnesī..

 

Un kā ir ar cilvēkiem kas sūta radiniekiem naudu, vai bērniem piem. katru nedēļu sūta 50 eur uz kontiem, kas dzīvo kādās kojās vai kkur, ko dara tie ? Jo tie jau arī ir regulāri pārskaitijumi...

 

Vēl jautājums par to nodokļu nomaksu. Ja es piem. tagad uzrakstīšu deklarāciju man vajadzēs sākt tos 25% maksāt no nākošā ienākošās summas ? Vai arī no tā kas viss man ir sakrāts ?

 

 

 

Jāveic grāmatvedības uzskaite.

Kāda vel grāmatvedības uzskaite ? :D Ja man vienkārši kāds (google) pārskaita naudu uz kontu.

Labots - rudis323
Link to comment
Share on other sites

nevis no ta kas tev sakrats, bet no visa kas tev jebkad ienacis no vinjiem..

gan jau vid darbinieks kads suta boot forumam pieprasijumu par tavu IP tagad :D

 

ar UK tax rate tur nav nekada starpiba, vispar UK samaksat nodoklus ir diezgan cilveciski, lidz 11k nemaksa neko , talak 20% , un PVN vispar nav jamaksa vinjiem ja tavam uznemumam apgrozijums lidz  70k gada, ieksh Latvijas laikam pvn jamaksa no pirma santima?

Labots - kmna
Link to comment
Share on other sites

1. Fiziskajai personai pirms saimnieciskās darbības uzsākšanas ir jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā (turpmāk – VID) kā nodokļu maksātājai – saimnieciskās darbības veicējai –, norādot jomu, kurā persona veiks saimniecisko darbību.

Fiziskās personas nodokļu audits laikam nav nekas patīkams.

Skaidrojumi.

Q: Vai cilvēkam, saprotot, ka nedeklarētu ienākumu dēļ varētu rasties problēmas, ir iespējams vēl situāciju glābt līdz audita veikšanai?

 

A: Ja cilvēks konstatē, ka visi viņa ienākumi nav tikuši deklarēti, ir iespējams iesniegt papilddeklarāciju. Tas atbrīvos cilvēku no soda naudas, taču tas neatbrīvos no kavējuma naudas apmakasas.

Ja tās iepriekš ienākušās summas nav EUR 5-10 pa gadu, tad tavā gadījumā reālākais laikam būtu iesniegt papilddeklarāciju. Tas būtu par ieņēmumiem līdz šim. Par visu summu protams. Ja viņi pārbaudīs, tad tāpat uzliks uzrēķinu.

 

Un otrs - jāreģistrē saimnieciskā darbība. Kas nozīmē, ka iesniegsi atskaites un maksāsi nodokļus.

 

Bez tāda IK un SIA nevar iztikt, un nomaksāt tos 25% ?

Tu laikam nesaprati, ka saimnieciskās darbības veicējs arī ir uzņēmējdarbības forma (no VID puses skatoties - nodokļu maksātājs), tāpat kā IK, SIA utt.

 

Un kā ir ar cilvēkiem kas sūta radiniekiem naudu, vai bērniem piem. katru nedēļu sūta 50 eur uz kontiem, kas dzīvo kādās kojās vai kkur, ko dara tie ? Jo tie jau arī ir regulāri pārskaitijumi...

Tie nav ieņēmumi no saimnieciskās darbības. Viņi neko nedara, guļ kojās un kasa vēderus, kamēr radi no ārzemēm sūta piķi, par kuru nodokļi jau ir nomaksāti (gribēja aplikt starpību starp UK nodokļiem un LV, nezinu pieņēma vai nepieņēma, bet praksē tas tāpat nedarbojas, pat ja pieņēma).

Google Ireland Limited tev taču tāpat vien naudu nesūta.

 

Pats apsveru iespēju sākt saimniecisko darbību, tāpēc tēma interesē.

Labots - HIGH-Zen
Link to comment
Share on other sites

Emm, ja nav noslēpums, cik tūkstošus EUR mēnesī autors pelna ar šo lietu? Var būt vienīgais LV gadījums, kad ar adsense pelna konkŗetu piķi...

Link to comment
Share on other sites

Šeit arī izskatas, ka dažiem tāda pati problēma

Šodien biju Swedbankā un nevarēju atturēties un uzprasīt viņiem no kādām summām viņi uz klientu sāk skatīties ar aizdomīgu aci. Kā izrādās, tad ja tev ienāk nauda no ārzemēm līdz 1000Ls, tad viņi uz to pat neskatās. Banka sāk panikot tikai tad, ja piemēram kontā ienāk 10000Ls un tā nauda uzreiz tiek izņemta ārā.

 

 

 

Bet kādos gadijumos tad VID iejaucas un sāk pārbaudīt ? Ja bankām tas ir izdevīgi un par to īpaši neziņo VID, ja nepārsniedz to limitu..

