Jump to content

Moduļu mājas.


alusbundza
 Share

Recommended Posts

Nu pat tik ievēroju, ka bez vannasistabas un točas. Apiesies ar pirti un toča āra?

Link to comment
Share on other sites

 

 

zūd visa moduļu māju būtība (ātri + lēti)

 

Latvijā, kā tādā šī būtība ir zudusi, jo pie mums darbaspēka izmaksas nav tik augstas, lai uzcelt moduļu ēku būtu lēti, Skandināvijā, rietumos, jā tas ir lētāk, bet arī ne lēti.

Link to comment
Share on other sites

Man ir moduļu māja. Ražota Zviedrijā. Iekšā 2 istabas, virtuve, tualete, tas viss 25 kvadrātmetros. Apkure elektriskā. Mazliet jāuzprišina vizuālais.

 

Izskatās šādi. Iespējams nopirkt kopā ar visu zemes pleķi Ķekavā pie Daugavas. Pievilkta elektrība. PM.

 

 

33gatavs.jpg

Labots - Smii
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pokemon

Sanak ka terase ir lielaka ka pasa maja ?

Pag var sitadu moduli nolikt auto stavvieta centra un dzivot ?

Tas jau krutak ka treileri tikai dargak ,

Kada veida sadai majai risina pieslegumu kanalizacijai un gazi ?

Labots - pokemon
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Kad es šo pētīju, gadi 5 atpakaļ, tad LV apstākļos moduļu māja ir galīgi garām!

 

Kāpēc? Tie 20k gan jau ka ir bez pamatiem, jumta, visām komunikācijām, projekta un saskaņošanas, iekašājās apdares. Principā pilks karkass!

Tur vēl vismaz 30k savācās lai šo dzīvojamu dabūtu! 

 

Ja ir vēlme pēc karkasa mājas jāceļ saviem spēkiem - sanāks lētāk un labāk! Jo mums pagaidām darbaspēks nosacīti lēts. Šāds saliekams variants ir izdevīgs tur, kur darbaspēks dārgs! 

Bez tam koka karkasa māja pa manam ir paliels mēsls! No gāzbetona karkasu salīmēt iznāk pat lētāk! Un krietni labāk un ilgmūžīgāk! Nav jābaidās ka plēvi nekvalitatīvi uzliks, vate nosēdīsies vai tur iemetīsies kaitēkļi. 

Manai 140m2 mājai karkass no ytonga 480mm gāzbetona blokiem izmaksāja ap 7k Ls plus kādas 20 cilvēkdienas pašu darbs. 

 

Ps. Laikam drusku sajauc - te domātas konteinera tipa mājas... Nu ja nav mājas, tad nav! 150mm vate + elektrības apkure - tur takš bez biksēm paliks! 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Moduļu mājām galvenā priekšrocība - ātri uzliec, pēc tam vari pārvietot uz citurieni. Tēmas sākumā rakstīju par tiem saviem paziņām, kas ražoja moduļu mājas. Viņu Īrijas pieredze, lietoja tās moduļu mājas tur ļoti daudz. Ražotne kaut kāda, ražošanai ēka uzbūvēta, iekšā ražošanas līnijas, viss notiek, bet biroja personālam šitādas moduļu mājiņas, tāpat strādniekiem ģērbtuves... Pie mums kaut kādas ražotnes paskatiet, tur biroji ar kabinetiem ir nopietnāka būve, kā cehs... Gan jau ir visādi, bet tādas moduļu mājas var pēc tam pie vajadzības vairāk, vai otrādi... pēc vajadzības.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Redz, Īrijā ir "nedaudz" maigāks klimats - viņiem tur -5 gandrīz jau par dabas katastrofu tiek uzskatīts.... 

Link to comment
Share on other sites

Tas, jā. Bet var jau siltumizolāciju ierīkot atbilstošu mūsu klimatam.

Iedomājos, sezonas variants, kaut kādā pilsētas laukumā āra kafejnīca, pa ziemu nav vērts darbināt, kaut kādi topa mēneši, kad ir paredzams cilvēku pieplūdums, tādu uzliec, skaņojumi ar iestādēm mazāki, sezona beidzas, aizved prom. Kapitāla būve neder vai nelietderīgi, moduļu mājiņa, tieši tas ko vajag...

