Jump to content

MacBook Pro 13 (Mid - 2012 - identifier 9.2)


spow

Recommended Posts

Pārdošanā mazlietots MacBook Pro 13 (Mid - 2012 - identifier 9.2) portatīvais dators izcilā tehniskā un vizuālā stāvoklī un pilnā komplektācijā! Pirkts Latvijā (LMT) un ir Eiropas modelis.

Specifikācija:

- 2.5GHz Dual-core Intel i5 procesors
- 4GB operatīvā atmiņa (DDR3 1600MHz)
- 128GB Toshiba SSD disks (2.5 SATA 3) ar 554 MB/s lasīšanas un 512 MB/s rakstīšanas ātrumu.
- 13.3 collu dispels ar 1280x800 pikseļu izšķirtspēju
- Intel HD Graphics 4000 integrētā video karte
- Baterijas darbības laiks (apmēram 4-5 stundas)
- Baterijas kapacitāte (164 cikli)
 
Dators ir lietots ļoti saudzīgi un ir bez jebkādiem defektiem, displejam nav neviens izdedzis pikselis vai balti punkti kā arī korpusam nav švīku vai iespiestu punktu. Pārdodu, jo pārgāju uz MacBook Pro 15 collu Retinu.
 
+ Līdz dodu 13 collu (Zeroshock case), baltā krāsā ar papildus atsevišķu nodalījumu.
 
Kā arī datoram ir svaigi uzlikts OS X El Capitan
 
Ja ir interese, tad pilnāku aprakstu par šo konkrēto modeli ir iespējams atrast ražotāja mājaslapā vai var droši zvanīt kā arī ātri atbildēšu uz Jūsu rakstītajiem e-pastiem.
 
Cena: 525€ (runājama)
 
Atrodos: Rīgā un Jūrmalā.

post-97482-0-23236600-1465206446_thumb.jpg

post-97482-0-31338700-1465206448_thumb.jpg

post-97482-0-03124500-1465206450_thumb.jpg

post-97482-0-67696500-1465206452_thumb.jpg

post-97482-0-10865900-1465206455_thumb.jpg

post-97482-0-74397300-1465206458_thumb.jpg

Labots - spow
Link to comment
Anonīms Alkoholiķis

Tießi tā jādala uz 2 ja ne 3.

Link to comment
nnoname

Pilnīgi adekvāta cena, ja var ko nokaulēt. Minēšu pārdošanas iemeslu - savajadzējās diskrēto video darbiem?

  • Patīk 1
Link to comment

Dažreiz brīnos, ka centu kāsēji neiet pie lielajiem tirgotājiem un nesaka, ka cenas esot kosmosā. Pilnīgi normāla cena priekš šī modeļa un nolietojuma pakāpes.

 

Jā, pareizi saprati!

Link to comment
Cilvēks Parastais

Maksāt par 4 gadus vecu, dienu dienā lietotu, datortehniku 600+ eiro neliekas kaut kā  īpaši prātīgi.

Neviens jau nav vainīgs, ka pērkot pie LMT, iespējams, nomaksā kopā sanāca kosmosu atstāt.

Labots - Cilvēks Parastais
  • Patīk 2
Link to comment

Parādiet, kur šādu kompi dabūt lētāk. Labprāt nopirkšu.

Labots - Smii
Link to comment
itanium

Apple ir apple, te parastais PC nolietojums nedarbojas.

Priekš PC, jā, 600 EUR par 4 gadus lietotu laptopu ar drausmīgi žemas izšķirtspējas ekrānu, vāju (vecu) GPU un 4GB rāmi nav OK. Apple laikam ir.

Link to comment
androidz
Parādiet, kur šādu kompi dabūt lētāk. Labprāt nopirkšu.

Nu tad kāpēc nepērc?

