Jump to content

Diktofons ar funkciju noslāpēt blakustrokšņus


RedzamaisVards
 Share

Recommended Posts

Ir neliela nepieciešamība iegādāties diktofonu, kuram var uzlikt funkciju noslāpēt blakustrokšņus, basus no tumbām un pārējos tuc-tuc. Skaņas kvalitātei nav noteicošā loma, galvenais, lai ierakstītajā materiālā var saprast interviju. Kādie ieteikumi? No cik tāds aparāts varētu maksāt?

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 Esmu pārliecināts, ka daudz labāks rezultāts būs, ierakstot ar jebkuru pieejamu rakstekli un vēlāk kādā normālā audio apstrādes softā, piemēram bezmaksas Audacity, nogriezt liekās frekvences (gan "apakšas", gan "augšas"), atstājot tikai šauru balss diapazonu, ko vēl papildus pieregulēt labi saklausāmu.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Ko Tu tur vēlies ierakstīt, kopēju ainas skaņu vai kāda konkrēta cilvēka runu ? Ja runu, tad ļoti viegli, paņemt to pašu zoom h1 + atsevišķu lavalier mikrofonu, ko piestiprināsi runātājam pie apģērba.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Labāks princips ir nevis rediģēt troksni nost pēc frekvencēm, bet gan no 2-3 un vairāk paralēliem ierakstiem, no kuriem katram mikrofons atrodas citā vietā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms neliela brīža forumā interesējos par diktofona iegādi interviju vajadzībām. Ar manis izmantoto lielas šķirbas nebija - ārējais vai iebūvētais mikrofons. 8h bij intervijias, mazliet dabūju pačakarēties kā jau raiviic saka - piedzīt frekvences, nogriezt liekos trokšņus (ventilatori utt), normalizēt līmeni, lai pēcāk aizsūtītu cilvēkam, kurš to visu pārvērta tekstā. 

 

@@Raimonds1, var jau mandeles arī caur to vietu, kur mugura zaudē savu cēlo nosaukumu operēt, bet jautājums vai vajag? :D 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...