Jump to content

budžeta variants


zhakal
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Gribu painteresēties par laptopiem, kuru cenas figurē ap 400€. Zinu nav nekas daudz, bet manuprāt pietiekami. Laptops būs paredzēts galvenokārt izklaidei - photoshop, spēles, multivide etc. 

 

Esmu aptuveni izlēmis, ka negribu integrētās videokartes un šobrīd skatos vairāk uz NVidia 900m sēriju (940 vai 920). Pēdējos 4trus gadus esmu nodzīvojis ar 600 sēriju un nekādas lielās problēmas nav bijušas. Karte nepārkarst, ir kontrolpanelis, kurā var visu smuki regulēt, kaut kādas spēles arī var pavilkt.

 

Kā ir ar Radeoniem? Kā tie uzvedas? Kurš būtu līdzvērtīgs iepriekšminētajai 900 Nvidias sērijai? Varbūt man mest pie malas manus aizspriedumus un dot iespēju integrētajām kartēm?

 

Par procesoriem, visticamāk, ka šajā cenu kategorijā ietilpst tikai i3 procesori. Varbūt arī i5, bet tad ir jārēķinās ar integrēto grafisko karti, ko šobrīd nevēlos. Cik zinu, i3 dalās trīs grupās - Haswell, Broadwell un Skylake. Kura no šīm ir labākā? Līdz šim esmu lietojis i3 - 380m procesoru. Sākumā bija labs un jaudīgs, bet šobrīd jau vairs negrib vilkt vecākas spēles, vai pārāk daudz procesus vienlaicīgi, jo pārkarst.

 

Pārkaršana noved pie nākamā jautājuma - kā zināt, vai laptopam būs laba vai slikta dzesēšanas sistēma? Tā kā dzīvoju salīdzinoši siltā vietā problēmas var rasties ar dzesēšanu.

 

Pagaidām skatos uz - http://tinyurl.com/h7me2mfvai  http://tinyurl.com/gohgxpy  (te varētu gadīties, ka cietais disks par mazu paliek)   vai http://tinyurl.com/heyhkq4(krāsa nav tik būtiska)

 

Vai arī uz kaut ko šādu - http://tinyurl.com/jafqdsk

 

Šis jau būtu maksimālie griesti - http://tinyurl.com/gsuyljg

 

 

Pēdējais jautājums būtu par to vai šis ir labs laiks lai pirktu datoru. Lai arī pārāk aktīvi nesekoju tehnoloģiju jaunumiem līdzi, zinu, ka aptuveni reizi 3-4 gados, kompānijas izlaiž nākamo paaudzi ar dzelžiem un vecie nokrītās cenā. Vai kaut kāds līdzīgs kritums nav gaidāms kaut kad drīzumā?

 

Idejas/pārdomas/ieteikumi laipni gaidīti! :)

 

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Photošhopam vajag normālu ekrānu - uz šiem laptopiem un photošhops - tas nav nopietni! 

Par laptpu spēlēm - šis jau ir ntās reizes izrunāts - lai ko paspēlētu cena vismaz x2!

 

Neāksties un ņem stacionāro pc! 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Bet es gribu daudz ēst, nesportot un labi izskatīties.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Rubenis

 

 

photoshop, spēles

Par spēlēm vēl daļēji ir iespēja - tādas kā Dota, Starcraft utt ies un varēs paspēlēt. Vai tu gribi spēlēt uz maza ekrāna??? Mazohisma deva katram sava.

 

Photoshop gan uz 400 eiru laptopa ekrānu ar visām krāsu neprecizitātēmm, asuma trūkumu un zemā gala cpu būs gana švaks variants, kuru es nopietni neapsvērtu, jo puslīdz nopienta darbošanās prasa monitoru vismaz pusē cenas no tavas laptopa cenas+labas komponentes aiz tā visa.

Link to comment
Share on other sites

Nekāds advancēts fotošops nav paredzēts. Tik cik uzasināt ģimenes galerijas un pielikt pāris efektus bildēm. Nekas uuber. 

 

Klēpjdatoru vajag, jā, jo plānoju viņu vazāt līdzi uz dažādām vietām, sniegt prezentācijas un tādas labas lietas. Stacionārāis šobrīd neatbilst ne manam dzīves stilam, ne vajadzībām, ne dzīvesvietas iekārtojumam.

 

Spēles - nekas diži nopietnāks par iepriekšminēto Starcraftu nav plānots, neesmu baigais spēlmanis, varbūt pāris stundas nedēļā uzspēlēju kaut ko. Bet gribu lai kompis iet bez aiķeršanās. 

 

Ja kāds no tiem "jokotājiem" varētu iedot normālu atbildi, būtu diezgan kūl. Gan jau atradīšu sev piemērotu datoru. Bet gribu uzzināt tās pāris lietas, par kurām rakstīju - video karšu salīdzīnājums, procesori etc.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Nu ko tev lai pasaka? 

Mobilie cpu ir krietni vājāki par desktop variantiem. 

Mobilie GPU nestāv līdzi galda pc gpu.

Lēto laptopu ekrāni der vien weba browzošanai.

 

Tavām vajadzībām un budžetam - vai nu normāls stacionārs pc vai dzīvsstilam atbilstošs lūznis ;)

Labots - ronalds_
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vēl nesen optimālākais price-performance salīdzinoši lētajā galā bija laptops ar parametriem: 15.6", Core i5-5200U, 4GB, 500-1TB HDD, GeForce GT940M 2GB (par Radeoniem nezinu), DOS/linux. bet tur vajadzēs ap 500 eur.  Un SSD jaunajiem ielikt nereti nozīmē pamatīgu izjaukšanu, kas robežojas ar garantijas zaudēšanu.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...