 

 

Cena: 620€ (runājama)
  Labots - androidz
  • Patīk 1
Link to comment
AndrisBB

Cenas tādas laikam tāpēc ka tipiskam Apple jūzerim dators ir tāds abstrakts jēdziens, specifikācijas neko īpaši neizsaka. Tāpat kā daudziem vienalga kāds motors mašinai, katik krāsa smuka :D

Pie tam uz doto brīdi pat aktuālas Apple piedāvājums ir mazliet novecojis salīzdinot ar konkurentiem, bet cenu tur tikuntā līmenī un mazliet virs.

Labots - AndrisBB
Link to comment
J.Reinis
salīzdinot ar konkurentiem

Nu, nu - apgaismo, kuri tad ir ir tie Apple konkurenti, ja neskaita dažus nišas modeļus no Microsoft un Dell XPS sērijas (kuri, ironiskā kārtā, maksā tikpat un pat vairāk par MacBookiem)? 

Tas ir tikpat stulbi, kā salīdzināt pāris gadus vecu BMW ar jaunu KIA, un ar putām uz lūpām kliegt, kā kāds idiots var pirkt pirmo, ja par lētāku naudu var dabūt JAUNU otro. Tas jau nekas, ka otrais ir sūdaini uzbūvēts plastmasas gabals ar bišku smukākiem cipariem uz papīra, bet kas dzīvē netur pat tuvu līdzi, un būs novecojis un neaktuāls četrreiz ātrāk.

 

Tiešām nebiju domājis, ka IT forumā ir tik daudz cilvēku, kas necērt fišku un dodas Apple fleim-war.

Labots - J.Reinis
  • Patīk 4
Link to comment
(labots)

Man liekās, ka neviens nespiež pirkt Apple, ja negrib Apple, piekrītu tam, ka var iegādāties jaunu laptopu ar solīdiem dzelžiem un uzlikt jaunāko Windows, lietot to un iekļauties 300-400€ budžetos, kas ir saprātīgas cenas. Ja cilvēks ir nolēmis, ka viņš grib sev "maku", tad iet uz skatās to. Jaunākais (2015. gada 13 collu) basic modelis vidēji iet pa 1200€, varbūt kaut kur var dabūt lētāk, tas atkarīgs kā meklē. Labi, viņiem iet retina, kas ir liels pluss, bet ne visiem to retinu vajag un ne visi grib maksāt pāri štukai, lai tiktu pie sava iekārotā datora.

Labots - spow
Link to comment
AndrisBB

Vaitad visi tie XPS, Elitbuki, Thinkpadi un kas tur vēl nāk no Fujitsu utt nav pietiekamas alternatīvas? Pēc tavas loģikas tikai Apple ražo kvalitatīvus laptopus :D

Nav man nekas pretī Apple lapopiem kā tādiem, bet nekas labāks diženi labāks arī tur nav. Bij man pagāšgad Maccbook Pro darbā iedevuši, palietoju un samainiju pret Thinkpadu, jo otrais bij ērtāks. Plus tikuntā 90% laika lietoju Linux un pārējo Windows, īpašas vajadibas pēc OSX vai kā viņu tur sauc nav.

Link to comment
J.Reinis
jaunu laptopu ar solīdiem dzelžiem un uzlikt jaunāko Windows, lietot to un iekļauties 300-400€ budžetos

Solīdi dzelži + windows = 400Eur, protams. :D

Par 500Eur jau varbūt var atrast solīdus dzelžus, bet 3+ kg smagā un 30mm biezā plastmasas gabalā. Tiklīdz kā tu gribi gan labu bateriju + kaut cik ok veiktspēju + ilgmūžīgu un glītu korpusu, visiem ražotājiem cena uzskrien Apple līmenī, un vēl augstāk. Ja pieskaita vēl softu klāt, tad vispār nav par ko runāt.

 

 

Pēc tavas loģikas tikai Apple ražo kvalitatīvus laptopus

Vispār, ja tu tā saki, tad jā, tā tas tiešām ir - vēl Lenovo ir sakarīgi korpusi, bet neglīti pēc velna. Asus alumīnija sērija ir vājš pakaļdarinājums un izraisa smaidu. Nezinu, kas vēl būtu klasificējams kā simpātisks un kvalitatīvs - Sony VAIO? Ok, dizains labs, bet eņģes pēc gada pusotra ir metamas. 