Skatos, ka daži tur izmanto moneybookers karti, tādu vispār LV var izmantot kā parastās LV banku kartes ? Kāds zin ?

Labots - rudis323
Link to comment
Share on other sites

Tie paši Skaidrojumi.

Bankas bez juridiski pamatota iemesla VID informāciju nesniedz.

Tātad iejaucas un sāk pārbaudīt, kad kaut kādā VID vien zināmā veidā ir redzams, ka ir ienākumi par kuriem nav samaksāti nodokļi. Varbūt sistēma RASA rādīs, ka beidzot tevi jāsāk purināt.
 

VID ir savi mehānismi, kā šī informācija līdz viņiem nokļūst.

 

Šeit arī izskatas, ka dažiem tāda pati problēma

No laimesta summas sen jau vairs nekas nav jāmaksā.

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

No laimesta summas sen jau vairs nekas nav jāmaksā.
Ar piebildi iegūti LV teritorijā, no LV maksātāja!

Nesaprotu šī jautājuma būtību! Mums ir 20 komercbankas un neviens likums viņām nepieprasa, ja ienāk 1K mēnesī dot atskaites VID, ja tu esi privātpersona, nu blads ja Tu tur pelni vairāk, esi tik laipns un dalies!  :)

Link to comment
Share on other sites

Ar piebildi iegūti LV teritorijā, no LV maksātāja!

 

Tajā forumā daudzi spēlē betfair, kas it kā LV ir bloķēts, bet nu man nekādu problēmu nav jo automātiski atbloķējas izmantojot HOLA extensionu, nemaz nepamanīju kas tas ir bloķēts līdz ieģāju betfair no cita PC... 

 

 

neviens likums viņām nepieprasa, ja ienāk 1K mēnesī dot atskaites VID

 

Jā it kā nepieprasa, bet ja "kaut kas aizdomīgs", tad pašai bankai jāziņo VID, un VID it kā var uzzināt bankas konta informāciju tikai tad ja ir kaut kāds tiesas process on going... 

 

Ja 1 k menesī, tad 12 K gadā, kas nepārsniedz to 14 299 EUR limitu.

Labots - rudis323
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tajā forumā daudzi spēlē betfair, kas it kā LV ir bloķēts
Tu esi dumjš vai izliecies? Es jau nu elementāri uzrakstīju! Otru nespriežu, jo tu pat lasīt negribi!
Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Būtu pateicis, par kādām summām konkrēti iet runa... Diez vai dēļ pāris simtiem mēnesī kāds īpaši meklēs tevi. Ja summa tūkstošos katru mēnesi, tad gan jau ka sameklēs, agrāk vai vēlāk. Un tad būs jāatskaitās par visu.

Link to comment
Share on other sites

Nav kaut kur apkopojums par fizisko personu auditiem vai te kādam reāla pieredze? Varbūt no tā varētu mēģināt saprast sākot ar kādām aptuvenām summām un grēkiem tad tur sāk skatīties.

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

marrtins - ja tevi neaiztiek, tad jo te kāds var sūdzēties? Te zēni 100 eur grib dzenāt!

Link to comment
Share on other sites

Nu bet man jau, kā viens tantukts teica, "vsje dokumenti vporjadke" :)

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

Pie Cēsu Universālveikala, otrā pusē bija maza viesnīca! Mašina v kraske beloj noči!

Link to comment
Share on other sites

Takš atver kautkādu kontu kādā ārzemju bankā, ar kuras karti var norēķināties Latvijā!

Šitiem parazītiem ne centa nemaksāt! Tie parazīti miljonus iznieko kaukādus sūdus pērkot un sev algās skaitot.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Par katru transakciju, ko veiksi te, Beton, Tev vel vilks naudu nost par valūtas maiņu!

Link to comment
Share on other sites

Kapēc tad ar swedbankas karti var norēķināties Polijā, Vācijā Dānijā bez problēmām?

Kas ir labāk, samaksāt 25% parazītu valdībai, vai samaksāt 2-3% bankai?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Takš atver kautkādu kontu kādā ārzemju bankā

 

Atver. Atrast tādu banku būs dārgi, jābrauc tālu un process būs ilgs. Maksā tāds konts dārgi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

kaut kādas radniecības ietvaros var sūtīt un saņemt "piķi", bet tas neattiecas uz jebkuru "baltās ķēves devīto augumu"

noteikti banka ies mērīt to baltās ķēvītes devīto augumu.Smiekls nenāk?Radu raksti,bļin,bankas ietvaros. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Atver. Atrast tādu banku būs dārgi, jābrauc tālu un process būs ilgs. Maksā tāds konts dārgi.

Man slinkums meklēt, jo man pēc tā nav vajadzības, bet nu gan jau ka ir kāda banka kur  kontu var atvērt vispār caur e-pastu un i-banku.