Link to comment
Share on other sites

vai ilgmūžīgāk ir labāk? Man pašam laukos tāda drusku vairāk nekā simts gadu veca ilgmūžīgā māja. Otrajā stāvā kā reiz metīšu ķieģeļu iekšsienas ārā un pēc karkasa tipa visu - vate koka konstrukcijā.

 

Vispār cilvēki jauc dažādu tehnoloģiju pielietojumus un efektivitāti. Koka karkasa māju sienām ir maza siltuma inerce un tāpēc elektriskā apkure tajās ir krietni efektīvāka nekā mūra mājās.

Link to comment
Share on other sites

Varu padalīties pieredzē, pagājušogad pasūtīju, uzlika vasarnīcu, šogad pēdējie darbi apdarīti utt. Negribējās un arī fiziski nebija laika ganīti celtniekus utt. Cenas ziņā - varu pateikt, ka finansiālais izdevīgums finālā nekāds nebūs, salīdzinot, piemēram, mūrējot no blokiem. Galvenais pluss - kā jau minēju nav nepieciešams skraidīt pakaļ celtniekiem un vaktēt, pasūti - un pēc 3-4 mēnešiem jau notiek atvešana, tālāk jau var darīties ar gala apdari utt. (variants ar to, ka gala apdari arī veic rūpnīcā 

 

Atslēgas momenti ko ieteiktu pārbaudīt:

 

1) Lai ražotājs uzņemas arī atbildību par transportēšanu. Manā gadījumā - transportēšana ietilpa cenā, bet līgumā bija norādīts ka ražotājs neatbild par transportēšanu. Finālā - transportē māju platforma, kuras šoferis lamājas, ka te nemaz viņš braukt nevar (šaurs ceļš, kā jau dāču rajonā), celtnis - arī ir neatkarīgs no platformas un būvnieka - finālā visi 3 viens otru lamā, atbildību neuzņemas. Beigties viss uzstādīšanas process varēja visai dramatiski (ārprātīgs haoss, neviens īsti nesaprot ko dara un padsmit tonnas smaga būve tiek cilāta ar celtni šaurā vasarnīcu rajonā), bet nu viss labs, kas labi beidzas. Ja neskaita pāris minimālus defektu viss biedzās veiksmīgi.

 

2) Apdare. Lai arī karkass tiek celts angārā, mierīgos apstākļos, kur visam vajadzētu būt OK - tikai pēc tamm, taisot jau gala apdari, jau izlīda diezgan pamatīgi kāši, šķības, līkas sienas (reģipša!) , nelīdzena grīda utt. - lietas, kurām nevajadzētu būt, ņemot vērā, ka tā tomēr ir moduļu māja - tā ka viennozīmīgi rekomendētu ražotāju visu ražošanas procesa gaitā vairākas reizes pakontrolēt, vēlams, paņemot līdzi kādu celtnieku/profesionāli

 

3) Gala apdare - lai ko teiktu būvnieki/moduļnieces ražotāji - gala apdari nedrīkst taisīt angārā un tad vest gatavu māju. Pats veiksmīgi pēdējā brīdī no tā atteicos un labi ka tā.

 

4) Pēc ziemas - lai arī vasarnīcai neļāvu izsalt - konstanti tikai turēti vismaz +10 grādi -  aizgājušas reģipša plaisiņas pa sienām. Vai tas tāpēc, ka pati koka māja staigā - vai varbūt reģipsis nav ticis stiprināts pie profiliem, bet pie nesosšās konstrukcijas - bet nu plaisas izlīdušas, tas nu ir fakts. 

 

Fināla skats jau ar piebūvētu terasi ir šāds:

 

vasarnica.jpg

Labots - LPC
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Nē nu, ja kādam pietiek +10/15 grādi iekšā - var jau būt 80 eur mēnesī ziemā pietiks...


Lpc, nu neturi sveci zem pūra - cik tad tev tā vasarnīca kopā izmaksāja? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
alusbundza

tikko atbraucu no objekta ....., vēl nav nobeigts .....,  jumts, terase trūkst, un vēl šis tas ....., 

pirmie iespaidi: no ārpuses neko īpaši ...., bet iekšpuse patika ....., pašlaik vairāk komentāru nav ......, izdzērām 5 l nefiltrēto brāli pa diviem ......

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...