Labots - J.Reinis
  • Patīk 1
Link to comment
AndrisBB

 

 

vēl Lenovo ir sakarīgi korpusi, bet neglīti pēc velna.

Nu lūk, tieši tas ko es teicu pirmstam par krāsu :D Man tanī pašā laikā nepatīk Ābolu apaļie stūri, paciest varu, bet ja ir izvēle, tad dodu priekšroku kautkam kantainākam.

Thinkpadu dizains man liekas tieši viss simpātiskākais. Dzelžus tur īpaši nav ko salīdzināt, tie plus mīnus līdzvērtīgi. Tagad lietoju tevis piesaukto Precission(XPS), kvalitāte itkā OK,bet dizains ne visai. Plus klaviatūra milimetru milimetrā kā 13'''Macam, nav īpaši ērta.

No maniem novērojumiem OSX darbojas labāk uz Thinkpada, nekā Lunux uz Macbook. Tas man tāds game changer.

Link to comment

 

 

Vispār, ja tu tā saki, tad jā, tā tas tiešām ir - vēl Lenovo ir sakarīgi korpusi, bet neglīti pēc velna. Asus alumīnija sērija ir vājš pakaļdarinājums un izraisa smaidu. Nezinu, kas vēl būtu klasificējams kā simpātisks un kvalitatīvs - Sony VAIO? Ok, dizains labs, bet eņģes pēc gada pusotra ir metamas. 

 

Vizuālais noformējums ir gaumes lieta, tādēļ šis punkts ir diezgan lielā mērā nolaižams podā kopā ar ūdeni. 

  • Patīk 1
Link to comment

Protams, es vairāk biju minējis par to, ja Tev vispār vajag datoru kā tādu, tad pa 400-500€ var dabūt lietojamu. Man liekās, ka šeit jau katram ir jāpieiet individuāli. Dažiem dators pa tiem pašiem 400€ jau liekās diez gan daudz, dažiem pa 2k ir sakarīga cena.

Link to comment
AndrisBB

Ja negribās tērēt daudz naudas, tad pēc maniem novērojumiem laba doma ir pirkt Ābolu, tad kad viņi izlaiž kautko jaunu un cena /specifikācija ir daudzmaz līmenī. Pēctam viņi ntos gadus tirgo tos pašus dzelžus un cenu nemaina. Šeit laicīgi jāpamanās viņu pārdot ar minimālu vērtības kritumu. Kopumā sanāk lētāk nekā pirkt budžeta Acerus ik pa 2 gadi.

Tik tagad "Abols kautko bremzē, kur ir Thunderbolt 3? 

Labots - AndrisBB
Link to comment

Nez, man macbooks iet jau sesto gadu un pēc nomaiņas neprasās. Vienīgais kas mainīts - gumijotā apakša pa atsaukumu un kādi 3 lādētāji. Tiem sprāgst štekeri, paši svilst nost utt. Iepriekšējais nodzīvoja piecus gadus, pirms tika pārdots par jauna acer cenu.

 

Viss cits štokos, spēj tik ramu krāmēt klāt un mainīt SSD pret lielākiem :D


Tā kā tam sludinājuma kompim resurss ir vēl kādi 3-4 gadi stroga un tad vēl izraus no rokām par 250 eiro.

Labots - Smii
Link to comment
nevertell

Grūti iedomāties, kā kāds varētu darīt ko produktīvu vai patīkamu uz aparāta ar 1280x800 izšķirtspēju.

Link to comment

Rodas sajūta, ka 90% komentētāju ābolu ir redzējuši vai nu bildēs, vai veikalā ar sev nepaceļamu ciparu.

Un iedomājies nevertell, es vēl gadu atpakaļ ļoti produktīvi strādāju uz 1024x768.

