Jump to content

Bankas kartes PIN aizsardzība


_dunduks_
 Share

Recommended Posts

shagrat

Un ja mēs runājam par maksāšanu internetā ievadot kartes nummuru,3ciparu kodu otra puse

utt varu pastāstīt interesantu pieredzi , kas notika pagājušajā vasarā.

Ložņāju čillā pa internetu līdz uzdūros kkādai meeting saitei, kurā kautkas mani tur ieinteresēja. Bija rakstīts free reģistrācija tiri piri viss ok domāju nu piereģistrēšos pamuļķošos ar amerikozietēm darīt tāpat nav ko.

Reģistrējos sarakstu visus laukus ko prasa utt līdz prasa kartes nummuru, Vajagot pēkšņi samaksāt 1 dolāru un kautkāds tur stulbs pamatojums ,neatceros kāds tieši. Domāju labi tik tālu jau tiku lai tiek jums tas viens dolārs. Stulbs būdams enter nospiedu

 

Internetbankā -1 eur, ko gribēju to dabuju viss ok

Paiet pusnedēļa, nedēļa vb - ~60- eur , un jau kur nauda aiziet blakus pierakstīts kautkādas saites adreses kam nekāda vispār sakara ar to saiti kur reģistrējos un ieejot tai saitē tur bija max 2 vai 3 lapas , apm kā tikko uztaisīts tukšs wordpress

Nu un tad vēlāk sāka ja nemaldos pa 7 eiri mēnesī raut nost. Tad nu gāju uz banku un man paskaidroja, ka ir dažiem tādas privilēģijas raut nost cik grib ja viņiem ir tas kartes nr 3ciparu kodu otra puse un kas tur vēl. a priekš manis tas bija bezmazvai jaunums, tpc arī biju tik neuzmanīgs un iekritu ar to kartes datu rakstīšanu :kur pagadās:

tad vēl bankā teica naudu atpakaļ dabūt nevar jo rezervācijas vairāk nav, un izdarīt arī neko nevar lai visu laiku naudu nerauj nost ka neskaita uztaisīt jaunu karti.

Tad nu jaunu karti dabūjis vecās ziepes aizmirsis dzīvoju laimīgs un ar kartes nummuru pat bail maksāt, un to nemaz nedaru, tikai paypala. Katrā gadijumā nezināmās vietās  internetā noteikti nevajadzētu dot kartes datus.

 

Un daži gudri cilvēki tā paša iemesla pēc  uz kartes ar ko maksā veikalos to kodu aizlīmē lai neredz to 3ciparu kodu, par cik veikalos stāv visādas novērošanas kameras utt reāli ka tā paskatās pilnīgi viss kas vajadzīgs lai norautu no tava konta naudu pat bez tava apstiprinājuma un savlaicīgas zināšanas ir rakstīts uz tevis paša bankas kartes., kā arī funkcija droši pirkumi internetā pie šāda maksāšanas veida tevi neizglābs jo viņai ar to nav nekāda sakara.

 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711
tāpeč ka Āfrikā vai ASV vēl ir palikuši veikali, kur process ir offline, bet karti izvelk caur embosēšanas kopijas iekārtu - uzliek papīra lapu un pāvelk pāri speciālu rāmi - un pēc tam zvana pa telefonu uz banku - ir vai nav nauda kontā..)

 

Laikam šāds aparāts! (pirmajās sekundēs) 

 

https://youtu.be/AViIX_LiZSA?t=19m41s

Labots - viesturs0711
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau tā nav gluži paranoja - iesaku mazliet pameklēt un papētīt, kādos apjomos melnajā tirgū tiek tirgoti norēķinu karšu (debet- un kredītkartes) dati ar pilnu informāciju: vārds, uzvārds, numurs, adrese un 3-ciparu kods, pie kam par salīdzinoši zemu cenu. Un pie tādiem datiem pārsvarā tiek, ievācot tos online pirkumos un arī ar fiziskām ierīcēm (kameras pie novilkšanas vai arī atsevišķs termināls veikalā, kurš pēkšņi "nedarbojas" un pārdevējs uzreiz mēģina otru - īsto).

 

Pēc kā tāda vispār vienīgais saprātīgais risinājums online norēķiniem ir izmantot tikai atsevišķu karti, kurā tiek ieskaitīta nepieciešamā summa pirkumam.

Link to comment
Share on other sites

Phechinc

Arī domāju te izteikt savas domas un paskaidrot visu jums,Bet nu redz,mani apsteica augstākstāvošie komentāri.

Nu tad ko gribētu piebildst,lai nesanāktu ar to zagžanu,esat uzmanīgi,kur bāžat savas kartes.Pārbaudat vai tur nav nekādu blakusplastmasu.

Link to comment
Share on other sites

Būs vien @shagrat piereģistrējies kaut kādā iepazīšanās portālā :D, kur ikmēneša abonēšanas maksa :)

Ja būtu iegūti kartes dati, paņemtu vairāk kā 7 eur / mēnesī.

Link to comment
Share on other sites

ja jau pilni kartes dati klīst internetā, tad kāpēc tās kartes uzreiz netiek iztīrītas "pa tukšo"?

Par laimi, bankām ir arī zināmi aizsardzības mehānismi - sākot ar summas limitiem online pirkumiem un beidzot ar papildu verifikācijām (IP adrese un reģions, user agent, SMS verifikācija u.c.). Kā arī nereti izdevīgāk ir ik pa laikam novilkt pa mazāām summām, bet ilgākā laika posmā - kad lietotājs šīs mazās transakcijas varbūt nemaz nepamana.

 

Latvijas banku kartēm (vismaz atsevišķām bankām) gan ir salīdzinoši augstāka aizsardzība (kaut vai pieprasījums apstiprināt pirkumu ar i-bankas paroli, bet atsevišķi tirgotāji tāpat to var apiet.

Labots - Draxo
Link to comment
Share on other sites

 

 

kaut vai pieprasījums apstiprināt pirkumu ar i-bankas paroli, bet atsevišķi tirgotāji tāpat to var apiet.

 

Tirgotājs nevar apiet 3D secure. VIņš var to neizmantot, bet tad jebkuras klienta sūdzības gadījumā maksās tirgotājs, ja pircēja kartei ir 3D secure.

Link to comment
Share on other sites

Svētais Ezītis

 

 

bankām ir arī zināmi aizsardzības mehānismi - sākot ar summas limitiem online pirkumiem un beidzot ar papildu verifikācijām (IP adrese un reģions, user agent, SMS verifikācija u.c.)

Neviena no manis izmantotajām bankām (Citadele, Swedbank, SEB) neceļ trauksmi kad es iepērkos klātienē ārzemēs (card present transakcijas), bet interneta banku lietoju no Latvijas IP adreses.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Pfft, kāda tur āfrika. Man karti ar embossieri "pieseivoja" viesnīcā Helsinkos - par numuru bija samaksāts iepriekš (maksāja cits uzņēmums), bet viņiem vajadzēja karti garantijai, ja nu es izdzeru minibāru, utml.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...