Ja jau pirms 20 gadiem varēja, tad tagad ar jābūt. Vai arī aizbrauc kaukad uz kādu emigrantu valsti ciemos un pie reizes atver kontu.

Un kas ir dārgi? Ceturtdaļu samaksāt parazītiem nav dārgi? Un pēc tam vaikalā pērkot kautko, samaksāt otru ceturtdaļu. Rezultātā ->

http://pods.lv/2009/08/12/stulbi_-_puse_nodoklos/

Labots - McB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 20 gadiem daudz ko varēja. Pēdējos gados viss ir ļoti mainījies. Piemēram - Latvija ar 55 valstīm apmainās ar nerezidentu kontu informāciju. Ja atvērsi kontu kādā no tām, tad VID šo informāciju saņems.

Link to comment
Share on other sites

Tagad vispār tā situācija tāda sviestaina.

Tad nu mans stāsts.

Kontu izmantoju vairāk tikai ebay'am un tādām lietām, alga tiek maksāta skaidrā no kases, attiecīgi konta apgrozījumi nav lieli.

Kādu laiku atpakaļ iemaksāju summu, lai varētu apmaksāt SIA pamatkapitālu, un bāc, neko nevar izskaitīt. Nācās zvanīties, skaidroties kādam mērķim tagad to naudu skaitīšu, un tad arī tikai atbloķēja ar piebildi, ka ja gribu skaitīt tādas summas, tad kaut kāda anketa esot jāaizpilda. Respektīvi nopratināšana jāiztur.

 

Jau sev nosolījos, ja prasīs kādu stulbu jautājumu par konta aktivitātēm, slēgšu kontu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Atver. Atrast tādu banku būs dārgi, jābrauc tālu un process būs ilgs. Maksā tāds konts dārgi.

 

Nop, 5 min darbs. Piemeram  - https://worldcore.euSadu servisu ir pilns. Skaiti naudu uz kartes un nem ara.  

Link to comment
Share on other sites

Banka jau nav vainiiga, palasi "Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumu".

Tiek paarbaudiits un monitoreets pilniigi viss, cita lieta kaadi nu kurai ir riski salikti kuraa briidii blokjeet kontu un pazinjot par potenciaalo paarkaapeeju.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nop, 5 min darbs

 

Tavs piemērs strādā Čehijā. Tā ir OECD valsts un VID no turienes saņems informāciju par tava konta stāvokli.

Link to comment
Share on other sites

Piebildiishu no savas pieredzes - kad VID sanjem signaalu, vinji saak rakt. Manaa gadiijumaa uzraka, ka uz konta tiek skaitiita summa par dziivoklja iziireeshanu, naacaas maksaat...

Link to comment
Share on other sites

Nu kād h.. pēc tavam īrniekam bija jāraksta pārskaitījuma komentāros, ka nauda par dzīvokļa izīrēšanu? Bet nu, secinājums: visu ko var darīt bez LV bankas starpniecības, jādara bez. Par ārzemju bankām runājot, tad OECD vai ne OECD, bet "vidam and co" nav tik viegli no viņām sīkāku info saņemt vai kontu uzreiz bloķēt. 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Nu kād h.. pēc tavam īrniekam bija jāraksta pārskaitījuma komentāros, ka nauda par dzīvokļa izīrēšanu?

Lai sūdu gadijumā būtu apliecinājums, ka esi bijis attiecībās! 


 

 

Pirms 20 gadiem daudz ko varēja. Pēdējos gados viss ir ļoti mainījies.

jājautā mākoņtēvam kur naudu glabāt... :mrgreen:  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Lai sūdu gadijumā būtu apliecinājums, ka esi bijis attiecībās! 

 

Nu ja jau gribi būt likumīgās attiecībās, tad arī esi gatavs par šīm attiecībām likumīgi maksāt. Šajā gadījumā Vidam. Un nebrīnies ja piestāda rēķinu. Ja vēlies "ietaupīt", tad domā ar galvu un meklē citus risinājumus kā nodrošināties.  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu kād h.. pēc tavam īrniekam bija jāraksta pārskaitījuma komentāros, ka nauda par dzīvokļa izīrēšanu?

Bija jāraksta Aizdevums!? :D 

 

 

Atver. Atrast tādu banku būs dārgi, jābrauc tālu un process būs ilgs. Maksā tāds konts dārgi.

Pietiek ar nosūtītu pases kopiju neizejot no mājām.

Link to comment
Share on other sites

Iirniekiem vienkārši droshaak, ka var pieraadiit visus maksaajumus ar bankas izdrukaam. Ja nu kas. Protams, peec saskarsmes ar VID, tika dotas divas opcijas, maksaat par 20% vairaak vai skaidraa... :)

 

"Pietiek ar nosūtītu pases kopiju neizejot no mājām" - un shii informaacija arii aiziet taalaak no bankas liidz Latvijas bankai..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...