Link to comment
androidz

Es laikam kaut ko līdz galam nerubīju, bet liekas ka ābolu pērk dēļ OS un var būt dizaina & mārketinga, nevis dēļ CPU, ram un hdd utt...

Labots - androidz
Link to comment

AtļaušosTev pateikt ka tiešām neierubīji. Apple vairumā gadījumu pērk tikai dēļ zīmola - ko tas reprezentē. Ļoti maz cilvēku to pērk dēļ os, dizaina vai savietojamības savā starpā, un domāju ka tā saucamo Mac fanboy - tiem kuriem šis ir kā reliģija ari ir nospiedošā mazākumā.

 

Apple ir kā Rolsroys vai Rolex priekš masām! Tā teikt, Must have ja esi vai gribi izlikties kaucik veiksmīgs pa dzīvi.

Link to comment

 

 

AtļaušosTev pateikt ka tiešām neierubīji. Apple vairumā gadījumu pērk tikai dēļ zīmola - ko tas reprezentē.

 

Atļaušos tev oponēt, jo vismaz man zināmie cilvēki ābolu pērk tieši dēļ OS. Nu varbūt vienīgi ne tas pacients, kuram mēnesi atpakaļ notirgoju gadu senāku modeli, kā šeit. Un notirgoju par, manuprāt, ļoti labu cenu - 550, viņam gan tiesa nebija ssd, toties 8GB ram. Un nē, man nav klikšķis uz ābolu, un sev es viņu nepirktu.

Link to comment

Pilnībā jums piekrītu! Man ir zināmi cilvēki kas šīs lietas pērk dēļ piedāvātajām iespējām un ērtuma savstarpējā lietošanā, ir zināmi t'di kuriem tas ir vairāk reliģiskas dabas vai dzīves stila jautājums.. Tomēr mans viedoklis ka vairumam tas ir tikai zīmols un šķietamais status kas nāk līdzi komplektā šim, nevis kādas priekšrocības lietošanā vai īpašais dizains vai kas cits. Esmu ikdienā strādājis gan uz mac gan uz win un tas programmas manā skatījumā jau darbojas vienādi uz abām os. Taču ja jāizvēlas os es patlaban dodu priekšroku Linux - ja godīgi tad gadus 7-8 jau - man ir savi praktiski un ari nedaudz reliģiski iemesli kapēc tā, bet tas maz kam interesēs, un svarīgi jau ir tas ka katrs var dabūt sev to ko vēlas, pat ja mums tas liekas jocīgi!

 

Par cenas atbilstību es nekomentēšu, lita maksā tik par cik to kāds gatavs ir pirkt!

Par kvalitāti... Nu nezinu, man kolēģim i telefons pa garantiju tika mainīts, un datoram arī retina tika mainīta...

Link to comment
(labots)

Varu piekrist, ka jaunie "maki" un iPhoni varētu būt labākas kvalitātes. Nezinu, ko viņi testē vai ko viņi liek klāt tam pašam alumīnijam, bet ar gadu viņš paliek aizvien trauslāks. Kā arī ko šobrīd novēroju, tad šim, ko tirgoju ir labāka kvalitāte kā jaunajiem. Apple lielākā problēma ir lādētāji, kuri diez gan ātri nolietojās. Šim 2012. gada modelim lādētājs bija labs, forša, stingra gumija un pat šodien nav nekādu nolietojuma pazīmju, bet jaunajam MBPr jau pēc divām nedēļām pamanīju, ka esmu kaut kur uzrāvis nelielu plaisu, labi, ka vietā, kur īsti nevajadzētu plaisai aiziet lielākai. Lādētāja materiāls arī rokās kā papīrs liekās.

Labots - spow
Link to comment
Bruketajs

Apple lielākā problēma ir inženieris, kas radot Magsafe lādēšanas sistēmu ir "uzlicis mīksto" normatīviem par kontakta laukumu... Protams, sterilos apstākļos viss kaut kā strādā, bet vajag taču mazliet to paurīti iesprindzināt un padomāt par to, kā būs pēc pusgada lietošanas... 

Par kalpošanas ilgumu - nu nezinu - man diendienā lietojot, "tautas skaitītāju" Probook ar i5 strādā vēl šodien un ir riktīgi nasks. Nu un pirku sensen pa 350Ls. Vai šī paša iemesla dēļ es varu to tirgot par 400Eur šodien? Alumīnija-magnēzija sakausējums tam ir labāks kā Apple. 

Link to comment
Par kalpošanas ilgumu - nu nezinu - man diendienā lietojot, "tautas skaitītāju" Probook ar i5 strādā vēl šodien un ir riktīgi nasks. Nu un pirku sensen pa 350Ls. Vai šī paša iemesla dēļ es varu to tirgot par 400Eur šodien? Alumīnija-magnēzija sakausējums tam ir labāks kā Apple.

 

Tos probukus es labprātāk jaucu, nekā ābolus, bet par magnēzija sakausējumu (un visu pārējo uzbūves kvalitāti for that matter) tu ui kā maldies. Man šobrīd stāv viens svaigāks 14" probuks, kurš jau ir bijis reizes 2 iepriekš uz dažādiem remontiem un īpašnieks domā, vai ir vērts viņā tālāk ieguldīt.

Labots - nnoname
Link to comment
Bruketajs

Daudz kas ir atkarīgs no lietošanas - PC lietotāji, atšķirībā no vairākuma Apple lietotāju, pārsvarā ir cūkas - klaviatūras aizlietas, cpu/gpu coolerī "zeķīte", jo ir pilnīgi vienalga vai pārdevējs iesaka cooleri tīrīt vai nē - mans pc, kā gribu tā daru. Jāatzīst, ka 5320m bija augstāka kvalitāte, kā nākamajam (par spīti lopiskajai i3 un i5 karšanai). Bet ko nu tur - pat ar visu to, ka Mercedess ir nu jau pilnīgs sviests, kvalitātes jomā, biezie nesāks braukt ar Skoda Superb un tas pats attiecas uz Apple lietotājiem. 

Link to comment
J.Reinis

Tik daudz gudras muldēšanas no biedra Brūķētājs, bet tā arī nav nācis klajā ne ar pārsteidzošiem servisu garantijas statistikas datiem, kuros visiem zīmoliem ir mazāk brāķa kā ābolam, nedz ar savu personīgo servismeņa pieredzi labojot tikai ābolus ar uzsprāgušām baterijām. Ā.... Pareizi - jo viss taču reālajā dzīvē ir tieši otrādi, un ābolam joprojām ir vieni no labākajiem rādītājiem uz garantiju atgriezto iekārtu procenta jomā. :D

 

P.S. lai pārliecinātos, tikko iegūglēju laptopu warranty repair/replacement statistiku par 2015.gadu, un no pirmajā gūgles lapā atrodamajiem reportiem, visos Apple ir pirmajā vietā ar vismazāk atgrieztajiem aparātiem, un Dell ar Asus dala otro vietu.

 

 

par magnēzija sakausējumu (un visu pārējo uzbūves kvalitāti for that matter) tu ui kā maldies

+1

Lai kāds parāda kaut vienu dzelzi dotajā brīdī tirgū, atskaitot augšminēto Microsoft Surfacebook, kam būtu solīdāks korpuss kā consumer unibody Macbookiem. Un tad parādiet kaut vienu tādu dzelzi, kas būtu uz pusi lētāks.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Bomaars/C12
Tik daudz gudras muldēšanas

 

Interesanti ko tad nozīmē Rainis + Aspazija = ♡ 

 

Man jau šķiet ka to pašu. 

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
ykristaps

Pārdošanas tofikā atkal visi mēģina ietirst alus pudeles kakliņā. Laikam vakaru sagaidīt grūti. Aizsūtīt uz BANāriju salām šitos sprediķotājus. 

Link to comment
Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
×
×
  • Izveidot jaunu...